Uutiset

Mika ‘Lumi’ Tuomola 1971-2016

Pitkäaikainen kollegamme Mika Tuomola on kuollut.

Kuulimme 8. kesäkuuta, että pitkäaikainen kollegamme Mika Tuomola on kuollut. Median laitos on järkyttynyt ja surullinen hänen ennenaikaisen kuolemansa johdosta ja esitämme surunvalittelumme Mikan perheelle ja läheisille ystäville.

Mika Tuomola oli opiskelijana uuden median ensimmäisessä maisteriohjelmassa, joka alkoi vuonna 1994. Hänen lopputyönsä Daisy's Amazing Discoveries, jonka hän kirjoitti ja ohjasi, oli yksi maailman ensimmäisistä vuorovaikutteisista tietoverkkosarjoista. Mika valittiin vuoden nuoreksi taiteilijaksi vuonna 1997.

Valmistuttuaan ja työskenneltyään Interactive Institute ‑laitoksessa Ruotsissa Mika palasi Media Labiin ja perusti Crucible Studion, joka on yksi laitoksen tutkimusryhmistä, jota hän johti vuodesta 2001 kesään 2015. Noina vuosina Mika johti Cruciblen moniin yhteistyöprojekteihin ja ‑tuotantoihin iloisella ja loppumattomalla energiallaan ja innostuksellaan. Hän siirtyi vakinaiseksi professoriksi Politecnico di Milano ‑yliopistoon syksyllä 2015. 

Mika oli alansa edelläkävijä, intohimoinen taiteilija ja tutkija, pidetty opettaja ja erittäin älykäs ja sivistynyt kollega ja ystävä, jonka kanssa Media Lab ja median laitos perustettiin ja niitä kehitettiin. Kaikki me, jotka saimme työskennellä hänen kanssaan, kaipaamme häntä kovasti.

Philip Dean
Median laitoksen johtaja
9.6.2016

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

aula
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Älyrakennukset, käyttäjäkokemus ja kestävyys: Talotekniikan avainasema 2030

Talotekniikka 2030 -ryhmän perustamisen pontimena oli rakentamisen muutos yhä teknisemmäksi ja siitä seuraava tarve muuttaa vakiintuneita toimintatapoja ja talotekniikan asemaa. Talotekniikan rooli rakentamisen arvoketjussa -tutkimus pureutui näihin ydinkysymyksiin. Haastattelimme tutkimuksen tekijöitä.
Veera Repka, photo by Veera Repka
Opinnot Julkaistu:

Veera Repka: Otaniemi-kuplaan imautuu helposti mukaan

"Jos joku kävelisi kengissäni samalla tapaa opintojen alkuvaiheessa, toivoisin, että hän ei yrittäisi heti saavuttaa kaikkea. Itselleen voi antaa aikaa ja käydä omalla painollaan asioita läpi."
Opiskelijat tietokoneen ääressä. Kuva: Unto Rautio / Aalto-yliopisto
Opinnot Julkaistu:

Kauppakorkeakoulun dekaani: Jaamme huolen opiskelijoiden jaksamisesta

Haluamme varmistaa, etteivät opiskelijat uuvu opintojen aikana.
Student Guide illustration, news items
Opinnot Julkaistu:

Opetusassistentin paikkoja auki keväälle 2024

Opetusassistentteja Sähkötekniikan ja automaation laitokselle kevätlukukaudelle 2024