Uutiset

Pohjoisen ulottuvuuden instituutin työpajassa opittiin tiedeviestintää

Pohjoisen ulottuvuuden instituutin Policy Brief -koulutuspäivä tarjosi tieteentekijöiden ohjaamaa tiedeviestinnän ohjausta. Koulutus antoi inspiraatiota ja työkaluja tutkijoille vuorovaikutuksessa päätöksentekijöiden kanssa. Taidot auttavat tutkijoita jakamaan tehokkaasti tutkimustuloksiaan.
NDI-Policy-Brief-Training-2021

Pohojoisen ulottuvuuden instituutti NDI isännöi kolmatta politiikkasuositusten kirjoittamistyöpajaa 1. syyskuuta 2021. Koulutus tarjottiin ND-kumppaneille, ND:n akateemiselle yhteisölle ja ND-kumppanuuksia edustaville asiantuntijoille. 16 osallistujaa Venäjältä, Suomesta, Itävallasta ja Ruotsista osallistui verkkokoulutukseen. NDI järjesti koulutuksen yhdessä Kaskas Median kanssa.

Politiikkasuositus (eng. policy brief) antaa tutkijalta selkeän suosituksen tietylle politiikalle ja auttaa lukijaa päättämään, mitä pitäisi tehdä muutoksen toteuttamiseksi. Avain onnistuneeseen politiikkasuositukseen on tiedon levittäminen oikealle yleisölle, kuten kansanedustajille tai ministereille, valtion tai kaupunkien ja alueiden virkamiehille.

Aamupäivällä koulutus keskittyi tieteelliseen viestintään. Professori Riitta Kosonen NDI:stä selvitti, miksi politiikkasuositukset ovat tärkeitä NDI:lle ja mitä kirjoittaminen antaa tutkijoille. Tutkimusasiantuntija Päivi Karhunen osoitti, kuinka tunnistaa hyvä politiikkasuositus. Osallistujilla oli tilaisuus kuulla Anastasia Emelyanovan (tutkijatohtori, Thule-instituutti, Oulun yliopisto) kokemuksia kahden politiikkasuosituksen kirjoittamisesta. Hän kertoi myös haasteita, kuten tiettyjen yksityiskohtien tai monimutkaisen terminologian välttämisestä.

NDI Policy Brief Training 2021 Group image

Iltapäivällä osallistujilla oli mahdollisuus harjoitella politiikkasuositusten kirjoittamista luomalla nopea konsepti. Suunnitelmat esiteltiin pienelle ryhmälle ja saivat välitöntä palautetta.

Koulutuksen jälkeen osallistujat jatkavat politiikkasuositustensa luonnosten kirjoittamista ja saavat henkilökohtaista palautetta NDI:n ja Kaskas Median asiantuntijoilta. Tulevina kuukausina NDI julkaisee kaikki uudet politiikkasuositukset, jotka on kirjoitettu osana koulutusta.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Havainnekuva rintasyöpäsoluista mikroskoopissa
Mediatiedotteet Julkaistu:

Rintasyöpäsolu leviää tekemällä kudosmateriaaliin käytäviä – uusi mittausmenetelmä paljasti hämmästyttävän tiedon solun käyttämistä voimista

Mittaukset osoittivat, että solu tuottaa voimasykäyksiä paljon lyhyemmissä sykleissä kuin aiemmin on ajateltu. Aalto-yliopiston ja Stanfordin yliopiston kehittämä mittausmenetelmä voi auttaa rintasyöpätutkimusta ja vauhdittaa lääkkeiden kehitystä.
Tuoleja ravintolatilassa, taustalla asiakaspalvelutilanne
Mediatiedotteet Julkaistu:

Uusi teknologia voi auttaa tekemään kestäviä ruokavalintoja

Lohkoketjusovellus antaa tietoa ruoan ympäristövaikutuksista ja paremman kokonaiskuvan eri valintojen merkityksestä.
A schematic showing two circular light waves coming from the left, passing through a square representing the modulator, and emerging as a single linear light beam.
Mediatiedotteet Julkaistu:

Valollakin on kätisyys – ja sen hallitseminen tehostaa optista teknologiaa

Uusi optinen modulaattori on miljoonaa kertaa nykyisiä vaihtoehtoja nopeampi. Se voi parantaa optisten teknologioiden suorituskykyä monissa sovelluksissa, viestinnästä tietotekniikkaan.
Lauri Parkkonen and the family cat, Roosa. Photo: Lauri Parkkonen, Aalto, University.
Mediatiedotteet Julkaistu:

Mitä koirien ja kissojen aivoissa tapahtuu? Uusi kuvantamismenetelmä selvittää lemmikkien mielen saloja

Aalto-yliopiston professori Lauri Parkkosen ryhmä on vuosia kehittänyt kvanttioptisia antureita aivomagneettikäyrän eli magnetoenkefalografian (MEG) mittaamiseen. Toisin kuin perinteisessä MEG-laitteessa, jossa hyvin kylmässä toimivat suprajohtavat anturit vaativat ympärilleen senttimetrejä paksun lämpöeristeen, nämä uudet huoneenlämpötilassa toimivat anturit voidaan tuoda suoraan pään pinnalle. Tämä mahdollistaa entistä tarkemmat aivomagneettikäyrien mittaukset. MEG-kuvantaminen on tutkittavalle kivutonta ja turvallista.