Uutiset

Nykytaidetta mukana Eppur si Muove –näyttelyssä

Taiteen laitoksen professori Petteri Nisunen osallistuu näyttelyyn yhdessä työparinsa Tommi Grönlundin kanssa.

MUDDAM Luxembourg -museossa järjestetään Eppur Si Muove –näyttely (”Se liikkuu sittenkin”) 9.7.2015−17.1.2016 yhteistyössä Pariisin Musée des Arts et Métiers-CNAMin kanssa. Näyttelyn teemana on taiteen ja teknologian yhdistäminen; miten tiede ja teknologia ovat vaikuttaneet nykypäivän taiteilijoihin.       

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun nykytaiteen professori Petteri Nisunen osallistuu näyttelyyn yhdessä työparinsa Tommi Grönlundin kanssa teoksella "Antigravity Model".

Antigravity Model –teoksessa on otettu mallia gyroskoopin periaattesta. Ranskalainen fyysikko León Foucault kehitti gyroskoopin avulla keinon todistaa, että maa pyörii oman akselinsa ympäri. Nopean pyörähdyksensä ja pyörähdysmomentin säilymisen ansiosta gyroskoopin akselin suunta avaruudessa säilyy.

Nisunen ja Grönlund toimivat tieteen ja taiteen raja-alueella. He tekevät usein yhteistyötä muiden taiteilijoiden, muusikoiden ja eri alojen ammattilaisten, kuten tutkijoiden ja insinöörien kanssa. Taiteilijakaksikolla on ollut lukuisia julkisia toimeksiantoja ja näyttelyitä merkittävillä kansainvälisillä foorumeilla.

Lue myös:

Kansainvälinen taidepalkinto Petteri Nisuselle ja Tommi Grönlundille (uutinen 17.6.2013)

Lisätietoja:

Professori Petteri Nisunen
p. 050 588 7262
[email protected]

 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu