Uutiset

Provosti Kristiina Mäkelä nimitettiin toiselle kaudelle

Uusi viisivuotinen kausi alkaa 1. joulukuuta.
Provost Kristiina Mäkelä. Photo: Jaakko Kahilaniemi

Aalto-yliopiston hallitus nimitti professori Kristiina Mäkelän Aalto-yliopiston provostiksi toiselle viisivuotiselle kaudelle, joka alkaa 1.12.2022. Nimitys perustui normaaliin uudelleenarviointiprosessiin, jonka yhteydessä kuultiin yliopistoyhteisön jäseniä ja ulkoisia sidosryhmiä.

Provosti tukee rehtoria strategisessa suunnittelussa, professorien nimittämisessä ja resurssisuunnittelussa, johtaa yliopiston opetukseen, tutkimukseen ja vaikuttavuuteen liittyviä prosesseja sekä toimii tarvittaessa rehtorin sijaisena.

Kristiina Mäkelä on toiminut provostina vuodesta 2017 alkaen. Hän on työskennellyt Aalto-yliopistossa kansainvälisen liiketoiminnan professorina vuodesta 2013 alkaen. Hänet nimitettiin Kauppakorkeakoulun opetuksesta ja oppimisesta vastaavaksi varadekaaniksi vuonna 2016, ja hän on toiminut myös Kauppakorkeakoulun johtamisen laitoksen varajohtajana. Mäkelä on toiminut vierailijana, luennoitsijana ja tutkijana useissa ulkomaisissa yliopistoissa, ja hänellä on myös yli kymmenen vuoden kokemus yritysmaailmasta.

”Kristiina Mäkelä on tehnyt ensimmäisellä toimikaudellaan provostina ensiluokkaista työtä Aalto-yliopiston hyväksi. Hän on kehittänyt yliopistoa näkemyksellisesti uuden strategian mukaisesti ja vienyt merkittävästi eteenpäin akateemisia urajärjestelmiä, yhteisöllisyyttä sekä tasa-arvo- ja yhdenvertaisuuskysymyksiä yhteistyötä painottavalla johtamistyylillään. Olen erittäin iloinen voidessamme jatkaa hyvin sujunutta yhteistyötä”, toteaa rehtori Ilkka Niemelä.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Outi Turpeinen standing on stage talking about Unfolding public art book to a seated audience facing her.
Kampus, Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

Rakkautta ja runoutta - yliopiston tutkimuksesta välittyvä intohimo inspiroi taiteilijoita

K1-, K2-, ja K3-rakennuksien taidekokoelma Engineering Materials julkaistiin seminaarin yhteydessä.
Anu Honkalinna Dipolissa
Nimitykset Julkaistu:

Anu Honkalinna nimitetty spinoff-sijoituspäälliköksi

Hänen tehtävänään on hoitaa sijoituksia yliopistosta ponnistaviin yrityksiin.
thumbnail_talotekniikka2030-kuva.jpg
Nimitykset Julkaistu:

Talotekniikka 2030 -kesäseminaari 15.6.2023

Tule kuulemaan, mikä on uusinta, kuuminta ja tulevaa talotekniikassa. Talotekniikka 2030 järjestää kesäseminaarin 15.6.2023 Otaniemessä ja etänä. Tilaisuus esittelee konsortion toimintaa ja tutkimustyön tuloksia tähän mennessä.
Eero Eloranta
Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

Uusi kirja tuotantotalouden kehittymisestä tieteenalana Suomessa ja kansainvälisesti

Eero Elorannan kirja kuvaa tuotantotalouden kehitystä osana talouden muutosten ja tekniikan yliopistojen kehitystä.