Uutiset

Pohjoisen ulottuvuuden instituutin työpajassa opittiin tiedeviestintää

Pohjoisen ulottuvuuden instituutin Policy Brief -koulutuspäivä tarjosi tieteentekijöiden ohjaamaa tiedeviestinnän ohjausta. Koulutus antoi inspiraatiota ja työkaluja tutkijoille vuorovaikutuksessa päätöksentekijöiden kanssa. Taidot auttavat tutkijoita jakamaan tehokkaasti tutkimustuloksiaan.
NDI-Policy-Brief-Training-2021

Pohojoisen ulottuvuuden instituutti NDI isännöi kolmatta politiikkasuositusten kirjoittamistyöpajaa 1. syyskuuta 2021. Koulutus tarjottiin ND-kumppaneille, ND:n akateemiselle yhteisölle ja ND-kumppanuuksia edustaville asiantuntijoille. 16 osallistujaa Venäjältä, Suomesta, Itävallasta ja Ruotsista osallistui verkkokoulutukseen. NDI järjesti koulutuksen yhdessä Kaskas Median kanssa.

Politiikkasuositus (eng. policy brief) antaa tutkijalta selkeän suosituksen tietylle politiikalle ja auttaa lukijaa päättämään, mitä pitäisi tehdä muutoksen toteuttamiseksi. Avain onnistuneeseen politiikkasuositukseen on tiedon levittäminen oikealle yleisölle, kuten kansanedustajille tai ministereille, valtion tai kaupunkien ja alueiden virkamiehille.

Aamupäivällä koulutus keskittyi tieteelliseen viestintään. Professori Riitta Kosonen NDI:stä selvitti, miksi politiikkasuositukset ovat tärkeitä NDI:lle ja mitä kirjoittaminen antaa tutkijoille. Tutkimusasiantuntija Päivi Karhunen osoitti, kuinka tunnistaa hyvä politiikkasuositus. Osallistujilla oli tilaisuus kuulla Anastasia Emelyanovan (tutkijatohtori, Thule-instituutti, Oulun yliopisto) kokemuksia kahden politiikkasuosituksen kirjoittamisesta. Hän kertoi myös haasteita, kuten tiettyjen yksityiskohtien tai monimutkaisen terminologian välttämisestä.

NDI Policy Brief Training 2021 Group image

Iltapäivällä osallistujilla oli mahdollisuus harjoitella politiikkasuositusten kirjoittamista luomalla nopea konsepti. Suunnitelmat esiteltiin pienelle ryhmälle ja saivat välitöntä palautetta.

Koulutuksen jälkeen osallistujat jatkavat politiikkasuositustensa luonnosten kirjoittamista ja saavat henkilökohtaista palautetta NDI:n ja Kaskas Median asiantuntijoilta. Tulevina kuukausina NDI julkaisee kaikki uudet politiikkasuositukset, jotka on kirjoitettu osana koulutusta.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

A closeup of a woman in green light wearing goggles that reflect colourful pixels
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Syyskuussa aloittaa 15 uutta akatemiatutkijaa

Suomen Akatemia on myöntänyt Aalto-yliopistolle rahoituksen 15 akatemiatutkijan tehtävään.
On the background, white radiant lines over a black bacground and only hair and shoulder of a person passing by visible
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Lähes 20 miljoonaa euroa tutkimukseen

Suomen Akatemian akatemiatutkija- ja akatemiahankerahoituksen sai yhteensä 45 aaltolaista.
Tulevat dekaanit Kari Tammi ja Jussi Ryynänen.
Nimitykset, Mediatiedotteet Julkaistu:

Kari Tammi ja Jussi Ryynänen on nimitetty dekaaneiksi

Professori Kari Tammi aloittaa 1. heinäkuuta Insinööritieteiden korkeakoulussa ja professori Jussi Ryynänen 1. elokuuta Sähkötekniikan korkeakoulussa.
Graphic illustration of materials science, AI and physics with equations, B&W photos and a photo of prof. Rinke.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Prof. Patrick Rinke: kestävän kehityksen materiaaleja tekoälyn avulla

Professori Patrick Rinken taito luoda ja löytää ympäristö- ja ilmastoystävällisiä materiaaleja tekoälyn avulla on tärkeämpää nyt kuin koskaan aiemmin