Uutiset

Pitkää uraa finanssialalla tehnyt Ilari Niemi nimitettiin Aalto EE:n uudeksi talousjohtajaksi

Mahdollisuus vaikuttaa yhteiskunnallisesti merkittäviin asioihin saivat Ilari Niemen kiinnostumaan Aalto-yhteisöstä työnantajana.
A man in a suit standing in front of the Aalto Töölö building.
Kuva: Johnny Jussila / Aalto EE

Valtiotieteiden maisteri Ilari Niemi on nimitetty Aalto University Executive Education and Professional Developmentin (Aalto EE) uudeksi talousjohtajaksi 18. syyskuuta alkaen. Hän vastaa uudessa roolissaan paitsi Aalto EE:n taloudesta myös Aalto-yliopiston elämänlaajuisen oppimisen tarjonnan talousasioista osana Aalto-yliopiston talousjohtoa.

Niemi on työskennellyt pitkään muun muassa finanssialalla esihenkilö- ja johtotehtävissä. Aalto EE:hen hän siirtyi OP:lta, missä hän johti viimeisimpänä vähittäispankin toimialueen talous- ja suunnittelutiimiä.

Kiinnostus yhteiskunnallisesti merkittäviin asioihin saivat Niemen innostumaan Aalto EE:stä ja sen omistajasta Aalto-yliopistosta työnantajana.

”Työelämä muuttuu. Meidän pitää kouluttaa korkeasti yhä isompi osa suomalaisista ja toisaalta houkutella osaajia ulkomailta opiskelemaan ja tekemään täällä töitä. Aalto on paras mahdollinen paikka olla tukemassa tätä työtä”, Niemi sanoo.

Koulutus, elämänlaajuinen oppiminen ja osaamisen kehittäminen ovat lähellä Niemen sydäntä. ”Olen itsekin opiskellut monenlaista: kansantaloustiedettä, rahoitusta, laskentatoimea, matematiikkaa, tilastotiedettä, tietotekniikkaa ja tuotantotaloutta.”

Aalto EE:n toimitusjohtajan, Aalto-yliopiston elämänlaajuisesta oppimisesta vastaavan johtajan Tom Lindholmin mukaan tehtävä kiinnosti useita erittäin kovatasoisia kandidaatteja.

”Ilari erottui joukosta paristakin syystä. Hänellä on vahva tausta ja kokemus useammasta palveluorganisaatiosta. Sitä kautta hän tuo yritykseemme uudenlaista ajattelua ja tekemisen tapaa. Olen myös vaikuttunut siitä aidonuteliaasta asenteesta, jota hän on osoittanut nopeasti muuttuvaa liikkeenjohdon koulutuksen ja jatkuvan oppimisen toimialaamme kohtaan”, sanoo Lindholm.

”Tykkään tehdä enemmän töitä ihmisten kuin lukujen parissa”

Esihenkilönä Niemi haluaa olla aito, ihmisläheinen ja helposti lähestyttävä.

”Vaikka olen talousihminen, tykkään tehdä enemmän töitä ihmisten kuin lukujen parissa. Esihenkilönä haluan mahdollistaa tiimiläisten mahdollisimman hyvän menestyksen. Annan paljon vastuuta ja olen lähellä sparraamassa, kun tiimiläiset tarvitsevat apua.”

Niemi raportoi tehtävässään Lindholmille ja Aalto-yliopiston talousjohtaja Marianna Bomille.

Aalto EE:n pitkäaikainen talousjohtaja Elina Kaivola siirtyy eläkkeelle syksyn 2023 aikana.

”Elina on yksi pitkäaikaisimmista työntekijöistämme, joka on luotsannut Aalto EE:n taloutta ja johtanut taloustiimiämme läpi monien muutostilanteiden. Haluan koko työyhteisömme puolesta lämpimästi kiittää Elinaa hänen erinomaisesta työstään ja työtoveruudestaan vuosikymmenten ajalta”, Lindholm sanoo.


Lisätiedot ja haastattelupyynnöt

Anu Haapala
Viestintäpäällikkö
Aalto University Executive Education and Professional Development
Puh. 050 447 1264
[email protected]

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Piano Top Loungessa
Kampus, Yhteistyö, Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Opiskelijat päättivät: kaksi yhteiskäyttöistä pianoa saapui kampukselle

Aalto-yliopiston opiskelijoiden osallistavan budjetoinnin projektin voittajaksi nousi yhteiskäyttöinen piano.
Three female students studying
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Hae siemenrahoitusta Aallon, KU Leuvenin ja Helsingin yliopiston yhteisille tutkimusprojekteille

Aalto-yliopisto, KU Leuven (Belgia) ja Helsingin yliopisto avaavat tutkimusyhteistyön käynnistämistä tukevan siemenrahoitushaun. Rahoitushaku on käynnissä 10. syyskuuta 2024 asti.
Henkilökuva Minna Tuusasta
Nimitykset Julkaistu:

Minna Tuusa Aalto ARTSin henkilöstöpäälliköksi

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun dekaani Tuomas Auvinen on nimittänyt HR partner Minna Tuusan koulun HR-päälliköksi 1.6.2024 alkaen.
logo
Nimitykset Julkaistu:

Biotuotteiden ja biotekniikan laitoksen uusi johto

Professori Lauri Rautkari on nimitetty laitosjohtajaksi ja professorit Tiina Nypelö ja Mauri Kostiainen varalaitosjohtajiksi Biotuotteiden ja biotekniikan laitokselle ajalle 1.5.2024-31.12.2025.