Uutiset

Professori Paavo Alkulle puheteknologian pääjärjestön Fellow-arvonimi

Professori Alku on ensimmäinen ISCA Fellow -arvonimen saanut suomalainen puheentutkija.
Akatemiaprofessori Paavo Alku
Professori Paavo Alku. Kuva: Leena Ylä-Lyly

Professori Paavo Alku Aalto-yliopiston signaalinkäsittelyn ja akustiikan laitokselta on nimitetty ISCA:n (International Speech Communication Association) Fellow-jäseneksi lokakuusta 2020 alkaen. ISCA on puheteknologian kansainvälinen pääjärjestö, ja Fellow järjestön korkein arvonimi.

Nimitys perustuu professori Alkun tieteellisiin ansioihin ihmisen puheentuottomekanismin analyysissa ja sen sovellutuksissa. Hänen tutkimusalojaan ovat ihmisen puheentuottomekanismin analyysi signaalinkäsittelyn avulla, puhesynteesi, puhesignaalin laadun ja ymmärrettävyyden parantaminen sekä puhesignaalin kautta tehtävä ihmisen terveydentilan seuranta.

Professori Alkun tutkimustuloksia on hyödynnetty kaupallisesti matkapuhelimissa ja monissa neurotieteellisissä tutkimuksissa, jotka liittyvät puhesignaalin prosessointiin ihmisen aivoissa. Alku on ensimmäinen ISCA Fellow-arvon saanut suomalainen puheentutkija. Hänelle on myönnetty myös IEEE:n Fellow-arvonimi.

ISCA on voittoa tavoittelematon kansainvälinen järjestö, jonka tarkoituksena on tukea puheteknologiaan liittyvää tutkimusta ja teknologiaa. Lue lisää järjestön sivuilta: ISCA.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Camilla Hollanti, photo: Lasse Lecklin.
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Camilla Hollanti Suomalaisen Tiedeakatemian uudeksi jäseneksi

Camilla Hollanti johtaa merkittävää algebran ja lukuteorian sovellusten tutkimusryhmää. Hänen tutkimustensa punaisena lankana on soveltaa viestintäsovelluksissa vastaan tulleiden ongelmien käsittelyssä algebran ja lukuteorian tarjoamia menetelmiä. Tutkimusten sovelluskohteena on esimerkiksi turvallinen langaton viestintä ja hajautettu laskenta.
Kuvassa Tuli ja Savu -runouslehden ilmettä
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Vuoden Huiput-palkintoja visuaalisen viestinnän muotoilijoille

Visuaalisen viestinnän muotoilun opiskelijat ja professori palkittiin Vuoden Huiput -gaalassa, jossa juhlittiin parasta suomalaista luovaa suunnittelua.
Event information on a yellow to coral gradient background with yellow bubbles and a photo of a colorful event space.
Palkinnot ja tunnustukset, Kampus, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tule mukaan ensimmäiseen Aallon avoimen tieteen palkintotapahtumaan

Kaikki aaltolaiset ovat tervetulleita, osallistuminen ei vaadi ilmoittautumista!
EU parlamentti
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Milja Mieskolainen: Euroopan Parlamentin Schuman-harjoittelu ylitti odotukseni

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun laskentatoimen maisteriopiskelija Milja Mieskolainen oli jo aiemmin pohtinut hakemista harjoitteluun Euroopan Unioniin, mutta oli ajatellut harjoittelupaikan saamisen olevan liian haastavaa. Keväällä 2023 hän kuitenkin huomasi ilmoituksen harjoittelupaikoista ja päätti kokeilla hakemista, sillä avoinna oli kiinnostava paikka talouden hallinnan ja EMUn valvontayksikössä. Hakeminenkaan ei osoittautunut vaikeaksi. Milja haki paikkaa, sai sen ja harjoittelu Euroopan Parlamentissa alkoi lokakuussa.