Uutiset

Tältä näyttää muodin tulevaisuus – seuraa Aalto-yliopiston Näytös22-tapahtumaa kotikatsomossa

Aalto-yliopiston opiskelijamuotinäytös Näytös22 järjestetään tänä vuonna verkossa. Nuorten suunnittelijoiden mallistot julkistetaan torstaina 2.6.2022 klo 19.00 osoitteessa aalto.fashion
Kutsu Näytös22-muotinäytökseen: höyheniä, graafisia kuvioita ja tapahtuman kutsuteksti

Muotiteollisuus rakentaa koronakriisin jälkeisessä maailmassa uutta tulevaisuuttaan. Tuoreille ideoille ja osaaville ammattilaisille on erityistä tilausta. Alan katseet kohdistuvat kesäkuussa Aalto-yliopistoon, joka on vakiinnuttanut asemansa merkittävänä tekijänä maailman muoti-, vaatetus- ja tekstiilialoilla. Aallon opiskelijoiden mallistoja esitellään vuotuisessa Näytös22-muotinäytöksessä, joka on kiistatta yksi Suomen tärkeimmistä muotitapahtumista.

Viimevuotiseen tapaan Näytös22 tapahtuu verkossa, ja kaikki ovat tervetulleita sitä seuraamaan. Nuorten suunnittelijoiden mallistot julkistetaan torstaina 2.6.2022 klo 19.00 osoitteessa aalto.fashion 

Koronarajoitusten purku sekä hybridityö ovat mahdollistaneet opiskelijoille pitkään odotetun paluun kampukselle. Yhteisöllisyys ja aitojen kohtaamisten riemu näkyvät paitsi monen Aalto Fashion -suunnittelijan mallistossa ja konseptissa myös konkreettisesti monialaisena yhteistyönä. Näytös-kokonaisuuden suunnitteluun ja toteutukseen ovat osallistuneet niin Aallon lavastuksen ja äänisuunnittelun opiskelijoita kuin Aalto Studios -mediakeskuksen ammattilaisiakin.

Näytös22 on osa laajempaa Fashion in Helsinki -muotiviikkoa. Sen monipuoliseen ohjelmaan lukeutuu myös Aalto-yliopiston muodin kandidaattiopiskelijoiden näyttely Aalto Fashion Collaborative Projects, joka on esillä 28.5.–5.6. Helsingin keskustassa, Ilmarisen toimitilassa osoitteessa Fabianinkatu 29. 

Lisäksi Aalto-yliopiston tutkijoiden Annamari Vänskän, Jenni Hokan ja Natalia Särmäkarin muotia, identiteettiä ja digitaalisuutta käsittelevä kirja Intiimin kosketus julkaistaan muotiviikon aikana.  

Näytös22-videon julkistus to 2.6.2022 klo 19.00
aalto.fashion

Seuraa Aalto Fashionia Instagramissa @aalto_fashion

Näytös22 työryhmä
Jyry: Menswear Designer at GIVENCHY Siru Juntunen, Senior Designer at RAF SIMONS Caroline Pretterebner, Aalto-yliopiston muodin opettajat Elina Peltonen, Veronica Abbrederis, Ilona Hyötyläinen, Anna Ervamaa ja Anna-Mari Leppisaari

Näytös22-videotuotanto: Aalto Studios
Hiukset ja meikit: Jenny Jansson ja Mikko Vainio
Stailausapu: Minttu Vesala
Lookbook-kuvat: Sofia Okkonen

Aalto Fashion Collaborative Projects -kandinäyttely
28.5.–5.6. osoitteessa Fabianinkatu 29, Helsinki
ma-la 12-18, su 12-16
 

Fashion in Helsinki 30.5.—5.6.2022

Lue lisää muodin merkityksestä

vaatemallit seisovat metsän keskellä ja katsovat kameraan

Rajaton ja ehtymätön (ulkoinen linkki)

Muoti kaihtaa tarkkaa määrittelyä eikä suostu asettumaan yhteen lokeroon: se on monia eri aloja sekä toiminnan ja tiedon tasoja yhdistelevä hybridi.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Feedback controlled hydrogels. Picture: Ikkala lab / Aalto University and Priimägi lab / Tampere University
Mediatiedotteet Julkaistu:

Tutkijat loivat itsesäätyvän materiaalin mimosan ja kärpäsloukkukasvin innoittamina

Aalto-yliopiston ja Tampereen yliopiston tutkijat ovat onnistuneet kehittämään homeostaattisen järjestelmän, joka reagoi ympäristön muutoksiin dynaamisesti samaan tapaan kuin elävät organismit. Saavutus voi mahdollistaa uudenlaisia älykkäitä materiaaleja ja interaktiivista pehmeää robotiikkaa.
Aalto-yliopiston opiskelijat Joensuun torilla
Mediatiedotteet Julkaistu:

Aalto Road Show valloitti Itä-Suomen!

Aalto-yliopisto jalkautui viikon kestävälle lukiokiertueelle, Aalto Road Showlle, Itä-Suomeen viikolla 44.
Opiskelijat tutkimassa aurinkopaneelia.
Mediatiedotteet, Opinnot Julkaistu:
Andrea Sand
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Piille löytyy elektroniikassa lupaavia haastajia, mutta niiden säteilynkestävyys on arvoitus – tutkimusprojekti kehittää tehokasta tapaa säteilyvaurioiden ennustamiseen

Aalto-yliopiston apulaisprofessori Andrea Sand sai Euroopan tutkimusneuvostolta merkittävän rahoituksen puolijohteiden säteilyvaurioiden ennustamiseen. Uusi menetelmä voi avata ovia seuraavan sukupolven materiaalien käyttöönotolle.