Uutiset

Pääjohtaja Arvo Kokkonen Insinööritieteiden korkeakoulun Stakeholder Advisor Boardin puheenjohtajaksi

Vuonna 2021 toimintansa aloittanut Insinööritieteiden korkeakoulun sidosryhmistä koostuva neuvoa-antavaa tukiryhmä eli Stakeholder Advisor Board edistää korkeakoulun tutkimuksen ja koulutuksen vaikuttavuutta suomalaisessa teollisuudessa ja yhteiskunnassa.
Arvo Kokkonen, kuva Ilona Savola, MLL
Arvo Kokkonen. Kuva: Ilona Savola, MLL

Tukiryhmään kuuluu yhteistyökumppaneiden edustajia korkeakoulun eri aloilta. Joulukuussa pidetyssä kokouksessa sen ensimmäiseksi puheenjohtajaksi valittiin Maanmittauslaitoksen pääjohtaja Arvo Kokkonen kaksivuotiskaudelle 2022–2023 .

”Suomalaisen yhteiskunnan vahvuuksia ovat läpinäkyvyys ja poikkihallinnollinen yhteistyö. Sidosryhmien jäsenet edustavat laaja-alaista näkemystä Insinööritieteiden korkeakoulun yhteistyökentältä. He välittävät korkeakoulun johdolle työelämän näkemyksiä ja odotuksia tulevaisuuden yhteisestä suunnasta, johon yliopiston tulee luoda valmiuksia. Neuvoa-antavan tukiryhmän tehtävä on auttaa korkeakoulua tilannekuvan päivittämisessä ja strategisten päätösten tekemisessä. Käytännön keinoja tähän ovat avoin keskustelu ja kokemusten jakaminen”, sanoo pääjohtaja Arvo Kokkonen. 

Tukiryhmä kokoontuu kaksi kertaa vuodessa ja sen tehtävänä on tukea korkeakoulua strategisen tason suunnittelussa.  

”Sidosryhmäyhteistyöllä on insinööritieteissä pitkät perinteet, ja neuvoa-antavaa tukiryhmä jatkaa samaa yhteistyön jatkumoa. Korkeakoulumme toiminta perustuu Aallon strategiaan, ja haluamme varmistaa, että tutkimus ja koulutus ovat teollisuuden ja muiden sidosryhmien kannalta merkityksellisiä”, toteaa dekaani Gary Marquis.

”Arvostan sidosryhmien sitoutumista yhteistyöhön ja neuvoa-antavan tukiryhmän tarjoamaa tukea korkeakoulun strategisen tason suunnittelussa”, hän jatkaa.

Neuvoa-antava tukiryhmä toimii äänenä Insinööritieteiden korkeakoulun osaamisalueilla toimiville kumppaneille teollisuudessa, hallinnossa ja muilla yhteiskunnan osilla. Sen tavoitteena on keskustella yhteistyötä ja siten lisätä vaikuttavuutta yhteiskunnassa. 

Käsiteltäviä kokonaisuuksia ovat myös diplomi-insinöörin työn tulevaisuus ja insinööritieteiden korkeakoulun vaikuttavuus sekä opiskelijoiden diversiteetin kasvattaminen. Myös strategian implementointiin toivotaan ryhmältä näkemyksiä.

https://www.aalto.fi/en/school-of-engineering-governance/stakeholder-advisory-board

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Markus Sunela
Nimitykset Julkaistu:

Markus Sunela on nimitetty Professor of Practice -tehtävään vesi- ja ympäristötekniikan alalle

Sunelalla on yli kymmenen vuoden käytännön kokemus vesi- ja kaukoenergiajärjestelmien mallintamisesta ja vesitekniikan erityisosaamista muun muassa jätevesiverkostojen lämmön talteenotossa tutkimushankkeessa
Professori Anna Mikola
Nimitykset Julkaistu:

Apulaisprofessori Anna Mikola: Jätevesien käsittelyssä on menossa iso murros, kun vesihuoltoa muokataan vastaamaan uusia tarpeita

TkT Anna Mikola (s. 1973) on nimitetty Aalto-yliopiston rakennetun ympäristön laitokselle apulaisprofessorin tehtävään ajalle 1.6.2022–31.5.2026. Professuurin ala on vesitekniikka kiertotaloudessa.
Airi Nevalainen ja Joona Huikuri Aallon opiskelijaedustajiksi Unite-yliopistoverkostoon
Nimitykset, Yhteistyö, Yliopisto Julkaistu:

Airi Nevalainen ja Joona Huikuri Aallon opiskelijaedustajiksi Unite!-yliopistoverkostoon

Jututimme Airia ja Joonaa heidän uudesta roolistaan Uniten opiskelijaedustajina.
Pekka Pokela
Nimitykset Julkaistu:

Pekka Pokela on nimitetty Aalto-yliopiston tuotekehityksen Professor of Practice -tehtävään

Pokelan erityisosaamisalueita ovat tuotekehitys, strateginen johtaminen ja myynti, kumppanuudet sekä kestävä liiketoiminta.