Uutiset

Opit! jatkuvan oppimisen ohjelman syksyn opetus on alkamassa

Haluatko innostaa lapsia ja nuoria oppimaan hyödyntämällä teknologiaa? Pitäisikö oppilaitoksessasi kehittää teknologiakasvatuksen käytäntöjä?
Ilmoittaudu mukaan avoimen yliopiston kursseille ja saat lisää valmiuksia teknologiakasvatukseen!

Kuva sähkötekniikan korkeakoulun perhepäivältä vuodelta 2019 (kuva: Aalto-yliopisto / Annamari Tolonen
Kuva sähkötekniikan korkeakoulun perhepäiviltä vuodelta 2019 (kuva: Aalto-yliopisto / Annamari Tolonen

Teknologiaosaamista tarvitaan yhä useammalla alalla ja siksi myös teknologiakasvatus on tärkeätä. OpiT! on teknologiakasvatuksen jatkuvan oppimisen ohjelma, syntyi tarpeesta lisätä monialaista teknologiakasvatusta kaikilla koulutusasteilla.

OpiT!-ohjelma sekä sen kurssit on suunnattu erityisesti esi- ja perusopetuksen sekä lukion opettajille sekä opettajaopiskelijoille ja teknologia-alojen opiskelijoille. Kurssien tavoitteena on löytää uusia tapoja innostaa lapsia ja nuoria sekä aikuisia tutustumaan teknologian mahdollisuuksiin.

OpiT! on yhden lukuvuoden mittainen kokonaisuus, johon kuuluu kolme kurssia.  Ohjelman voi suorittaa kokonaisuudessaan tai valita siitä itseä kiinnostavat kurssit.  Teknologiakasvatuksen ohjelman järjestävät Aalto-yliopisto ja Helsingin yliopisto yhdessä.

Kurssit suositellaan käymään järjestyksessä. Monialainen teknologiakasvatus on kursseista ensimmäinen ja se alkaa 15. syyskuuta. Kurssille voi ilmoittautua 12.9.2022 klo 23.59 asti, mikäli paikkoja on jäljellä.

Kurssi alkaa verkkokurssilla, joka on kaikille avoin ja maksuton. Pelkästään maksuttomalle verkkokurssille osallistuminen ei edellytä ilmoittautumista avoimen yliopiston kurssille. Niiden opiskelijoiden, jotka haluavat suorittaa koko 5 op kurssin, tulee ilmoittautua Aimo-palvelussa ja maksaa kurssimaksu. Aalto-yliopiston tai Helsingin yliopiston tutkinto-opiskelijat voivat osallistua opetukseen ilmaiseksi. Tutkinto-opiskelijat ilmoittautuvat kursseille Sisussa. Aalto-yliopiston opintosuorituksen saaminen edellyttää 5 op kurssin suorittamista kokonaan.

Ohjelman toinen kurssi järjestetään myöhemmin syksyllä ja kolmas keväällä 2023. Lisää tietoa kursseista löytyy OpiT! -hankkeen sivuilta.

Ilmoittaudu mukaan kursseille ja saat lisää valmiuksia teknologiakasvatukseen!

OpiT! -hankkeen pääsivu

Monialainen teknologiakasvatus -kurssi

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Isoisänsilta Helsingissä.
Opinnot Julkaistu:

Fabian ja Jaakko Ahvenaisen rahaston apurahat haettavissa 31.1.2023 asti

Apurahoja myönnetään talon- ja sillanrakennuksen aloilla suoritetuista opinnoista tai kannustuksena aihealueiden jatko-opiskelijoille.
Close-up of curly wood grain orientation of an old piece of wood
Opinnot Julkaistu:

Verkkokurssi “Wood material science” alkaa 10.1.2023

100% verkkokurssilla opitaan miten puun rakenne vaikuttaa sen fysikaalisiin ja mekaanisiin ominaisuuksiin.
Sensual mathematics. Photo: Henri Vogt.
Opinnot Julkaistu:

Haku Kristallikukkia peilisalissa -kurssille on avattu - matematiikan, taiteiden ja arkkitehtuurin yhteiskeitos palaa Heurekaan

Kristallikukkia peilisaleissa –kurssi - MS-E1000 Crystal Flowers in Halls of Mirrors: Mathematics meets Art and Architecture - on avoin kaikille kandiopiskelijoista tohtorikoulutettaviin, matematiikan ja tekniikan aloista taiteisiin, muotoiluun, arkkitehtuuriin ja kemiasta liiketoimintaan. Kurssille otetaan korkeintaan 50 opiskelijaa motivaatiokirjeiden perusteella, ja haku on auki 10.1.2023 saakka. Kurssi on 15 opintopisteen suuruinen, ja se järjestetään joka toinen vuosi.
TFiF-kandityön palkinnon voittaneet opiskelijat.
Palkitut, Opinnot Julkaistu:

Kolme Aallon opiskelijaa palkittiin parhaasta ruotsinkielisesta tekniikan alan kandityöstä

TFiFin palkinnon saivat Linda Autio, Isak Jungerstam sekä Fanny Hakala.