Uutiset

Pitkää uraa finanssialalla tehnyt Ilari Niemi nimitettiin Aalto EE:n uudeksi talousjohtajaksi

Mahdollisuus vaikuttaa yhteiskunnallisesti merkittäviin asioihin saivat Ilari Niemen kiinnostumaan Aalto-yhteisöstä työnantajana.
A man in a suit standing in front of the Aalto Töölö building.
Kuva: Johnny Jussila / Aalto EE

Valtiotieteiden maisteri Ilari Niemi on nimitetty Aalto University Executive Education and Professional Developmentin (Aalto EE) uudeksi talousjohtajaksi 18. syyskuuta alkaen. Hän vastaa uudessa roolissaan paitsi Aalto EE:n taloudesta myös Aalto-yliopiston elämänlaajuisen oppimisen tarjonnan talousasioista osana Aalto-yliopiston talousjohtoa.

Niemi on työskennellyt pitkään muun muassa finanssialalla esihenkilö- ja johtotehtävissä. Aalto EE:hen hän siirtyi OP:lta, missä hän johti viimeisimpänä vähittäispankin toimialueen talous- ja suunnittelutiimiä.

Kiinnostus yhteiskunnallisesti merkittäviin asioihin saivat Niemen innostumaan Aalto EE:stä ja sen omistajasta Aalto-yliopistosta työnantajana.

”Työelämä muuttuu. Meidän pitää kouluttaa korkeasti yhä isompi osa suomalaisista ja toisaalta houkutella osaajia ulkomailta opiskelemaan ja tekemään täällä töitä. Aalto on paras mahdollinen paikka olla tukemassa tätä työtä”, Niemi sanoo.

Koulutus, elämänlaajuinen oppiminen ja osaamisen kehittäminen ovat lähellä Niemen sydäntä. ”Olen itsekin opiskellut monenlaista: kansantaloustiedettä, rahoitusta, laskentatoimea, matematiikkaa, tilastotiedettä, tietotekniikkaa ja tuotantotaloutta.”

Aalto EE:n toimitusjohtajan, Aalto-yliopiston elämänlaajuisesta oppimisesta vastaavan johtajan Tom Lindholmin mukaan tehtävä kiinnosti useita erittäin kovatasoisia kandidaatteja.

”Ilari erottui joukosta paristakin syystä. Hänellä on vahva tausta ja kokemus useammasta palveluorganisaatiosta. Sitä kautta hän tuo yritykseemme uudenlaista ajattelua ja tekemisen tapaa. Olen myös vaikuttunut siitä aidonuteliaasta asenteesta, jota hän on osoittanut nopeasti muuttuvaa liikkeenjohdon koulutuksen ja jatkuvan oppimisen toimialaamme kohtaan”, sanoo Lindholm.

”Tykkään tehdä enemmän töitä ihmisten kuin lukujen parissa”

Esihenkilönä Niemi haluaa olla aito, ihmisläheinen ja helposti lähestyttävä.

”Vaikka olen talousihminen, tykkään tehdä enemmän töitä ihmisten kuin lukujen parissa. Esihenkilönä haluan mahdollistaa tiimiläisten mahdollisimman hyvän menestyksen. Annan paljon vastuuta ja olen lähellä sparraamassa, kun tiimiläiset tarvitsevat apua.”

Niemi raportoi tehtävässään Lindholmille ja Aalto-yliopiston talousjohtaja Marianna Bomille.

Aalto EE:n pitkäaikainen talousjohtaja Elina Kaivola siirtyy eläkkeelle syksyn 2023 aikana.

”Elina on yksi pitkäaikaisimmista työntekijöistämme, joka on luotsannut Aalto EE:n taloutta ja johtanut taloustiimiämme läpi monien muutostilanteiden. Haluan koko työyhteisömme puolesta lämpimästi kiittää Elinaa hänen erinomaisesta työstään ja työtoveruudestaan vuosikymmenten ajalta”, Lindholm sanoo.


Lisätiedot ja haastattelupyynnöt

Anu Haapala
Viestintäpäällikkö
Aalto University Executive Education and Professional Development
Puh. 050 447 1264
[email protected]

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Työelämäprofessori Irina Viippola
Nimitykset Julkaistu:

Suomen Taideteollisuusyhdistyksen 100-vuotissäätiöltä merkittävä tuki muotoiluopetuksen vahvistamiseksi

Suomen Taideteollisuusyhdistyksen 100-vuotissäätiön mahdollistamaan työelämäprofessorin tehtävään on nimitetty MA Irina Viippola
Black and white portrait of Apurva Ganoo.
Nimitykset Julkaistu:

Apurva Ganoo on nimitetty yrittäjyyden lehtoriksi

Kauppakorkeakoulu ja koko Aalto-yliopisto satsaavat nyt voimakkaasti yrittäjyyden edistämiseen.
Pulpetissa-podcast
Opinnot Julkaistu:

Pulpetissa-podcastin Ruusu Kukkurainen ja Ida Koponen ovat kuulijoilleen parhaimmillaan kuin kaivattuja isosiskoja

Informaatioverkostojen opinnoissa tavanneet Ruusu Kukkurainen ja Ida Koponen aloittivat opiskelijan elämää käsittelevän Pulpetissa-podcastin keväällä 2023.
The class of 1983
Yhteistyö Julkaistu:

Syksyllä 1983 Mursujaisiaan viettänyt vuosikurssi kokoontui juhlistamaan 40-vuotisjuhlaansa

Vuoden 1983 vuosikurssi juhli 40-vuotisjuhlaansa opintojensa aloittamisesta. Juhlapäivä alkoi Otaniemestä uuden Kauppiksen tiloissa kuohuvilla ja iltaa siirryttiin viettämään nostalgiselle Runeberginkadulle Ravintola Töölöön.