Uutiset

OP Ryhmän Tutkimussäätiöltä 1,2 miljoonaa euroa kolmen suomalaisyliopiston tutkimushankkeelle

Laadukasta tutkimusta ei synny ilman kallista tutkimusdataa ja ihmisiä, toteaa rahoitusalan ja rahoitusinstituutioiden tutkimushanketta Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa johtava professori Elias Rantapuska.
Elias Rantapuska, photo by Evelin Kask
Tieteellinen tutkimus on pitkäjänteistä toimintaa ja on aivan fantastista, että OP Ryhmän Tutkimussäätiö on lähtenyt rahoittamaan isoa ja pitkäjänteistä hanketta, sanoo professsori Elias Rantapuska. Kuva: Aalto-yliopisto / Evelin Kask

Rahoituksen professori Elias Rantapuskan tutkimusryhmä on mukana OP Ryhmän Tutkimussäätiön 50-vuotisjuhlavuoden kunniaksi lanseeratussa rahoitusalaa ja rahoitusinstituutioita tutkivassa hankkeessa, joka kokoaa yhteen tutkijoita kolmesta suomalaisesta yliopistosta.  

Ansioituneeseen tutkimusryhmään kuuluvat Elias Rantapuskan ryhmän lisäksi professori Kari Heimosen ryhmä Jyväskylän yliopistossa ja professori Sami Vähämaan ryhmä Vaasan yliopistossa, ja se saa OP Ryhmän Tutkimussäätiöltä vuosittain 400 000 euron suuruisen apurahan, yhteensä 1,2 miljoonaa euroa, vuosina 2023–2025.

Monivuotinen tutkimushanke edistää rahoitusalan akateemista tutkimusta ja jatkokoulutusta Suomessa, eikä professori Elias Rantapuska peittele innostustaan.

”Olen erittäin innostunut, motivoitunut ja kiitollinen. Tieteellinen tutkimus on pitkäjänteistä toimintaa ja on aivan fantastista, että OP Ryhmän Tutkimussäätiö on lähtenyt rahoittamaan isoa ja pitkäjänteistä hanketta, jossa vahvistetaan merkittävästi rahoitusinstituutioita käsittelevää tutkimusta.”

Laadukas tutkimus tarvitsee tutkimusdataa ja ihmisiä

Tavoitteena on muodostaa Suomeen elinvoimainen ja akateemisesti vahva tutkimusryhmä, joka tutkii rahoitusinstituutioita ja niiden muuttuvaa toimintaympäristöä eri näkökulmista. OP Ryhmän Tutkimussäätiö on sitoutunut tukemaan rahoitusinstituutioiden tutkimusta ja alan tutkijoita pitkäjänteisesti myös nyt myönnetyn apurahan jälkeen.

Vuoden 2023 alussa käynnistyvä hanke on uudenlainen merkittävä avaus sekä OP Ryhmän Tutkimussäätiölle, että tutkimusryhmän muodostaville yliopistoille.

"Hanke mahdollistaa sen, että useampi tutkimusryhmä useassa yliopistossa voi nyt keskittyä tutkimuksen tekemiseen rahan hankkimisen sijaan. Laadukasta tutkimusta ei synny ilman tutkimusdataa ja ihmisiä, mutta esimerkiksi tutkimusdatan hankkiminen ja nuorempien tutkijoiden palkkaaminen on kallista. Tämä on alku rahoitusinstituutioiden kansalliselle tutkijakonsortiolle, joka mahdollistaa vahvan pankkeja ja muita rahoitusinstituutioita käsittelevän tutkimusklusterin syntymän ja kasvun Suomessa”, Aalto-yliopiston professori Elias Rantapuska iloitsee.

Myös Kauppakorkeakoulun dekaani Timo Korkeamäki pitää hanketta merkittävänä.

”Kiitän lämpimästi OP Ryhmän Tutkimussäätiötä tästä merkittävästä tutkimusrahoituksesta, joka mahdollistaa rahoitusinstituutioihin liittyvän tutkimuksen laajentamista Suomessa ja tukee samalla vahvasti kolmen tutkimusryhmässä mukana olevan yliopiston tutkijoiden yhteistyötä.”

Hankkeen myötä käynnistyvä yhteistyö synnyttää uutta tutkimustietoa ja lisää rahoitusalan akateemista koulutusta Suomessa.

"Toivon hankkeen lisäävän yliopistojen ja pankkien välistä yhteistyötä. Uskon, että hankkeessa tehtävä työ vahvistaa tohtorikoulutusta tällä erittäin tärkeällä tutkimusalueella”, OP Ryhmän Tutkimussäätiön hallituksen puheenjohtaja Annukka Nikola toteaa.

Lue OP Ryhmän tiedote tästä
 

Lisätiedot:

Elias Rantapuska

Professori (Associate professor)
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Skanskan kehitysjohtaja Jan Elfving esiintyy Rakennustekniikan päivässä 2024
Yhteistyö Julkaistu:

Rakennustekniikka kutsuu yrityksiä mukaan tulevaisuuden kehitystyöhön

Jo keväiseksi perinteeksi muodostunut rakennustekniikan laitoksen järjestämä sidosryhmätapahtuma Rakennustekniikan päivä pidettiin 25.4.2024 Dipolissa Otaniemessä.
Professor Riikka Puurunen, Professor Patrick Rinke and IT Application Owner Lara Ejtehadian holding sunflowers and diplomas
Palkinnot ja tunnustukset, Kampus, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aallon avoimen tieteen palkintojuhla toi aaltolaisia yhteen keskustelemaan avoimesta tieteestä

Viime viikolla kokoonnuimme A Gridiin juhlimaan Aallon avoimen tieteen palkinnon 2023 saajia ja keskustelemaan avoimesta tieteestä aaltolaisten kanssa.
Three female students studying
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Hae siemenrahoitusta Aallon, KU Leuvenin ja Helsingin yliopiston yhteisille tutkimusprojekteille

Aalto-yliopisto, KU Leuven (Belgia) ja Helsingin yliopisto avaavat tutkimusyhteistyön käynnistämistä tukevan siemenrahoitushaun. Rahoitushaku on käynnissä 10. syyskuuta 2024 asti.
White A! logo standing on the ground with A-bloc and Väre in the background.
Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu: