Uutiset

Tasavallan presidentin kunniamerkki Sirje Liukolle

Tasavallan presidentin kunniamerkki on myönnetty suunnittelija Sirje Liukolle Kemian tekniikan korkeakouluun.
Sirje Liukko
Professori Markus Linder, suunnittelija Sirje Liukko ja dekaani Kristiina Kruus.

Suunnittelija Sirje Liukko on tehnyt pitkän uran yliopistomaailmassa ensin kemian alan tutkimusassistenttina ja sittemmin hallinnollisissa tehtävissä. Nykyisessä tehtävässään Kemian tekniikan korkeakoulun tohtorikoulutusohjelman suunnittelijana hänen tehtäviinsä kuuluu hakijoiden neuvonta ja opiskelijoiden hallinnollinen tuki opintojen alusta aina väitöskirjojen esitarkastukseen ja valmistumiseen asti.

Tehtävä edellyttää syvällistä ymmärrystä tohtorikouluksen tavoitteista ja sisällöstä, jota Sirjelle on kertynyt oman tutkijanuran ja lisensiaatintutkinnon kautta. Tohtoriohjelmasta valmistuu vuosittain noin 30 uutta tohtoria. 

Ennen nykyisiä tehtäviään hän on toiminut erilaisissa kemistin ja tutkimusassistentin tehtävissä eri yrityksissä ja TKK:lla. 

Työyhteisössä Sirje Liukkoa arvostetaan vankkana substanssiosaajana, jonka kokonaisvaltainen ja kriittinen työote auttaa ja kannustaa tulevia tohtoritutkijoita saavuttamaan tavoitteensa aikataulussa ja tärkeät yksityiskohdat huomioiden. Hän on myös pidetty ja arvostettu työyhteisön jäsen sekä opetus- ja tutkimushenkilökunnan että hallintohenkilökunnan joukossa.

Myönnetty merkki: Suomen Leijonan ritarimerkki

Onnea Sirje!

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Kaksi mieshenkilöä juhlapuvuissa kiltalippujen edessä
Palkinnot ja tunnustukset, Yliopisto Julkaistu:

68 tohtoria ja viisi kunniatohtoria – katso kuvat tekniikan alan tohtoripromootiosta

Vuoden 2024 tekniikan alan juhlallinen tohtoripromootio järjestettiin pe 14.6. Dipolissa.
Aallon logo talon katolla
Nimitykset Julkaistu:

Neljä uutta professoria Insinööritieteiden korkeakouluun

Työelämäprofessorit Hannele Holttinen ja Teemu Manderbacka sekä apulaisprofessorit Mikko Suominen ja Risto Ojala nimitettiin professorien urapolulle tammi-kesäkuun 2024 aikana.
A logo. Photo: Mikko Raskinen
Nimitykset, Yhteistyö Julkaistu:

Kolme uutta professoria Sähkötekniikan korkeakouluun

Apulaisprofessorit Gopika Premsankar ja Johannes Arend sekä associate professori Marko Kosunen nimitettiin professorien urapolulle tammi-kesäkuun 2024 aikana.
Nainen mustassa asussa nojaa vaaleaa seinää vasten
Nimitykset, Yliopisto Julkaistu:

Professori Maarit Salolainen: ”Tekstiilialan kestävyysongelmiin voidaan vastata monialaisen yhteistyön avulla”

Tekstiilisuunnittelun professori haluaa tiivistää yhteistyötä niin eri alojen tutkimuksen kuin yliopiston ja alan teollisuuden sekä jälleenmyyjien välillä, jotta muutos parempaan tapahtuu.