Uutiset

"Oivalsin, kuinka tärkeää verkostoituminen on" - oppia ja insipiraatiota mentoroinnista

Aalto International Talent -ohjelmaan osallistunut opiskelija kertoo kokemuksistaan.
Ulviyya Quliyeva kuvattuna sinivihreää taustaa vasten siten, että hänen kasvoilleen osuu kirkas suorakaiteen muotoinen valkoinen valokeila.
Ulviyya Quliyeva. Kuva: Aleksi Poutanen.

Yliopisto-opiskelu merkitsee monille aikaa, jolloin tutkitaan omia kykyjä ja pohditaan tulevaisuutta. Kun opiskelijat Aalto-yliopistossa miettivät tulevia mahdollisuuksia ja haasteitaan, he voivat saada tuekseen mentorin, työelämässä jo toimivan kannustajan. Kysyimme Aalto-yliopiston International Talent -ohjelman mentoroitavalta hänen kokemuksistaan ja siitä, miten ohjelma on auttanut häntä eteenpäin. International Talent -ohjelma tarjoaa ryhmämentorointia kansainvälisille opiskelijoille.

Käytännön sovellusta elämään

Ulviyya Quliyeva, väitöskirjatutkija, Sähkötekniikan korkeakoulu, 
AITP-mentoroitava: 

”Olen aikeissa siirtyä yritysmaailmaantohtorintutkintoni jälkeen, joten International Talent -ohjelma avasi minulle mainion mahdollisuuden keskustella työelämässä jo toimivien insinöörien ja HR-ammattilaisten kanssa. Haluaisin työskennellä sellaisten asioiden parissa, jotka päätyvät oikeasti käytäntöön, mutta en tiennyt, millaisia taitoja siihen tarvitaan. 

Koska keskityn väitöskirjaa tehdessä vain tiettyyn tutkimusalueeseen, ymmärsin, että minun pitää vielä kehittää osaamistani tietyillä osa-alueilla päästäkseni haluamaani työhön. Suoritan parhaillaan lisäkursseja täydentääkseni osaamistani niin, että se vastaisi itseäni kiinnostavien yritysten tarpeita.

Mentoroinnin ilmapiiri oli mukavan rento. Saimme kysellä niin paljon kuin halusimme - ja niin me tosiaan teimme.

Mentoroinnista oli minulle kansainvälisenä opiskelijana erityistä hyötyä, sillä sen myötä oivalsin, miten tärkeää verkostoituminen on. Se oli eräänlainen käännekohta, ja olen nyt alkanut käydä erilaisissa tapahtumissa ja tutustunut eri yrityksissä työskenteleviin ihmisiin sen sijaan, että olisin jäänyt ulkopuoliseksi ja vaille ammatillisia kontakteja Suomessa.

Koska minulla ei ole kovin paljon kokemusta yrityksistä, mentorointiohjelmaan osallistuminen oli tärkeää. Nyt olen varma, että haluan siirtyä juuri yritysmaailmaan.”

Mikä on Aalto International Talent -ohjelma?

Aalto International Talent -ohjelma käynnistyi vuonna 2020. Ohjelmassa on ollut mukana yli 500 kansainvälistä maisteri- ja tohtoriopiskelijaa sekä mentoreita 26 eri yrityksestä. Ohjelman arvostuksesta kertoo, että monet yritykset ovat osallistuneet siihen useampana vuonna. 

"Tarkoituksemme on perehdyttää opiskelijoita suomalaiseen työelämään ja -kulttuuriin ja auttaa heitä tutustumaan yrityksiin ja kehittämään verkostojaan. Tavoitteemme on rohkaista opiskelijoita jäämään Suomeen ja mahdollistaa pitkäjänteinen urakehitys täällä”, kertoo ohjelmasta vastaava Kaisa Paasivirta.

Artikkeli on julkaistu Aalto University Magazinen numerossa 32 huhtikuussa 2023.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Creative Demo Day 29.11.2024 Aicha Manai, Kim-Niklas Antin. Sakari Heiskanen / Aalto 2024.
Kampus, Yhteistyö Julkaistu:

Creative Demo Day -tapahtuma kokosi Aallon ja UniArtsin taiteen ja luovan teknologian innovaatioita Otaniemeen

Aalto Digital Creatives ja Uniarts Hubin esihautomo-ohjelmat yhdistivät voimansa Creative Demo Day -tapahtumassa Otaniemessä.
Sininen Pallo event in Dipoli (Otaniemi, Espoo) on November 30th. Event host was Noora Yau, a doctoral candidate from the Aalto University School of Arts and Design. Picture: Sofia Suokko.
Yhteistyö Julkaistu:

Opiskelija auttoi Maj ja Tor Nessling -säätiötä kehittämään kestävän kehityksen palkintogaalan asiakaspolkua

Sininen Pallo -tapahtuman myyntivalttien määrittely oli opiskelijan ensimmäisiä tehtäviä.
MJ on stage giving a talk
Yliopisto Julkaistu:

Myungji ”MJ” Suh: Aallon Slush-osastolla kaikessa on kyse siitä, miten voimme muuttaa maailmaa

"Olet yrittäjähenkinen, kun näet ongelman mahdollisuutena sen sijaan, että pitäisit sitä uhkana, jota vältellä. Myös ”can do” -asenne on yrittäjätaito."
Deep tech tuesday
Yliopisto Julkaistu:

Miten Suomi menestyy mikrosirukilpailussa? Asiantuntijat kertovat

Asiantuntijat jakoivat Deep Tech Tuesdayssa näkemyksiään mikrosirujen roolista ja merkityksestä kilpailukyvyn varmistamisessa, teknologisessa riippumattomuudessa ja vihreässä siirtymässä.