Uutiset

Professorien tenure track- ja muiden akateemisten positioiden -ohjesäännöt uudistettu

Useita ura-asioita on päivitetty ja uudistettu viimeisen vuoden aikana Aallossa. Opetusosaamisen arvioinnin ohjeistukset sekä lehtorien uudistettu urapolku vahvistettiin joulukuussa 2020. Tenure track -urapolun ohjesääntö päivitettiin kesäkuussa 2021 ja muiden akateemisten positioiden ohjesääntö syyskuussa 2021.
Aalto ELEC Aalto-1. Kuva Mikko Raskinen.

–Nyt meillä on nykyistä arkeamme entistä paremmin palveleva ohjeisto käytettävissämme, toteaa kehitysprojekteista vastannut provosti Kristiina Mäkelä. – Kaikkia ohjeistuksia on rakennettu yhdessä useilla keskustelukierroksilla ja vuorovaikutteisissa tilaisuuksissa. Työ oli tärkeää tehdä yhdessä, jotta ohjesäännöt olisivat toimivia kaikista näkökulmista tarkasteltuna, ja ne palvelisivat entistä paremmin koulujen käytännön arkea. Pyrimme pitämään huolta sekä tasavertaisuudesta että jättämään riittävästi tilaa alakohtaisille erityispiirteille, jotta saamme parhaat kyvyt valitsemaan Aalto-yliopiston myös tulevaisuudessa.

Tenure track -ohjesäännön päivityksessä on kyse ennen kaikkea toimintatapojen selkeyttämisestä ja yhdenmukaistamisesta. Yksi hakijoille ja etenijöille näkyvimpiä uudistuksia on jatkossa pyydettävä research and/or artistic/professional work portfolio, jossa hakija/etenijä kuvaa meriittinsä ja pitkän tähtäimen visionsa omalla alallaan. – Aallon professorien odotetaan toimivan oman alansa eturintamassa, ja sitä on tärkeää opetella sanoittamaan jo uran alkuvaiheessa. Tutkimuksen ja/tai taiteellisen työn ja opetuksen rinnalla kolmas kriteeri, ’service’ sai uuden otsikon ja sisällön ”Impact and service”, provosti Mäkelä kuvaa. – Tässä yhteydessä vaikuttavuudella tarkoitetaan nimenomaan yhteiskunnallista vaikuttavuutta, jonka merkitys tulee entisestäkin kasvamaan tulevaisuudessa.

Muiden akateemisten positioiden ohjeistuksessa suurin muutos oli Taiteiden ja suunnittelun korkeakouluun kuuluneiden määräaikaisten professor of artistic/design practices -positioiden poistaminen. Rekrytoimalla kaikki professorimme tenure track -urapolulle pidämme paremmin huolta jatkuvuudesta ja tarjoamme hakijoille pitkän tähtäimen näkymän. Lisäksi täsmennettiin eri tehtävien käytäntöjä määräaikaisten työsuhteiden keston ja mahdollisen uusimisen osalta.

Nämä ohjeistukset ovat nyt käytössä kaikissa Aalto-yliopiston korkeakouluissa ja tarjoavat kaikille yhtäläiset uramahdollisuudet.

Tenure track ja uudistettu lehtorien urajärjestelmä ovat osa Aalto-yliopiston laatujärjestelmää, ja niiden toimivuutta tarkastellaan systemaattisesti ja säännöllisesti osana vuosikelloa.

Lisätietoa tenure track -urajärjestelmästä https://www.aalto.fi/fi/tenure-track/tenure-track-urapolku

Lisätietoa muista akateemisista tehtävistä https://www.aalto.fi/fi/palvelut/muut-akateemiset-tehtavat

Lisätietoa opetuksen arvioinnista https://www.aalto.fi/sites/g/files/flghsv161/files/2021-01/Teaching%20competence%20assessment_Guidelines_for_candidate_2020_Aalto%20University_FINAL.pdf

Lisätietoa lehtorien urajärjestelmästä https://www.aalto.fi/fi/opetus-ja-oppiminen/lehtorien-urajarjestelma

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Aalto University School of Business, a student ascending, public art of Risto Suomi on the wall, photo Mikko Raskinen
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Poissaolot töistä on suurin syy siihen, että naisia on toimitusjohtajina miehiä vähemmän

Naiset ovat aliedustettuina toimitusjohtajan tehtävissä, koska he viettävät enemmän aikaa työmarkkinoiden ulkopuolella niinä vuosina, joina heidän uransa on nousussa. Naiset myös hakeutuvat miehiä vähemmän myynnin ja tuotannon tehtäviin, joista toimitusjohtajia tyypillisesti rekrytoidaan.
MJ on stage giving a talk
Yliopisto Julkaistu:

Myungji ”MJ” Suh: Aallon Slush-osastolla kaikessa on kyse siitä, miten voimme muuttaa maailmaa

"Olet yrittäjähenkinen, kun näet ongelman mahdollisuutena sen sijaan, että pitäisit sitä uhkana, jota vältellä. Myös ”can do” -asenne on yrittäjätaito."
Deep tech tuesday
Yliopisto Julkaistu:

Miten Suomi menestyy mikrosirukilpailussa? Asiantuntijat kertovat

Asiantuntijat jakoivat Deep Tech Tuesdayssa näkemyksiään mikrosirujen roolista ja merkityksestä kilpailukyvyn varmistamisessa, teknologisessa riippumattomuudessa ja vihreässä siirtymässä.
image of Aaltodoc main page
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aaltodoc päivitetään, ulkoasu muuttuu

Aaltodoc on päivitetty uuteen versioon