Uutiset

Opit! jatkuvan oppimisen ohjelman syksyn opetus on alkamassa

Haluatko innostaa lapsia ja nuoria oppimaan hyödyntämällä teknologiaa? Pitäisikö oppilaitoksessasi kehittää teknologiakasvatuksen käytäntöjä?
Ilmoittaudu mukaan avoimen yliopiston kursseille ja saat lisää valmiuksia teknologiakasvatukseen!

Kuva sähkötekniikan korkeakoulun perhepäivältä vuodelta 2019 (kuva: Aalto-yliopisto / Annamari Tolonen
Kuva sähkötekniikan korkeakoulun perhepäiviltä vuodelta 2019 (kuva: Aalto-yliopisto / Annamari Tolonen

Teknologiaosaamista tarvitaan yhä useammalla alalla ja siksi myös teknologiakasvatus on tärkeätä. OpiT! on teknologiakasvatuksen jatkuvan oppimisen ohjelma, syntyi tarpeesta lisätä monialaista teknologiakasvatusta kaikilla koulutusasteilla.

OpiT!-ohjelma sekä sen kurssit on suunnattu erityisesti esi- ja perusopetuksen sekä lukion opettajille sekä opettajaopiskelijoille ja teknologia-alojen opiskelijoille. Kurssien tavoitteena on löytää uusia tapoja innostaa lapsia ja nuoria sekä aikuisia tutustumaan teknologian mahdollisuuksiin.

OpiT! on yhden lukuvuoden mittainen kokonaisuus, johon kuuluu kolme kurssia.  Ohjelman voi suorittaa kokonaisuudessaan tai valita siitä itseä kiinnostavat kurssit.  Teknologiakasvatuksen ohjelman järjestävät Aalto-yliopisto ja Helsingin yliopisto yhdessä.

Kurssit suositellaan käymään järjestyksessä. Monialainen teknologiakasvatus on kursseista ensimmäinen ja se alkaa 15. syyskuuta. Kurssille voi ilmoittautua 12.9.2022 klo 23.59 asti, mikäli paikkoja on jäljellä.

Kurssi alkaa verkkokurssilla, joka on kaikille avoin ja maksuton. Pelkästään maksuttomalle verkkokurssille osallistuminen ei edellytä ilmoittautumista avoimen yliopiston kurssille. Niiden opiskelijoiden, jotka haluavat suorittaa koko 5 op kurssin, tulee ilmoittautua Aimo-palvelussa ja maksaa kurssimaksu. Aalto-yliopiston tai Helsingin yliopiston tutkinto-opiskelijat voivat osallistua opetukseen ilmaiseksi. Tutkinto-opiskelijat ilmoittautuvat kursseille Sisussa. Aalto-yliopiston opintosuorituksen saaminen edellyttää 5 op kurssin suorittamista kokonaan.

Ohjelman toinen kurssi järjestetään myöhemmin syksyllä ja kolmas keväällä 2023. Lisää tietoa kursseista löytyy OpiT! -hankkeen sivuilta.

Ilmoittaudu mukaan kursseille ja saat lisää valmiuksia teknologiakasvatukseen!

OpiT! -hankkeen pääsivu

Monialainen teknologiakasvatus -kurssi

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Kuvassa näkyy Satu Rämö punaisessa mekossa. Taustalla näkyy kirjanjulkistamistilaisuuden rekvisiittaa.
Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Monenlaisia urapolkuja: Satu Rämö kirjoittaa huippusuosittuja dekkareita vastapainoksi digitaaliselle viestinnälle, jossa pitää olla lyhyt ja ytimekäs

Omannäköinen elämä kirjailijana ja viestintäalan yrittäjänä on Satu Rämölle mahdollista, koska kaupallinen osaaminen auttaa pitämään katteet kunnossa ja oman talouden hallinnassa.
Aalto Radical Creativity summer school. Original image: George Atanassov
Opinnot Julkaistu:

Oletko valmis kokeilemaan radikaalia luovuutta elokuussa?

Radical Creativity -kesäkoulussa sovelletaan erilaisia luovia työskentelytapoja, joita tarvitsemme kestävän tulevaisuuden rakentamisessa. "Tiivistetty inspiraatiopaketti on kuin karkkikauppa, jossa voit maistella eri makuja."
Sailing team at the sea, picture: Tapio Lehtinen Sailing
Opinnot Julkaistu:

Maailman ympäri seitsemässä kuukaudessa – opiskelija Anton Eklund valmistautuu vaativaan purjehduskilpailuun

Sähkötekniikkaa ja automaatiota opiskeleva Eklund on päässyt soveltamaan Aallossa hankittuja oppeja käytäntöön, kun tiimi on kunnostanut purjevenettään.
Katri Kaupin CAPSTONE-kurssin loppuesitykset
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Toimitusketjujen hallinnan CAPSTONE-kurssilla työstettiin tulevaisuuden haasteita

Opiskelijat saivat ratkoa tosielämän haasteita saaden tukea tehtävään opettajalta ja yritysedustajilta.