Uutiset

Pohjoisen ulottuvuuden instituutin työpajassa opittiin tiedeviestintää

Pohjoisen ulottuvuuden instituutin Policy Brief -koulutuspäivä tarjosi tieteentekijöiden ohjaamaa tiedeviestinnän ohjausta. Koulutus antoi inspiraatiota ja työkaluja tutkijoille vuorovaikutuksessa päätöksentekijöiden kanssa. Taidot auttavat tutkijoita jakamaan tehokkaasti tutkimustuloksiaan.
NDI-Policy-Brief-Training-2021

Pohojoisen ulottuvuuden instituutti NDI isännöi kolmatta politiikkasuositusten kirjoittamistyöpajaa 1. syyskuuta 2021. Koulutus tarjottiin ND-kumppaneille, ND:n akateemiselle yhteisölle ja ND-kumppanuuksia edustaville asiantuntijoille. 16 osallistujaa Venäjältä, Suomesta, Itävallasta ja Ruotsista osallistui verkkokoulutukseen. NDI järjesti koulutuksen yhdessä Kaskas Median kanssa.

Politiikkasuositus (eng. policy brief) antaa tutkijalta selkeän suosituksen tietylle politiikalle ja auttaa lukijaa päättämään, mitä pitäisi tehdä muutoksen toteuttamiseksi. Avain onnistuneeseen politiikkasuositukseen on tiedon levittäminen oikealle yleisölle, kuten kansanedustajille tai ministereille, valtion tai kaupunkien ja alueiden virkamiehille.

Aamupäivällä koulutus keskittyi tieteelliseen viestintään. Professori Riitta Kosonen NDI:stä selvitti, miksi politiikkasuositukset ovat tärkeitä NDI:lle ja mitä kirjoittaminen antaa tutkijoille. Tutkimusasiantuntija Päivi Karhunen osoitti, kuinka tunnistaa hyvä politiikkasuositus. Osallistujilla oli tilaisuus kuulla Anastasia Emelyanovan (tutkijatohtori, Thule-instituutti, Oulun yliopisto) kokemuksia kahden politiikkasuosituksen kirjoittamisesta. Hän kertoi myös haasteita, kuten tiettyjen yksityiskohtien tai monimutkaisen terminologian välttämisestä.

NDI Policy Brief Training 2021 Group image

Iltapäivällä osallistujilla oli mahdollisuus harjoitella politiikkasuositusten kirjoittamista luomalla nopea konsepti. Suunnitelmat esiteltiin pienelle ryhmälle ja saivat välitöntä palautetta.

Koulutuksen jälkeen osallistujat jatkavat politiikkasuositustensa luonnosten kirjoittamista ja saavat henkilökohtaista palautetta NDI:n ja Kaskas Median asiantuntijoilta. Tulevina kuukausina NDI julkaisee kaikki uudet politiikkasuositukset, jotka on kirjoitettu osana koulutusta.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Professori Ville Alopaeus.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tutustu professoreihimme: Ville Alopaeus

Ville Alopaeus on toiminut kemian tekniikan professorina Aalto-yliopistossa vuodesta 2008. Erotusoperaatioita ja prosessien mallitusta tutkiva Alopaeus pyrkii edistämään siirtymää kohti uusiutuvaa energia- ja materiaaliympäristöä.
Aalto University School of Business, a student ascending, public art of Risto Suomi on the wall, photo Mikko Raskinen
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Poissaolot töistä on suurin syy siihen, että naisia on toimitusjohtajina miehiä vähemmän

Naiset ovat aliedustettuina toimitusjohtajan tehtävissä, koska he viettävät enemmän aikaa työmarkkinoiden ulkopuolella niinä vuosina, joina heidän uransa on nousussa. Naiset myös hakeutuvat miehiä vähemmän myynnin ja tuotannon tehtäviin, joista toimitusjohtajia tyypillisesti rekrytoidaan.
Nokia Säätiön tunnustuspalkinto emeritusprofessori Antti Räisäselle radiotekniikan tutkimuksen ja opetuksen kehittämisestä
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Nokia Säätiön tunnustuspalkinto emeritusprofessori Antti Räisäselle radiotekniikan tutkimuksen ja opetuksen kehittämisestä

Emeritusprofessori Antti Räisänen tunnetaan korkeisiin radiotaajuuksiin liittyvän tieteellisen tutkimuksen uranuurtajana sekä intohimoisena radiotekniikan opetuksen kehittäjänä.
Leikkuupuimuri vehnäpellossa.
Mediatiedotteet Julkaistu:

Tuore tutkimus paljastaa, missä maailman ruoantuotanto on haavoittuvinta

Analyysi osoittaa, missä ja miten teollinen maatalous on kaikkein herkimmillään häiriöille.