Uutiset

Professori Kai Virtanen valittu vuoden 2015 operaatiotutkijaksi

Suomen Operaatiotutkimussseura ry on valinnut Aalto-yliopiston Matematiikan ja systeemianalyysin laitoksen Kai Virtasen vuoden 2015 OR-henkilöksi.

Operaatiotutkimusseuran perustelee Operaatiotutkijan valintaa sillä, että hän on käytännön työllään tai tutkimuksellaan edistänyt merkittävästi operaatiotutkimuksen sovelluksia tai teoriaa.

Kai Virtanen valmistui diplomi-insinööriksi vuonna 1996 ja väitteli tohtoriksi vuonna 2005 Teknillisestä korkeakoulusta. Hän on kuulunut Matematiikan ja systeemianalyysin laitoksen Systeemianalyysin laboratorion tutkimusryhmän henkilökuntaan jo pitkään ja 2013 hänet nimitettiin Professor of Practice –tehtävään laitoksella. Hän on myös Maanpuolustuskorkeakoulun Operaatiotaidon ja taktiikan laitoksen operaatiotutkimuksen dosentti.

Virtanen ja hänen tutkimusryhmäsä on soveltanut ja kehittänyt optimointi- ja simulointimenetelmiä sekä päätösanalyysin tarjoamia tekniikoita ilmataistelun ja ilmaoperaatioiden suunnitteluun sekä ilmavalvontajärjestelmän ja lentoteknisen tukeutumisjärjestelmän käytön tukemiseen.

Suomen Operaatiotutkimusseura ry (Finnish Operations Research Society, FORS) on vuonna 1973 perustettu tieteellinen seura, jonka edistää toiminnallaan operaatiotutkimusta tieteenalana, tukee me­­ne­telmien vastuullista soveltamista ja toimii operaatiotutkimuksesta kiin­nostuneiden henkilöiden yhdyssiteenä

Lue lisää vuoden operaatiotutkijoista.

Lisätietoja:

Prof. Mikael Collan
FORSin puheenjohtaja                        
[email protected] 
0505567185   

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

kukka-asetelma
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Yli 60 kauppatieteiden kandidaattiopiskelijaa palkittiin stipendillä

Ilkka Kontulan säätiön henkilökohtaisen apurahan suuruus on 1 000 euroa.
Aalto-yliopiston valaistu logo. Juhlavieraita logon takana tarkastelemassa radioantennia.
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Metsähovin radio-observatorion 50-vuotisjuhla - kurkkaa kuvia tapahtumasta

Aalto-yliopiston Metsähovin radio-observatorio täytti tänä vuonna 50 vuotta. Observatorion syntymäpäivänä, torstaina 11. huhtikuuta, juhlavieraat kokoontuivat observatoriolle juhlistamaan menneitä vuosikymmeniä radioastronomisen tutkimuksen parissa.
Vuoden 2023 kunniatohtorit
Palkinnot ja tunnustukset, Mediatiedotteet Julkaistu:

Viisi uutta tekniikan kunniatohtoria Aaltoon 2024

Kunniatohtorit vihitään juhlallisessa tohtoripromootiossa kesäkuussa.
Front and back covers of book called Unfolding Public Art. Text in red, book covers in sand colour.
Palkinnot ja tunnustukset, Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu: