Uutiset

Nokia lahjoittaa Aalto-yliopistolle virtuaaliteknologiaa

Teknologian avulla tutkijat ja opiskelijat voivat luoda virtuaalisia lavasteita ja mallintaa erilaisia kokemusympäristöjä.
Iso näyttöseinä.
Kuva: Nokia

Nokian lahjoitus täydentää Aallon virtuaalituotannon teknologiaa muun muassa jättimäisellä kosketusnäyttöseinällä ja liikuteltavilla laserprojektoreilla, joilla voidaan luoda esimerkiksi älykkäitä virtuaalisia lavasteita ja mallintaa tutkimuskohteina olevia kokemusympäristöjä.

”Nokian lahjoitus on merkittävä lisä Aallon virtuaalituotannon teknologiaan. Pystymme sen avulla tarjoamaan uudenlaisia oppimismahdollisuuksia ja tutkimusympäristöjä. Kokonaisuuteen kuuluu myös kaiutinjärjestelmä, jota voimme hyödyntää äänisuunnittelun projekteissa ja tilaisuuksien äänentoistossa”, sanoo Aalto Studiosin partneruuksista vastaava päällikkö Ari Kivimäki.

Nokian lahjoittamat laitteet ovat olleet yhtiön vierailukeskuksen käytössä viisi vuotta.

”Olemme kiitollisia Nokialle tästä lahjoituksesta, joka tuo käyttöömme mielenkiintoista teknologiaa ja edistää opetusta ja tutkimusta virtuaaliteknologiaa hyödyntävillä aloilla”, sanoo Aalto-yliopiston rehtori Ilkka Niemelä.

Pitkäjänteistä yhteistyötä

Nokia on jo vuosikymmeniä ollut tärkeä kumppani Aallolle ja sen edeltäjäkorkeakouluille. Meneillään noin 20 yhteistä tutkimusprojektia, joissa on mukana professoreita, tutkijatohtoreita sekä tohtori- ja maisteriopiskelijoita. Projekteissa paneudutaan muun muassa 5G-teknologiaan, signaalinkäsittelyyn, antenniteknologiaan, tekoälyyn, koneoppimiseen, esineiden internetiin, mobiilipilvipalveluihin ja materiaaleihin.

Nokia on myös merkittävä Aallon alumnien ja opiskelijoiden työnantaja. Nokian rahoituksella valmistuu vuosittain noin 20 maisterintutkinnon lopputyötä ja kaksi väitöskirjaa. Lisäksi Nokia Foundation myöntää vuosittain noin viisitoista apurahaa tohtoriopintoihin ja tutkimukseen Aallossa.

Kesäkuussa päättyneessä valtion vastinrahakampanjassa Nokia lahjoitti Aallon tekniikan alalle 500 000 euroa. Lahjoituksella rahoitetaan kvanttiteknologiaa ja 6G-teknologiaa tutkivia tohtoriohjelmia.

Lisätietoa:

Teppo Heiskanen

Johtaja, Kumppanuudet ja yritysyhteistyö

Ari Kivimäki

Päällikkö, kumppanuudet
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Picture of the annual party
Yhteistyö Julkaistu:

Prosessiteekkarit kutsuivat dekaani Kristiina Kruusin kunniajäsenekseen

Kemian tekniikan korkeakoulun opiskelijajärjestö Prosessiteekkarit ry (PT) viettää tänä vuonna 10-vuotisjuhlaansa ja sen kunniaksi se on kutsunut ensimmäiseksi kunniajäsenekseen koulun dekaanin Kristiina Kruusin.
Juha Jouhki
Yhteistyö Julkaistu:

Aalto-yliopiston alumni ja sijoitusalan konkari Juha Jouhki: ”Opiskelu ei ole projekti, vaan prosessi”

Juha Jouhkin perheyritys tukee Aaltoa, koska huippututkimus vie kotimaisia yrityksiä maailman huipulle.
Aalto Digital Creatives ryhmäkuva
Yhteistyö Julkaistu:

Kolmetoista uutta tiimiä aloitti Aalto Digital Creatives -esihautomossa

Luovien alojen esihautomo-ohjelma käynnistyi 27. syyskuuta.
Erika Ahlberg
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Alumni Erika Ahlberg: Jos ei tee ikinä virheitä, ei ole ollut tarpeeksi rohkea

Alumnimme Erika Ahlberg halusi yhdistää maisteritutkinnossaan aiemmat kaupan ja design-alan opintonsa, ja International Design Business Management -ohjelma sopi tähän loistavasti. Urallaan muodin, myynnin, markkinoinnin ja brändien parissa hän on pyrkinyt rohkeasti kohti haasteita – esimerkiksi hyppäämällä 100 henkilön organisaation johtoon ilman aikaisempaa esihenkilökokemusta.