Uutiset

Tältä näyttää muodin tulevaisuus – seuraa Aalto-yliopiston Näytös22-tapahtumaa kotikatsomossa

Aalto-yliopiston opiskelijamuotinäytös Näytös22 järjestetään tänä vuonna verkossa. Nuorten suunnittelijoiden mallistot julkistetaan torstaina 2.6.2022 klo 19.00 osoitteessa aalto.fashion
Kutsu Näytös22-muotinäytökseen: höyheniä, graafisia kuvioita ja tapahtuman kutsuteksti

Muotiteollisuus rakentaa koronakriisin jälkeisessä maailmassa uutta tulevaisuuttaan. Tuoreille ideoille ja osaaville ammattilaisille on erityistä tilausta. Alan katseet kohdistuvat kesäkuussa Aalto-yliopistoon, joka on vakiinnuttanut asemansa merkittävänä tekijänä maailman muoti-, vaatetus- ja tekstiilialoilla. Aallon opiskelijoiden mallistoja esitellään vuotuisessa Näytös22-muotinäytöksessä, joka on kiistatta yksi Suomen tärkeimmistä muotitapahtumista.

Viimevuotiseen tapaan Näytös22 tapahtuu verkossa, ja kaikki ovat tervetulleita sitä seuraamaan. Nuorten suunnittelijoiden mallistot julkistetaan torstaina 2.6.2022 klo 19.00 osoitteessa aalto.fashion 

Koronarajoitusten purku sekä hybridityö ovat mahdollistaneet opiskelijoille pitkään odotetun paluun kampukselle. Yhteisöllisyys ja aitojen kohtaamisten riemu näkyvät paitsi monen Aalto Fashion -suunnittelijan mallistossa ja konseptissa myös konkreettisesti monialaisena yhteistyönä. Näytös-kokonaisuuden suunnitteluun ja toteutukseen ovat osallistuneet niin Aallon lavastuksen ja äänisuunnittelun opiskelijoita kuin Aalto Studios -mediakeskuksen ammattilaisiakin.

Näytös22 on osa laajempaa Fashion in Helsinki -muotiviikkoa. Sen monipuoliseen ohjelmaan lukeutuu myös Aalto-yliopiston muodin kandidaattiopiskelijoiden näyttely Aalto Fashion Collaborative Projects, joka on esillä 28.5.–5.6. Helsingin keskustassa, Ilmarisen toimitilassa osoitteessa Fabianinkatu 29. 

Lisäksi Aalto-yliopiston tutkijoiden Annamari Vänskän, Jenni Hokan ja Natalia Särmäkarin muotia, identiteettiä ja digitaalisuutta käsittelevä kirja Intiimin kosketus julkaistaan muotiviikon aikana.  

Näytös22-videon julkistus to 2.6.2022 klo 19.00
aalto.fashion

Seuraa Aalto Fashionia Instagramissa @aalto_fashion

Näytös22 työryhmä
Jyry: Menswear Designer at GIVENCHY Siru Juntunen, Senior Designer at RAF SIMONS Caroline Pretterebner, Aalto-yliopiston muodin opettajat Elina Peltonen, Veronica Abbrederis, Ilona Hyötyläinen, Anna Ervamaa ja Anna-Mari Leppisaari

Näytös22-videotuotanto: Aalto Studios
Hiukset ja meikit: Jenny Jansson ja Mikko Vainio
Stailausapu: Minttu Vesala
Lookbook-kuvat: Sofia Okkonen

Aalto Fashion Collaborative Projects -kandinäyttely
28.5.–5.6. osoitteessa Fabianinkatu 29, Helsinki
ma-la 12-18, su 12-16
 

Fashion in Helsinki 30.5.—5.6.2022

Lue lisää muodin merkityksestä

vaatemallit seisovat metsän keskellä ja katsovat kameraan

Rajaton ja ehtymätön (ulkoinen linkki)

Muoti kaihtaa tarkkaa määrittelyä eikä suostu asettumaan yhteen lokeroon: se on monia eri aloja sekä toiminnan ja tiedon tasoja yhdistelevä hybridi.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Students sitting together on stairs.
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Teamwork First-Aid Kit tukee projektikurssien opiskelijoita

Verkkosivusto tarjoaa työkaluja opiskelijatiimien tukemiseen koko projektikurssin ajan.
Otakaari 1 kyltti Y-siipi
Kampus, Opinnot Julkaistu:

Maarintalon toiminnot siirtyvät Kandidaattikeskukseen

Maarintalo suljetaan toukokuun lopussa.
EU parlamentti
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Milja Mieskolainen: Euroopan Parlamentin Schuman-harjoittelu ylitti odotukseni

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun laskentatoimen maisteriopiskelija Milja Mieskolainen oli jo aiemmin pohtinut hakemista harjoitteluun Euroopan Unioniin, mutta oli ajatellut harjoittelupaikan saamisen olevan liian haastavaa. Keväällä 2023 hän kuitenkin huomasi ilmoituksen harjoittelupaikoista ja päätti kokeilla hakemista, sillä avoinna oli kiinnostava paikka talouden hallinnan ja EMUn valvontayksikössä. Hakeminenkaan ei osoittautunut vaikeaksi. Milja haki paikkaa, sai sen ja harjoittelu Euroopan Parlamentissa alkoi lokakuussa.
Ihminen, joka katsoo kohti tulevaisuutta
Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Viisi vinkkiä, joilla voit kehittää luovuuttasi tänä keväänä ja kesänä

YK viettää Maailman luovuuden ja innovaatioiden päivää 21. huhtikuuta. Kokosimme vinkkejä luovuuden oppimiseen.