Uutiset

Taide ja muotoilu sijalle 9 maailmassa

QS-rankingin mukaan myös Aalto-yliopiston arkkitehtuuri ja liiketaloustiede ylsivät sadan parhaan joukkoon.
qs18_arts-news_fi_fi.png

QS World University Rankingin vuoden 2018 alakohtaiset vertailut julkaistiin 28.2. Vertailuissa oli mukana 48 tieteenalaa. Aalto-yliopisto arvioitiin maailman 9. parhaaksi yliopistoksi taiteen ja muotoilun alalla (art & design). Edellisvuonna sijoitus tällä alueella oli 13. Arkkitehtuurin alalla (architecture & built environment) Aallon sijoitus nousi 46:nneksi, kun aiempi sijoitus oli 51–100.

"On huikea saavutus sijoittua kovassa kilpailussa taiteen ja muotoilun alalla maailman kymmenen parhaan joukkoon. Aalto-yliopistossa uskomme, että taide, luovuus ja muotoilu uudistavat yhteiskuntaa haastamalla, kyseenalaistamalla ja tuottamalla uutta tietoa ja ymmärrystä", sanoo Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun dekaani Anna Valtonen.

QS:n alakohtaisissa vertailuissa maailman sadan parhaan yliopiston joukkoon sijalla 51–100 oli myös Aalto-yliopiston liiketaloustiede (business).

Aalto-yliopisto sijoittui luokkaan 101–150 maailmassa sähkötekniikassa (electrical engineering), materiaalitutkimuksessa (materials science) sekä laskentatoimessa ja rahoituksessa (accounting & finance).

Sijoilla 151–200 olivat kemian tekniikka (chemical engineering), tietotekniikka (computer science), konetekniikka (mechanical engineering), rakennustekniikka (civil engineering), taloustiede (economics) ja viestintä (communication),

QS:n alakohtaiset vertailut painottavat sekä yliopiston mainetta akateemisen maailman ja työnantajien keskuudessa että tutkimusjulkaisuja ja niiden keräämiä viittauksia. Näiden osatekijöiden merkitys tuloksessa vaihtelee eri aloilla.

QS World University Ranking vertailee myös yliopistoja kokonaisuudessaan. Edellisellä QS:n yleisranking-listalla Aalto-yliopisto oli sijalla 137. Heinäkuussa QS julkaisi listauksen alle 50-vuotiaista yliopistosta ja tässä vertailussa Aalto-yliopisto oli seitsemäs maailmassa.

Aalto-yliopisto on erikoistunut tekniikkaan, talouteen ja taiteeseen, ja Aallolle relevanteimpia ovatkin ala- tai aihekohtaiset rankingit. Maailmassa on laskutavasta riippuen noin 17 000–22 000 yliopistoa.
 

Lue lisää:
QS World University Rankings by Subject 2018
(topuniversities.com)
Aalto 7. maailmassa alle 50-vuotiaiden yliopistojen joukossa

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

kukka-asetelma
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Yli 60 kauppatieteiden kandidaattiopiskelijaa palkittiin stipendillä

Ilkka Kontulan säätiön henkilökohtaisen apurahan suuruus on 1 000 euroa.
Ihminen, joka katsoo kohti tulevaisuutta
Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Viisi vinkkiä, joilla voit kehittää luovuuttasi tänä keväänä ja kesänä

YK viettää Maailman luovuuden ja innovaatioiden päivää 21. huhtikuuta. Kokosimme vinkkejä luovuuden oppimiseen.
Shankar Deka on sähkötekniikan ja automaation laitoksen apulaisprofessori.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Robotiikka tarvitsee turvallisia käyttäytymismalleja

Robotiikka ja autonomiset järjestelmät kehittyvät nopeasti. Algoritmit, jotka kestävät häiriöitä ja epävarmuustekijöitä järjestelmässä ja ympäristössä, ovat kehityksen kannalta kriittisiä.
Aalto_University_staff_campus_bikes_2-5-2013_photo_Mikko_Raskinen
Kampus Julkaistu:

Pyörävarkaudet lisääntyneet kampuksella – muista lukita pyöräsi kunnolla

Kevään myötä pyörävarakaudet Aalto-yliopiston kampuksella ovat kasvaneet.