Uutiset

Ota haaste vastaan! – World Challenge Finland etsii maailmaa parantavia sovelluksia

”Oli mahtavaa tutustua joukkueisiin ympäri maailmaa”, kertoo viime vuoden finalisti.
Kuva: NASA

Aalto-yliopisto on mukana NASAn, ESAn ja YK:n järjestämässä World Challenge Finland -kilpailussa. Kilpailun tarkoituksena on kehittää sovelluksia, jotka parantavat elämänlaatua maapallolla NASAn WorldWind-alustaa ja avointa satelliittidataa hyödyntäen. Etsimme nyt innovatiivisia joukkueita, jotka ovat valmiit ottamaan haasteen vastaan.

World Challenge Finland -kilpailu tarjoaa opiskelijoille ja teollisuudelle mahdollisuuden kehittää uusia ratkaisuja maailmanrauhan, terveyden, koulutuksen ja kestävän kehityksen edistämiseksi. Avoimen lähdekoodin käyttäminen mahdollistaa paikallisiin ongelmiin pureutuvien ratkaisujen soveltamisen ympäri maailmaa. Avointa satelliittidataa voi hyödyntää esimerkiksi kasvillisuuden analysoimiseen, maaston ja rakennusten kartoittamiseen sekä liikenteen monitoroimiseen. Viime vuonna järjestetyssä Europa Challengessa syntyneitä sovelluksia olivat muun muassa ilmastonmuutoksen vaikutuksia visualisoiva AgroSphere sekä peltojen optimaalisen kastelun mahdollistava sovellus Farmate.

”Kilpailussa oli mahtavaa olla mukana! Uuden oppiminen, joukkueiden tapaaminen ja uusien ystävien saaminen joka puolelta maailmaa oli ehdottomasti haasteen parasta antia”, kertoo Milda Norkute, yksi haasteen finaaliin päässeen Farmate-sovelluksen kehittäjistä.

Finaaliin päässeet joukkueet saavat ilmaisen matkan Helsinkiin. Lisäksi joukkueet ovat mukana kisaamassa muun muassa 6 000 euron rahapalkinnoista sekä mahdollisuudesta lähettää suunnittelemansa nanosatelliitti tai muu teknologia kansainväliselle avaruusasemalle (arvo 40 000 euroa).

Aallon opiskelijoilla on mahdollisuus saada haasteeseen osallistumisesta opintopisteitä. Opintopisteistä tulee sopia erikseen Jaan Praksin kanssa ([email protected]).

Mikäli innostuit ja haluat ottaa haasteen vastaan, lue lisää ja lähetä hakemuksesi 3.8.2018 mennessä osoitteessa worldchallenge.live.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Otakaari 1 kyltti Y-siipi
Kampus, Opinnot Julkaistu:

Maarintalon toiminnot siirtyvät Kandidaattikeskukseen

Maarintalo suljetaan toukokuun lopussa.
EU parlamentti
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Milja Mieskolainen: Euroopan Parlamentin Schuman-harjoittelu ylitti odotukseni

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun laskentatoimen maisteriopiskelija Milja Mieskolainen oli jo aiemmin pohtinut hakemista harjoitteluun Euroopan Unioniin, mutta oli ajatellut harjoittelupaikan saamisen olevan liian haastavaa. Keväällä 2023 hän kuitenkin huomasi ilmoituksen harjoittelupaikoista ja päätti kokeilla hakemista, sillä avoinna oli kiinnostava paikka talouden hallinnan ja EMUn valvontayksikössä. Hakeminenkaan ei osoittautunut vaikeaksi. Milja haki paikkaa, sai sen ja harjoittelu Euroopan Parlamentissa alkoi lokakuussa.
Ihminen, joka katsoo kohti tulevaisuutta
Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Viisi vinkkiä, joilla voit kehittää luovuuttasi tänä keväänä ja kesänä

YK viettää Maailman luovuuden ja innovaatioiden päivää 21. huhtikuuta. Kokosimme vinkkejä luovuuden oppimiseen.
Kaksi tummiin pukeutunutta miestä istuu suunnittelemiensa huonekalujen keskellä
Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Aaltolaisten muotoilua esillä Milanon huonekalumessuilla

Italialaisen muotoilijan ja japanilaisen arkkitehdin suomalaisesta kulttuurista inspiroitunutta yhteistyötä nähdään Salone del Mobile -messuilla Milanossa huhtikuussa. INTERDEPENDENCE-näyttelyssä on esillä myös muita projekteja Aallosta.