Uutiset

Nokia lahjoittaa Aalto-yliopistolle virtuaaliteknologiaa

Teknologian avulla tutkijat ja opiskelijat voivat luoda virtuaalisia lavasteita ja mallintaa erilaisia kokemusympäristöjä.
Iso näyttöseinä.
Kuva: Nokia

Nokian lahjoitus täydentää Aallon virtuaalituotannon teknologiaa muun muassa jättimäisellä kosketusnäyttöseinällä ja liikuteltavilla laserprojektoreilla, joilla voidaan luoda esimerkiksi älykkäitä virtuaalisia lavasteita ja mallintaa tutkimuskohteina olevia kokemusympäristöjä.

”Nokian lahjoitus on merkittävä lisä Aallon virtuaalituotannon teknologiaan. Pystymme sen avulla tarjoamaan uudenlaisia oppimismahdollisuuksia ja tutkimusympäristöjä. Kokonaisuuteen kuuluu myös kaiutinjärjestelmä, jota voimme hyödyntää äänisuunnittelun projekteissa ja tilaisuuksien äänentoistossa”, sanoo Aalto Studiosin partneruuksista vastaava päällikkö Ari Kivimäki.

Nokian lahjoittamat laitteet ovat olleet yhtiön vierailukeskuksen käytössä viisi vuotta.

”Olemme kiitollisia Nokialle tästä lahjoituksesta, joka tuo käyttöömme mielenkiintoista teknologiaa ja edistää opetusta ja tutkimusta virtuaaliteknologiaa hyödyntävillä aloilla”, sanoo Aalto-yliopiston rehtori Ilkka Niemelä.

Pitkäjänteistä yhteistyötä

Nokia on jo vuosikymmeniä ollut tärkeä kumppani Aallolle ja sen edeltäjäkorkeakouluille. Meneillään noin 20 yhteistä tutkimusprojektia, joissa on mukana professoreita, tutkijatohtoreita sekä tohtori- ja maisteriopiskelijoita. Projekteissa paneudutaan muun muassa 5G-teknologiaan, signaalinkäsittelyyn, antenniteknologiaan, tekoälyyn, koneoppimiseen, esineiden internetiin, mobiilipilvipalveluihin ja materiaaleihin.

Nokia on myös merkittävä Aallon alumnien ja opiskelijoiden työnantaja. Nokian rahoituksella valmistuu vuosittain noin 20 maisterintutkinnon lopputyötä ja kaksi väitöskirjaa. Lisäksi Nokia Foundation myöntää vuosittain noin viisitoista apurahaa tohtoriopintoihin ja tutkimukseen Aallossa.

Kesäkuussa päättyneessä valtion vastinrahakampanjassa Nokia lahjoitti Aallon tekniikan alalle 500 000 euroa. Lahjoituksella rahoitetaan kvanttiteknologiaa ja 6G-teknologiaa tutkivia tohtoriohjelmia.

Lisätietoa:

Teppo Heiskanen

Teppo Heiskanen

Johtaja, Kumppanuudet ja yritysyhteistyö

Ari Kivimäki

Päällikkö, kumppanuudet
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

vaalea-asuinen nainen istuu ikkunan edessä ja hymyilee
Nimitykset, Yliopisto Julkaistu:

Professori Maarit Salolainen: ”Tekstiilialan kestävyysongelmiin voidaan vastata monialaisen yhteistyön avulla”

Tekstiilisuunnittelun professori haluaa tiivistää yhteistyötä niin eri alojen tutkimuksen kuin yliopiston ja alan teollisuuden sekä jälleenmyyjien välillä, jotta muutos parempaan tapahtuu.
Vili Lehdonvirta, kuva:Mikko Raskinen, Aalto-yliopisto
Mediatiedotteet Julkaistu:

Lepääkö valtionhallinto kellarista löytyvien palvelimien vai Amazonin päällä? Vili Lehdonvirta tarkastelee kehitystä ajan ja pilvien yli

Tietotekniikan laitoksen professori Vili Lehdonvirta on saanut Euroopan tutkimusneuvoston Advanced Grant -rahoituksen. Sen suuruus on 2,5 miljoonaa euroa, ja hanke kestää viisi vuotta. Tutkimuksessaan Lehdonvirta kehittää menetelmiä, joiden avulla voidaan piirtää kartalle pilvi-imperiumien laajuus ja sijainti.
Insinööritieteiden korkeakoulun opetuksen varadekaani Jani Romanoff. Kuva: Joonas Lehtovaara / Aalto-yliopisto
Nimitykset Julkaistu:

Jani Romanoff jatkaa opetuksen varadekaanina Insinööritieteiden korkeakoulussa

Romanoff on ansioitunut opettaja ja opetuksen kehittäjä, joka nauttii työssään systeemisten ratkaisujen löytämisestä yhdessä muiden kanssa.
Tiny plant with text aside Unite! Seed Fund 2024
Palkinnot ja tunnustukset, Yhteistyö Julkaistu:

Unite! Seed Fund 2024: Aalto mukana 13 rahoitusta saaneessa hakemuksessa

Unite! Seed Fund -rahaston tavoitteena on kannustaa ja tukea opettajien, tutkijoiden ja opiskelijoiden yhteistyöhankkeita.