Uutiset

Miljoonan euron raja rikki

Kauppatieteisiin on kohdennettu lahjoituksina miljoona euroa osana Aalto-yliopiston varainhankintaa.
ylabanneri400x700_fi.jpg

Liiketoiminnan uudistuminen vaatii tuoretta tutkimustietoa ja osaamista ─ molemmat asioita, joita yliopistomme tuottaa. Valtion osuus yliopistojen rahoittamisessa kuitenkin pienenee, ja lahjoituksia kerätään nyt tulevien opiskelijasukupolvien tueksi.

Osana käynnissä olevaa Aalto-yliopiston varainhankintakampanjaa kauppatieteille korvamerkittyjä lahjoituksia on kertynyt miljoona euroa.

Mukaan on lähtenyt useita eri säätiöitä ja yrityksiä. Kauppakorkeakoulussa iloitaan myös yksittäisten alumnien lahjoituksista, joiden takana on tyytyväisyys omaan koulutukseen ja halu tukea nykyopiskelijoita ja -tutkijoita. ”Tämä on osoitus siitä, että alumnimme haluavat antaa takaisin. Olemme kiitollisia joka ikisestä lahjoituksesta, pienestä tai suuresta”, dekaani Ingmar Björkman sanoo.

Lahjoitus tulevaisuudelle

Yksi lahjoittajista on Kauppakorkeakoulun kasvatti Päivi Heikinheimo. Hän valmistui vuonna 1976.

”Oppimisen into ja ilo kasvoivat vuosi vuodelta opiskeluvuosinani”, Heikinheimo muistelee. ”Haluan omalta osaltani tukea sitä, että uudet opiskelijasukupolvet saavat kokea saman.”

Hänen mukaansa korkeatasoinen opetus auttaa jokaista rakentamaan tulevaisuudestaan hyvän paitsi itselle, myös yhteiskunnalle hyödylliseksi. Hän kokee tämän myös suurimmaksi asiaksi, jonka sai itse Kauppiksesta.

”Nuoruus on aikaa, jolloin maailmankuva muodostuu, näkökulmat hahmottuvat ja ajattelun pohja saa muodon. Siksi on ensiarvoisen tärkeää, että opiskelu on monipuolista ja laaja-alaista”, Heikinheimo perustelee haluaan lahjoittaa.

Tuki kansainvälistymiselle

Miina Tikkanen valmistui Kauppakorkeakoulusta reilu vuosi sitten ja halusi myös osallistua varainhankintakampanjaan. ”Kauppisvuodet olivat ehdottomasti elämäni parasta aikaa! En olisi sama ihminen ilman Kauppista”, Tikkanen perustelee lahjoitustaan.

Hän listaa opiskeluaikansa parhaiksi puoliksi muun muassa ulkomaille suuntautuneet opintomatkat ja vaihto-opinnot. Lisäksi työuraa tukeva tieto ja korkeakoulun suojissa syntyneet verkostot ovat hänen mukaansa Kauppiksen ehdottomia vahvuuksia.

”Haluan, että tulevatkin sukupolvet voivat hankkia kansainvälistä kokemusta maailmalta ja opiskella inspiroivien luennoitsijoiden johdolla sellaisissa puitteissa, jotka tukevat oppimista.” 

Aalto-yliopiston varainhankintakampanjan kokonaistavoite on kerätä 20 miljoonaa euroa kesäkuun loppuun 2017 mennessä. Tällä hetkellä koossa on lähes 12 miljoonaa.

Lue lisää lahjoittamisesta

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Women in Finance -tilaisuus, Annukka Paloheimo
Yhteistyö Julkaistu:

Pehmeitä taitoja kannattaa vahvistaa – ne ovat kovaa valuuttaa työmarkkinoilla

Kauppakorkeakoulu antaa valmiudet toimia niin ekstroverteille kuin introverteille sopivissa tehtävissä.
Students sitting together on stairs.
Yhteistyö, Opinnot Julkaistu:

Teamwork First-Aid Kit tukee projektikurssien opiskelijoita

Verkkosivusto tarjoaa työkaluja opiskelijatiimien tukemiseen koko projektikurssin ajan.
Metallikuutio, jota kädet koskettaa
Tutkimus ja taide Julkaistu:

IoT Paja Säätiö lahjoittaa miljoona euroa Insinööritieteiden korkeakoululle

Lahjoitus on kohdennettu teollisen internetin ja digitaalisten kaksosten tutkimukseen ja opetukseen.
Silmälasipäinen mies katsoo kameraan, taustalla kesäinen luonto
Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

Lahjoittajatarina - Yrjö Sotamaa: ”Yliopiston tukeminen on meidän oman tulevaisuutemme rakentamista”

Professori emeritus on yhä aktiivinen muotoilun vaikuttaja niin kotimaassa kuin kansainvälisellä kentällä. Hän on nykyään myös Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun kuukausilahjoittaja.