Uutiset

Suomen Akatemialta 11,7 miljoonaa euroa profiloitumiseen

Aalto-yliopiston hakemus oli kansainvälisen arviointipaneelin mielestä paras.

Suomen Akatemia myönsi 11,7 miljoonan euron rahoituksen Aalto-yliopistolle profiloitumisen vahvistamiseksi seuraavalle neljälle vuodelle. Rahoitusmuodolla tuetaan yliopistojen valitsemien tutkimusalojen vahvistamista.

Rahoitus vahvistaa muutokseen liittyvää tutkimusta

Aalto-yliopisto haki rahoitusta murroksellisten teknologioiden ja yhteiskunnan muutosten tutkimukseen. Tutkimus tällä saralla jakautuu neljään Aallon avaintutkimusalueisiin pohjautuvaan teemaan, jotka ovat kvanttiteknologia, älykäs liikkuminen, työn tulevaisuus ja luovaa taloutta tukeva kokemuksellisuuden tutkimus. Näillä alueilla tapahtuu tulevaisuudessa merkittäviä teknologisia ja innovatiivisia läpimurtoja, mutta samanaikaisesti niiden kautta voidaan myös tarttua kyseisillä alueilla tapahtuvien yhteiskunnallisten muutosten ratkaisemiseen.

Rahoitus vahvistaa edellä kuvattuja teemoja ja sitä osoitetaan erityisesti määräaikaisiin professoritason tehtäviin, tutkimusinfrastruktuureja tukevaan henkilöstöön, yliopiston ja yritysten yhteisiin tutkijatehtäviin sekä Aalto-yliopiston uuden Experience Platform -yhteistyöalustan toimintoihin.

Kansainvälinen arviointipaneeli piti hakemusta erittäin vahvana. Valitut neljä murroksellista teemaa ovat lupaavia ja jatkavat hyvällä tavalla edellisten profiloitumiskierrosten teemoja. Erityisesti kokemuksellisuuden tutkimus ja design on jopa kansainvälisessä vertailussa omaperäinen aihe. Hakuun osallistui 13 suomalaista yliopistoa, ja Aalto-yliopiston hakemus oli arviointipaneelin mielestä näistä paras: ”Hakemuksesta on vaikeaa tai jopa mahdotonta löytää heikkoja kohtia”, tiivistää paneeli.

Tiivistyvää yhteistyötä valituilla alueilla

”On ilo nähdä, että pitkäjänteinen strategiatyömme tunnustetaan ja se kantaa. Nyt pystymme jatkamaan tutkimuksemme ja yhteistyön syventämistä valituilla teema-alueilla niin pääkaupunkiseudulla, valtakunnallisesti kuin kansainvälisesti. Jaamme tiloja, infrastruktuureja ja tutkijoiden työpanosta yritysten kanssa ja toisaalta vahvistamme huippututkimusta ja monitieteisyyttä”, sanoo Aalto-yliopiston vararehtori Tuija Pulkkinen.

Suomen Akatemia jakoi rahaa kaikkiaan 50 miljoonaa euroa. Akatemia teki rahoituspäätökset kansainvälisen paneelin arviointien pohjalta. Profiloitumiseen suunnattua rahoitusta myönnettiin nyt neljättä kertaa. Ensimmäisessä haussa toukokuussa 2015 Aalto-yliopisto sai 13,6 miljoonaa euroa, maaliskuussa 2016 toisessa haussa 12 miljoonaa euroa sekä kesäkuussa 2017 kolmannessa haussa 10,8 miljoonaa euroa.

Lue lisää:
Suomen Akatemian tiedote 23.5.2018 (aka.fi)

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Festival poster
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Art for All -festivaali järjestetään jälleen elokuussa

Monitaidefestivaali järjestetään Helsingin kasvitieteellisessä puutarhassa 26.-28.8.2022. Festivaalissa on esillä teoksia esittävistä taiteista installaatioihin sekä audiovisuaalisiin teoksiin.
Kauppakorkeakoulun promootio 2022, promootiokulkue. Kuva: Mika Levälampi
Yliopisto Julkaistu:

Kauppakorkeakoulussa juhlistettiin 16. juhlallista promootiota

Katso kuvia tästä arvokkaasta ja upeasta akateemisesta juhlasta.
A woman in white t-shirt and a man in red shirt standing and talking together
Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

Uusia akatemiatutkijoita ja tutkijatohtoreita

Suomen Akatemian rahoitus tuo Aalto-yliopistoon kuusi uutta akatemiatutkijan ja 14 uutta tutkijatohtorin tehtävää – lämpimät onnittelut kaikille!
Photo of Melina Nummi.
Yliopisto Julkaistu:

Melina Nummi edistää opiskelijoiden liikkuvuutta Unite-yliopistoverkostossa

Melina Nummi on kansainvälisen liikkuvuuden suunnittelija Aalto-yliopistossa. Melinan kiinnostus kansainvälistymisen mahdollistamiseen kaikille tulee hänen omasta taustastaan, sillä hän on opiskellut ja työskennellyt Suomen ulkopuolella monta vuotta.