Uutiset

OP Ryhmän Tutkimussäätiöltä 1,2 miljoonaa euroa kolmen suomalaisyliopiston tutkimushankkeelle

Laadukasta tutkimusta ei synny ilman kallista tutkimusdataa ja ihmisiä, toteaa rahoitusalan ja rahoitusinstituutioiden tutkimushanketta Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa johtava professori Elias Rantapuska.
Elias Rantapuska, photo by Evelin Kask
Tieteellinen tutkimus on pitkäjänteistä toimintaa ja on aivan fantastista, että OP Ryhmän Tutkimussäätiö on lähtenyt rahoittamaan isoa ja pitkäjänteistä hanketta, sanoo professsori Elias Rantapuska. Kuva: Aalto-yliopisto / Evelin Kask

Rahoituksen professori Elias Rantapuskan tutkimusryhmä on mukana OP Ryhmän Tutkimussäätiön 50-vuotisjuhlavuoden kunniaksi lanseeratussa rahoitusalaa ja rahoitusinstituutioita tutkivassa hankkeessa, joka kokoaa yhteen tutkijoita kolmesta suomalaisesta yliopistosta.  

Ansioituneeseen tutkimusryhmään kuuluvat Elias Rantapuskan ryhmän lisäksi professori Kari Heimosen ryhmä Jyväskylän yliopistossa ja professori Sami Vähämaan ryhmä Vaasan yliopistossa, ja se saa OP Ryhmän Tutkimussäätiöltä vuosittain 400 000 euron suuruisen apurahan, yhteensä 1,2 miljoonaa euroa, vuosina 2023–2025.

Monivuotinen tutkimushanke edistää rahoitusalan akateemista tutkimusta ja jatkokoulutusta Suomessa, eikä professori Elias Rantapuska peittele innostustaan.

”Olen erittäin innostunut, motivoitunut ja kiitollinen. Tieteellinen tutkimus on pitkäjänteistä toimintaa ja on aivan fantastista, että OP Ryhmän Tutkimussäätiö on lähtenyt rahoittamaan isoa ja pitkäjänteistä hanketta, jossa vahvistetaan merkittävästi rahoitusinstituutioita käsittelevää tutkimusta.”

Laadukas tutkimus tarvitsee tutkimusdataa ja ihmisiä

Tavoitteena on muodostaa Suomeen elinvoimainen ja akateemisesti vahva tutkimusryhmä, joka tutkii rahoitusinstituutioita ja niiden muuttuvaa toimintaympäristöä eri näkökulmista. OP Ryhmän Tutkimussäätiö on sitoutunut tukemaan rahoitusinstituutioiden tutkimusta ja alan tutkijoita pitkäjänteisesti myös nyt myönnetyn apurahan jälkeen.

Vuoden 2023 alussa käynnistyvä hanke on uudenlainen merkittävä avaus sekä OP Ryhmän Tutkimussäätiölle, että tutkimusryhmän muodostaville yliopistoille.

"Hanke mahdollistaa sen, että useampi tutkimusryhmä useassa yliopistossa voi nyt keskittyä tutkimuksen tekemiseen rahan hankkimisen sijaan. Laadukasta tutkimusta ei synny ilman tutkimusdataa ja ihmisiä, mutta esimerkiksi tutkimusdatan hankkiminen ja nuorempien tutkijoiden palkkaaminen on kallista. Tämä on alku rahoitusinstituutioiden kansalliselle tutkijakonsortiolle, joka mahdollistaa vahvan pankkeja ja muita rahoitusinstituutioita käsittelevän tutkimusklusterin syntymän ja kasvun Suomessa”, Aalto-yliopiston professori Elias Rantapuska iloitsee.

Myös Kauppakorkeakoulun dekaani Timo Korkeamäki pitää hanketta merkittävänä.

”Kiitän lämpimästi OP Ryhmän Tutkimussäätiötä tästä merkittävästä tutkimusrahoituksesta, joka mahdollistaa rahoitusinstituutioihin liittyvän tutkimuksen laajentamista Suomessa ja tukee samalla vahvasti kolmen tutkimusryhmässä mukana olevan yliopiston tutkijoiden yhteistyötä.”

Hankkeen myötä käynnistyvä yhteistyö synnyttää uutta tutkimustietoa ja lisää rahoitusalan akateemista koulutusta Suomessa.

"Toivon hankkeen lisäävän yliopistojen ja pankkien välistä yhteistyötä. Uskon, että hankkeessa tehtävä työ vahvistaa tohtorikoulutusta tällä erittäin tärkeällä tutkimusalueella”, OP Ryhmän Tutkimussäätiön hallituksen puheenjohtaja Annukka Nikola toteaa.

Lue OP Ryhmän tiedote tästä
 

Lisätiedot:

Elias Rantapuska

Professori (Associate professor)
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Tauluja taidemuseon seinällä, kuvituskuva tutkimusuutiseen, joka paljastaa kuinka kuvataiteen katselu vaikuttaa tunteisiin
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Taide herättää kehon tuntemaan

Turun yliopiston ja Aalto-yliopiston tutkimus paljastaa, että taide vaikuttaa voimakkaasti ihmisten kehoon ja tunteisiin.
VCD students collaborating with Yle
Opinnot Julkaistu:

YLE ja Aalto-yliopisto konseptoivat yhteistyössä tulevaisuuden suoratoistopalvelua lapsille ja nuorille

Aalto-yliopisto ja YLE ovat yhteistyössä kehittäneet ja suunnitelleet ideoita uudesta lapsille ja nuorille suunnatusta brändätystä suoratoistopalvelusta.
Tummaan paitaan pukeutunut vaalea lyhyttukkainen nainen seisoo kädet ristissä rinnan edessä, taustalla korkeakoulun tiloja
Nimitykset, Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

Professori Arja Karhumaa: ”Meidän on ymmärrettävä paremmin, kuinka tekstejä katsotaan”

Vakinaistetut professorit esittäytyvät: visuaalisen viestinnän muotoilun professori Arja Karhumaa tutkii kielen ja tekstin visuaalisen muodon välistä suhdetta eli miltä teksti kulloinkin näyttää, ja miten se vaikuttaa meihin ihmisinä.
Konsta Laakso and Elsi Sloan act in the short film of Oasis of Radical Wellbeing
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aallossa kuvattu lyhytelokuva kertoo opiskelijan vaikeasta valinnasta

Aalto-yliopiston Oasis of Radical Wellbeing -hankkeen rahoittama Myötätunto III -lyhytelokuvan kuvaukset alkoivat Otaniemessä 17.3. Valmiin elokuvan ensi-iltaa päästään katsomaan 30.5. Green Minds, Healthy Hearts – Social Sustainability Symposium -tapahtumassa Aalto-yliopiston Oppimiskeskuksessa.