Uutiset

Oppikirja kommunikaatioakustiikasta alan käyttöön

Oppikirja käsittelee laajasti äänen koko kommunikaatioketjua sisältäen myös tietokonemallinnuksia kuulon toiminnasta.

Kansainvälinen tiedekustantaja Wiley julkaisee professori Ville Pulkin ja professori Matti Karjalaisen kirjoittaman oppikirjan Communication Acoustics: An Introduction to Speech, Audio and Psychoacoustics.

Kommunikaatioakustiikka on tieteenala, joka käsittelee akustista ihmisten välistä tai koneen ja ihmisen välistä kommunikaatioketjua teknisten tieteiden valossa: äänen tuottamista, tallentamista, välittämistä, käsittelyä, toistamista sekä havaitsemista. Oppikirjassa syvennytään ensi kertaa aiheeseen laaja-alaisesti.

– Kirja on käännetty ja kirjoitettu Matti Karjalaisen suomenkielisen julkaisun pohjalta, joka on ehdottomasti alan parhaita. Matti aloitti englanninkielisen oppikirjan työstön, jota sitten osaltani jatkoin ja laajensin, professori Ville Pulkki kertoo.

Oppikirjassa on yhteensä 19 kappaletta, jotka käsittelevät laajasti äänen koko kommunikaatioketjua sisältäen myös tietokonemallinnuksia kuulon toiminnasta. Kirjassa määritellään erityisesti kommunikaatioakustiikka tieteenalana. Kirja sisältää paljon viitteitä sekä matemaattisia malleja, joita Pulkki ei kuitenkaan pidä liian monimutkaisina opiskelijoille.

– Kirja on tarkoitettu maisteritason käyttöön, mutta myös kaikille alasta kiinnostuneille. Kirja on laaja kokoelma ja johdanto kommunikaatioakustiikan pariin. Ajankohta englanninkielisen oppikirjan julkaisuun on myös tekniikan kehittymisen kannalta hyvä. Olen saanut positiivista palautetta siitä, että tarvetta kyseiselle kirjalle on ollut jo pitkään.

Kirja otetaan käyttöön Aalto-yliopiston sähkötekniikan korkeakoulun Akustiikka ja äänitekniikka maisteriohjelman johdantokurssille.

Lue lisää kirjasta

Lisätietoa:
Professori Ville Pulkki
[email protected]
p. 050 4410 129

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Aalto Squad students on campus
Opinnot Julkaistu:

Hakijoiden määrä Aalto-yliopistoon kasvoi kevään toisessa yhteishaussa

Suomen- ja ruotsinkielisiin kandidaattikoulutuksiin oli 13 500 hakijaa
Nuoret arkkitehdit istuvat ulkoportaikossa ja hymyilevät
Yhteistyö Julkaistu:

Ella Kaira ja Matti Jänkälä kuratoivat Suomen paviljongin vuoden 2025 näyttelyn Venetsiassa

Arkkitehtikaksikon näyttelykonseptin tematiikka on modernin arkkitehtuurin säilyttäminen.
Nanoselluloosaa
Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aalto panostaa sellututkimukseen edistääkseen siirtymää kohti vähähiilistä taloutta

Useat yliopistot, tutkimusorganisaatiot ja yritykset perustavat uraauurtavan EFP-tutkimusohjelman (Emission Free Pulping) perinteisten sellunvalmistusprosessien uudistamiseksi. Ohjelman teollisen mittakaavan merkityksellisyys edellyttää tutkijoiden ja teollisuuden kansainvälistä yhteistyötä.
Nainen seisoo ulkona kädet levitettynä sivuille. Taustalla näkyy kaupunki, merta ja vuoria.
Opinnot Julkaistu:

Fia Hedman pääsi kehittämään taitojaan ja oppi valtavasti uutta korkeakouluharjoittelijana Kauppakorkeakoulun ulkoisten suhteiden yksikössä

Bella-Fia Hedman työskenteli syksyllä 2023 neljän kuukauden ajan viestinnän ja markkinoinnin harjoittelijana Kauppakorkeakoulun ulkoisten suhteiden yksikössä.