Uutiset

Tervetuloa Trojan Horse -saarelle!

Aalto-yliopiston oppimiskeskuksen aulassa nähdään näyttely tai pikemminkin saari, jossa
on mahdollisuus lukea ja keskustella työhön ja työn tekemiseen liittyvistä kysymyksistä. Taustalla on Trojan Horse -kollektiivi.
th_01_fi_fi.jpg

Näyttely perustuu Trojan Horse -kesäkouluun ”CLIMATE CHANGE OF WORK”, joka pidettiin viime elokuussa Bengtsärissä Hangossa.

“Oppimiskeskuksen tiloissa liikkuu runsaasti vierailijoita, ja uskon, että Trojan Horse -projektin esittämät kysymykset resonoivat monien ihmisten kanssa heidän ammatillisesta taustastaan riippumatta - olipa kyse taiteesta, tekniikasta, muotoilusta, arkkitehtuurista, liiketoiminnasta tai tieteestä. Kiireentäyteisen aulan keskellä oleva näyttely palvelee pysähtymispaikkana, jossa voit selkeyttää mieltäsi hieman sekä katsoa ympärillesi ja nähdä muita ihmisiä", kertoo näyttelyn kuraattori Ksenia Kaverina.

Keskiössä työn merkitys

Trojan Horse -kesäkoulu luo alustan, jossa voi pohtia, mitä muotoilu voisi olla. "Tavoitteena on kannustaa muotoilijoita sekä muotoilun ja arkkitehtuurin opiskelijoita tekemään enemmän kokeellisia projekteja ja tutkimuspohjaista työtä. On myös tärkeää ja mielenkiintoista puhua tavoista, joilla näkymättömät valtarakenteet vaikuttavat muotoiluun, ja miten muotoilu vaikuttaa näkymättömiin valtarakenteisiin. Haluamme myös osoittaa, että taiteen ja muotoilun välillä ei ole selkeitä rajoja", sanoo kollektiivin jäsen, Aalto-yliopiston arkkitehtuurin laitoksen maisteriopiskelija Kaisa Karvinen.

Kyseessä oli toinen Trojan Horse -kesäkoulu ja sen teemana oli työ. Tavoitteena oli uudelleen ajatella, mitä työ on. Mitä työ tarkoittaa? Kenellä on valta päättää, mikä katsotaan työksi? Miten voisimme järjestää jokapäiväisen elämämme niin, että se luo uusia tunne- ja merkitysrakenteita sekä uusia rakenteita tehdä töitä? Voiko työ olla terapiaa? Näyttely esittää nämä kysymykset nyt kävijälle pohdittavaksi.

Kysymyksiä käsiteltiin  kesäkoulussa yhdessä tutkijoiden, kuraattoreiden, taiteilijoiden, maanviljelijöiden, arkkitehtien ja kirjoittajien kanssa. Ryhmään kuului viisitoista arkkitehtuurin, muotisuunnittelun, sisustus- ja huonekalusuunnittelun, graafisen ja palvelumuotoilun kandidaatti- ja maisteriopiskelijaa Aalto-yliopistosta, Lahden muotoiluinstituutista, Lapin yliopistosta ja Tallinnan taidekorkeakoulusta. Opiskelijoita oli mukana myös Kaliningradista, Chicagosta ja Berliinistä. Kesäkoulun järjestää Finnish Design Summer School association, jonka perustivat vuonna 2016 arkkitehti Kaisa Karvinen, graafikko ja tutkija  Tommi Vasko sekä journalisti Ida Kukkapuro.

Jatkossa järjestäjät haluavat luoda Trojan Horse -alustasta pysyvän mutta muuttuvan viitekehyksen, jonka muodostavat vuosittainen kesäkoulu ja mahdolliset muut tapahtumat. Tarkoituksena on osoittaa, että esimerkiksi näyttelyt, lukupiirit ja juhlatapahtumat voidaan toteuttaa monin eri tavoin.

Aika: 6.10.-10.11.2017
Paikka: Aalto-yliopiston oppimiskeskus, Otaniementie 9, 02150 Espoo

Lisätietoa: trojanhorse.fi

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Class 1972 of the School of Business.
Yhteistyö, Yliopisto Julkaistu:

Kuppilan cumlaude ja muita mukavia muistoja 50 vuoden varrelta

Vuosikurssi -72 kokoontui Kauppakorkeakoululla lukuvuoden avajaispäivänä 6.9.2022.
Annika Järvelin and Hanna Castrén-Niemi have spent three weeks at three different clinics in Helsinki. Photo: Otto Olavinen, Biodesign.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Neuvola täyttää sata vuotta – tutkijat selvittävät, miten neuvolan seuraavan vuosisadan tarpeisiin voitaisiin vastata terveysteknologiaa hyödyntäen

Tutkijat selvittävät sitä, miten neuvolan seuraavan vuosisadan tarpeisiin voitaisiin vastata Stanfordin yliopistosta lähtöisin olevien Biodesign-menetelmien keinoin.
Early autumn outdoor picture of the pathways leading to the Undergraduate Centre. The sun is shining and paths are dry.
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Otakaari 1:n maisemahanke viimeistelyä vaille valmis

Amfiteatterinaukion alueen kunnostustyöt valmistuvat syksyllä 2022.
Luova työelämä 2030
Yliopisto Julkaistu:

Tiesitkö, että luovuutta voi mitata? Tutustu tuoreisiin kyselytuloksiin

Luova työelämä 2030 -hanke kehittää työkaluja yksilöllisen ja organisaatiotasoisen luovuuden mittaamiseen ja vahvistamiseen. Aalto-yliopiston asiantuntijat ovat osallistuneet luovuuskyselyjen kehittämiseen.