Uutiset

Minun Kauppis-muistoni: Monien hyvien muistojen ilta alumnien seurassa

”Mikkeli Spirit on meissä kaikissa.”
Mari Syväojan kuva ja kommentti: Mikkeli Spirit on meissä kaikissa

Aloitin työt Kauppiksen Mikkelin kampuksella elokuussa 2001. Työssäni opintotoimistossa tapaan opintojen aikana kaikki opiskelijamme useamman kerran. Keskustelemme tietysti opinnoista, mutta myös muista asioista, ja siksi muistankin heistä suurimman osan vielä vuosien jälkeenkin.

Englanninkielinen kandidaattitasoinen ohjelmamme on toiminut Mikkelissä jo vuodesta 1989 alkaen. Huhtikuussa 2014 järjestimme yksikkömme 25-vuotisjuhlan. Kutsuimme juhlagaalaan silloisten opiskelijoiden ja henkilökunnan lisäksi kaikki ohjelmamme alumnit sekä muita sidosryhmien edustajia. Mikkelin keskustan kauppakeskuksessa järjestetyssä juhlagaalassa oli mukana lähes 300 osallistujaa, joista suurin osa siis ohjelmamme alumneja, ja heidät oli plaseerattu pöytiin vuosikursseittain. Alumneja oli mukana lähes jokaiselta vuosikurssilta ja oli sydäntä lämmittävää nähdä niin paljon tuttuja kasvoja. Monet muistot palautuivat mieleen ja nauroimme välillä vedet silmissä, kun muistelimme menneitä tapahtumia. Oli hienoa kuulla, minne elämä oli meidän entisiä opiskelijoitamme vienyt. Mukana oli myös useita pariskuntia…

Teimme juhlavuoden kunniaksi ohjelmamme alumnin Anna Reposen kanssa ohjelman 25-vuotishistoriikin, jota esittelimme juhlagaalassa. Kun olimme pitäneet lavalla juhlapuheen siihen liittyen, muistan elävästi sen hetken, kun noin 250 alumnia ja opiskelijaa yhtyi spontaanisti jo vuosikausia esitettyyn opiskelijayhteisömme yhteiseen lauluun. Näin he osoittivat olevansa osa kaikille meille läsnä olleille tärkeää BBA-/BScBA-ohjelman historiaa. ”Oi Mikkeli, oi Mikkeli…”

Mari Syväoja
Manager of Academic Operations

#kauppis110

Pyydämme tänä vuonna niin entisiä kuin nykyisiä kauppislaisia (erit. henkilökuntaa) jakamaan oman Kauppis-muistonsa. Näistä muistoista koostuu juttusarja ”Minun Kauppis-muistoni”. 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Front and back covers of book called Unfolding Public Art. Text in red, book covers in sand colour.
Palkinnot ja tunnustukset, Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:
KY United -jalkapallojoukkue, 2024. Kuva: Eemil Kari
Yliopisto Julkaistu:

Jalkapallojoukkue KY United kohtaa sensaatiomaisesti Käpylän Pallon edustusjoukkueen tiistaina 16.4.2024

KY United saa vastaansa Suomen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavan KäPan Suomen Cupin 3. kierroksella.
Olli Ikkana in Otaniemi, photo by Lasse Lecklin.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Bioinspiroituja värejä ja olosuhteisiin sopeutuvia materiaaleja – Professori Olli Ikkalan kolmas EU-hanke pohjaa eläviin systeemeihin

Teknillisen fysiikan professori Olli Ikkala on saanut kolmannen kerran Euroopan tutkimusneuvoston Advanced Grant -rahoituksen. Rahoituksen suuruus on 2,5 miljoonaa euroa, ja hanke kestää viisi vuotta.
Professori Antti Oulasvirta. Kuva: Aalto-yliopisto / Jaakko Kahilaniemi
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tutkijat selvittävät, miten tekoäly saadaan ymmärtämään ihmistä paremmin

Antti Oulasvirta on saanut 2,5 miljoonan euron Euroopan tutkimusneuvoston Advanced Grant -rahoituksen käyttäjämallien tutkimiseen.