Uutiset

Rakennusalan AEC Hackathon järjestetään Helsingissä kesäkuun alussa

Rakennusala ja digiosaajat valjastavat 3D mallit, virtuaalimaailmat, lisätyn todellisuuden, sisäpaikannuksen ja sensorit rakennusalan käyttöön.

Rakennusala ja digiosaajat valjastavat kesäkuun 3.-5. päivien viikonloppuna 3D mallit, virtuaalimaailmat, lisätyn todellisuuden, sisäpaikannuksen ja sensorit rakennusalan käyttöön. AEC (Architecture, Engineering, Construction) Hackathonin osallistujat pääsevät ratkaisemaan kiinnostavia alan haasteita, joista parhaimmat tekijät palkitaan. Toisen kerran järjestettävä AEC Hackathon pidetään tällä kertaa Helsingissä Swecon uusissa toimitiloissa.

Tapahtuma on aitiopaikka nähdä millaisia rakennusalan digitaalisia sovelluksia Suomessa ja maailmalla tulevaisuudessa käytetään. Paikalla olevat rakennusalan ammattilaiset auttavat demojen tekijöitä ymmärtämään paremmin rakennusalan tarpeita. Hackathonissa järjestetään lisäksi esityksiä ja demoja, joissa perehdytään uusimpien teknologioiden kuten Microsoftin HoloLensin hyödyntämiseen.

Digitalisaatio muuttaa rakennusalaa

Ala kaipaa mukaan uusia tekijöitä ratkaisemaan haasteita ja auttamaan yrityksiä uusien teknologioiden käyttöönotossa. Ensimmäinen Suomessa järjestetty AEC Hackathon täytti Teklan tilat ääriään myöten täyteen 150 rakennusalan ammattilaisesta sekä sovellus- ja pelinkehittäjistä ja muista ideanikkareista. Yhdysvalloista alkunsa saanut huippusuosittu yhteisö kokoaa yhteen kiinteistö- ja rakennusalan ammattilaiset tekemään yhteistyötä ohjelmistokehittäjien ja uusien teknologioiden huippuosaajien kanssa.

- Ensimmäisen hackathonin osallistujien kokemukset olivat sen verran hyviä, että saimme heti toiveita uuden järjestämiseksi. AEC Hackathon on erinomainen mahdollisuus yhteisön ja kansainvälisen kumppaniverkoston rakentamiseen. 8000 miljardin euron globaali kokonaismarkkina on iso mahdollisuus digitaalisten palvelujen kehittäjille, kertoo tapahtuman paikallinen järjestäjä Teemu Lehtinen Aalto-yliopistosta.

Tapahtumaan on tulossa myös kova puhujakaarti mukaan lukien Peter Vesterbacka Roviolta, Martin Fischer Stanfordin yliopistosta, Chris Keyack Trimblestä ja Petri Vilén Industryhackista. Hackathonin järjestämisessä ovat auttaneet Sweco, jonka tiloissa (Ilmalanportti 2, Helsinki) tapahtuma järjestetään. Muita yhteistyökumppaneita ovat Skanska, Trimble, Graphisoft, RAKLI, Proximi.io, Umbra, RIL, AE Partners, UpCloud, 720 Degrees, Thingsee ja Aalto-yliopisto.

AEC Hackathonin ohjelma ja rekisteröityminen löytyvät tilaisuuden nettisivuilta http://aechackathon.com/helsinki-2/.

Seuraa tapahtuman uutisia Facebookissa: https://www.facebook.com/events/1756326367923311/

AEC Hackathon on osa Teollisuuden digitaalinen murros- tutkimushanketta. Se tutkii digitalisaation vaikutusta suomalaiseen yhteiskuntaan teollisuuden kautta. Toimimme aktiivisessa yhteistyössä yritysten kanssa luoden tieteelliseen tutkimukseen nojaavaa ymmärrystä tämän muutoksen luonteesta, etenemispoluista ja vaikutuksista.  

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Kuva Maija Keskisestä
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Alumni Maija Keskinen: Pidän uusien asioiden oppimisesta ja kokeilemisesta

Alumnimme Maija Keskinen tiesi alusta saakka haluavansa opiskella taloustiedettä. ”Mielekäs työ on minulle merkinnyt sitä, että tunnen voivani palvella yhteiskuntaa ja tehdä oman osani, jotta julkisessa toiminnassa tehdyt päätökset perustuisivat mahdollisimman laadukkaaseen tietopohjaan”, Keskinen kertoo.
Lara Ejtehadian, Patrick Rinke, and Ilari Lähteenmäki sitting with coffee mugs and smiling to the camera.
Palkinnot ja tunnustukset, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aalto-yliopiston avoimen tieteen palkinnon 2023 voittaja – Aalto Materials Digitalization Platform (AMAD)

Haastattelimme Aallon ensimmäisen avoimen tieteen palkinnon voittajia AMAD-tiimistä.
Bar Otapas
Kampus Julkaistu:

Ostoskeskus A Blanciin avautuu uusi viihtyisä baari Otapas

Bar Otapas avautuu perjantaina 1.3. ostoskeskus A Blanciin. Rento uusi kohtaamispaikka on avoinna Iltapäivästä myöhään yöhön.
People at the campus
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

CESAER Task Force Openness of Science and Technology vierailee Aallossa

Aalto-yliopisto järjestää CESAER Task Force Openness of Science and Technologyn tapaamisen 16.–17.4.2024.