Uutiset

Näin lisäät liikettä opetukseen, katso 6 vinkkiä!

UniSport on tuottanut Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamassa Liikkuva yliopistolainen -hankkeessa opetushenkilöstölle vinkkivideoita, jotka tarjoavat työkaluja liikkeen lisäämiseksi opetukseen.
Opettaja joka liikkuu opetuksen aikana
Liikkeen ja taukojen lisääminen opetukseen tuottaa hyvinvointia kaikille.

Vuonna 2022 toteutetun Opiskelijabarometrin mukaan opiskelijat toivovat fyysistä aktiivisuutta lisääviä ja istumista tauottavia opetuskäytäntöjä. Keväällä 2023 arvioitiin yliopiston liikkumisen edistämisen nykytilaa Liikkuva opiskelu -ohjelman tarjoamalla kyselyllä. Tuloksista kävi ilmi, että opetuksessa käytetään edelleen vähän opiskelijoita aktivoivia opetusmenetelmiä. Pitkien paikallaanolojaksojen katkaisulla on positiivisia vaikutuksia terveyteen ja oppimiseen, joten liikkeen integroiminen osaksi opetusta on hyödyllistä.

Katso kolmesta lyhyestä videosta vinkit, miten voit helposti integroida ja lisätä liikettä osaksi opetusta. 

  1. Kannusta seisomaan luennon aikana 
  2. Pidä taukoja luennon aikana
  3. Ilmoita liikkumismahdollisuuksista opetusmateriaaleissa

Vinkit tukevat opetushenkilöstöä luomaan aktiivisempia oppimisympäristöjä ja tukemaan opiskelijoiden terveyttä ja oppimista yliopistoyhteisössä. Lataa myös taukoa merkitsevät tarrat alta liitettäväksi osaksi opetusmateriaaliasi.

Syvennä osaamistasi ja osallistu myös valtakunnallisiin Aktiivinen ja hyvinvoiva korkeakoulu -hankkeen tarjoamiin maksuttomiin ”Liikkuva oppiminen - tauottamisen pedagogiikkaa” -webinaareihin ja/tai työpajoihin marraskuun alussa. Koulutus tarjoaa tietoa tauottamisen ja liikuskelun hyödyistä sekä helposti toteutettavia käytännön vinkkejä. Yksi webinaari järjestetään englannin kielellä.Ilmoittaudu liikkuva oppiminen - tauottamisen pedagogiikka webinaariin ja työpajoihin alta.

Katso lisää UniSportin taukoliikuntamateriaaleja täältä.

Liikkuva oppiminen - tauottamisen pedagogiikkaa -koulutus opetushenkilökunnalle

Tule kuulemaan tietoa tauottamisen ja liikuskelun hyödyistä sekä helposti toteutettavia käytännön vinkkejä, miten opettaja voi tukea oppimista lisäämällä liikettä opetukseensa.

Ilmoittaudu!
Mobile pedagogy logo. A person on orange backround.

Oletko sinä liikkuva yliopistolainen? Tule hakemaan vinkkejä ja ideoimaan liikkuvampaa arkea!

Kaipaatko liikettä ja hyvinvointia arkeesi yliopistolla? Tule mukaan workshopiin ideoimaan yhdessä, minkälainen on tulevaisuuden liikkuva yliopistolainen. Saat työpajasta vinkkejä liikkuvaan arkeen sekä pääset kertomaan toiveitasi ja vaikuttamaan siihen, miten Liikkuva yliopistolainen -hankkeessa edistetään yliopistolaisten liikkumista.

Lue lisää Liikkuva yliopistolainen hankkeesta
kuva kahdesta ihmisestä portaikossa
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Viima-rakennuksen pääsisäänkäynti
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Viima - Puumiehenkuja 5 sai seikkailuun kutsuvan nimen

Rakennuksen pääkäyttäjät pohtivat uutta nimeä yhdessä.
Tulevaisuuden uran pohtimisessa käytetään luovuutta.
Opinnot Julkaistu:

Uramuotoilukurssilla pysähdytään oppimaan itsestä ja pohtimaan tulevaisuutta

Career Design Lab tukee opiskelijoiden siirtymää työelämään. Avain kestävään tulevaisuuden työhön on ennakkoluuloton ja luova tapa muotoilla uraa.
Kolmeosainen kuva: vasemmalla keltainen kukka ja teksti Marsio,  keskellä kuva Aino-Marsio-Aallosta, oikealla Aallon logo o
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Aalto-yliopiston kaikille avoin kohtaamispaikka Marsio avaa ovensa syyskuussa

Avajaisnäyttelyt esittelevät Aalto-yhteisön ratkaisuja kestävän tulevaisuuden rakentamiseen.
Robottien rakentelua Aalto-yliopisto Juniorin Robokylä-työpajassa
Yhteistyö Julkaistu:

Innostusta teknologiaan: Lähes 8000 lasta ja nuorta osallistui Aalto-yliopisto Juniorin Teknologiatuokioihin

Aalto-yliopisto Juniorin teknologiakasvatuksen lähettiläät kulkivat viime talvena ahkerasti peruskouluilla tarjoten oppilaille ja opettajille mahdollisuuden tutustua uusimpaan teknologiaan käytännönläheisesti. Jane ja Aatos Erkon säätiön sekä Svenska kulturfondentin rahoittamien hankkeiden tavoitteena oli innostaa lapsia ja nuoria teknologian pariin.