Uutiset

Professori Patrick Rinke vieraili vanhassa lukiossaan Saksassa

Patrick Rinken entisen fysiikan opettajan Ralf Prüßmeierin mukaan vierailu innosti lukiolaisia opiskelemaan entistä ahkerammin.
rinke_en_700_400_fi_fi.jpg

Professori Patrick Rinken entinen fysiikan opettaja Ralf Prüßmeier kutsui Rinken vierailulle tämän vanhaan lukioon Bad Oeynhauseniin. Vierailun aikana Rinke tapasi Immanuel Kant Gymnasiumin opiskelijoita ja kertoi heille professorin työstä, fysiikan opiskelusta ja tutkimustyöstä Aalto-yliopistossa.

”Lukioni Immanuel Kant Gymnasium Bad Oeynhausenissa näyttää yhä pitkälti samalta kuin vuonna 1994, jolloin valmistuin sieltä”, Rinke muistelee. ”Fysiikan opiskelijoiden määrä on kuitenkin kolminkertainen, mikä on suuri voitto luonnontieteille.”

Lukiolaiset kuuntelivat tarkkaavaisesti, kun Rinke kertoi urastaan ja tällä hetkellä Aalto-yliopistossa tekemästään tutkimuksesta, joka koskee valon muuntamista sähköenergiaksi. Fysiikan kurssilla oli hiljattain tutustuttu Einsteinin valosähköisen ilmiön selitykseen, ja opiskelijat olivat hyvin perillä siitä, miten aurinkokennot tai LEDit toimivat. 

Lähes kaikki opiskelijoista aikovat jatkaa yliopistoon, ja monet haluavat opiskella matematiikkaa, fysiikkaa tai tietotekniikkaa. Heistä oli hienoa saada kuulla fysiikan professorin kertovan yliopistoelämästä ja opiskelijoiden haasteista.

Rinkelle fysiikkaa vuonna 1994 opettaneen Prüßmeierin mukaan vierailu innosti opiskelijoita opiskelemaan entistä ahkerammin.

Lisätietoa saksaksi:

Immanuel Kant Gymnasium
Neue Westfälische Zeitung

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Aalto Digital Creatives ryhmäkuva
Kampus, Yhteistyö Julkaistu:

Kolmetoista uutta tiimiä aloitti Aalto Digital Creatives -esihautomossa

Luovien alojen esihautomo-ohjelma käynnistyi 27. syyskuuta.
Kuva: Matti Ahlgren.
Palkitut Julkaistu:

Palkitut tiimit tekevät yhdessä työtä

Aalto Pioneering Excellence Award -palkinnot jaettiin Aallossa tiimeille, jotka tekevät uraauurtavaa työtä toiminnan laadun ja erinomaisuuden kehittämiseksi.
Eveliina Palo A grid -rakennuksen portaikossa
Yliopisto Julkaistu:

Laatua yhdessä – Opiskelijan ääni kuuluu suunnittelussa ja päätöksenteossa

Yhteisön osallistuminen yliopiston kehittämiseen on keskeinen osa arvomaailmaamme.
Työelämäprofessori Topias Siren
Nimitykset Julkaistu:

Kalliomekaniikan asiantuntija Topias Siren on nimitetty Aalto-yliopiston työelämäprofessoriksi

”Työelämäprofessuurin myötä tuon opiskelijoille paljon oppeja työelämästä yhdistettäväksi teoreettiseen osaamiseen”, lupaa Topias Siren.