Uutiset

Pääjohtaja Arvo Kokkonen Insinööritieteiden korkeakoulun Stakeholder Advisor Boardin puheenjohtajaksi

Vuonna 2021 toimintansa aloittanut Insinööritieteiden korkeakoulun sidosryhmistä koostuva neuvoa-antavaa tukiryhmä eli Stakeholder Advisor Board edistää korkeakoulun tutkimuksen ja koulutuksen vaikuttavuutta suomalaisessa teollisuudessa ja yhteiskunnassa.
Arvo Kokkonen, kuva Ilona Savola, MLL
Arvo Kokkonen. Kuva: Ilona Savola, MLL

Tukiryhmään kuuluu yhteistyökumppaneiden edustajia korkeakoulun eri aloilta. Joulukuussa pidetyssä kokouksessa sen ensimmäiseksi puheenjohtajaksi valittiin Maanmittauslaitoksen pääjohtaja Arvo Kokkonen kaksivuotiskaudelle 2022–2023 .

”Suomalaisen yhteiskunnan vahvuuksia ovat läpinäkyvyys ja poikkihallinnollinen yhteistyö. Sidosryhmien jäsenet edustavat laaja-alaista näkemystä Insinööritieteiden korkeakoulun yhteistyökentältä. He välittävät korkeakoulun johdolle työelämän näkemyksiä ja odotuksia tulevaisuuden yhteisestä suunnasta, johon yliopiston tulee luoda valmiuksia. Neuvoa-antavan tukiryhmän tehtävä on auttaa korkeakoulua tilannekuvan päivittämisessä ja strategisten päätösten tekemisessä. Käytännön keinoja tähän ovat avoin keskustelu ja kokemusten jakaminen”, sanoo pääjohtaja Arvo Kokkonen. 

Tukiryhmä kokoontuu kaksi kertaa vuodessa ja sen tehtävänä on tukea korkeakoulua strategisen tason suunnittelussa.  

”Sidosryhmäyhteistyöllä on insinööritieteissä pitkät perinteet, ja neuvoa-antavaa tukiryhmä jatkaa samaa yhteistyön jatkumoa. Korkeakoulumme toiminta perustuu Aallon strategiaan, ja haluamme varmistaa, että tutkimus ja koulutus ovat teollisuuden ja muiden sidosryhmien kannalta merkityksellisiä”, toteaa dekaani Gary Marquis.

”Arvostan sidosryhmien sitoutumista yhteistyöhön ja neuvoa-antavan tukiryhmän tarjoamaa tukea korkeakoulun strategisen tason suunnittelussa”, hän jatkaa.

Neuvoa-antava tukiryhmä toimii äänenä Insinööritieteiden korkeakoulun osaamisalueilla toimiville kumppaneille teollisuudessa, hallinnossa ja muilla yhteiskunnan osilla. Sen tavoitteena on keskustella yhteistyötä ja siten lisätä vaikuttavuutta yhteiskunnassa. 

Käsiteltäviä kokonaisuuksia ovat myös diplomi-insinöörin työn tulevaisuus ja insinööritieteiden korkeakoulun vaikuttavuus sekä opiskelijoiden diversiteetin kasvattaminen. Myös strategian implementointiin toivotaan ryhmältä näkemyksiä.

https://www.aalto.fi/en/school-of-engineering-governance/stakeholder-advisory-board

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Hands touching the surface of the rippling water.
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Sustainability Science Days 2023: Esitelmäkutsu

Esitelmäkutsu SSD 2023 konferenssiin on nyt avoinna!
Risteilyalus Meyer Turun telakan edustalla.
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

FITechin Turku-hanke päättyi – osaamisen taso nousi ja yliopistojen välinen yhteistyö lisääntyi

Hankkeessa järjestettiin 609 kurssia ja rekisteröitiin yli 20 200 kurssiosallistumista.
SemiSummer2023 Kampanja banneri
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Puolijohdealan kesätyöpaikkoja avoinna tutkimusryhmissä

Puolijohdealan kasvu ja sen investoinnit Suomessa lisäävät myös osaajien tarvetta. Neljän puolijohdealan yrityksen Picosun, an Applied Materials Companyn, Okmeticin, Muratan ja KYOCERA Tikitin lahjoituksen turvin Aalto-yliopisto tarjoaa mielenkiintoisia kesätyöpaikkoja Sähkötekniikan ja Kemian tekniikan korkeakouluissa kesällä 2023. Semi-Summer 2023 -ohjelman kesätyöpaikat tarjoavat mahdollisuuden kartuttaa osaamista, jota tarvitaan kasvavalla ja kansainvälisellä alalla.
Venla Kaislo Sähkötekniikan päivä -tapahtumassa. Kuva: Filmbutik.
Opinnot Julkaistu:

Opiskelija Venla Kaislo: Odotan innolla kaikkea siistiä, mitä pääsen tulevaisuudessa tekemään

Bioinformaatioteknologiaa ensimmäistä vuotta opiskeleva Venla on ollut yllättynyt siitä, kuinka aktiivinen opiskelijaelämä Aalto-yliopistossa on.