Uutiset

Nykytaidetta mukana Eppur si Muove –näyttelyssä

Taiteen laitoksen professori Petteri Nisunen osallistuu näyttelyyn yhdessä työparinsa Tommi Grönlundin kanssa.

MUDDAM Luxembourg -museossa järjestetään Eppur Si Muove –näyttely (”Se liikkuu sittenkin”) 9.7.2015−17.1.2016 yhteistyössä Pariisin Musée des Arts et Métiers-CNAMin kanssa. Näyttelyn teemana on taiteen ja teknologian yhdistäminen; miten tiede ja teknologia ovat vaikuttaneet nykypäivän taiteilijoihin.       

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun nykytaiteen professori Petteri Nisunen osallistuu näyttelyyn yhdessä työparinsa Tommi Grönlundin kanssa teoksella "Antigravity Model".

Antigravity Model –teoksessa on otettu mallia gyroskoopin periaattesta. Ranskalainen fyysikko León Foucault kehitti gyroskoopin avulla keinon todistaa, että maa pyörii oman akselinsa ympäri. Nopean pyörähdyksensä ja pyörähdysmomentin säilymisen ansiosta gyroskoopin akselin suunta avaruudessa säilyy.

Nisunen ja Grönlund toimivat tieteen ja taiteen raja-alueella. He tekevät usein yhteistyötä muiden taiteilijoiden, muusikoiden ja eri alojen ammattilaisten, kuten tutkijoiden ja insinöörien kanssa. Taiteilijakaksikolla on ollut lukuisia julkisia toimeksiantoja ja näyttelyitä merkittävillä kansainvälisillä foorumeilla.

Lue myös:

Kansainvälinen taidepalkinto Petteri Nisuselle ja Tommi Grönlundille (uutinen 17.6.2013)

Lisätietoja:

Professori Petteri Nisunen
p. 050 588 7262
[email protected]

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Esiintyjiä tapahtumassa
Mediatiedotteet Julkaistu:

Sustainability Science Days keräsi ennätysyleisön – ensi vuonna tapahtumassa puhkaistaan kestävyyskupla

Suomen suurin kestävän kehityksen tutkimuksen ja innovaatioiden tapahtuma keräsi yhteen yli 1500 asiantuntijaa yli sadasta eri maasta. Tapahtuma järjestettiin Aalto-yliopistolla ja Helsingin yliopistolla tänä vuonna yhteistyössä maailman suurimman kestävän kehityksen kongressin, SRI:n kanssa.
vaalea-asuinen nainen istuu ikkunan edessä ja hymyilee
Nimitykset, Yliopisto Julkaistu:

Professori Maarit Salolainen: ”Tekstiilialan kestävyysongelmiin voidaan vastata monialaisen yhteistyön avulla”

Tekstiilisuunnittelun professori haluaa tiivistää yhteistyötä niin eri alojen tutkimuksen kuin yliopiston ja alan teollisuuden sekä jälleenmyyjien välillä, jotta muutos parempaan tapahtuu.
Vili Lehdonvirta, kuva:Mikko Raskinen, Aalto-yliopisto
Mediatiedotteet Julkaistu:

Lepääkö valtionhallinto kellarista löytyvien palvelimien vai Amazonin päällä? Vili Lehdonvirta tarkastelee kehitystä ajan ja pilvien yli

Tietotekniikan laitoksen professori Vili Lehdonvirta on saanut Euroopan tutkimusneuvoston Advanced Grant -rahoituksen. Sen suuruus on 2,5 miljoonaa euroa, ja hanke kestää viisi vuotta. Tutkimuksessaan Lehdonvirta kehittää menetelmiä, joiden avulla voidaan piirtää kartalle pilvi-imperiumien laajuus ja sijainti.
Insinööritieteiden korkeakoulun opetuksen varadekaani Jani Romanoff. Kuva: Joonas Lehtovaara / Aalto-yliopisto
Nimitykset Julkaistu:

Jani Romanoff jatkaa opetuksen varadekaanina Insinööritieteiden korkeakoulussa

Romanoff on ansioitunut opettaja ja opetuksen kehittäjä, joka nauttii työssään systeemisten ratkaisujen löytämisestä yhdessä muiden kanssa.