Uutiset

Nokia lahjoittaa Aalto-yliopistolle virtuaaliteknologiaa

Teknologian avulla tutkijat ja opiskelijat voivat luoda virtuaalisia lavasteita ja mallintaa erilaisia kokemusympäristöjä.
Iso näyttöseinä.
Kuva: Nokia

Nokian lahjoitus täydentää Aallon virtuaalituotannon teknologiaa muun muassa jättimäisellä kosketusnäyttöseinällä ja liikuteltavilla laserprojektoreilla, joilla voidaan luoda esimerkiksi älykkäitä virtuaalisia lavasteita ja mallintaa tutkimuskohteina olevia kokemusympäristöjä.

”Nokian lahjoitus on merkittävä lisä Aallon virtuaalituotannon teknologiaan. Pystymme sen avulla tarjoamaan uudenlaisia oppimismahdollisuuksia ja tutkimusympäristöjä. Kokonaisuuteen kuuluu myös kaiutinjärjestelmä, jota voimme hyödyntää äänisuunnittelun projekteissa ja tilaisuuksien äänentoistossa”, sanoo Aalto Studiosin partneruuksista vastaava päällikkö Ari Kivimäki.

Nokian lahjoittamat laitteet ovat olleet yhtiön vierailukeskuksen käytössä viisi vuotta.

”Olemme kiitollisia Nokialle tästä lahjoituksesta, joka tuo käyttöömme mielenkiintoista teknologiaa ja edistää opetusta ja tutkimusta virtuaaliteknologiaa hyödyntävillä aloilla”, sanoo Aalto-yliopiston rehtori Ilkka Niemelä.

Pitkäjänteistä yhteistyötä

Nokia on jo vuosikymmeniä ollut tärkeä kumppani Aallolle ja sen edeltäjäkorkeakouluille. Meneillään noin 20 yhteistä tutkimusprojektia, joissa on mukana professoreita, tutkijatohtoreita sekä tohtori- ja maisteriopiskelijoita. Projekteissa paneudutaan muun muassa 5G-teknologiaan, signaalinkäsittelyyn, antenniteknologiaan, tekoälyyn, koneoppimiseen, esineiden internetiin, mobiilipilvipalveluihin ja materiaaleihin.

Nokia on myös merkittävä Aallon alumnien ja opiskelijoiden työnantaja. Nokian rahoituksella valmistuu vuosittain noin 20 maisterintutkinnon lopputyötä ja kaksi väitöskirjaa. Lisäksi Nokia Foundation myöntää vuosittain noin viisitoista apurahaa tohtoriopintoihin ja tutkimukseen Aallossa.

Kesäkuussa päättyneessä valtion vastinrahakampanjassa Nokia lahjoitti Aallon tekniikan alalle 500 000 euroa. Lahjoituksella rahoitetaan kvanttiteknologiaa ja 6G-teknologiaa tutkivia tohtoriohjelmia.

Lisätietoa:

Teppo Heiskanen

Johtaja, Kumppanuudet ja yritysyhteistyö

Ari Kivimäki

Päällikkö, kumppanuudet
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

People with laptops having a meeting around a table.
Opinnot Julkaistu:

Aallon uusi First time manager -koulutus tarjoaa kattavat eväät aloittelevalle esihenkilölle

Koulutus pureutuu siihen, millaisia asioita ensimmäistä kertaa vastuutehtävässä työskentelevän henkilön tulisi osata.
RDM & Open Science training
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tutkimusdatan hallinnan ja avoimen tieteen koulutukset keväällä 2023

Kaikille avoimien koulutusten ilmoittautuminen on avattu.
Microscopic image of giant gas vesicles.
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tutkijat loivat tehokkaan varjoaineen kuorruttamalla kuplia proteiinilla

Bakteerien solunsisäisten kelluntakuplien inspiroimat tutkijat kehittivät samanlaisen tekniikan pienten kaasuvesikkelien kuorruttamiseen sienistä saatavalla proteiinilla. Lopputuloksena syntyvät kuplat ovat turvallisia ja erittäin stabiileja, minkä ansiosta niitä voidaan käyttää esimerkiksi ultraäänitutkimuksen varjoaineena.
The Future-led Learning Podcast is hosted by Riikka Evans. Photograph: Janne Illman.
Yliopisto Julkaistu:

Mietityttävätkö ryhmätyöt opetuksessa? Kuuntele podcastjakso

Future-led learning podcastin uusi kausi vie meidät hyvin käytännön tasolle. Kauden teemoihin kuuluvat ajankohtaiset teemat akateeminen ohjaus, inkluusio opetuksessa, yhteisopetus ja kestävä kehitys. Ensimmäisessä jaksossa pureudutaan toimivan ryhmätyön saloihin ja mitä opettaja voi myötävaikuttaa ryhmän toimintaan.