Uutiset

Professori Rebecca Piekkari on valittu vuoden 2022 Espoo Ambassadoriksi

Espoo Ambassadorina Piekkari edustaa espoolaista tieteellistä osaamista maailmalla liikkuessaan.
Espoo Ambassador 2022, prof. Rebecca Piekkari
Aalto-yliopiston provosti Kristiina Mäkelä (vas.), Visit Espoon matkailujohtaja Miikka Valo, Espoo Ambassador 2022 Rebecca Piekkari, Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä ja Enter Espoo Oy:n toimitusjohtaja Jaana Tuomi. Kuva: Mikko Lehtonen

Espoo on saanut uuden kongressilähettilään kahden vuoden tauon jälkeen, kun professori Rebecca Piekkari Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulusta valittiin vuoden 2022 Espoo Ambassadoriksi. Espoo Ambassadorina Piekkari edustaa espoolaista tieteellistä osaamista maailmalla liikkuessaan ja kannustaa espoolaisia tieteentekijöitä osallistumaan akateemisten järjestöjen toimintaan sekä kongressien järjestämiseen. Professori Piekkari on järjestyksessään 12. Espoo Ambassador.

Nimitys julkistettiin 2.12.2022 Aalto-yliopiston Dipolissa pidetyssä kutsuvierastilaisuudessa, jota isännöivät Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä ja Aalto-yliopiston provosti Kristiina Mäkelä yhdessä Visit Espoon kanssa. Vuoden Ambassadorin valinta on osa Visit Espoon kongressimarkkinointia edistävää Espoo Ambassador -ohjelmaa.

Valinta Vuoden Ambassadoriksi on tunnustus Rebecca Piekkarin tärkeästä panoksesta kansainvälisten kongressien kutsumisessa ja järjestämisessä. Hän myös edustaa alansa kansainvälistä huippua ja on vaikutusvaltainen toimija tieteellisissä järjestöissä.

Rebecca Piekkari toimii vuorineuvos Marcus Wallenberg professorina Kauppakorkeakoulun johtamisen laitoksella. Siellä hän vastaa kansainvälisen liiketoiminnan aineen opetuksesta ja tutkimuksesta.

Kansainvälisten kongressien järjestämiseen Piekkari on tutustunut jo maisteriopiskelijana vuonna 1989, jolloin hän vastasi European International Business Academy -järjestön (EIBAn) kongressin puolisoiden ohjelmasta. Saman järjestön 50. vuosikonferenssin Piekkari on saanut järjestettäväkseen Kauppakorkeakoululla Otaniemessä joulukuussa 2024.

Professori Piekkari näkee kansainvälisten kongressien järjestämisen ja emännöinnin tuovan tärkeää lisänäkyvyyttä tutkijoille, Espoolle ja Suomelle, sekä auttavan uusien lahjakkaiden professoreiden rekrytoinnissa laitokselle.

”Espoo ja Suomi ylipäänsä ovat mitä erinomaisin paikka järjestää kansainvälisiä kongresseja. Täällä on hyvät liikenneyhteydet, kansainvälisesti kiinnostavaa designia ja arkkitehtuuria, terveellistä ja herkullista ruokaa sekä kansainväliset yritykset ja dynaaminen start-up-ekosysteemi. Vahvuutemme on myös valtava kokemus järjestää isoja tapahtumia menestyksekkäästi turvallisessa ympäristössä”, sanoo professori Rebecca Piekkari.

Espoo Ambassador -ohjelma on suunniteltu kongressijärjestäjien tueksi

Espoon kaupunki ja Visit Espoo käynnistivät Espoo Ambassador -ohjelman vuonna 2009. Ohjelman tavoite on alusta alkaen ollut kansainvälisten tieteellisten kongressien arvon ja laaja-alaisen vaikuttavuuden esille nostaminen sekä tutkijoiden ja tieteentekijöiden auttaminen ja tukeminen näiden tärkeiden tapahtumien järjestämisessä.

”Visit Espoo tarjoaa konkreettista apua kongressin eri järjestämisvaiheissa ja näiden palveluiden avulla haluamme osaltamme rohkaista tieteentekijöitä kutsumaan ja järjestämään oman alansa konferensseja Espoossa”, kertoo matkailujohtaja Miikka Valo.

”Haluamme käydä aktiivista keskustelua tutkijoiden ja potentiaalisten järjestäjien kanssa ja kehittää kongressipalveluitamme vastaamaan tämän hetken ja tulevaisuuden muuttuvia tarpeita. Tässä Rebeccan valinnan myötä kahteentoista henkilöön kasvanut Espoo Ambassadoreiden joukko on tärkeässä roolissa. Ambassadorimme ovat myös parhaita mahdollisia viestinviejiä yliopiston sisällä, mitä tulee saatavilla olevasta avusta viestimiseen”, jatkaa Valo.

Lisätietoja:
Enter Espoo Oy/Visit Espoo:
Miikka Valo
Director, Conventions & Tourism
puh. 043 824 6038
[email protected]

Espoo Ambassador -ohjelma: www.visitespoo.fi/fi/kokous/espoo-ambassador-ohjelma/   

Visit Espoo vastaa vapaa-ajan sekä kokous- ja kongressimatkailun edistämisestä Espoossa. Visit Espoo toimii alueen matkailutoimijoiden yhteistyö- ja yhteismarkkinointiverkoston koordinoijana ja auttaa yrityksiä kasvattamaan kestävää liiketoimintaa sekä pääsemään kansainvälisille markkinoille. Haemme myös aktiivisesti erilaisia kokous- ja kongressitapahtumia kaupunkiin. Visit Espoo on osa Espoon kaupungin omistamaa markkinointiyhtiötä, Enter Espoo Oy:tä.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Kiia Einola hymyilee kameralle. Otaniemen amfiteatteri taustalla.
Yhteistyö Julkaistu:

Kiia Einolan mielestä rakennusten tulisi tukea meidän kaikkien hyvinvointia

Kiia Einolan opintomatka Aalto-yliopistossa ulottuu kandiopinnoista aina väitöskirjatutkijaksi asti. Maisteriopintojen aikaiset kesätyöt herättivät Kiian kiinnostuksen talotekniikan tutkimuksesta. Hän työstää tällä hetkellä väitöskirjaansa älyrakennusten tohtoriopiskelijana yhteistyössä sähkötekniikkaan erikoistuneen yrityksen Helvarin kanssa.
Yritysprojektitiimi, Deloitte
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Opiskelijaprojekti auttoi ESG-suorituskyvyn huomioon ottamisessa yritysten arvonmäärityksessä 

Opiskelijoiden Deloittelle kehittämässä lopullisessa mallissa keskityttiin kestävään kehitykseen liittyvien aiheiden riski- ja mahdollisuusanalyysiin.
Aalto Digital Creatives visual image
Kampus, Yhteistyö Julkaistu:

Haku Aalto-yliopiston luovien alojen esihautomo-ohjelmaan on auki – hakuaikaa on 16.9.2024 asti

Aalto Digital Creatives -esihautomon kuudes kierros alkaa lokakuussa. Hae mukaan nyt!
Alumneja Seattlessa 2024
Yhteistyö Julkaistu:

Alumnien kohtaamisia Seattlesta Bangaloreen

Tapasimme kevään ja kesän aikana Aallon alumneja yli 10 kaupungissa eri puolilla maailmaa.