Uutiset

Professori Ramesh Sharda työskentelee Fulbright-Aalto Distinguished Chair -stipendiaattina tieto- ja palvelujohtamisen laitoksella

Fulbright-ohjelmat ja -stipendit ovat erittäin arvostettuja Yhdysvalloissa.
A-logo. Photo: Mikko Raskinen
Kuva: Aalto-yliopisto / Mikko Raskinen

Fulbright Suomi -säätiön (Fulbright Finland) tavoitteena on koulutusyhteyksien avulla edistää nykyistä laajempaa tiedon ja ammattiosaamisen vaihtoa Suomen ja Yhdysvaltain välillä. Säätiö kehittää ja hallinnoi stipendiohjelmia opiskelijoille, tutkijoille ja eri alojen ammattilaisille sekä tarjoaa kansainvälistymispalveluita laadukkaan liikkuvuuden ja korkeakoulu- ja tutkimusyhteistyön tueksi.

Kauppakorkeakoulun dekaani Timo Korkeamäki kuuluu Fulbright Finlandin hallitukseen. ”Fulbrightilla on erittäin arvostettu brändi USA:ssa, mikä auttaa korkeatasoisten vierailijoiden houkuttelemisessa Suomeen ja Aaltoon. Suomalaisten puolestaan kannattaa tutustua Fulbright Finlandin stipendiohjelmiin”, Korkeamäki sanoo.

Fulbright Finland jakaa stipendejä Suomeen tuleville amerikkalaisille tutkijoille ja opiskelijoille. Maaliskuussa Kauppakorkeakouluun saapui Fulbright-Aalto Distinguished Chair -tehtävään professori Ramesh Sharda. Hänen stipendinsä on neljäksi kuukaudeksi. 

Ramesh Sharda, Fulbright-stipendiaatti, School of Business
Ramesh Sharda

Ramesh Sharda on tietojärjestelmätieteiden professori ja tutkimuksesta vastaava varadekaani Oklahoma Staten Spears -kauppakorkeakoulussa. Hän tutkii tietojärjestelmien analytiikkasovelluksia ja on täällä ollessaan viimeistellyt uutta versiota Yhdysvalloissa paljon käytetystä analytiikan oppikirjastaan ”Business Intelligence, Analytics, and Data Science: A Managerial Perspective”. Professori Sharda on osallistunut aktiivisesti laitoksen tutkimusseminaareihin ja hän piti laitoksella avoimen yleisöluennon tekoälyn yrityssovelluksista yhdessä työelämäprofessori, Silo.ai:n Peter Sarlinin ja apulaisprofessori Eeva Vilkkumaan kanssa.

Ramesh Sharda opetti myös verkkotieteitä ja analytiikkaa uudessa Business Analytics -maisteriohjelmassa ja Information and Service Management -maisteriohjelmassa. Vierailevana luennoitsijana kurssilla toimi myös Kauppakorkeakoulun alumni ja rahoitusalan verkostoja analysoivan FNA-nimisen yrityksen perustaja Kimmo Korkeamäki. Professori Sharda esiintyi myös Aallon Operations Leadership -podcastissa, jossa hän jakoi näkemyksensä analytiikasta sekä toimialoista ja yrityksistä, jotka ovat olleet analytiikkatyökalujen kehittämisen eturintamassa.

Shardan isäntänä Kauppakorkeakoulussa on toiminut professori Matti Rossi. ”Olen varma, että tämä vierailu synnyttää pitkäaikaista yhteistyötä professori Shardan kanssa”, hän sanoo.

Professori Shardan lisäksi Aalto-yliopiston perustieteiden korkeakoulussa ja insinööritieteiden korkeakoulussa on tällä hetkellä seuraavat tutkijat Fulbright-vierailijoina: 

Core Fulbright U.S. Scholar Program:

 • Kash Barker
  Industrial and Systems Engineering

Fulbright U.S. Student Program:

 • Nicholas Zdroy
  Mechanical Engineering
 • Jade Roberts
  Computer, Communication, and Information Sciences
 • Irina Wang
  Design.


Lisätietoa: 
https://www.fulbright.fi/fi/apurahat

Tieto- ja palvelujohtamisen laitos

Tieto- ja palvelujohtamisella viitataan tiedon ja digitaaliteknologian luovaan hyödyntämiseen liiketoiminnassa ja siirryttäessä teollisesta tuotannosta palveluvoittoiseen tuotantoon.

Lue lisää
Two business students, one is holding a laptop, discussing with the Professor after his lecture. Another group of students talk in the background.
Fulbright-stipendiaatit Aalto-yliopistossa
 • Julkaistu:
 • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Lara Ejtehadian, Patrick Rinke, and Ilari Lähteenmäki sitting with coffee mugs and smiling to the camera.
Palkinnot ja tunnustukset, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aalto-yliopiston avoimen tieteen palkinnon 2023 voittaja – Aalto Materials Digitalization Platform (AMAD)

Haastattelimme Aallon ensimmäisen avoimen tieteen palkinnon voittajia AMAD-tiimistä.
People at the campus
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

CESAER Task Force Openness of Science and Technology vierailee Aallossa

Aalto-yliopisto järjestää CESAER Task Force Openness of Science and Technologyn tapaamisen 16.–17.4.2024.
Kesäinen Otaniemen rantanäkymä, jossa Aalto-yliopiston logo ja tapahtuman nimi sekä VTT:n ja Avoimen tieteen logot.
Kampus, Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Avoimen tieteen ja tutkimuksen kesäpäivät 2024 järjestetään Aalto-yliopistossa

Aalto-yliopisto järjestää Avoimen tieteen ja tutkimuksen kesäpäivät 2024 yhdessä Avoimen tieteen ja tutkimuksen kansallisen koordinaation ja Teknologian tutkimuskeskus VTT:n kanssa.
Jukka Pekola, kuva: Riitta Supperi, Suomen Kulttuurirahasto
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Jukka Pekolalle Suomen Kulttuurirahaston palkinto – ”kvantti kiinnostaa tiede- tai scifi-maailmaa laajemmin”

Professori Jukka Pekola saa Suomen Kulttuurirahaston palkinnon kvanttiteknologiatutkimuksen pitkäaikaisesta edistämisestä ja osallistumisesta ihmiskunnan haasteiden ratkaisemiseen.