Uutiset

Miten öljy-yhtiö tekee vihreän loikan? Voiko hankintayhteisö auttaa Ukrainan pulasta? Tervetuloa vastuullisen liiketoiminnan huippuseminaariin 6. toukokuuta!

Prodeko-seminaarin teemana on tänä vuonna Navigating Responsiblity and Growth, ja puhujina ovat muun muassa Exxon Mobilin hallituksen Kaisa Hietala sekä Sievo Oy:n toimitusjohtaja Sammeli Sammalkorpi.
Prodeko seminar Navigating Responsibility and Growth takes place on 6 May, 2022.

Aalto-yliopiston tuotantotalouden laitos järjestää jälleen yhdessä opiskelijajärjestö Prodekon ja alumnien kanssa perinteisen, vuosittaisen Prodeko-seminaarin. Tilaisuus on englanninkielinen, ja sen teemana on tänä vuonna Navigating Responsiblity and Growth. Seminaari kokoaa teollisuuden, yrittäjyyden, tutkimuksen ja koulutuksen keskeiset vaikuttajat sekä opiskelijat keskustelemaan kasvun ja vastuullisen liiketoiminnan kehittämisen kysymyksistä.

Tänä vuonna Prodeko-seminaari on ensimmäistä kertaa avoin kaikille kiinnostuneille verkkolähetyksen kautta.

 • Aika: 6. toukokuuta klo 15–17
 • Ilmoittautuminen 4. toukokuuta mennessä täällä

Tilaisuuden avaa Aalto-yliopiston tutkimuksesta vastaava vararehtori Ossi Naukkarinen.

Exxon Mobilin hallituksen jäsen Kaisa Hietala kertoo haasteista, joita vastuullisen muutoksen toteuttaminen vaatii energia-alalla, metsäteollisuudessa ja kaivosteollisuudessa. Hietalalla oli muun muassa keskeinen rooli Nesteen strategisessa muuttamisessa maailman suurimmaksi ja kannattavimmaksi uusiutuvien tuotteiden tuottajaksi. Hänen toimikautensa aikana Nesteen Uusiutuvat tuotteet -segmentin liikevaihto kasvoi 1,6-kertaiseksi ja liikevoitto 4-kertaiseksi.

Seminaarin toinen puhuja, Sievo Oy:n toimitusjohtaja Sammeli Sammalkorpi pohtii koronapandemian jälkiä: miten ohjelmistoyrityksen toiminta muuttui ja mitkä muutoksista ovat pysyviä? Lisäksi hän kertoo Procure4Peace -konseptista, jonka idea on tarjota maailmanlaajuiselle hankintayhteisölle mahdollisuus hankkia ja toimittaa tarvittavaa apua Ukrainalle. Samalla aloite auttaa globaalia hankintayhteisöä navigoimaan hankinta- ja toimitusketjun haasteiden läpi Ukrainan tilanteen ympärillä.

Seminaarin päätteeksi Kaj Hagros (Redstone Nordics), Johanna Pynnä (Kemira), Juha Leppänen, (Demos Helsinki) ja Panu Vuorela (Vaaka Partners) vaihtavat ajatuksia vastuullisuuden merkityksestä työssä ja elämässä yleensä.

Ohjelma 6.5. klo 15-17

 • Aalto University greetings by Ossi Naukkarinen, Vice President for Research
 • Sustainability transforming business by Kaisa Hietala, Board member of Exxon Mobil
 • Driving growth during Covid and War in Ukraine by Sammeli Sammalkorpi, CEO and Co-Founder of Sievo

 • Fireside chat with
  Kaj Hagros, Managing Partner at Redstone Nordics
  Juha Leppänen, Chief Executive at Demos Helsinki
  Johanna Pynnä, Head of Corporate Strategy at Kemira
  Panu Vuorela, Partner at Vaaka Partners

Ilmoittautuminen 4. toukokuuta mennessä täällä

Tervetuloa! 

 • Julkaistu:
 • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Festival poster
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Art for All -festivaali järjestetään jälleen elokuussa

Monitaidefestivaali järjestetään Helsingin kasvitieteellisessä puutarhassa 26.-28.8.2022. Festivaalissa on esillä teoksia esittävistä taiteista installaatioihin sekä audiovisuaalisiin teoksiin.
A woman in white t-shirt and a man in red shirt standing and talking together
Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

Uusia akatemiatutkijoita ja tutkijatohtoreita

Suomen Akatemian rahoitus tuo Aalto-yliopistoon kuusi uutta akatemiatutkijan ja 14 uutta tutkijatohtorin tehtävää – lämpimät onnittelut kaikille!
Ensimmäinen kuva Linnunradan keskellä olevasta mustasta aukosta. Kuva: EHT Collaboration
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Kysymyksiä ja vastauksia jättiläisistä avaruudessa

Miksi mustien aukkojen tutkiminen on tärkeää? Lue lisää Event Horizon Telescope -hankkeesta kysymyksiä ja vastauksia -palstalta.
Aalto_University_researchers_Ramakrishnan-Savolainen_Metsahovi_Radio_Observatory_5-5-2022_photo_Mikko_Raskinen_003.jpg
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tutkijat esittelyssä

Linnunratamme ytimessä olevan mustan aukon kuvan ottamiseen osallistui Suomesta Aalto-yliopiston, Turun yliopiston ja Suomen ESO-keskuksen tutkijoita.