Uutiset

Saamelaisteemat taipuvat peleiksi

Utsjoella helmikuussa järjestettävä pelijami kokoaa yhteen kokeneita pelinkehittäjiä ja pelinkehityksestä kiinnostuneita saamelaisedustajia.
samigamejam

Sami Game Jam -pelintekotapahtumassa syvennytään saamelaiseen kulttuuriin digitaalisten pelien keinoin. Kyseessä on muutaman päivän kestävä, intensiivinen pelijami, jonka aikana pelit kehitetään moniammatillisissa ryhmissä ideasta pelattaviksi peleiksi. Utsjoella 21.–25.2.2018 järjestettävä tapahtuma on osa Aalto-yliopiston median laitoksen pelinkehitysohjelmaa.

“Pidin ajatuksesta, että kehitetään pelejä, jotka perustuvat saamelaiseen kulttuuriin. Lähtökohtana on siis, että peleillä on todellinen, mielenkiintoinen kulttuurinen konteksti”, kertoo median laitoksen johtaja Philip Dean Aalto-yliopistosta.

Tapahtumassa kehitetyt pelit on määrä koostaa näyttelyksi yhteistyössä Aalto-yliopiston ja Suomen pelimuseon kanssa. Näyttely toteutetaan kolmella kielellä: pohjoissaameksi, suomeksi ja englanniksi. Suunnitelmissa on myös, että pelattavat pelit, teemat sekä tarinat niiden takana lähtevät kiertämään museoita ja näyttelytiloja Suomessa, Euroopassa ja mahdollisesti laajemminkin vuosina 2019–2020. Näyttelyn työnimi on Saamelaisuus Pelissä.

“Saamelaiskulttuurilähtöisiä mediasisältöjä, erityisesti pelejä, on saatavilla hyvin vähän. Sami Game Jamin tarkoitus on luoda yhteisöllisellä otteellaan uusia avauksia saamen kulttuuri- ja tarinankerrontaperinteiden jatkumoon. Toivon, että tapahtuma synnyttää kipinöitä saamelaistaiteilijoiden pelilliselle ilmaisulle ja lisää saamelaistietoisuutta maailmanlaajuisesti”, kertoo hankkeen vetäjä ja ideoija Annakaisa Kultima Finnish Game Jam ry:stä.

Kuten muissakin pelijameissa, Sami Game Jamissa pelit rakentuvat ennaltamäärättyjen teemojen ympärille. Sami Game Jamissa lähtökohtana on kaksitoista saamelaisuuden teemaa, jotka tarkastelevat saamelaisuuden historiaa, nykypäivää ja tulevaisuutta.

Tapahtumaan voi hakea osallistujaksi 3.2.2018 mennessä. Aikaisempaa pelintekokokemusta ei vaadita, sillä pelit syntyvät kokeneiden pelintekijöiden tiimeissä. Tapahtuma avustaa osallistujia matkakustannuksissa. Pelijamin järjestää Finnish Game Jam -yhdistys yhteistyössä Utsjoen kunnan kanssa. Tapahtumaa tukevat Majaoja-säätiö ja Neogames.

Aika: 21.–25.2.2018.

Paikka: Áilegas-keskus, Utsjoki

Lisätietoja:
Annakaisa Kultima, Finnish Game Jam ry, Aalto-yliopisto, p. 050 443 7258, [email protected]

samigamejam.com
 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Image by Ico Maker
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Lohkoketjut tukevat tietoalustojen yhteistyön pysyvyyttä

Tutkimus osoitti, että lohkoketju tukee tiedon läpinäkyvyyttä ja tiedon eheyttä eri alustojen välisessä liikenteessä esineiden internet -ympäristöissä vakauttaen alustojen välistä yhteistyötä.
Freshwater Competence Centre
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Uuden vesistötutkimuksen osaamiskeskuksen tavoitteena on turvata Suomen vesivarat

Suomeen on perustettu uusi osaamiskeskus Freshwater Competence Centre, joka kehittää vesistötutkimuksen infrastruktuuria, tutkimuslaitteistoja ja huipputason suomalaista osaamista sekä kotimaassa että kansainvälisesti.
Kuva: Heidi Fast
Tutkimus ja taide Julkaistu:
Kuvassa näkyy Kauppakorkeakoulun uuden rakennuksen Arvo-ravintola.
Kampus Julkaistu:

Kampusravintoloiden aukioloajat kesällä 2022

Opiskelija- ja henkilöstöravintoloiden aukioloajoissa on muutoksia kesän aikana.