Uutiset

Professori Patrick Rinke vieraili vanhassa lukiossaan Saksassa

Patrick Rinken entisen fysiikan opettajan Ralf Prüßmeierin mukaan vierailu innosti lukiolaisia opiskelemaan entistä ahkerammin.
rinke_en_700_400_fi_fi.jpg

Professori Patrick Rinken entinen fysiikan opettaja Ralf Prüßmeier kutsui Rinken vierailulle tämän vanhaan lukioon Bad Oeynhauseniin. Vierailun aikana Rinke tapasi Immanuel Kant Gymnasiumin opiskelijoita ja kertoi heille professorin työstä, fysiikan opiskelusta ja tutkimustyöstä Aalto-yliopistossa.

”Lukioni Immanuel Kant Gymnasium Bad Oeynhausenissa näyttää yhä pitkälti samalta kuin vuonna 1994, jolloin valmistuin sieltä”, Rinke muistelee. ”Fysiikan opiskelijoiden määrä on kuitenkin kolminkertainen, mikä on suuri voitto luonnontieteille.”

Lukiolaiset kuuntelivat tarkkaavaisesti, kun Rinke kertoi urastaan ja tällä hetkellä Aalto-yliopistossa tekemästään tutkimuksesta, joka koskee valon muuntamista sähköenergiaksi. Fysiikan kurssilla oli hiljattain tutustuttu Einsteinin valosähköisen ilmiön selitykseen, ja opiskelijat olivat hyvin perillä siitä, miten aurinkokennot tai LEDit toimivat. 

Lähes kaikki opiskelijoista aikovat jatkaa yliopistoon, ja monet haluavat opiskella matematiikkaa, fysiikkaa tai tietotekniikkaa. Heistä oli hienoa saada kuulla fysiikan professorin kertovan yliopistoelämästä ja opiskelijoiden haasteista.

Rinkelle fysiikkaa vuonna 1994 opettaneen Prüßmeierin mukaan vierailu innosti opiskelijoita opiskelemaan entistä ahkerammin.

Lisätietoa saksaksi:

Immanuel Kant Gymnasium
Neue Westfälische Zeitung

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

men talking
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Korjausrakentaminen on riskialtista - Nyt tutkimus esittää keinoja sen parempaan hallintaan

Energiaremontit, modernisointi ja käyttötarkoituksen muutokset lisäävät korjausrakentamisen tarvetta. Korjausrakentaminen on kuitenkin tunnetusti riskialtista liiketoimintaa. Building 2030 konsortion tutkimus tutki, miten esivalmistus ja digitaalinen tiedonhallinta voisivat tehdä siitä hallitumpaa.
Follow @aaltowellbeing on Instagram, TikTok and Facebook
Kampus Julkaistu:

Seuraa @aaltowellbeing-tiliä Instagramissa, Facebookissa and TikTokissa!

Pysy kärryillä uusimmasta, tutkimukseen pohjautuvasta hyvinvointitiedosta sekä Aalto-yliopiston tapahtumista ja palveluista hyvinvointiin ja inkluusioon liittyen seuraamalla @aaltowellbeing-tiliä Instagramissa, Facebookissa ja TikTokissa.
Leevi Hormaluoma Sähkötekniikan päivä -tapahtumassa. Kuva: Filmbutik.
Opinnot Julkaistu:

Opiskelija Leevi Hormaluoma: Tekniikan alalla polkuja on niin monta kuin tekijöitäkin

Informaatioteknologiaa opiskeleva Leevi on ollut aktiivisesti mukana opiskelijaelämässä, mikä antaa hänen mukaansa hyvää vastapainoa opiskelulle. "Yhtenä päivänä saatan koodata koulutehtäviä kotona ja seuraavana olla mukana järjestämässä ilmaisfestareita tuhannelle osallistujalle", hän kertoo.
Number 47 as infographics
Yliopisto Julkaistu:

Aalto-yliopisto sijoittui kansainvälisyydessä maailman 50 parhaan joukkoon

Times Higher Educationin yliopistovertailussa Aalto oli maailmassa 47. sijalla ja Pohjoismaissa 3. sijalla.