Uutiset

Professori Heidi Salosen juhlaluento: Indoor air quality – Importance and threats

Uudet tenure track -urajärjestelmän kautta nimetyt vakituiset professorit luennoivat omasta tutkimus- ja opetusalastaan yhteisessä monialaisessa tilaisuudessa 27.4.
Professori Heidi Salonen. Kuva: Matias Salonen

Heidi Salonen nimitettiin vakinaiseen Associate Professor -tehtävään Aalto-yliopiston rakennustekniikan laitokselle 1.11.2021. Professuurin ala on sisäympäristötekniikka, erityisesti sisäilman laatu. Tammikuun alusta 2022 Salonen on toiminut myös rakennustekniikan laitoksen varajohtajana.

Salosen tutkimusala on laaja ja monitieteinen ja hänellä on yli 20 vuoden työkokemus erilaisista sisäilman ja sisäympäristön laadun tutkimus- ja kehityshankkeista. Hän johtaa Aalto-yliopiston sisäympäristötekniikan tutkimusryhmää ja toimii vastuututkijana ja konsortion johtajana useissa sisäilman ja sisäympäristön laadun tutkimushankkeissa, kuten EU:n rahoittamassa InChildHealth- ja Suomen Akatemian rahoittamassa CleanSchool -tutkimushankkeissa.

Viime vuosina Salosen tutkimusryhmä on selvittänyt muun muassa sisäilman koettua ja mitattua laatua ja niihin vaikuttavia tekijöitä erityyppisissä sisäympäristöissä ja sisäilmasto-olosuhteissa. Tutkimuksen tavoitteena on löytää ratkaisuja laadukkaalle sisäympäristölle yhteistyössä teollisuuden, kiinteistönomistajien ja alan viranomaisten kanssa. Tutkimushankkeissa Salonen on julkaissut yli 100 vertaisarvioitua tieteellistä artikkelia.

Salonen valmistui filosofian maisteriksi Kuopion yliopistosta vuonna 1997 ja filosofian tohtoriksi vuonna 2009. Väitöskirjan aiheena oli Indoor air contaminants in office buildings. Salosella on myös johtamiseen liittyvä tutkinto.

Salonen siirtyi Työterveyslaitokselta vanhemman tutkijan tehtävästä Aalto-yliopiston sisäympäristötekniikan apulaisprofessoriksi vuonna 2015. Työterveyslaitoksella hän  työskenteli vuodesta 1998 alkaen. Vuosina 2011-2013 Salonen työskenteli Queenslandin teknillisessä yliopistossa (Queensland University of Technology), Australiassa postdoctoral fellow -nimikkeellä. Tällä hetkellä hänellä on Queenslandin teknillisessä yliopistossa Adjunct Associate Professor -tehtävä. Talven 2016-2017 hän  oli tutkimusvierailulla Teksasin yliopistossa, Austinissa, USAssa.

Salosella on lukuisia kansallisia ja kansainvälisiä luottamustehtäviä; hän toimii muun muassa Sisäilmayhdistyksen hallituksessa, arvioitsijana useissa tieteellisissä lehdissä sekä Indoor Air 2022 konferenssin tieteellisen komitean puheenjohtajana.

Salonen toimii vastuuopettajana kahdella maisteriohjelman kurssilla ja Insinöörititeiden kandidaattiohjelman kahdella kurssilla.  Vuodesta 2015 alkaen hän on ohjannut ja valvonut yli 70 opinnäytetyötä.

Tilaisuuden ohjelma

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Kestävä digitaalinen arki Turussa, banneri: Minna Vigren.
Mediatiedotteet Julkaistu:

Aikamatka vuoteen 2050 – kestävän digitaalisen arjen teemaviikko levittäytyy Turkuun toukokuun lopussa

Kestävä digitaalinen arki -teemaviikolla 25.5.–2.6. Turussa pohditaan, minkälaista kestävä digitaalinen arki on, miten sitä voisi edistää ja kuvitellaan myös, miltä tulevaisuuden kestävä digitaalinen arki näyttäisi.
Nainen lukemassa tabletilla
Opinnot Julkaistu:

Aalto EE julkaisee Alex-oppimisalustan: Uusi alusta muuttaa elämänlaajuista oppimista

Aalto University Executive Education (Aalto EE) lanseeraa kesäkuussa ensimmäisen version Alex-oppimisalustasta, joka on suunniteltu elämänlaajuiseen oppimiseen ja jatkuvaan ammatilliseen kehittymiseen. Alex tarjoaa yksilöllisiä oppimispolkuja, pieniä osaamiskokonaisuuksia ja ammatillisen kehittymisen ohjelmia, jotka sovittavat taidot yhteen alan tarpeiden kanssa. Alusta, joka kehittyy jatkuvasti uusilla ominaisuuksilla, kuten mobiilisovelluksella ja tekoälyn integroinnilla, asettaa uuden standardin ammatilliselle kehittymiselle Suomessa.
Henkilökuva Minna Tuusasta
Nimitykset Julkaistu:

Minna Tuusa Aalto ARTSin henkilöstöpäälliköksi

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun dekaani Tuomas Auvinen on nimittänyt HR partner Minna Tuusan koulun HR-päälliköksi 1.6.2024 alkaen.
Apulaisprofessori Viktar Asadchy. Kuva: Aalto-yliopisto / Jaakko Kahilaniemi
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Nuoren tutkijan palkinto Viktar Asadchylle

Tekniikan edistämissäätiö on myöntänyt vuoden 2024 Nuoren tutkijan palkinnon apulaisprofessori Viktar Asadchylle.