Uutiset

Sotasampo ehdolla kulttuuriperintöpalkinnon saajaksi

Plácido Domingo jakaa Euroopan kulttuuriperintöpalkinnot Turussa toukokuussa 2017.

Suomesta lähetettiin kaikkiaan yhdeksän ehdotusta kilpailemaan Euroopan unionin ja Europa Nostran tämän vuoden kulttuuriperintöpalkinnoista. Sotasampo on ehdokkaana tutkimus ja digitointihankkeet -kategoriassa.

”Yhteistyökumppanimme museoalalta kannusti osallistumaan kilpailuun Sotasammon portfoliolla. On mielenkiintoista nähdä, miten Sotasammon kaltaiseen tutkimushankkeiseen tullaan suhtautumaan kilpailussa”, kertoo tietotekniikan laitoksen professori Eero Hyvönen.

Sotasammossa on menossa kaksi uutta osahanketta, joihin yhteistyökumppanit toimittavat tarvittavat datat, ja Hyvösen johtaman tutkimusryhmän vastuulla on datan muokkaaminen ja semanttisen linkityskerroksen luominen, jotta kaikki tieto tulee yhdistymään toisiinsa Sotasampo-palvelussa. Datapalvelun päälle suunnitellaan datan uudet käyttötapaukset ja -liittymät, ja yhteisöllisen datan tuotantoa tutkitaan samassa yhteydessä.

”Suomen Kameraseurojen liitto ry on saanut Kaatuneiden muistosäätiöltä rahoituksen sotahautausmaiden kuvaamiseen. Sankarivainajien tiedot ovatkin jo Sotasammon tietämysverkostossa, ja nyt Sotasampoon liitetään avoimena datana arviolta 3 200 kuvaa sankarihautausmaista. Lisäksi Sotasampoon tullaan liittämään avoimena datana Neuvostoliitosta peräisin oleva, suomalaisia sotavankeja koskeva tietokanta ja siihen liittyviä lisäaineistoja sisältäen esimerkiksi vankien haastatteluja. Tämä toteutetaan yhteistyössä Sotavainajien muiston vaalimisyhdistyksen ja Kansallisarkiston kanssa”, lisää Hyvönen.

Maailmankuulu oopperalaulaja ja kulttuuriperintöjärjestö Europa Nostran puheenjohtaja Plácido Domingo tulee 13. toukokuuta 2017 Suomeen. Domingo jakaa Turussa Euroopan unionin ja Europa Nostran yhteiset kulttuuriperintöpalkinnot yhdessä komissaari Tibor Navracsicsin kanssa, joka vastaa EU:ssa koulutuksesta, kulttuurista, nuorisoasioista ja urheilusta.

Palkintojuhla on osa isoa eurooppalaista kulttuuriperintötapahtumaa European Heritage Congress, joka järjestetään Turussa 10.–14. toukokuuta 2017 osana itsenäisyyden juhlavuoden ohjelmaa. Tapahtumaan odotetaan noin 300–400 eurooppalaisten kulttuuriperintöorganisaatioiden edustajaa.

Sotasampo on yksi Aalto-yliopiston Suomi 100 -hankkeista.

#suomi100  #aalto

Lisätietoja:

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Puun taimia istutetaan Suomen ensimmäiseen hiilensidontaa tukevaan mikrometsään Keravalla
Yhteistyö, Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

Suomen ensimmäinen hiilensidontaa tukeva mikrometsä istutettu Keravalle

Keravan Kivisillan alueelle on istutettu Suomen ensimmäinen hiilensidontaa tukeva mikrometsä
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Huoltokatko ACRIS-tutkimustietojärjestelmässä 5.6.2023

Huoltokatko ACRIS-tutkimustietojärjestelmässä 5.6.2023
The winning collection by Ruusa Vuori at Aalto University's fashion show Näytös23, a model walking on the catwalk
Palkinnot ja tunnustukset, Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Ruusa Vuori voitti Näytös23-palkinnon herkällä mallistollaan

Aalto-yliopiston muodin opiskelijoiden muotinäytöksessä perjantaina 26. toukokuuta nähtiin kandidaatti- ja maisteriopiskelijoiden mallistoja.
Kolme henkilöä keskustelee pöydän ääressä läppärit edessä. Yksi lukee samalla kirjaa.
Opinnot Julkaistu:

Uusien esihenkilöiden keskinäinen vertaistuki korostui Aallon First Time Manager -ohjelmassa

Ohjelman vertaistapaamiset saavat osallistujilta kiitosta, ja osa on jatkamassa niitä koulutuksen jälkeenkin.