Uutiset

Professori Heidi Salosen juhlaluento: Indoor air quality – Importance and threats

Uudet tenure track -urajärjestelmän kautta nimetyt vakituiset professorit luennoivat omasta tutkimus- ja opetusalastaan yhteisessä monialaisessa tilaisuudessa 27.4.
Professori Heidi Salonen. Kuva: Matias Salonen

Heidi Salonen nimitettiin vakinaiseen Associate Professor -tehtävään Aalto-yliopiston rakennustekniikan laitokselle 1.11.2021. Professuurin ala on sisäympäristötekniikka, erityisesti sisäilman laatu. Tammikuun alusta 2022 Salonen on toiminut myös rakennustekniikan laitoksen varajohtajana.

Salosen tutkimusala on laaja ja monitieteinen ja hänellä on yli 20 vuoden työkokemus erilaisista sisäilman ja sisäympäristön laadun tutkimus- ja kehityshankkeista. Hän johtaa Aalto-yliopiston sisäympäristötekniikan tutkimusryhmää ja toimii vastuututkijana ja konsortion johtajana useissa sisäilman ja sisäympäristön laadun tutkimushankkeissa, kuten EU:n rahoittamassa InChildHealth- ja Suomen Akatemian rahoittamassa CleanSchool -tutkimushankkeissa.

Viime vuosina Salosen tutkimusryhmä on selvittänyt muun muassa sisäilman koettua ja mitattua laatua ja niihin vaikuttavia tekijöitä erityyppisissä sisäympäristöissä ja sisäilmasto-olosuhteissa. Tutkimuksen tavoitteena on löytää ratkaisuja laadukkaalle sisäympäristölle yhteistyössä teollisuuden, kiinteistönomistajien ja alan viranomaisten kanssa. Tutkimushankkeissa Salonen on julkaissut yli 100 vertaisarvioitua tieteellistä artikkelia.

Salonen valmistui filosofian maisteriksi Kuopion yliopistosta vuonna 1997 ja filosofian tohtoriksi vuonna 2009. Väitöskirjan aiheena oli Indoor air contaminants in office buildings. Salosella on myös johtamiseen liittyvä tutkinto.

Salonen siirtyi Työterveyslaitokselta vanhemman tutkijan tehtävästä Aalto-yliopiston sisäympäristötekniikan apulaisprofessoriksi vuonna 2015. Työterveyslaitoksella hän  työskenteli vuodesta 1998 alkaen. Vuosina 2011-2013 Salonen työskenteli Queenslandin teknillisessä yliopistossa (Queensland University of Technology), Australiassa postdoctoral fellow -nimikkeellä. Tällä hetkellä hänellä on Queenslandin teknillisessä yliopistossa Adjunct Associate Professor -tehtävä. Talven 2016-2017 hän  oli tutkimusvierailulla Teksasin yliopistossa, Austinissa, USAssa.

Salosella on lukuisia kansallisia ja kansainvälisiä luottamustehtäviä; hän toimii muun muassa Sisäilmayhdistyksen hallituksessa, arvioitsijana useissa tieteellisissä lehdissä sekä Indoor Air 2022 konferenssin tieteellisen komitean puheenjohtajana.

Salonen toimii vastuuopettajana kahdella maisteriohjelman kurssilla ja Insinöörititeiden kandidaattiohjelman kahdella kurssilla.  Vuodesta 2015 alkaen hän on ohjannut ja valvonut yli 70 opinnäytetyötä.

Tilaisuuden ohjelma

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Espoo Ambassador 2022, prof. Rebecca Piekkari
Nimitykset, Yhteistyö Julkaistu:

Professori Rebecca Piekkari on valittu vuoden 2022 Espoo Ambassadoriksi

Espoo Ambassadorina Piekkari edustaa espoolaista tieteellistä osaamista maailmalla liikkuessaan.
Metsähovi's director Joni Tammi at Aalto University photo: Mikko Raskinen
Nimitykset Julkaistu:

Joni Tammi jatkaa Metsähovin radio-observatorion johtajana

Nimitys on voimassa vuoden 2025 loppuun saakka.
President Ilkka Niemelä, Aalto University
Nimitykset Julkaistu:

Rehtori Ilkka Niemelä nimitetty Unite!-yliopistoallianssin varapuheenjohtajaksi

Eurooppalainen yliopistoallianssi Unite! vahvistaa johtoaan kahdella uudella varapuheenjohtajalla. Aalto-yliopisto on yksi vuonna 2019 perustetun allianssin yhdeksästä kumppaniyliopistosta. Unite! rakentaa uutta eurooppalaista yliopistomallia.
Mikael Huhtamäki.
Nimitykset, Yliopisto Julkaistu:

Aalto vahvistaa yrittäjyysekosysteemiään luovilla aloilla Mikael Huhtamäen johdolla

Mikael Huhtamäki pyrkii kehittämään monialaista yhteistyötä Aalto-yliopiston yrittäjyysekosysteemissä ja kuulee mielellään ideoita ja ajatuksia aiheeseen liittyen.