Uutiset

Per Steniukselle arvostettu Lampén-mitali

Filosofian tohtori, professori emeritus Per Stenius on saanut arvostetun Lampén-mitalin. Tunnustuspalkinto myönnetään metsäteollisuuden toimialalla suoritetusta ansiokkaasta sekä laaja-alaisesta teknisestä ja tieteellisestä työstä.
Palkitut henkilöt
Tj. Antti Lindqvist, varapj. Juuso Konttinen, tekniikan tohtori Eeva Jernström, tekniikan tohtori Ilkka Kartovaara, filosofian tohtori ja professori emeritus Per Stenius ja vuorineuvos, tekniikan kunniatohtori Jorma Eloranta.

Per Stenius on tehnyt pitkän ja kansainvälisesti merkittävän uran puunjalostuksen kemian saralla. Hän on työskennellyt uransa aikana tutkijana, professorina ja johtajana useissa yliopistoissa muun muassa Kanadassa, USA:ssa ja Pohjoismaissa. Stenius toimi Aalto-yliopistossa puunjalostuksen fysikaalisen kemian professorina vuosina 1991-2003. Steniuksen tieteellinen tuotanto on mittava käsittäen yli 320 artikkelia ja yhdeksän kirjaa.

Puunjalostusinsinöörit ry:n myöntämä tunnustuspalkinto jaettiin yhdistyksen kevätseminaarin iltagaalassa 20.4.2023.

Puunjalostusinsinöörien uutinen 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Aallon logo talon katolla
Nimitykset Julkaistu:

Neljä uutta professoria Insinööritieteiden korkeakouluun

Työelämäprofessorit Hannele Holttinen ja Teemu Manderbacka sekä apulaisprofessorit Mikko Suominen ja Risto Ojala nimitettiin professorien urapolulle tammi-kesäkuun 2024 aikana.
A logo. Photo: Mikko Raskinen
Nimitykset, Yhteistyö Julkaistu:

Kolme uutta professoria Sähkötekniikan korkeakouluun

Apulaisprofessorit Gopika Premsankar ja Johannes Arend sekä associate professori Marko Kosunen nimitettiin professorien urapolulle tammi-kesäkuun 2024 aikana.
Nainen mustassa asussa nojaa vaaleaa seinää vasten
Nimitykset, Yliopisto Julkaistu:

Professori Maarit Salolainen: ”Tekstiilialan kestävyysongelmiin voidaan vastata monialaisen yhteistyön avulla”

Tekstiilisuunnittelun professori haluaa tiivistää yhteistyötä niin eri alojen tutkimuksen kuin yliopiston ja alan teollisuuden sekä jälleenmyyjien välillä, jotta muutos parempaan tapahtuu.
Vili Lehdonvirta, kuva:Mikko Raskinen, Aalto-yliopisto
Mediatiedotteet Julkaistu:

Lepääkö valtionhallinto kellarista löytyvien palvelimien vai Amazonin päällä? Vili Lehdonvirta tarkastelee kehitystä ajan ja pilvien yli

Tietotekniikan laitoksen professori Vili Lehdonvirta on saanut Euroopan tutkimusneuvoston Advanced Grant -rahoituksen. Sen suuruus on 2,5 miljoonaa euroa, ja hanke kestää viisi vuotta. Tutkimuksessaan Lehdonvirta kehittää menetelmiä, joiden avulla voidaan piirtää kartalle pilvi-imperiumien laajuus ja sijainti.