Uutiset

Pääjohtaja Arvo Kokkonen Insinööritieteiden korkeakoulun Stakeholder Advisor Boardin puheenjohtajaksi

Vuonna 2021 toimintansa aloittanut Insinööritieteiden korkeakoulun sidosryhmistä koostuva neuvoa-antavaa tukiryhmä eli Stakeholder Advisor Board edistää korkeakoulun tutkimuksen ja koulutuksen vaikuttavuutta suomalaisessa teollisuudessa ja yhteiskunnassa.
Arvo Kokkonen, kuva Ilona Savola, MLL
Arvo Kokkonen. Kuva: Ilona Savola, MLL

Tukiryhmään kuuluu yhteistyökumppaneiden edustajia korkeakoulun eri aloilta. Joulukuussa pidetyssä kokouksessa sen ensimmäiseksi puheenjohtajaksi valittiin Maanmittauslaitoksen pääjohtaja Arvo Kokkonen kaksivuotiskaudelle 2022–2023 .

”Suomalaisen yhteiskunnan vahvuuksia ovat läpinäkyvyys ja poikkihallinnollinen yhteistyö. Sidosryhmien jäsenet edustavat laaja-alaista näkemystä Insinööritieteiden korkeakoulun yhteistyökentältä. He välittävät korkeakoulun johdolle työelämän näkemyksiä ja odotuksia tulevaisuuden yhteisestä suunnasta, johon yliopiston tulee luoda valmiuksia. Neuvoa-antavan tukiryhmän tehtävä on auttaa korkeakoulua tilannekuvan päivittämisessä ja strategisten päätösten tekemisessä. Käytännön keinoja tähän ovat avoin keskustelu ja kokemusten jakaminen”, sanoo pääjohtaja Arvo Kokkonen. 

Tukiryhmä kokoontuu kaksi kertaa vuodessa ja sen tehtävänä on tukea korkeakoulua strategisen tason suunnittelussa.  

”Sidosryhmäyhteistyöllä on insinööritieteissä pitkät perinteet, ja neuvoa-antavaa tukiryhmä jatkaa samaa yhteistyön jatkumoa. Korkeakoulumme toiminta perustuu Aallon strategiaan, ja haluamme varmistaa, että tutkimus ja koulutus ovat teollisuuden ja muiden sidosryhmien kannalta merkityksellisiä”, toteaa dekaani Gary Marquis.

”Arvostan sidosryhmien sitoutumista yhteistyöhön ja neuvoa-antavan tukiryhmän tarjoamaa tukea korkeakoulun strategisen tason suunnittelussa”, hän jatkaa.

Neuvoa-antava tukiryhmä toimii äänenä Insinööritieteiden korkeakoulun osaamisalueilla toimiville kumppaneille teollisuudessa, hallinnossa ja muilla yhteiskunnan osilla. Sen tavoitteena on keskustella yhteistyötä ja siten lisätä vaikuttavuutta yhteiskunnassa. 

Käsiteltäviä kokonaisuuksia ovat myös diplomi-insinöörin työn tulevaisuus ja insinööritieteiden korkeakoulun vaikuttavuus sekä opiskelijoiden diversiteetin kasvattaminen. Myös strategian implementointiin toivotaan ryhmältä näkemyksiä.

https://www.aalto.fi/en/school-of-engineering-governance/stakeholder-advisory-board

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Eemeli Mölsä saa tohtorinhatun
Yhteistyö, Yliopisto Julkaistu:

Tohtoritason osaamiselle on tarvetta, kun ABB valmistautuu vihreään loikkaan

Aalto-yliopiston ja ABB:n yhteisissä väitöstutkimushankkeissa koulutetaan tohtoreita, joilla on huippuosaamista tulevaisuuden menestystuotteiden kehittämiseen.
Cone Calorimeter Testing
Tutkimus ja taide Julkaistu:

BIOSUOJA-hanke pelastaa ihmishenkiä kehittämällä biopohjaisia palonestopinnoitteita

Lahjakas ryhmä nuoria tutkijoita pyrkii tekemään puusta myrkyttömiä palonestoaineita.
Visuaalisen tekoälyn avulla luotu hahmotelma kaupunkialueen kehittämiseksi Batterseassa, Lontoossa
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Arkkitehtiopiskelijat suunnittelivat tekoälyn avulla sosiaalisia innovaatioita Lontooseen

Suunnittelussa yhdistettiin ensimmäistä kertaa laadullinen evolutionaarinen suunnittelu ja visuaalinen generatiivinen tekoäly.
Unite! student holding a sign that says Get inspired, grow together, Let's Unite!
Yhteistyö Julkaistu:

Neljä opiskelijoiden hanketta saa Unite!-yliopistoallianssin siemenrahaa

Rahastolla aktivoidaan opiskelijoiden yhteisiä projekteja yhdeksän Unite!-yliopiston välillä.