Uutiset

Professori Heidi Salosen juhlaluento: Indoor air quality – Importance and threats

Uudet tenure track -urajärjestelmän kautta nimetyt vakituiset professorit luennoivat omasta tutkimus- ja opetusalastaan yhteisessä monialaisessa tilaisuudessa 27.4.
Professori Heidi Salonen. Kuva: Matias Salonen

Heidi Salonen nimitettiin vakinaiseen Associate Professor -tehtävään Aalto-yliopiston rakennustekniikan laitokselle 1.11.2021. Professuurin ala on sisäympäristötekniikka, erityisesti sisäilman laatu. Tammikuun alusta 2022 Salonen on toiminut myös rakennustekniikan laitoksen varajohtajana.

Salosen tutkimusala on laaja ja monitieteinen ja hänellä on yli 20 vuoden työkokemus erilaisista sisäilman ja sisäympäristön laadun tutkimus- ja kehityshankkeista. Hän johtaa Aalto-yliopiston sisäympäristötekniikan tutkimusryhmää ja toimii vastuututkijana ja konsortion johtajana useissa sisäilman ja sisäympäristön laadun tutkimushankkeissa, kuten EU:n rahoittamassa InChildHealth- ja Suomen Akatemian rahoittamassa CleanSchool -tutkimushankkeissa.

Viime vuosina Salosen tutkimusryhmä on selvittänyt muun muassa sisäilman koettua ja mitattua laatua ja niihin vaikuttavia tekijöitä erityyppisissä sisäympäristöissä ja sisäilmasto-olosuhteissa. Tutkimuksen tavoitteena on löytää ratkaisuja laadukkaalle sisäympäristölle yhteistyössä teollisuuden, kiinteistönomistajien ja alan viranomaisten kanssa. Tutkimushankkeissa Salonen on julkaissut yli 100 vertaisarvioitua tieteellistä artikkelia.

Salonen valmistui filosofian maisteriksi Kuopion yliopistosta vuonna 1997 ja filosofian tohtoriksi vuonna 2009. Väitöskirjan aiheena oli Indoor air contaminants in office buildings. Salosella on myös johtamiseen liittyvä tutkinto.

Salonen siirtyi Työterveyslaitokselta vanhemman tutkijan tehtävästä Aalto-yliopiston sisäympäristötekniikan apulaisprofessoriksi vuonna 2015. Työterveyslaitoksella hän  työskenteli vuodesta 1998 alkaen. Vuosina 2011-2013 Salonen työskenteli Queenslandin teknillisessä yliopistossa (Queensland University of Technology), Australiassa postdoctoral fellow -nimikkeellä. Tällä hetkellä hänellä on Queenslandin teknillisessä yliopistossa Adjunct Associate Professor -tehtävä. Talven 2016-2017 hän  oli tutkimusvierailulla Teksasin yliopistossa, Austinissa, USAssa.

Salosella on lukuisia kansallisia ja kansainvälisiä luottamustehtäviä; hän toimii muun muassa Sisäilmayhdistyksen hallituksessa, arvioitsijana useissa tieteellisissä lehdissä sekä Indoor Air 2022 konferenssin tieteellisen komitean puheenjohtajana.

Salonen toimii vastuuopettajana kahdella maisteriohjelman kurssilla ja Insinöörititeiden kandidaattiohjelman kahdella kurssilla.  Vuodesta 2015 alkaen hän on ohjannut ja valvonut yli 70 opinnäytetyötä.

Tilaisuuden ohjelma

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Jarkko Koskinen, Vuoden alumni 2021
Nimitykset Julkaistu:

Jarkko Koskinen: Mihin geoinformatiikkaa tarvitaan

Paikkatietoala on juuri nyt valtavan kehityksen keskiössä ja alan työnäkymät ovat valtavat, kertoo Insinööritieteiden korkeakoulun Vuoden alumni, Jarkko Koskinen.
Kuvassa näkyy työelämäprofessori Peter Sarlin, joka katsoo ikkunan läpi ulos.
Nimitykset Julkaistu:

Peter Sarlin työelämäprofessoriksi Aalto-yliopistoon

Tavoitteena on edistää tekoälyn ja koneoppimisen soveltamista osana tutkimusta, opetusta ja yritysyhteistyötä sekä auttaa uudesta Business Analytics -maisteriohjelmasta valmistuvia asemoitumaan työmarkkinoilla.
Ilkka Tomperi
Nimitykset Julkaistu:

Ilkka Tomperi on nimitetty Aalto-yliopiston kiinteistösijoittamisen työelämäprofessoriksi

"Kiinteistöala ja kiinteistösijoittamisen kenttä ovat murrosvaiheessa, mikä tekee tehtävästä erityisen mielenkiintoisen”, sanoo Ilkka Tomperi.
Susa Eräranta
Nimitykset Julkaistu:

Susa Eräranta on nimitetty työelämäprofessoriksi Aalto-yliopistoon

Suunnittelu vaikuttaa kaupunkien tulevaisuuteen vuosikymmenienkin päähän.