Uutiset

Professori Risto Kosonen on nimitetty eurooppalaisen LVI- alan liiton varapuheenjohtajaksi

Nimityksestä päätettiin Euroopan lämmitys-, ilmanvaihto- ja ilmastointialan yhdistysten liiton, REHVAn, vuosikokouksessa 12. toukokuuta.
Professori Risto Kosonen

Kosonen toimii LVI-tekniikan associate professor -tehtävässä konetekniikan laitoksella. Hän tutkii rakennusten energiatehokkuutta, älykkäitä energiajärjestelmiä ja sisäilmaympäristöä.

Risto Kososella on laajan kokemus yritysmaailmasta ja kansainvälisestä yhteistyöstä. Hän toimi Halton Oy:n palveluksessa vuodesta 1998 lähtien ennen siirtymistään Aaltoon. Hän päätehtävänään oli tuolloin tuotteiden ja ratkaisujen kehittäminen sekä kansainvälinen teknologiayhteistyö teollisuuden ja yliopistojen kanssa.

REHVA on vuonna 1963 perustettu kattojärjestö, joka edustaa yli 120 000 LVI-suunnittelijaa, talotekniikan insinööriä, teknikkoa ja asiantuntijaa 26 Euroopan maassa. Se tarjoaa jäsenilleen alustan kansainväliselle ammatilliselle verkostoitumiselle ja tiedonvaihdolle, ja pyrkii parantamaan rakennusten terveellisyyttä, mukavuutta, turvallisuutta ja energiatehokkuutta.

Liitto edistää alan teknistä ja ammatillista kehitystä, seuraa EU:n poliittisia linjauksia ja edustaa jäsentensä etuja EU:ssa ja maailmanlaajuisesti. Sillä on merkittävä vaikutus kansalliseen ja kansainväliseen strategiseen suunnitteluun ja tutkimushankkeisiin sekä niihin liittyviin koulutusohjelmiin.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

mika_sillanpaa_11_en.jpg
Nimitykset Julkaistu:

Mika A. Sillanpää: Olisi hyödyllistä, jos meillä olisi laboratoriossa pari mustaa aukkoa

Heisenbergin epätarkkuusperiaatteen kiertämisestä kvanttigravitaation osoittamiseen – professori venyttää kvanttifysiikan rajoja.
Dean Tuomasa Auvinen
Nimitykset Julkaistu:

Tuomas Auvinen jatkaa Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun dekaanina

Dekaanin toimikausi on viisi vuotta ja alkaa 11.3.2024.
Janne Lainen ja Tuomas Auvinen.
Nimitykset Julkaistu:

Vararehtori Janne Laine ja dekaani Tuomas Auvinen nimitettiin toiselle kaudelle

Janne Laineen toinen kausi alkaa tammikuussa ja Tuomas Auvisen maaliskuussa.
Jyri Hämäläinen seisomassa portaikossa
Nimitykset, Yliopisto Julkaistu:

Professori Jyri Hämäläinen nimitetty tutkimuksesta vastaavaksi vararehtoriksi

Vararehtorin viisivuotinen kausi alkaa joulukuun alussa.