Uutiset

Pääjohtaja Arvo Kokkonen Insinööritieteiden korkeakoulun Stakeholder Advisor Boardin puheenjohtajaksi

Vuonna 2021 toimintansa aloittanut Insinööritieteiden korkeakoulun sidosryhmistä koostuva neuvoa-antavaa tukiryhmä eli Stakeholder Advisor Board edistää korkeakoulun tutkimuksen ja koulutuksen vaikuttavuutta suomalaisessa teollisuudessa ja yhteiskunnassa.
Arvo Kokkonen, kuva Ilona Savola, MLL
Arvo Kokkonen. Kuva: Ilona Savola, MLL

Tukiryhmään kuuluu yhteistyökumppaneiden edustajia korkeakoulun eri aloilta. Joulukuussa pidetyssä kokouksessa sen ensimmäiseksi puheenjohtajaksi valittiin Maanmittauslaitoksen pääjohtaja Arvo Kokkonen kaksivuotiskaudelle 2022–2023 .

”Suomalaisen yhteiskunnan vahvuuksia ovat läpinäkyvyys ja poikkihallinnollinen yhteistyö. Sidosryhmien jäsenet edustavat laaja-alaista näkemystä Insinööritieteiden korkeakoulun yhteistyökentältä. He välittävät korkeakoulun johdolle työelämän näkemyksiä ja odotuksia tulevaisuuden yhteisestä suunnasta, johon yliopiston tulee luoda valmiuksia. Neuvoa-antavan tukiryhmän tehtävä on auttaa korkeakoulua tilannekuvan päivittämisessä ja strategisten päätösten tekemisessä. Käytännön keinoja tähän ovat avoin keskustelu ja kokemusten jakaminen”, sanoo pääjohtaja Arvo Kokkonen. 

Tukiryhmä kokoontuu kaksi kertaa vuodessa ja sen tehtävänä on tukea korkeakoulua strategisen tason suunnittelussa.  

”Sidosryhmäyhteistyöllä on insinööritieteissä pitkät perinteet, ja neuvoa-antavaa tukiryhmä jatkaa samaa yhteistyön jatkumoa. Korkeakoulumme toiminta perustuu Aallon strategiaan, ja haluamme varmistaa, että tutkimus ja koulutus ovat teollisuuden ja muiden sidosryhmien kannalta merkityksellisiä”, toteaa dekaani Gary Marquis.

”Arvostan sidosryhmien sitoutumista yhteistyöhön ja neuvoa-antavan tukiryhmän tarjoamaa tukea korkeakoulun strategisen tason suunnittelussa”, hän jatkaa.

Neuvoa-antava tukiryhmä toimii äänenä Insinööritieteiden korkeakoulun osaamisalueilla toimiville kumppaneille teollisuudessa, hallinnossa ja muilla yhteiskunnan osilla. Sen tavoitteena on keskustella yhteistyötä ja siten lisätä vaikuttavuutta yhteiskunnassa. 

Käsiteltäviä kokonaisuuksia ovat myös diplomi-insinöörin työn tulevaisuus ja insinööritieteiden korkeakoulun vaikuttavuus sekä opiskelijoiden diversiteetin kasvattaminen. Myös strategian implementointiin toivotaan ryhmältä näkemyksiä.

https://www.aalto.fi/en/school-of-engineering-governance/stakeholder-advisory-board

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Portrait of Professor Ville Vuorinen
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Suomen akatemia palkitsee Ville Vuorisen COVID-19 taudin leviämistä koskevasta tutkimuksesta

Ilma- ja nestevirtausten fysiikkaa tutkiva Ville Vuorinen palkitaan poikkeuksellisesta tieteellisestä rohkeudesta ja luovuudesta sekä toiminnasta tieteen yhteiskunnallisen vaikuttavuuden edistämiseksi.
Professori Risto Kosonen
Nimitykset Julkaistu:

Professori Risto Kosonen on nimitetty eurooppalaisen LVI- alan liiton varapuheenjohtajaksi

Nimityksestä päätettiin Euroopan lämmitys-, ilmanvaihto- ja ilmastointialan yhdistysten liiton, REHVAn, vuosikokouksessa 12. toukokuuta.
Helena Sederholm photographed in a lab setting, wearing a blue sweater.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Vaihtoehtoja fossiilipohjaisille kuiduille – Helena Sederholm kehittää kestäviä tekstiilejä

Ulkovaatteissa käytetään tänä päivänä pitkälti öljypohjaisia kuituja ja ympäristölle vahingollisia kemikaaleja. Helena Sederholm kehittää väitöstyössään ympäristöystävällisiä vettä hylkiviä tekstiilejä. Mallia hän ottaa luonnosta.
Students Jenna Liinamaa, Pihla Päivänsalo and Teemu Koskiahde from the Prodeko Guild.
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Tuotantotalouden opiskelijat ja alumnit muodostavat ainutlaatuisen yhteisön

Tuotantotalouden opiskelijoiden, alumnien ja laitoksen tiivis yhteistyö huipentuu vuosittain Prodeko-seminaarissa.