Uutiset

"Oivalsin, kuinka tärkeää verkostoituminen on" - oppia ja insipiraatiota mentoroinnista

Aalto International Talent -ohjelmaan osallistunut opiskelija kertoo kokemuksistaan.
Ulviyya Quliyeva kuvattuna sinivihreää taustaa vasten siten, että hänen kasvoilleen osuu kirkas suorakaiteen muotoinen valkoinen valokeila.
Ulviyya Quliyeva. Kuva: Aleksi Poutanen.

Yliopisto-opiskelu merkitsee monille aikaa, jolloin tutkitaan omia kykyjä ja pohditaan tulevaisuutta. Kun opiskelijat Aalto-yliopistossa miettivät tulevia mahdollisuuksia ja haasteitaan, he voivat saada tuekseen mentorin, työelämässä jo toimivan kannustajan. Kysyimme Aalto-yliopiston International Talent -ohjelman mentoroitavalta hänen kokemuksistaan ja siitä, miten ohjelma on auttanut häntä eteenpäin. International Talent -ohjelma tarjoaa ryhmämentorointia kansainvälisille opiskelijoille.

Käytännön sovellusta elämään

Ulviyya Quliyeva, väitöskirjatutkija, Sähkötekniikan korkeakoulu, 
AITP-mentoroitava: 

”Olen aikeissa siirtyä yritysmaailmaantohtorintutkintoni jälkeen, joten International Talent -ohjelma avasi minulle mainion mahdollisuuden keskustella työelämässä jo toimivien insinöörien ja HR-ammattilaisten kanssa. Haluaisin työskennellä sellaisten asioiden parissa, jotka päätyvät oikeasti käytäntöön, mutta en tiennyt, millaisia taitoja siihen tarvitaan. 

Koska keskityn väitöskirjaa tehdessä vain tiettyyn tutkimusalueeseen, ymmärsin, että minun pitää vielä kehittää osaamistani tietyillä osa-alueilla päästäkseni haluamaani työhön. Suoritan parhaillaan lisäkursseja täydentääkseni osaamistani niin, että se vastaisi itseäni kiinnostavien yritysten tarpeita.

Mentoroinnin ilmapiiri oli mukavan rento. Saimme kysellä niin paljon kuin halusimme - ja niin me tosiaan teimme.

Mentoroinnista oli minulle kansainvälisenä opiskelijana erityistä hyötyä, sillä sen myötä oivalsin, miten tärkeää verkostoituminen on. Se oli eräänlainen käännekohta, ja olen nyt alkanut käydä erilaisissa tapahtumissa ja tutustunut eri yrityksissä työskenteleviin ihmisiin sen sijaan, että olisin jäänyt ulkopuoliseksi ja vaille ammatillisia kontakteja Suomessa.

Koska minulla ei ole kovin paljon kokemusta yrityksistä, mentorointiohjelmaan osallistuminen oli tärkeää. Nyt olen varma, että haluan siirtyä juuri yritysmaailmaan.”

Mikä on Aalto International Talent -ohjelma?

Aalto International Talent -ohjelma käynnistyi vuonna 2020. Ohjelmassa on ollut mukana yli 500 kansainvälistä maisteri- ja tohtoriopiskelijaa sekä mentoreita 26 eri yrityksestä. Ohjelman arvostuksesta kertoo, että monet yritykset ovat osallistuneet siihen useampana vuonna. 

"Tarkoituksemme on perehdyttää opiskelijoita suomalaiseen työelämään ja -kulttuuriin ja auttaa heitä tutustumaan yrityksiin ja kehittämään verkostojaan. Tavoitteemme on rohkaista opiskelijoita jäämään Suomeen ja mahdollistaa pitkäjänteinen urakehitys täällä”, kertoo ohjelmasta vastaava Kaisa Paasivirta.

Artikkeli on julkaistu Aalto University Magazinen numerossa 32 huhtikuussa 2023.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Skanskan kehitysjohtaja Jan Elfving esiintyy Rakennustekniikan päivässä 2024
Yhteistyö Julkaistu:

Rakennustekniikka kutsuu yrityksiä mukaan tulevaisuuden kehitystyöhön

Jo keväiseksi perinteeksi muodostunut rakennustekniikan laitoksen järjestämä sidosryhmätapahtuma Rakennustekniikan päivä pidettiin 25.4.2024 Dipolissa Otaniemessä.
Three female students studying
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Hae siemenrahoitusta Aallon, KU Leuvenin ja Helsingin yliopiston yhteisille tutkimusprojekteille

Aalto-yliopisto, KU Leuven (Belgia) ja Helsingin yliopisto avaavat tutkimusyhteistyön käynnistämistä tukevan siemenrahoitushaun. Rahoitushaku on käynnissä 10. syyskuuta 2024 asti.
Nainen lukemassa tabletilla
Opinnot Julkaistu:

Aalto EE julkaisee Alex-oppimisalustan: Uusi alusta muuttaa elämänlaajuista oppimista

Aalto University Executive Education (Aalto EE) lanseeraa kesäkuussa ensimmäisen version Alex-oppimisalustasta, joka on suunniteltu elämänlaajuiseen oppimiseen ja jatkuvaan ammatilliseen kehittymiseen. Alex tarjoaa yksilöllisiä oppimispolkuja, pieniä osaamiskokonaisuuksia ja ammatillisen kehittymisen ohjelmia, jotka sovittavat taidot yhteen alan tarpeiden kanssa. Alusta, joka kehittyy jatkuvasti uusilla ominaisuuksilla, kuten mobiilisovelluksella ja tekoälyn integroinnilla, asettaa uuden standardin ammatilliselle kehittymiselle Suomessa.
Yhdeksän suurta jäälohkaretta muodostivat taideinstallaation Kansalaistorilla Helsingissä 2021
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Aalto ARTS -kesäkoulu tutkii veden merkitystä taiteen linssien läpi

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun kesäkoulun teema on tänä vuonna vesi, jonka merkitystä käsitellään monialaisesti taiteen, elokuvan ja digitaalisuuden näkökulmista.