Uutiset

Opit! jatkuvan oppimisen ohjelman syksyn opetus on alkamassa

Haluatko innostaa lapsia ja nuoria oppimaan hyödyntämällä teknologiaa? Pitäisikö oppilaitoksessasi kehittää teknologiakasvatuksen käytäntöjä?
Ilmoittaudu mukaan avoimen yliopiston kursseille ja saat lisää valmiuksia teknologiakasvatukseen!

Kuva sähkötekniikan korkeakoulun perhepäivältä vuodelta 2019 (kuva: Aalto-yliopisto / Annamari Tolonen
Kuva sähkötekniikan korkeakoulun perhepäiviltä vuodelta 2019 (kuva: Aalto-yliopisto / Annamari Tolonen

Teknologiaosaamista tarvitaan yhä useammalla alalla ja siksi myös teknologiakasvatus on tärkeätä. OpiT! on teknologiakasvatuksen jatkuvan oppimisen ohjelma, syntyi tarpeesta lisätä monialaista teknologiakasvatusta kaikilla koulutusasteilla.

OpiT!-ohjelma sekä sen kurssit on suunnattu erityisesti esi- ja perusopetuksen sekä lukion opettajille sekä opettajaopiskelijoille ja teknologia-alojen opiskelijoille. Kurssien tavoitteena on löytää uusia tapoja innostaa lapsia ja nuoria sekä aikuisia tutustumaan teknologian mahdollisuuksiin.

OpiT! on yhden lukuvuoden mittainen kokonaisuus, johon kuuluu kolme kurssia.  Ohjelman voi suorittaa kokonaisuudessaan tai valita siitä itseä kiinnostavat kurssit.  Teknologiakasvatuksen ohjelman järjestävät Aalto-yliopisto ja Helsingin yliopisto yhdessä.

Kurssit suositellaan käymään järjestyksessä. Monialainen teknologiakasvatus on kursseista ensimmäinen ja se alkaa 15. syyskuuta. Kurssille voi ilmoittautua 12.9.2022 klo 23.59 asti, mikäli paikkoja on jäljellä.

Kurssi alkaa verkkokurssilla, joka on kaikille avoin ja maksuton. Pelkästään maksuttomalle verkkokurssille osallistuminen ei edellytä ilmoittautumista avoimen yliopiston kurssille. Niiden opiskelijoiden, jotka haluavat suorittaa koko 5 op kurssin, tulee ilmoittautua Aimo-palvelussa ja maksaa kurssimaksu. Aalto-yliopiston tai Helsingin yliopiston tutkinto-opiskelijat voivat osallistua opetukseen ilmaiseksi. Tutkinto-opiskelijat ilmoittautuvat kursseille Sisussa. Aalto-yliopiston opintosuorituksen saaminen edellyttää 5 op kurssin suorittamista kokonaan.

Ohjelman toinen kurssi järjestetään myöhemmin syksyllä ja kolmas keväällä 2023. Lisää tietoa kursseista löytyy OpiT! -hankkeen sivuilta.

Ilmoittaudu mukaan kursseille ja saat lisää valmiuksia teknologiakasvatukseen!

OpiT! -hankkeen pääsivu

Monialainen teknologiakasvatus -kurssi

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Summer School students chatting during a networking event in Helsinki
Opinnot Julkaistu:

Aalto-yliopiston kesäkoulu sai ennätykselliset 803 hakemusta vuoden 2024 kesäkursseille

Aalto-yliopiston kesäkoulun hakuaika kesän 2024 kursseille päättyi toukokuun lopussa.
Tiny plant with text aside Unite! Seed Fund 2024
Palkinnot ja tunnustukset, Yhteistyö Julkaistu:

Unite! Seed Fund 2024: Aalto mukana 13 rahoitusta saaneessa hakemuksessa

Unite! Seed Fund -rahaston tavoitteena on kannustaa ja tukea opettajien, tutkijoiden ja opiskelijoiden yhteistyöhankkeita.
A group of students and mentors visiting Murata office.
Yhteistyö Julkaistu:

Murata mentoroi kansainvälisiä opiskelijoita International Talent -ohjelmassa

Aalto-yliopiston International Talent -ohjelma tuo yhteen kansainvälisiä opiskelijoita ja yrityksiä. Murata on ollut mukana vuodesta 2021 ja mentoroinut jo yli 60 opiskelijaa.
Valmistujaisjuhla 2024
Opinnot Julkaistu:

Tutkintotodistusten jakotilaisuus 12.06.2024

Kemian tekniikan korkeakoulu onnittelee lämpimästi kaikkia keväällä 2024 valmistuneita!