Uutiset

Sinan Aral – Ystävien näkemys vaikuttaa arvosteluihin

Tutkijat pääsivät vaikuttamaan siihen, miten eräs ravintolasovellus näkyi ihmisten ystäville. Muiden vaikutus omaan päätökseen on suuri.
Kuva: Sinem Kayacan / Aalto

He havaitsivat, että jos ihmiset arvioivat vaikkapa ravintolan erittäin myönteisesti ja tämän ystävät näkivät tämän, ystävät arvostelivat ravintolan myönteisemmin kuin jos he eivät nähneet ystävän arvostelua. Jos taas ystävä arvosteli ravintolan kielteisesti, tällä ei ollut vastaavaa vaikutusta ystävien arvostelua.

Tällä on käytännön seurauksia. Jos vaikkapa yritys haluaa saada myönteisiä arvioita tuotteesta, sen kannattaa erityisesti alkuun kannustaa tuotteesta pitäviä arvioimaan tuotetta muille. Tilanne vaikuttaa myös huijausten vaikutusten poistamisen vaikeuteen. Jos yritys on itse kirjoittanut myönteisiä arvioita tuotteesta alkuun, niiden vaikutus säilyy helposti arvosteluissa, vaikka itse varsinainen myönteinen huijausviesti arvosteluista myöhemmin poistettaisiinkin.

Katso Aralin puhe tästä.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Vihreän siirtymän rakentajat
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Uusi podcast: Vihreän siirtymän rakentajat

Vihreän siirtymän toteuttamisessa kiinteistöala on avainasemassa. Talotekniikka on sen vaikuttavin keino torjua ilmastonmuutosta ja vastata EU:n kiristyviin energiavaatimuksiin. Uusi Vihreän siirtymän rakentajat - podcast tuo esiin talotekniikan tutkijoita, kehittäjiä ja toteuttajia, jotka jakavat näkemyksiään ja ideoitaan matkalla kohti kestävämpää kiinteistö- ja rakennusalaa.
Robottien rakentelua Aalto-yliopisto Juniorin Robokylä-työpajassa
Yhteistyö Julkaistu:

Innostusta teknologiaan: Lähes 8000 lasta ja nuorta osallistui Aalto-yliopisto Juniorin Teknologiatuokioihin

Aalto-yliopisto Juniorin teknologiakasvatuksen lähettiläät kulkivat viime talvena ahkerasti peruskouluilla tarjoten oppilaille ja opettajille mahdollisuuden tutustua uusimpaan teknologiaan käytännönläheisesti. Jane ja Aatos Erkon säätiön sekä Svenska kulturfondentin rahoittamien hankkeiden tavoitteena oli innostaa lapsia ja nuoria teknologian pariin.
Poikkeustilanne-kuvitus
Kampus, Poikkeustilanteet, Yliopisto Julkaistu:

Kesä tuo muutoksia Aalto-yliopiston metroasemalle

Aalto-yliopiston metroaseman muutostyöt sulkevat sisäänkäyntejä kesällä 2024.
Tekstiilikemia-tutkimusryhmä
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Vihreämpiä, turvallisempia ja innovatiivisempia tekstiilejä

Professori Ali Tehrani ja hänen tutkimusryhmänsä keskittyvät johonkin meille kaikille hyvin tuttuun - tekstiileihin.