Uutiset

Space 21 -koordinaattori Jason Selvarajan rohkaisee kaikkia kokeiluihin

Jason Selvarajan on herkästi innostuva ja utelias tapaus, jota kiehtoo kaikki ympärillä tapahtuva. Space 21:n koordinaattorina hän luotsaa Aallon tuoretta projektitilaa, uusien ideoiden ja radikaalin luovuuden kotipesää.
Photo of Jason Selvarajan, Space 21 coordinator.
Jason Selvarajan, Space 21:n koordinaattori. Kuva: Sheung Yiu

Jason Selvarajan, Space 21 -koordinaattori, on ihminen, jota ei tiedä tarvinneensa ennen kuin hänet on tavannut. Pian käy kuitenkin selväksi, että olipa kyseessä millainen idea tai projekti tahansa, Jason takuulla innostuu siitä ja löytää keinot sen toteuttamiseksi.

Hän on yleisintoilija sekä erittäin utelias henkilö, jota vie eteenpäin halu oppia jatkuvasti uutta. Hän on aina ollut kiinnostunut erityisesti kestävästä kehityksestä ja siitä, miten muotoilun ja käytännön keinoin voitaisiin löytää uusia kestäviä ratkaisuja. 

Taustallaan Jasonilla on tutkinto ympäristötekniikasta, vaikka hänestä ei koskaan pitänyt tulla insinööriä. Tällä hetkellä meneillään on kaksi maisteritutkintoa - joista toinen on Aalto-yliopiston Creative Sustainability - siitäkin huolimatta, ettei hän koe itseään kummoiseksikaan opiskelijaksi.

Yliopistomaailman tarjoamat mahdollisuudet ja ihmiset varsinkin ovat kuitenkin aina vetäneet puoleensa. Erityisen kiehtovaa on yliopistoympäristön luoma mahdollisuus tavata ihmisiä eri tieteenaloilta, oman alansa asiantuntijoita ja oppia uutta jokaisesta käydystä keskustelusta.

Haasteet eivät ole koskaan jarruttaneet Jasonia. Hänen mukaansa kuka tahansa voi oppia mitä tahansa, täytyy vain olla sinnikäs ja jaksaa yrittää. Yrityksen ja erehdyksen kautta oppiminen ja onnistuminen sopiikin mainiosti hänen luonteenlaadulleen.

Hulluna FABLABeihin

Muita auttaessa oppii väistämättä myös itse, mikä sopii hyvin Jasonin kaltaiselle oppimisennälkäiselle ihmiselle. Hän myös aidosti nauttii voidessaan olla avuksi. FABLABeissa toimiminen on mainio esimerkki tästä.

FABLABit ovat työpajoja, jotka tuovat laajan kattauksen digitaalisen tuotannon työkaluja samaan paikkaan tukeakseen oppimista ja innovaatioita. Jasonille ne olivat myös rakkautta ensi silmäyksellä. Työkalut ja mahdollisuudet, joiden hän oli aiemmin ajatellut olevan vain harvojen ja valittujen hallussa, olivatkin kaikkien saatavilla - myös hänen.

Ei ole ihme, että Jason rakastui FABLABeihin, sillä erilaiset työkalut ja niiden moninaiset käyttötarkoitukset ovat hänen intohimonsa. Loppujen lopuksi hänestä tuli itseoppinut FABLAB-asiantuntija, joka vietti kaiken aikansa avointen ovien päivissä auttaen muita, ja palasi myöhemmin paikan päälle omien projektiensa pariin.

FABLABien ja digitaalinen tuotanto lisäksi myös tietynlainen tekemisen kulttuuri ylipäänsä on Jasonin ominta maaperää. On siis luonnollista että hänen tiensä on johtanut Space 21:n pariin, jossa hän pääsee auttamaan muita, sekä itsekin oppimaan ja kehittymään tekemisen kautta. 

Koordinaattorin velvollisuudet

Space 21 tarjoaa mahdollisuuden todistaa hahmottomien ideoiden konkretisoitumista sekä jakaa uudenlaisen käsityöläisyyden ilosanomaa. Space 21 -koordinaattorina Jason paitsi tarjoaa aikaansa ja apuaan, hän myös huolehtii tilavarauksista, ylläpitää paikkaa ja toimintaa sekä kehittää konseptia yhdessä muun tiimin ja käyttäjien kanssa. Jos Jason ei itse kykene auttamaan, hän osaa vähintäänkin ohjata apua kaipaavan oikeaan suuntaan, oikeiden resurssien, työkalujen tai ihmisten luo. 

Jasonia innostavat monialaisuus, villit ideat sekä luova ja kiinnostava työ. Lisäksi häntä kiinnostaa nähdä, millaiseksi Space 21 lopulta muotoutuu ja millaiset projektit ja ihmiset löytävät tiensä sinne. Hän kannustaa olemaan yhteydessä häneen, mikäli hänen työnsä tai Space 21:n tilat kiinnostavat. Tiloihin voi tutustua etäyhteydellä tai paikan päällä. Kiinnostavan kohtaamisen lisäksi saat paremman kuvan tilasta ja sen tarjoamista mahdollisuuksista.

Space 21 avaa ovensa keväällä 2022, ja kutsuu pian kaikki vierailulle tervehtimään tiimiä, tutkiskelemaan paikkoja tai nauttimaan kupin kahvia.

Lisätietoja
Jason Selvarajan, koordinaattori, Space 21
[email protected]

Tuoreimmat tiedot päivitetään tilan Instagram-tilille, joten pysyäksesi ajan tasalla seuraa @aaltospace21.

Still of textile innovation animation with Space 21 logo on top.

Space 21

Space 21 on koko Aalto-yhteisön vapaassa käytössä oleva projektitilojen keskittymä. Se on radikaalin luovuuden kotipesä, joka vaalii uusia ideoita, innovaatioita ja ratkaisuja.

Lue lisää

Space 21 Instagramissa

Radical creativity illustration: Anna Muchenikova

Radikaali luovuus

Rakennamme vahvan, luovan yhteisö tukemaan uudenlaista ajattelua.

Lue lisää

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Ihminen, joka katsoo kohti tulevaisuutta
Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Viisi vinkkiä, joilla voit kehittää luovuuttasi tänä keväänä ja kesänä

YK viettää Maailman luovuuden ja innovaatioiden päivää 21. huhtikuuta. Kokosimme vinkkejä luovuuden oppimiseen.
Aalto_University_staff_campus_bikes_2-5-2013_photo_Mikko_Raskinen
Kampus Julkaistu:

Pyörävarkaudet lisääntyneet kampuksella – muista lukita pyöräsi kunnolla

Kevään myötä pyörävarakaudet Aalto-yliopiston kampuksella ovat kasvaneet.
Kesäinen Otaniemen rantanäkymä, jossa Aalto-yliopiston logo ja tapahtuman nimi sekä VTT:n ja Avoimen tieteen logot.
Kampus, Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Avoimen tieteen ja tutkimuksen kesäpäivät 2024 järjestetään Aalto-yliopistossa

Avoimen tieteen kesäpäivät pidetään Aalto-yliopiston Otaniemen kampuksella ja Zoomissa 3.–4.6. Ilmoittauduthan 3.5. mennessä!
Aalto-yliopiston valaistu logo. Juhlavieraita logon takana tarkastelemassa radioantennia.
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Metsähovin radio-observatorion 50-vuotisjuhla - kurkkaa kuvia tapahtumasta

Aalto-yliopiston Metsähovin radio-observatorio täytti tänä vuonna 50 vuotta. Observatorion syntymäpäivänä, torstaina 11. huhtikuuta, juhlavieraat kokoontuivat observatoriolle juhlistamaan menneitä vuosikymmeniä radioastronomisen tutkimuksen parissa.