Uutiset

Provosti Kristiina Mäkelä nimitettiin toiselle kaudelle

Uusi viisivuotinen kausi alkaa 1. joulukuuta.
Provost Kristiina Mäkelä. Photo: Jaakko Kahilaniemi

Aalto-yliopiston hallitus nimitti professori Kristiina Mäkelän Aalto-yliopiston provostiksi toiselle viisivuotiselle kaudelle, joka alkaa 1.12.2022. Nimitys perustui normaaliin uudelleenarviointiprosessiin, jonka yhteydessä kuultiin yliopistoyhteisön jäseniä ja ulkoisia sidosryhmiä.

Provosti tukee rehtoria strategisessa suunnittelussa, professorien nimittämisessä ja resurssisuunnittelussa, johtaa yliopiston opetukseen, tutkimukseen ja vaikuttavuuteen liittyviä prosesseja sekä toimii tarvittaessa rehtorin sijaisena.

Kristiina Mäkelä on toiminut provostina vuodesta 2017 alkaen. Hän on työskennellyt Aalto-yliopistossa kansainvälisen liiketoiminnan professorina vuodesta 2013 alkaen. Hänet nimitettiin Kauppakorkeakoulun opetuksesta ja oppimisesta vastaavaksi varadekaaniksi vuonna 2016, ja hän on toiminut myös Kauppakorkeakoulun johtamisen laitoksen varajohtajana. Mäkelä on toiminut vierailijana, luennoitsijana ja tutkijana useissa ulkomaisissa yliopistoissa, ja hänellä on myös yli kymmenen vuoden kokemus yritysmaailmasta.

”Kristiina Mäkelä on tehnyt ensimmäisellä toimikaudellaan provostina ensiluokkaista työtä Aalto-yliopiston hyväksi. Hän on kehittänyt yliopistoa näkemyksellisesti uuden strategian mukaisesti ja vienyt merkittävästi eteenpäin akateemisia urajärjestelmiä, yhteisöllisyyttä sekä tasa-arvo- ja yhdenvertaisuuskysymyksiä yhteistyötä painottavalla johtamistyylillään. Olen erittäin iloinen voidessamme jatkaa hyvin sujunutta yhteistyötä”, toteaa rehtori Ilkka Niemelä.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

.
Yliopisto Julkaistu:

Aalto-yliopiston kesäkoulun hakuaika kesän 2023 kursseille alkaa

Kesäkoulun kurssivalikoimasta 2023 löytyy viisi kandidaattitason kurssia ja kolme maisterivaiheen kurssia, ja ne on suunnattu niin poikkitieteelliselle ja kansaiväliselle osallistujakunnalle.
Nainen rannalla tuulisella säällä hymyilee, taustalla meri kuohuaa
Nimitykset, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Professori Ranja Hautamäki: ”Monimuotoinen kaupunkiluonto on keskeinen tekijä hyvinvoinnin ja hiilinielujen lisäämiseksi”

Maisema-arkkitehtuurin professori ratkoo ilmastonmuutoksen hillintää ja kaupunkiluonnon hiilinieluja koskevia kysymyksiä.
Aalto BIZ Homecoming Day 27.1.2023
Yliopisto Julkaistu:

Kauppakorkeakoulun Homecoming Day kutsui alumnit ensimmäistä kertaa Otaniemeen

Seminaarin pääpuhuja, Nokian toimitusjohtaja Pekka Lundmark painotti esityksessään yhteistyön tekemisen tärkeyttä.
A man and woman in casual wear, dark tones, smiling at the camera inside the Aalto Hall.
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Marsio - ilmiselvä valinta

Nimikilpailun voittaneen ehdotuksen antajat taustoittavat ehdotustaan.