Uutiset

Nokian ja CEMS-ohjelman yhteistyö tuottaa useita strategisia yritysprojekteja joka kevät

CEMS on maailmanlaajuinen yhteisö, jonka Master in International Management -maisteriohjelmassa koulutetaan vastuullisia tulevaisuuden johtajia avoimemman, kestävämmän ja osallistavamman maailman rakentamiseen.
Men and women sitting around tables working in groups.

CEMS (Global Alliance in Management Education) perustettiin vuonna 1988. Maailmanlaajuiseen yhteisöön kuuluu 33 jäsenkorkeakoulua, 70 yrityskumppania ja seitsemän yhteisökumppania. Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu liittyi yhteisöön vuonna 1998. 

Nokia on ollut CEMS-yrityskumppani Aalto-yliopiston CEMS-jäsenyyden alkuajoista lähtien. Yhtiö on antanut arvokasta tukea opintojen ja työelämän välisen sillan rakentamiseen. Nokian CEMS-kumppanuus mahdollistaa yrityksen tiiviin yhteistyön myös muiden yhteisön yliopistojen kanssa. 

Keskiössä koulutuksen ja työelämän yhdistäminen 

CEMS-ohjelmaan osallistuu vuosittain noin 1300 Master in International Management (CEMS MIM) -opiskelijaa, jotka edustavat 80:aa kansallisuutta. Opiskelijat ovat kunnianhimoisia ja ennakkoluulottomia, heillä on korkea moraali ja he ovat kiinnostuneita yhteiskunnallisesti vastuullisesta työskentelystä ja toiminnasta.

Huipputason teoreettisen tietämyksen ja yrityskumppaneiden tosielämän liiketoimintatapaukset yhdistävä CEMS MIM -ohjelma valmistaa opiskelijoita tulevaisuutta varten. Se kehittää opiskelijoiden kykyä luoda oivaltavia ja kestäviä ratkaisuja yrityksille ja muille organisaatioille. 

Nokian panos opiskelijoiden koulutuksen ja työelämän välisen sillan rakentamiseen on ollut korvaamaton.

"Olemme erittäin kiitollisia Nokian aktiivisesta osallistumisesta ohjelmaan. Yhtiön edustajat vierailevat säännöllisesti CEMS-ohjelman opiskelijoille suunnatuilla kursseilla, osallistuvat CEMS-ohjelmakomitean pysyvänä jäsenenä toiminnan kehittämiseen ja opiskelijavalintaprosessiin sekä teettävät joka kevät mielenkiintoisia ja haastavia yritysprojekteja. Esimerkiksi tänä vuonna Nokia Bell Labsin Tarun Sharma on ollut vierailevana puhujana kursseilla, joilla on käsitelty muun muassa globaalia strategiaa, teknologiainnovointia ja monimuotoisuutta", kertoo Aalto-yliopiston CEMS-ohjelman akateeminen johtaja Rita Järventie-Thesleff

Arvokasta tietoa myös yrityksille

CEMS-ohjelman kevätlukukauden aikana noin puolet opiskelijoiden ajasta kuluu yritysprojektien parissa. Nokia on ollut hyvin aktiivinen ja tilannut vuodesta 2015 lähtien 15 yritysprojektia. Ne tarjoavat mukana oleville yrityksille mahdollisuuden kerätä opiskelijoiden ideoita ja saada näin ulkopuolista näkökulmaa erilaisiin liiketoimintamahdollisuuksiin ja haasteisiin. 

Projektit vahvistavat Aalto-yliopiston ja Nokian strategista kumppanuutta ainutlaatuisella ja konkreettisella tavalla. Kansainvälisistä opiskelijoista muodostuvaa projektiryhmää ohjaavat yrityskumppanin ohjaaja ja Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun akateeminen ohjaaja. 

Nokian CEMS-kumppanuuden yhteyshenkilöt Tarun Sharma, Head of Digital & Strategy at Nokia Bell Labs ja Pekka Kupila, Incubation Lead at Nokia Bell Labs, toimivat viime kevään projekteissa Nokian yritysohjaajina.

Men and women standing in a large group and smiling for the photo.

"Ryhmä teki projektin parissa uskomatonta työtä. Opiskelijat olivat tarkkoja ja kurinalaisia, ja heillä oli erinomaiset yhteistyötaidot. He hyödynsivät hyvin teoreettisia viitekehyksiä, lukivat paljon kirjallisuutta, suorittivat ulkoista vertailua ja tekivät monia haastatteluja ennen strategisten suositusten laatimista. Työskentely oli niin ammattimaista, että usein unohdin heidän olevan maisteriopiskelijoita", kertoo Sharma projektien päätösesitysten jälkeen.

"Opiskelijat arvostivat yhteistyötä Nokian kanssa. Esimerkkinä asialle omistautuneesta ohjauksesta he mainitsivat Nokiassa järjestetyn käynnistyskokouksen, joka oli arvokas projektien tavoitteiden ymmärtämisen kannalta", sanoo Järventie-Thesleff. 

Keväällä 2021 Aallon CEMS-ohjelmassa on mukana poikkeuksellisen kansainvälinen joukko opiskelijoita. Tämä tarjoaa jälleen erinomaisen mahdollisuuden tehdä kiinnostavia projekteja CEMS-yrityskumppaneiden, kuten Nokian, kanssa.

Lukukauden aikana Nokia työskentelee myös ranskalaisen CEMS-korkeakoulun HEC Paris’n kanssa, ja tilaa yritysprojektin, joka liittyy uuteen liikkuvuuspalveluun Euroopassa. Nokian lisäksi Aallon CEMS-ohjelma isännöi KONEen CEMS-kumppanuutta.

Lisätietoa:

 Tarun Sharma, Head of Digital & Strategy at Nokia Bell Labs

Tarun Sharma, Head of Digital & Strategy at Nokia Bell Labs

https://www.linkedin.com/in/iknowtarun/
 Pekka Kupila, Incubation Lead at Nokia Bell Labs

Pekka Kupila, Incubation Lead at Nokia Bell Labs

https://www.linkedin.com/in/pekka-kupila-232b502/
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Image from the conferment ceremony
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:
EU parlamentti
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Milja Mieskolainen: Euroopan Parlamentin Schuman-harjoittelu ylitti odotukseni

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun laskentatoimen maisteriopiskelija Milja Mieskolainen oli jo aiemmin pohtinut hakemista harjoitteluun Euroopan Unioniin, mutta oli ajatellut harjoittelupaikan saamisen olevan liian haastavaa. Keväällä 2023 hän kuitenkin huomasi ilmoituksen harjoittelupaikoista ja päätti kokeilla hakemista, sillä avoinna oli kiinnostava paikka talouden hallinnan ja EMUn valvontayksikössä. Hakeminenkaan ei osoittautunut vaikeaksi. Milja haki paikkaa, sai sen ja harjoittelu Euroopan Parlamentissa alkoi lokakuussa.
Kesäinen Otaniemen rantanäkymä, jossa Aalto-yliopiston logo ja tapahtuman nimi sekä VTT:n ja Avoimen tieteen logot.
Kampus, Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Avoimen tieteen ja tutkimuksen kesäpäivät 2024 järjestetään Aalto-yliopistossa

Avoimen tieteen kesäpäivät pidetään Aalto-yliopiston Otaniemen kampuksella ja Zoomissa 3.–4.6. Ilmoittauduthan 3.5. mennessä!
Kaksi perhosen muotoon taivutettua neuletekstiilinäytettä rinnakkain: toinen on harmaanruskea, toinen sähköisen vihreä.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

FinnCERES ja yhteispohjoismainen älytekstiilien tutkimushanke ovat esillä maailman kiertotalousfoorumissa Brysselissä

Messutapahtumassa nähdään uudenlaisia biotaloustuotteita sekä prototyyppejä lämpötilaan ja valoon reagoivista tekstiileistä.