Uutiset

Opiskelijat esittelivät virtuaalitodellisuuden kesäkurssin projektitöitä demopäivässä

Introduction to Virtual Reality on yksi Aalto-yliopiston kesäkoulun ensimmäisistä kandikursseista. Kurssi antoi opiskelijoille mahdollisuuden suunnitella ja kerätä palautetta luomistaan immersiivisistä virtuaalitelämyksistä.
People at a VR event, some are wearing the VR headsets and and holding the motion controllers
Demopäivän osallistujat pääsivät kokeilemaan useita erilaisia virtuaalielämyksiä. Kuva: Laura Lumijärvi / Aalto-yliopisto

Introduction to Virtual Reality -kesäkurssi on tullut päätökseen. Yksi Aalto-yliopiston kesäkoulun ensimmäisistä perustutkintokursseista päättyi demopäivään, jossa esiteltiin opiskelijoiden luovia prototyyppejä ja työtä kahden viikon ajalta. Demopäiviä järjestetään myös monissa yrityksissä ja niiden avulla voi kerätä palautetta luovilla aloilla. 

Kurssilla tutustuttiin erilaisiin VR-teknologioihin, niiden ja ihmiskehon yhteyteen sekä keskeisen sanaston ja konseptien oppimiseen. Kurssilla myös tutustuttiin siihen, miten ohjelmistosovelluksia ja pelimoottoreita hyödynnetään immersiivisten moniaististen elämysten kehittämisessä, sisältäen niin luovien alojen kuin teollisuuden käyttökohteita. 

three students at VR demo day
Edutopian luojat Afonso Murão, Xiaoxi Wang and Zhiyi Chen. Kuva: Amara Jenkins

Immersiivisen oppimisen prototyyppi

Kurssin aikana vierailevat kesäkoulun opiskelijat Afonso Mourão, Xiaoxi Wang ja Zhiyi Chen loivat virtuaalitodellisuuden prototyypin "Edutopian", joka on alusta tiedon jakamiseen ja uuden oppimiseen. Prototyyppi koostui kolmesta immersiivisestä huoneesta, jotka esittelivät aurinkokuntaa, immuunijärjestelmää ja luontoa. Kunkin huoneen oli suunnitellut yksi ryhmän jäsen. Kurssityön tavoitteena oli madaltaa oppimisen maantieteellisiä esteitä ja auttaa kaikkia pääsemään käsiksi koulutukseen sijainnista huolimatta.

student observing another student trying a VR experience. Two people trying another experience in the background.
Xiaoxi tarkkailee kanssakurssilaisen vierailua yhdessä virtuaalihuoneista. Kuva: Laura Lumijärvi / Aalto-yliopisto

Uusia näkökulmia muotoilun opintoihin

Tuotesuunnittelua ja tuotantoa opiskelevalle Xiaoxille yksi kurssin tärkeimmistä opeista oli äänisuunnitteluun perehtyminen. ”Olen kiinnostunut äänisuunnittelusta, koska emme keskity siihen tavallisissa muotoilun opinnoissani. Ääni on erittäin tärkeä virtuaalitodellisuuksien kannalta." Yhdessä Zhiyin kanssa he vierailivat myös paikallisessa nykytaiteen museossa Kiasmassa ja kokeilivat VR-elämystä. "VR on tulevaisuuden trendi, ja siksi valitsimme tämän kurssin", Xiaoxi tiivistää.

student observing another student trying a VR experience
Zhiyi seuraa kurssin toista kurssin opiskelijaa hänen testatessaan ryhmän prototyyppiä. Kuva: Laura Lumijärvi / Aalto-yliopisto

Matalan kynnyksen työkaluja VR-elämysten luomiseen

Zhiyi, joka on niin ikään tuotesuunnittelun ja tuotannon opiskelija, omasi jo jonkin verran kokemusta VR:stä. Kurssilla hän pääsi kuitenkin tutustumaan helposti lähestyttäviin työkaluihin, joita voi käyttää myös tulevissa projekteissaan. ”Olen opiskellut virtuaalitodellisuutta verkossa, mutta tämä kurssi oli järjestäytyneempi ja opimme yhdessä. Ennen tämän kurssin aloittamista käytin toista alustaa, joka vaati koodausta ja jota oli vaikeampi käyttää. Tällä kurssilla käytimme Mozilla Hubia, jonka avulla aloittelijat voivat luoda yksinkertaisia VR-projekteja."

student giving instructions to a person trying a VR experience
Afonso ohjeistaa tapahtumakävijää prototyypin testauksessa. Kuva: Laura Lumijärvi / Aalto-yliopisto

Päämääränä miellyttävä käyttökokemus

Tietotekniikan opiskelija Afonso tiivistää Aalto-yliopistossa viettämänsä kaksi viikkoa: ”Olemme oppineet tekemään VR-elämyksistä nautinnollisempia ja ottamaan huomioon muun muassa matkapahoinvoinnin välttämisen. Yliopistolla on erittäin hyvät resurssit; on VR Hub ja monia paikkoja, joissa opiskelijat voivat testata projektejaan. Lisäksi todella nautin kurssin opetusmenetelmistä.”

Kaiken kaikkiaan Introduction to Virtual Reality -kurssin kohokohtia ovat olleet uusien VR-elämysten luominen sekä työskentely kansainvälisissä ryhmissä. VR:n kaikkia mahdollisuuksia monilla aloilla, kuten etätyöskentelyssä, ei ole vielä saavutettu, ja se innostaa opiskelijoita.

Kesäkoulun uutiskirje
Students in front of Väre building of Aalto University campus

Aalto-yliopiston kesäkoulu

Aalto-yliopiston kesäkoulu tarjoaa korkealaatuisia akateemisia kesäkursseja ja -ohjelmia Aalto-yliopistossa.

A person in a VR experience

Introduction to Virtual Reality

Tällä kurssilla opiskelijat oppivat miten ohjelmistoja ja pelimoottoreita käytetään immersiivisen moniaistisen kokemuksen luomisessa.

Aalto-yliopiston kesäkoulu
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Kaksi ihmistä istuu nojatuoleissa vastakkain ja keskustelee puhuen mikrofoneihin. Käynnissä on podcast-nauhoitus.
Yliopisto Julkaistu:

Uusi Osaamisen Aalloilla -podcast avaa vieraidensa tärkeimmät oivallukset ja opit elämän varrelta

Osaamisen Aalloilla on Aalto-yliopiston elämänlaajuisen oppimisen uusi podcast.
Sininen Pallo event in Dipoli (Otaniemi, Espoo) on November 30th. Event host was Noora Yau, a doctoral candidate from the Aalto University School of Arts and Design. Picture: Sofia Suokko.
Yhteistyö Julkaistu:

Opiskelija auttoi Maj ja Tor Nessling -säätiötä kehittämään kestävän kehityksen palkintogaalan asiakaspolkua

Sininen Pallo -tapahtuman myyntivalttien määrittely oli opiskelijan ensimmäisiä tehtäviä.
Aalto University School of Business exterior February 2019 Photo: Mikko Raskinen
Kampus Julkaistu:

Kestävällä rakentamisella saatiin toimiva ja viihtyisä Kauppakorkeakoulu

Kauppakorkeakoulu lämpiää maahan kaivetuilla 74 maalämpökaivolla.
Veera Repka, photo by Veera Repka
Opinnot Julkaistu:

Veera Repka: Otaniemi-kuplaan imautuu helposti mukaan

"Jos joku kävelisi kengissäni samalla tapaa opintojen alkuvaiheessa, toivoisin, että hän ei yrittäisi heti saavuttaa kaikkea. Itselleen voi antaa aikaa ja käydä omalla painollaan asioita läpi."