Uutiset

Pyörällä opiskelijavaihtoon Mikkelistä Ranskan Rivieralle

Ongelmanratkaisutaitoja tarvitaan ja ne kehittyvät niin pitkän matkan pyöräilyssä kuin BScBA-opinnoissakin.
Alvarin ja Edwardin reitti kulki Tukholmasta Tanskaan ja Tanskasta Saksaan...

Kauppakorkeakoulun Mikkelin kampuksen International Business -kandidaattiohjelman opintoihin kuuluu jokaisella opiskelijalla pakollinen ulkomaanvaihto. Vuosittain ohjelmasta lähtee vaihtoon noin 80 opiskelijaa yli 50 vaihtoyliopistoon ympäri maailmaa.

Kolmannen vuoden opiskelija Alvari Poikola lähti suorittamaan vaihto-opintoja Etelä-Ranskaan SKEMA-yliopiston Sophia Antipoliksen kampukselle. Matka vaihtokohteeseen ei kuitenkaan taittunut perinteisesti lentokoneella, junalla tai edes autolla.

Kun Alvarille vuoden alussa selvisi, minne hän pääsee vaihtoon, hän heitti opiskelukavereilleen vitsillä, että polkee polkupyörällä Suomesta vaihtokohteeseensa Ranskan Rivieralle. Kevään aikana ajatus kuitenkin muuttui teoiksi ja toukokuussa Alvari alkoi suunnitella matkaa tarkemmin ystävänsä Edward Kivelän kanssa, joka on myöskin opiskellut International Business -ohjelmassa.

“Ajatuksena oli, että lähdemme polkemaan noin kuukautta ennen vaihto-opintojeni alkamista. Kummallakaan meillä ei ollut kokemusta pitkän matkan pyöräilystä, mutta ainutlaatuisen matkan toteuttamisesta ei voinut kieltäytyä”, kertoo Alvari.

Heittäytyminen tuntemattomaan kannattaa

Alvari kertoo olevansa hyvin seikkailunhaluinen ja kokee, että Mikkelissä kaksi vuotta opiskelleena on saanut paljon eväitä niin vaihto-opintoja, uraa kuin muutakin elämää varten.

“Mikkelissä olen välillä joutunut oman mukavuusalueeni ulkopuolelle: olen joutunut oppimaan uusia asioita nopeassa tahdissa ja sopeutumaan nopeasti kansainväliseen ympäristöön ja uudenlaisiin opetustilanteisiin. Tästä on ollut hyötyä myös matkallani kohti vaihtoyliopistoa, sillä pyöräily läpi Euroopan on vaatinut heittäytymistä tuntemattomaan, nopeaa sopeutumista uusiin tilanteisiin ja ongelmanratkaisukykyä.”

”Yövyimme taivasalla makuupusseissa, joten joka päivä jouduimme selvittämään, missä yövymme, mistä saamme ruokaa ja tarvikkeita ja mitä reittiä pitkin jatkamme seuraavana päivänä. Manner-Euroopassa vapaa telttailu ei ole suoranaisesti sallittua, joten yöpaikan etsimisestä muodostui joka päivä oma seikkailunsa. Nyt tunnemme Euroopan koirapuistot varsin hyvin”, Alvari kertoo.

Pyöräily herätti positiivista huomiota ja toi kutsun ranskalaiselle päivällisellekin

34 päivää kestänyt 3 000 kilometrin matka oli täynnä yllätyksiä, upeita maisemia ja hienoja kohtaamisia paikallisten kanssa.

”Parasta antia olivat ehdottomasti kohtaamiset paikallisten kanssa; niissä pääsi tutustumaan eri kulttuureihin ja paikalliseen elämään syvemmin kuin muuten. Toki siitä, että Mikkelissä opiskellessa oli jo tutustunut moniin opiskelijoihin ja professoreihin ympäri maailmaa, oli hyötyä myös, kun reissussa otimme kontaktia paikallisiin”, Alvari kertoo.

Alvari kehottaa kaikkia näkemään maailmaa polkupyörän selästä, koska asiat, joita he kokivat matkan aikana, olisivat voineet olla jäädä toteutumatta, jos he olisivat matkustaneet junalla tai autolla.

”Lisäksi pyörällä matkustaminen kiinnitti sen verran huomiota, että tutustuimme sitä kautta moneen paikalliseen, jotka olivat hyvin ystävällisiä ja avuliaita. Yhtenä päivänä törmäsimme paikalliseen nuoreen mieheen pienessä kyläkaupassa ja hetkeä myöhemmin olimme hänen ja hänen ystäviensä vieraina Ranskan maaseudulla perinteisessä ranskalaisessa maatalossa nauttimassa viinistä, herkullisesta ruoasta ja upeista maisemista.”

Kaikkia vaihtoon lähteviä Alvari haluaa rohkaista heittäytymään tuntemattomaan ja muistuttaa, että tällainen seikkailu vaatii vähemmän suunnittelua, aikaa ja rahaa kuin voisi luulla.

"Kannattaa ottaa vaihtoon lähtemisestä kaikki irti tulevaisuutta varten. Suosittelen vaihto-opintojen ohella tutustumaan uusiin ihmisiin ja matkustamaan eri kulkuneuvoilla jo vaihtokohteeseen mennessä tai vaihdon aikana, sillä sitä kautta kertyy ainutlaatuisia ja unohtumattomia muistoja tulevaisuutta varten. Niitä muistelee varmasti kauan vielä vaihdon jälkeenkin.”

Perillä Etelä-Ranskassa.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Students sitting together on stairs.
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Teamwork First-Aid Kit tukee projektikurssien opiskelijoita

Verkkosivusto tarjoaa työkaluja opiskelijatiimien tukemiseen koko projektikurssin ajan.
Otakaari 1 kyltti Y-siipi
Kampus, Opinnot Julkaistu:

Maarintalon toiminnot siirtyvät Kandidaattikeskukseen

Maarintalo suljetaan toukokuun lopussa.
EU parlamentti
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Milja Mieskolainen: Euroopan Parlamentin Schuman-harjoittelu ylitti odotukseni

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun laskentatoimen maisteriopiskelija Milja Mieskolainen oli jo aiemmin pohtinut hakemista harjoitteluun Euroopan Unioniin, mutta oli ajatellut harjoittelupaikan saamisen olevan liian haastavaa. Keväällä 2023 hän kuitenkin huomasi ilmoituksen harjoittelupaikoista ja päätti kokeilla hakemista, sillä avoinna oli kiinnostava paikka talouden hallinnan ja EMUn valvontayksikössä. Hakeminenkaan ei osoittautunut vaikeaksi. Milja haki paikkaa, sai sen ja harjoittelu Euroopan Parlamentissa alkoi lokakuussa.
Ihminen, joka katsoo kohti tulevaisuutta
Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Viisi vinkkiä, joilla voit kehittää luovuuttasi tänä keväänä ja kesänä

YK viettää Maailman luovuuden ja innovaatioiden päivää 21. huhtikuuta. Kokosimme vinkkejä luovuuden oppimiseen.