Uutiset

Rakennusalan AEC Hackathon järjestetään Helsingissä kesäkuun alussa

Rakennusala ja digiosaajat valjastavat 3D mallit, virtuaalimaailmat, lisätyn todellisuuden, sisäpaikannuksen ja sensorit rakennusalan käyttöön.

Rakennusala ja digiosaajat valjastavat kesäkuun 3.-5. päivien viikonloppuna 3D mallit, virtuaalimaailmat, lisätyn todellisuuden, sisäpaikannuksen ja sensorit rakennusalan käyttöön. AEC (Architecture, Engineering, Construction) Hackathonin osallistujat pääsevät ratkaisemaan kiinnostavia alan haasteita, joista parhaimmat tekijät palkitaan. Toisen kerran järjestettävä AEC Hackathon pidetään tällä kertaa Helsingissä Swecon uusissa toimitiloissa.

Tapahtuma on aitiopaikka nähdä millaisia rakennusalan digitaalisia sovelluksia Suomessa ja maailmalla tulevaisuudessa käytetään. Paikalla olevat rakennusalan ammattilaiset auttavat demojen tekijöitä ymmärtämään paremmin rakennusalan tarpeita. Hackathonissa järjestetään lisäksi esityksiä ja demoja, joissa perehdytään uusimpien teknologioiden kuten Microsoftin HoloLensin hyödyntämiseen.

Digitalisaatio muuttaa rakennusalaa

Ala kaipaa mukaan uusia tekijöitä ratkaisemaan haasteita ja auttamaan yrityksiä uusien teknologioiden käyttöönotossa. Ensimmäinen Suomessa järjestetty AEC Hackathon täytti Teklan tilat ääriään myöten täyteen 150 rakennusalan ammattilaisesta sekä sovellus- ja pelinkehittäjistä ja muista ideanikkareista. Yhdysvalloista alkunsa saanut huippusuosittu yhteisö kokoaa yhteen kiinteistö- ja rakennusalan ammattilaiset tekemään yhteistyötä ohjelmistokehittäjien ja uusien teknologioiden huippuosaajien kanssa.

- Ensimmäisen hackathonin osallistujien kokemukset olivat sen verran hyviä, että saimme heti toiveita uuden järjestämiseksi. AEC Hackathon on erinomainen mahdollisuus yhteisön ja kansainvälisen kumppaniverkoston rakentamiseen. 8000 miljardin euron globaali kokonaismarkkina on iso mahdollisuus digitaalisten palvelujen kehittäjille, kertoo tapahtuman paikallinen järjestäjä Teemu Lehtinen Aalto-yliopistosta.

Tapahtumaan on tulossa myös kova puhujakaarti mukaan lukien Peter Vesterbacka Roviolta, Martin Fischer Stanfordin yliopistosta, Chris Keyack Trimblestä ja Petri Vilén Industryhackista. Hackathonin järjestämisessä ovat auttaneet Sweco, jonka tiloissa (Ilmalanportti 2, Helsinki) tapahtuma järjestetään. Muita yhteistyökumppaneita ovat Skanska, Trimble, Graphisoft, RAKLI, Proximi.io, Umbra, RIL, AE Partners, UpCloud, 720 Degrees, Thingsee ja Aalto-yliopisto.

AEC Hackathonin ohjelma ja rekisteröityminen löytyvät tilaisuuden nettisivuilta http://aechackathon.com/helsinki-2/.

Seuraa tapahtuman uutisia Facebookissa: https://www.facebook.com/events/1756326367923311/

AEC Hackathon on osa Teollisuuden digitaalinen murros- tutkimushanketta. Se tutkii digitalisaation vaikutusta suomalaiseen yhteiskuntaan teollisuuden kautta. Toimimme aktiivisessa yhteistyössä yritysten kanssa luoden tieteelliseen tutkimukseen nojaavaa ymmärrystä tämän muutoksen luonteesta, etenemispoluista ja vaikutuksista.  

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Risto Siilasmaa. Kuva: WithSecure
Yhteistyö Julkaistu:

Yrittäjä Risto Siilasmaa kannustaa opiskelijoita muuttamaan maailmaa

Aalto-yliopiston alumni, Risto Siilasmaa rohkaisi Aalto International Talent -ohjelman osallistujia muuttamaan maailmaa.
.
Yliopisto Julkaistu:

Aalto-yliopiston kesäkoulun hakuaika kesän 2023 kursseille alkaa

Kesäkoulun kurssivalikoimasta 2023 löytyy viisi kandidaattitason kurssia ja kolme maisterivaiheen kurssia, ja ne on suunnattu niin poikkitieteelliselle ja kansaiväliselle osallistujakunnalle.
Utuinen ihmishahmo näyttää kävelevän pois päin, varjo heijastuu vaalealle pinnalle
Tutkimus ja taide, Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Maisteriopiskelijoiden näyttely Suomen valokuvataiteen museossa

Valokuvataiteen pääaineen maisteriopiskelijoiden MoA in Photography 23 -näyttely on esillä 12. maaliskuuta asti.
Nainen rannalla tuulisella säällä hymyilee, taustalla meri kuohuaa
Nimitykset, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Professori Ranja Hautamäki: ”Monimuotoinen kaupunkiluonto on keskeinen tekijä hyvinvoinnin ja hiilinielujen lisäämiseksi”

Maisema-arkkitehtuurin professori ratkoo ilmastonmuutoksen hillintää ja kaupunkiluonnon hiilinieluja koskevia kysymyksiä.