Uutiset

Pro Quality -palkinnot vuoden merkittävimmille rakentamisalan opinnäytetöille

Aallon palkitut ovat TkT Joonas Jaaranen , DI Jan-Markus Rajala ja DI Yangmin Wang .
Pro Quality -palkitut Joonas Jaaranen, Jan-Markus Rajala ja Yangmin Wang
Pro Quality -palkitut vasemmalta: Joonas Jaaranen, Jan-Markus Rajala ja Yangmin Wang.

Rakennustuotteiden Laatu Säätiö SR palkitsi on vuotuisessa Pro Quality -juhlassa 27.9.2023 vuoden merkittävimpiä rakentamisalan opinnäytetöitä 5000 euron arvoisilla Pro Quality -palkinnoilla.

TkT Joonas Jaaranen Aalto-yliopiston rakennustekniikan laitokselta palkittiin väitöskirjasta, jonka aiheena on Lohenpyrstöliitos kahteen suuntaan kantavien puu-betoniliittolaattojen jatkosliitoksena (Dovetail splice joint – a continuity connection for two-way timber-concrete composite plates).

Palkinnoin saivat myös DI Jan-Markus Rajala diplomityöstä, jonka otsikko on Vähähiilisen betonin ominaisuuksien huomioiminen uudisrakentamisen rakennesuunnitteluvaiheessa, sekä DI Yangmin Wang diplomityöstä Sustainable retrofit solutions for European residential buildings, molemmat Aalto-yliopiston rakennustekniikan laitokselta.

Pro Quality -palkinnolla halutaan kannustaa alan opiskelijoita ja oppilaitoksia tutkimaan alaa ja kehittämään innovatiivisia ratkaisuja tämän päivän toimintaympäristöön.

Tilaisuudessa palkittiin lisäksi kolme muuta diplomityötä Tampereen yliopistosta.

Opinnäytetyöt ovat valmistuneet kuluvan vuoden tai viime vuoden aikana. Palkittavien opinnäytetöiden edellytettiin käsittelevän rakennustuoteteollisuuden, talotekniikan ja rakentamisen laadunhallintaa, sekä ympäristöön ja turvallisuuteen liittyvien haittavaikutusten eliminointia.

”Säätiö voi antaa avustuksia ja apurahoja muun muassa oppilaitoksissa suoritettaviin opinnäytetöihin ja jatko-opintoihin liittyvään tutkimustyöhön. Tänään on jaettu kuusi Pro Quality -palkintoa, joilla halutaan nostaa esille rakentamisalan osaamista, jota korkeakouluissamme syntyy vuosittain. Palkitut esimerkilliset opinnäytetyöt osoittavat ammatillista kunnianhimoa”, totesi Säätiön toimitusjohtaja Jaakko Tuominen.

Rakennustuotteiden Laatu Säätiö SR
Vuonna 2007 perustettu Rakennustuotteiden Laatu Säätiö SR on merkittävä tekijä suomalaisen rakennustuoteteollisuuden tutkimus- ja kehitystoiminnan rahoittajana. Säätiö jakaa vuosittain pääomansa tuotosta merkittävänä osan yleishyödyllisiin tarkoituksiin. Säätiö on jakanut apurahoja, lahjoituksia ja avustuksia yli 5 miljoonaa euroa. Säätiön tarkoituksena on edistää rakennus- ja rakennustuoteteollisuuden sekä talotekniikkateollisuuden teknistä ja laadunhallintaan liittyvää kehitystä alan kilpailukyvyn parantamiseksi ja tuotteiden vaatimustenmukaisuuden varmentamiseksi.
rtl-saatio.fi
 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Oskari Vilamon palkinnot
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Oskari Vilamon rahasto palkitsi parhaat rakennusalan opinnäytteet

Aalto-yliopistosta palkittiin kolme väitöskirjaa ja kolme diplomityötä.
Janne Naapuri
Palkinnot ja tunnustukset, Tutkimus ja taide Julkaistu:

TkT Janne Naapuri sai Gustaf Kompan väitöskirjapalkinnon

Suomalaisten Kemistien Seuran Gust. Kompan vuoden 2023 väitöskirjapalkinto myönnettiin tekniikan tohtori Janne Naapurille Aalto-yliopistosta ja tekniikan tohtori Jussi Isokuorttille Tampereen teknillisestä yliopistosta.
Nomaji landscap architects Kaapelipuisto park view. Photo Tommy Kankkonen
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Vuoden 2023 Arkkitehtuurin valtionpalkinto Nomaji-maisema-arkkitehdeille

Aalto-yliopiston tutkija ja pitkäaikainen tuntiopettaja Mari Ariluoma on Nomajin osakas ja tutkija Caroline Moinel Nomajin suunnittelija.
Nokia Säätiön tunnustuspalkinto emeritusprofessori Antti Räisäselle radiotekniikan tutkimuksen ja opetuksen kehittämisestä
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Nokia Säätiön tunnustuspalkinto emeritusprofessori Antti Räisäselle radiotekniikan tutkimuksen ja opetuksen kehittämisestä

Emeritusprofessori Antti Räisänen tunnetaan korkeisiin radiotaajuuksiin liittyvän tieteellisen tutkimuksen uranuurtajana sekä intohimoisena radiotekniikan opetuksen kehittäjänä.