Uutiset

Pohjoisen ulottuvuuden instituutin työpajassa opittiin tiedeviestintää

Pohjoisen ulottuvuuden instituutin Policy Brief -koulutuspäivä tarjosi tieteentekijöiden ohjaamaa tiedeviestinnän ohjausta. Koulutus antoi inspiraatiota ja työkaluja tutkijoille vuorovaikutuksessa päätöksentekijöiden kanssa. Taidot auttavat tutkijoita jakamaan tehokkaasti tutkimustuloksiaan.
NDI-Policy-Brief-Training-2021

Pohojoisen ulottuvuuden instituutti NDI isännöi kolmatta politiikkasuositusten kirjoittamistyöpajaa 1. syyskuuta 2021. Koulutus tarjottiin ND-kumppaneille, ND:n akateemiselle yhteisölle ja ND-kumppanuuksia edustaville asiantuntijoille. 16 osallistujaa Venäjältä, Suomesta, Itävallasta ja Ruotsista osallistui verkkokoulutukseen. NDI järjesti koulutuksen yhdessä Kaskas Median kanssa.

Politiikkasuositus (eng. policy brief) antaa tutkijalta selkeän suosituksen tietylle politiikalle ja auttaa lukijaa päättämään, mitä pitäisi tehdä muutoksen toteuttamiseksi. Avain onnistuneeseen politiikkasuositukseen on tiedon levittäminen oikealle yleisölle, kuten kansanedustajille tai ministereille, valtion tai kaupunkien ja alueiden virkamiehille.

Aamupäivällä koulutus keskittyi tieteelliseen viestintään. Professori Riitta Kosonen NDI:stä selvitti, miksi politiikkasuositukset ovat tärkeitä NDI:lle ja mitä kirjoittaminen antaa tutkijoille. Tutkimusasiantuntija Päivi Karhunen osoitti, kuinka tunnistaa hyvä politiikkasuositus. Osallistujilla oli tilaisuus kuulla Anastasia Emelyanovan (tutkijatohtori, Thule-instituutti, Oulun yliopisto) kokemuksia kahden politiikkasuosituksen kirjoittamisesta. Hän kertoi myös haasteita, kuten tiettyjen yksityiskohtien tai monimutkaisen terminologian välttämisestä.

NDI Policy Brief Training 2021 Group image

Iltapäivällä osallistujilla oli mahdollisuus harjoitella politiikkasuositusten kirjoittamista luomalla nopea konsepti. Suunnitelmat esiteltiin pienelle ryhmälle ja saivat välitöntä palautetta.

Koulutuksen jälkeen osallistujat jatkavat politiikkasuositustensa luonnosten kirjoittamista ja saavat henkilökohtaista palautetta NDI:n ja Kaskas Median asiantuntijoilta. Tulevina kuukausina NDI julkaisee kaikki uudet politiikkasuositukset, jotka on kirjoitettu osana koulutusta.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Leevi Ikäheimo's anatomical outfit (2020). Photo: Mika Kailes
Mediatiedotteet Julkaistu:

He muuttivat suomalaisen muodin 2020-luvulla

Designmuseon ”Intiimin kosketus” -näyttely esittelee 40 suunnittelijaa ja muotialan yritystä muodin digitaalisessa ja poliittisessa murroksessa.
Design Bits is Aalto's introductory online course to design for non-designers. Illustration: Paulo Dziobczenski
Mediatiedotteet, Opinnot Julkaistu:

Muotoilun perusteiden avoin verkkokurssi ei-muotoilijoille

Tutustu tulevaisuudessa tarvittavaan osaamiseen: Design Bits on innostava johdantokurssi luovaan ongelmanratkaisuun ja muotoilun menetelmiin.
Ostoskeskus A Blanc ja Alvarinaukio
Kampus, Mediatiedotteet, Yliopisto Julkaistu:

Ostoskeskus A Blanc viettää avajaisiaan Otaniemen kampuksella

Alvar Aallon suunnittelema, Otaniemen ostarina aiemmin tunnettu rakennus sai peruskorjauksen myötä uuden nimen ja on avautunut keskellä Aalto-yliopiston kampusta.
Aleksanterinkatu
Mediatiedotteet Julkaistu:

Kestävän kaupunkiliikenteen edistäminen vaatii ajattelutavan muutosta

Uudessa kirjassa tutkijat peräänkuuluttavat ihmisen kokoista ajattelua liikenteeseen.