Uutiset

Professorien tenure track- ja muiden akateemisten positioiden -ohjesäännöt uudistettu

Useita ura-asioita on päivitetty ja uudistettu viimeisen vuoden aikana Aallossa. Opetusosaamisen arvioinnin ohjeistukset sekä lehtorien uudistettu urapolku vahvistettiin joulukuussa 2020. Tenure track -urapolun ohjesääntö päivitettiin kesäkuussa 2021 ja muiden akateemisten positioiden ohjesääntö syyskuussa 2021.
Aalto ELEC Aalto-1. Kuva Mikko Raskinen.

–Nyt meillä on nykyistä arkeamme entistä paremmin palveleva ohjeisto käytettävissämme, toteaa kehitysprojekteista vastannut provosti Kristiina Mäkelä. – Kaikkia ohjeistuksia on rakennettu yhdessä useilla keskustelukierroksilla ja vuorovaikutteisissa tilaisuuksissa. Työ oli tärkeää tehdä yhdessä, jotta ohjesäännöt olisivat toimivia kaikista näkökulmista tarkasteltuna, ja ne palvelisivat entistä paremmin koulujen käytännön arkea. Pyrimme pitämään huolta sekä tasavertaisuudesta että jättämään riittävästi tilaa alakohtaisille erityispiirteille, jotta saamme parhaat kyvyt valitsemaan Aalto-yliopiston myös tulevaisuudessa.

Tenure track -ohjesäännön päivityksessä on kyse ennen kaikkea toimintatapojen selkeyttämisestä ja yhdenmukaistamisesta. Yksi hakijoille ja etenijöille näkyvimpiä uudistuksia on jatkossa pyydettävä research and/or artistic/professional work portfolio, jossa hakija/etenijä kuvaa meriittinsä ja pitkän tähtäimen visionsa omalla alallaan. – Aallon professorien odotetaan toimivan oman alansa eturintamassa, ja sitä on tärkeää opetella sanoittamaan jo uran alkuvaiheessa. Tutkimuksen ja/tai taiteellisen työn ja opetuksen rinnalla kolmas kriteeri, ’service’ sai uuden otsikon ja sisällön ”Impact and service”, provosti Mäkelä kuvaa. – Tässä yhteydessä vaikuttavuudella tarkoitetaan nimenomaan yhteiskunnallista vaikuttavuutta, jonka merkitys tulee entisestäkin kasvamaan tulevaisuudessa.

Muiden akateemisten positioiden ohjeistuksessa suurin muutos oli Taiteiden ja suunnittelun korkeakouluun kuuluneiden määräaikaisten professor of artistic/design practices -positioiden poistaminen. Rekrytoimalla kaikki professorimme tenure track -urapolulle pidämme paremmin huolta jatkuvuudesta ja tarjoamme hakijoille pitkän tähtäimen näkymän. Lisäksi täsmennettiin eri tehtävien käytäntöjä määräaikaisten työsuhteiden keston ja mahdollisen uusimisen osalta.

Nämä ohjeistukset ovat nyt käytössä kaikissa Aalto-yliopiston korkeakouluissa ja tarjoavat kaikille yhtäläiset uramahdollisuudet.

Tenure track ja uudistettu lehtorien urajärjestelmä ovat osa Aalto-yliopiston laatujärjestelmää, ja niiden toimivuutta tarkastellaan systemaattisesti ja säännöllisesti osana vuosikelloa.

Lisätietoa tenure track -urajärjestelmästä https://www.aalto.fi/fi/tenure-track/tenure-track-urapolku

Lisätietoa muista akateemisista tehtävistä https://www.aalto.fi/fi/palvelut/muut-akateemiset-tehtavat

Lisätietoa opetuksen arvioinnista https://www.aalto.fi/sites/g/files/flghsv161/files/2021-01/Teaching%20competence%20assessment_Guidelines_for_candidate_2020_Aalto%20University_FINAL.pdf

Lisätietoa lehtorien urajärjestelmästä https://www.aalto.fi/fi/opetus-ja-oppiminen/lehtorien-urajarjestelma

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

vaalea-asuinen nainen istuu ikkunan edessä ja hymyilee
Nimitykset, Yliopisto Julkaistu:

Professori Maarit Salolainen: ”Tekstiilialan kestävyysongelmiin voidaan vastata monialaisen yhteistyön avulla”

Tekstiilisuunnittelun professori haluaa tiivistää yhteistyötä niin eri alojen tutkimuksen kuin yliopiston ja alan teollisuuden sekä jälleenmyyjien välillä, jotta muutos parempaan tapahtuu.
Vili Lehdonvirta, kuva:Mikko Raskinen, Aalto-yliopisto
Mediatiedotteet Julkaistu:

Lepääkö valtionhallinto kellarista löytyvien palvelimien vai Amazonin päällä? Vili Lehdonvirta tarkastelee kehitystä ajan ja pilvien yli

Tietotekniikan laitoksen professori Vili Lehdonvirta on saanut Euroopan tutkimusneuvoston Advanced Grant -rahoituksen. Sen suuruus on 2,5 miljoonaa euroa, ja hanke kestää viisi vuotta. Tutkimuksessaan Lehdonvirta kehittää menetelmiä, joiden avulla voidaan piirtää kartalle pilvi-imperiumien laajuus ja sijainti.
Insinööritieteiden korkeakoulun opetuksen varadekaani Jani Romanoff. Kuva: Joonas Lehtovaara / Aalto-yliopisto
Nimitykset Julkaistu:

Jani Romanoff jatkaa opetuksen varadekaanina Insinööritieteiden korkeakoulussa

Romanoff on ansioitunut opettaja ja opetuksen kehittäjä, joka nauttii työssään systeemisten ratkaisujen löytämisestä yhdessä muiden kanssa.
Tiny plant with text aside Unite! Seed Fund 2024
Palkinnot ja tunnustukset, Yhteistyö Julkaistu:

Unite! Seed Fund 2024: Aalto mukana 13 rahoitusta saaneessa hakemuksessa

Unite! Seed Fund -rahaston tavoitteena on kannustaa ja tukea opettajien, tutkijoiden ja opiskelijoiden yhteistyöhankkeita.