Uutiset

Tältä näyttää muodin tulevaisuus – seuraa Aalto-yliopiston Näytös22-tapahtumaa kotikatsomossa

Aalto-yliopiston opiskelijamuotinäytös Näytös22 järjestetään tänä vuonna verkossa. Nuorten suunnittelijoiden mallistot julkistetaan torstaina 2.6.2022 klo 19.00 osoitteessa aalto.fashion
Kutsu Näytös22-muotinäytökseen: höyheniä, graafisia kuvioita ja tapahtuman kutsuteksti

Muotiteollisuus rakentaa koronakriisin jälkeisessä maailmassa uutta tulevaisuuttaan. Tuoreille ideoille ja osaaville ammattilaisille on erityistä tilausta. Alan katseet kohdistuvat kesäkuussa Aalto-yliopistoon, joka on vakiinnuttanut asemansa merkittävänä tekijänä maailman muoti-, vaatetus- ja tekstiilialoilla. Aallon opiskelijoiden mallistoja esitellään vuotuisessa Näytös22-muotinäytöksessä, joka on kiistatta yksi Suomen tärkeimmistä muotitapahtumista.

Viimevuotiseen tapaan Näytös22 tapahtuu verkossa, ja kaikki ovat tervetulleita sitä seuraamaan. Nuorten suunnittelijoiden mallistot julkistetaan torstaina 2.6.2022 klo 19.00 osoitteessa aalto.fashion 

Koronarajoitusten purku sekä hybridityö ovat mahdollistaneet opiskelijoille pitkään odotetun paluun kampukselle. Yhteisöllisyys ja aitojen kohtaamisten riemu näkyvät paitsi monen Aalto Fashion -suunnittelijan mallistossa ja konseptissa myös konkreettisesti monialaisena yhteistyönä. Näytös-kokonaisuuden suunnitteluun ja toteutukseen ovat osallistuneet niin Aallon lavastuksen ja äänisuunnittelun opiskelijoita kuin Aalto Studios -mediakeskuksen ammattilaisiakin.

Näytös22 on osa laajempaa Fashion in Helsinki -muotiviikkoa. Sen monipuoliseen ohjelmaan lukeutuu myös Aalto-yliopiston muodin kandidaattiopiskelijoiden näyttely Aalto Fashion Collaborative Projects, joka on esillä 28.5.–5.6. Helsingin keskustassa, Ilmarisen toimitilassa osoitteessa Fabianinkatu 29. 

Lisäksi Aalto-yliopiston tutkijoiden Annamari Vänskän, Jenni Hokan ja Natalia Särmäkarin muotia, identiteettiä ja digitaalisuutta käsittelevä kirja Intiimin kosketus julkaistaan muotiviikon aikana.  

Näytös22-videon julkistus to 2.6.2022 klo 19.00
aalto.fashion

Seuraa Aalto Fashionia Instagramissa @aalto_fashion

Näytös22 työryhmä
Jyry: Menswear Designer at GIVENCHY Siru Juntunen, Senior Designer at RAF SIMONS Caroline Pretterebner, Aalto-yliopiston muodin opettajat Elina Peltonen, Veronica Abbrederis, Ilona Hyötyläinen, Anna Ervamaa ja Anna-Mari Leppisaari

Näytös22-videotuotanto: Aalto Studios
Hiukset ja meikit: Jenny Jansson ja Mikko Vainio
Stailausapu: Minttu Vesala
Lookbook-kuvat: Sofia Okkonen

Aalto Fashion Collaborative Projects -kandinäyttely
28.5.–5.6. osoitteessa Fabianinkatu 29, Helsinki
ma-la 12-18, su 12-16
 

Fashion in Helsinki 30.5.—5.6.2022

Lue lisää muodin merkityksestä

vaatemallit seisovat metsän keskellä ja katsovat kameraan

Rajaton ja ehtymätön (ulkoinen linkki)

Muoti kaihtaa tarkkaa määrittelyä eikä suostu asettumaan yhteen lokeroon: se on monia eri aloja sekä toiminnan ja tiedon tasoja yhdistelevä hybridi.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Tulevat dekaanit Kari Tammi ja Jussi Ryynänen.
Nimitykset, Mediatiedotteet Julkaistu:

Kari Tammi ja Jussi Ryynänen on nimitetty dekaaneiksi

Professori Kari Tammi aloittaa 1. heinäkuuta Insinööritieteiden korkeakoulussa ja professori Jussi Ryynänen 1. elokuuta Sähkötekniikan korkeakoulussa.
Kaksi ihmistä kävelee käytävällä ja puhuu keskenään.
Opinnot Julkaistu:

Hae nyt FITechin syksyn kursseille

FITech-verkostoyliopisto tarjoaa tulevana syksynä runsaasti mielenkiintoista opiskeltavaa eri tarpeisiin.
Nuori mies istuu rakennuksen kiviportailla ja selailee puhelintaan.
Opinnot Julkaistu:

FITechin opintotarjonnassa maksuttomia opintoja toisen asteen opiskelijoille

Aalto-yliopiston kurssien aiheina mm. ohjelmoinnin ja mobiilisovellusten perusteita, Python-ohjelmointia sekä koneoppimista.
The Ocean’s Curtain is inspired by the way the surface of water looks when viewed from the seabed. Kurotuksia - Higher Powers exhibition. Photo: Mikko Raskinen.
Mediatiedotteet Julkaistu:

Matematiikkaa ja taiteita sulauttava Kurotuksia – Higher Powers avautuu Heurekassa tänään – jättimäisiä limasieniteoksia on esillä jopa kaksin kappalein

Aalto-yliopiston poikkitieteellinen ”Kristallikukkia peilisaleissa: Matematiikka kohtaa taiteen ja arkkitehtuurin” -kurssi huipentuu tänään tiedekeskus Heurekassa avattavaan Kurotuksia – Higher Powers -loppunäyttelyyn. Se juhlistaa kurssin kymmenvuotista taivalta monialaisen vuorovaikutuksen lisäämiseksi, ja on samalla kurssin toinen näyttely Heurekassa.