Uutiset

Mentorihaku: Myötätuntomentorointia vertaisryhmissä tohtoriopiskelijoille syksyllä 2023

Haluaisitko olla mukana rakentamassa inhimillisempää akateemista yhteisöä ja luomassa merkityksellisiä yhteyksiä ihmisten välille? Haluatko saada hyödyllistä kokemusta pienryhmien ohjaamisesta?

Pilotoimme tänä syksynä Aallossa myötätuntoteemaista mentorointia vertaisryhmissä tohtoriopiskelijoille. Haemme nyt tohtoriopiskelijoita mentoriksi näihin myötätuntomentorointiryhmiin. Mentorit perehdytetään tehtävään (kolme tapaamista).

Myötätuntomentorointiryhmät ovat saaneet positiivista palautetta. Ryhmät ovat edistäneet kannustavaa ilmapiiriä ja hedelmällistä keskustelua myötätuntoon liittyvistä aiheista. Paljon kiitosta on saanut se, että ryhmiä johtavat vertaismentorit eli oman yliopiston tohtoriopiskelijat. Tähän rooliin osallistuneet opiskelijamentorit ovat pitäneet sitä palkitsevana. Mentoroinnin avulla voit kehittää arvokkaita taitoja, kuten fasilitointi- ja myötätuntotaitoja, joita tarvitset työelämässä esimerkiksi ohjatessasi tai opettaessasi opiskelijoita. Opit myös ohjaamaan ryhmäharjoituksia. 

Pienryhmät kokoontuvat noin kuusi kertaa syyslukukauden aikana (lokakuusta joulukuuhun). Ryhmien toimintaan kuuluu yhteisiä keskusteluja ja harjoituksia erilaisista myötätuntoon liittyvistä aiheista. Mentorit työskentelevät pareittain. Ryhmien kielenä on englanti. 

Myötätuntomentorointiryhmän mentorina sinun ei tarvitse olla aiheen asiantuntija. Tehtäväsi on yhdessä ohjaajaparisi kanssa fasilitoida ryhmän työskentelyä ja keskusteluja myötätuntoon liittyvissä aiheista. Koulutuksen lisäksi tarjoamme jatkuvaa tukea koko ryhmäjakson ajan, ja mentoreiden kesken on mahdollisuuksia jaettuun oppimiseen ja kokemuksiin. Mentorit saavat myös todistuksen roolistaan.

Voit ilmoittautua mentoriksi tämän linkin kautta. Ilmoittautuminen on avoinna 13.9. asti. Hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä. 

Myötätuntomentoroinnin malli on alun perin kehitetty Nyyti ry:n Myötätuntoa korkeakouluihin -hankkeessa. Aallossa pilotin järjestää Oasis of Radical Wellbeing -projekti osana Wellbeing Deskin palveluita.

Jos sinulla on kysyttävää tai haluat lisätietoja, ota yhteyttä: Laura Miettinen, [email protected] 

Tietosuojailmoitus opiskelijoille

Anna palautetta sivusta

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Tulevaisuuden uran pohtimisessa käytetään luovuutta.
Opinnot Julkaistu:

Uramuotoilukurssilla pysähdytään oppimaan itsestä ja pohtimaan tulevaisuutta

Career Design Lab tukee opiskelijoiden siirtymää työelämään. Avain kestävään tulevaisuuden työhön on ennakkoluuloton ja luova tapa muotoilla uraa.
Piano Top Loungessa
Kampus, Yhteistyö, Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Opiskelijat päättivät: kaksi yhteiskäyttöistä pianoa saapui kampukselle

Aalto-yliopiston opiskelijoiden osallistavan budjetoinnin projektin voittajaksi nousi yhteiskäyttöinen piano.
Student Guide illustration, news items
Opinnot Julkaistu:

Hae apurahaa kesäopintoihin ulkomailla (ELEC)

Sähkötekniikan korkeakoulu myöntää kandi- ja maisteriopiskelijoilleen apurahoja kesällä 2024 järjestettäviä kesäkouluja varten.
Aalto yliopisto, Squad opiskelijat, toukokuu-2023. Kuva: Aleksi Poutanen
Opinnot Julkaistu:

Master’s Award in Development Studies -palkinnon hakuaika käynnissä

Vuoden 2024 Master’s Award in Development Studies -palkinnon hakuaika on meneillään 15.8.2024 asti. Palkinnolla yliopistojen kehitysyhteistyöverkosto UniPID ja Kehitystutkimuksen seura FSDR antavat tunnustusta UniPID-jäsenyliopistojen poikkeuksellisen ansiokkaille maisterivaiheen opinnäytteille.