Uutiset

Mentorihaku: Myötätuntomentorointia vertaisryhmissä tohtoriopiskelijoille syksyllä 2023

Haluaisitko olla mukana rakentamassa inhimillisempää akateemista yhteisöä ja luomassa merkityksellisiä yhteyksiä ihmisten välille? Haluatko saada hyödyllistä kokemusta pienryhmien ohjaamisesta?

Pilotoimme tänä syksynä Aallossa myötätuntoteemaista mentorointia vertaisryhmissä tohtoriopiskelijoille. Haemme nyt tohtoriopiskelijoita mentoriksi näihin myötätuntomentorointiryhmiin. Mentorit perehdytetään tehtävään (kolme tapaamista).

Myötätuntomentorointiryhmät ovat saaneet positiivista palautetta. Ryhmät ovat edistäneet kannustavaa ilmapiiriä ja hedelmällistä keskustelua myötätuntoon liittyvistä aiheista. Paljon kiitosta on saanut se, että ryhmiä johtavat vertaismentorit eli oman yliopiston tohtoriopiskelijat. Tähän rooliin osallistuneet opiskelijamentorit ovat pitäneet sitä palkitsevana. Mentoroinnin avulla voit kehittää arvokkaita taitoja, kuten fasilitointi- ja myötätuntotaitoja, joita tarvitset työelämässä esimerkiksi ohjatessasi tai opettaessasi opiskelijoita. Opit myös ohjaamaan ryhmäharjoituksia. 

Pienryhmät kokoontuvat noin kuusi kertaa syyslukukauden aikana (lokakuusta joulukuuhun). Ryhmien toimintaan kuuluu yhteisiä keskusteluja ja harjoituksia erilaisista myötätuntoon liittyvistä aiheista. Mentorit työskentelevät pareittain. Ryhmien kielenä on englanti. 

Myötätuntomentorointiryhmän mentorina sinun ei tarvitse olla aiheen asiantuntija. Tehtäväsi on yhdessä ohjaajaparisi kanssa fasilitoida ryhmän työskentelyä ja keskusteluja myötätuntoon liittyvissä aiheista. Koulutuksen lisäksi tarjoamme jatkuvaa tukea koko ryhmäjakson ajan, ja mentoreiden kesken on mahdollisuuksia jaettuun oppimiseen ja kokemuksiin. Mentorit saavat myös todistuksen roolistaan.

Voit ilmoittautua mentoriksi tämän linkin kautta. Ilmoittautuminen on avoinna 13.9. asti. Hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä. 

Myötätuntomentoroinnin malli on alun perin kehitetty Nyyti ry:n Myötätuntoa korkeakouluihin -hankkeessa. Aallossa pilotin järjestää Oasis of Radical Wellbeing -projekti osana Wellbeing Deskin palveluita.

Jos sinulla on kysyttävää tai haluat lisätietoja, ota yhteyttä: Laura Miettinen, [email protected] 

Tietosuojailmoitus opiskelijoille

Anna palautetta

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Rehtori Ilkka Niemelä katse kameraan suunnattuna, kuvattuna Dipolissa
Opinnot Julkaistu:

Rehtorin kirje 7.12. – Arvostetaan ja ymmärretään toisiamme

Ilkka Niemelä pitää tärkeänä, että Aallossa jokaisen on turvallista tehdä työtä ja opiskella riippumatta taustasta, uskonnosta tai poliittista mielipiteistä.
Student Guide illustration, news items
Opinnot Julkaistu:

Opetusassistentin paikkoja auki keväälle 2024

Opetusassistentteja Sähkötekniikan ja automaation laitokselle kevätlukukaudelle 2024
Student Guide illustration, news items
Opinnot Julkaistu:

Perustutkinto-opiskelija: muista maksaa terveydenhoitomaksu! 

Terveydenhoitomaksu pitää maksaa oma-aloitteisesti eikä siitä lähetetä laskua.   
Student Guide illustration, news items
Opinnot Julkaistu:

Ilmoittautuminen kevätlukukaudelle 2024 Oilissa 27.11.2023-5.1.2024

Kevätlukukauden 2024 lukuvuosi-ilmoittautuminen Olilssa 27.11.2023-5.1.2024.