Uutiset

Marraskuun Knowledge Sharing Breakfastissa pohdittiin menestysreseptiä julkisen sektorin palveluhankinnoille

Onko realistista olettaa, että digitalisaatio, sote-uudistus ja muutama muu hanke tuovat Suomen valtiolle miljardien eurojen vuosittaiset säästöt?
ksb_fi.jpg

Logistiikan aine professori Katri Kaupin johdolla järjesti Knowledge Sharing Breakfastin 10.11. Kauppakorkeakoululla. Tilaisuuden sisältö oli tällä kertaa suunnattu julkisen sektorin päätöksentekijöille, julkisten hankintojen parissa työskenteleville, hankintalain muutosten parissa työskenteleville ja muille teemasta kiinnostuneille.

Tilaisuudessa Kauppakorkeakoulun logistiikan tutkijat Suvituulia Taponen sekä Markku Tinnilä esittelivät tuoreita tutkimustuloksia julkisen sektorin palveluhankinnoista. Keskustelu kävi vilkkaana, kun tilaisuuteen kutsutut pohtivat yhdessä mm. sitä, onko ulkoistaminen julkisen sektorin ratkaisu sen vaikeisiin ongelmiin ja mikä on markkinoiden merkitys liikennepalveluhankintojen kokonaistehokkuuteen.

Tilaisuudessa käytiin myös varsin aktiivinen paneelikeskustelu, jossa hankintatoimen ammattilaiset johtaja Ville Halonen Finnairilta, professori Katariina Kemppainen Kauppakorkeakoululta sekä kategoriajohtaja Susanna Närvänen Hanselilta pohtivat konkreettisia toimenpiteitä tuottavuuden nostamiseen.

Ville Halonen korosti ulkoistamisessa oikein valittujen palvelumittarien tärkeyttä toteamalla, että määrä ei korvaa laatua. Susanna Närvänen painotti hankintaosaamisen kasvattamisen tärkeyttä valtiosektorilla, kun edelleen hankintoja hoidetaan liian vähin resurssein oman työn ohella. Katariina Kemppainen nosti esiin johtamisjärjestelmän tärkeyden ja lean-periaatteiden soveltamisen palvelujen kehittämisessä
– Palvelut kannattaa mallintaa ennen neuvotteluja kokonaisuuden ymmärtämiseksi, Katariina Kemppainen sanoi.  

 Mitään yksittäistä ratkaisua tuskin on olemassa, mutta yhteenvetona voidaan todeta, että kyse on palvelujohtamisesta laajasti, ei vain palvelujen hankinnasta, tiivisti professori Katri Kauppi tilaisuuden annin.

 

Knowledge Sharing Breakfast -kutsuvierasseminaarit on suunnattu elinkeinoelämän johdolle, päättäjille ja vaikuttajille. Tarjolla tuoreinta tutkittua tietoa ja keskustelua ajankohtaisista aiheista.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Pine forest
Opinnot Julkaistu:

Verkkokurssi “Forests, wood, and carbon” alkaa 5.9.2022

Voit suorittaa kurssin omaan tahtiin I-periodin aikana.
Cross-cut wood disk on a wooden table
Opinnot Julkaistu:

Uusi sivuaine: Aalto Wood

Kaikkien aineiden opiskelijoille, jotka ovat kiinnostuneita puumateriaalista!
Koeputkia, joissa on eri värisiä nesteitä.
Mediatiedotteet Julkaistu:

Tärkeää väriainetta voi tehdä murto-osalla nykyisestä liuotinmäärästä – kiitos uuden valmistusmenetelmän

Ftalosyaniini-väriaineella on sovelluksia esimerkiksi uusiutuvan energian tuotannossa, nanolääketieteessä ja kuvantamisessa. Aalto-yliopiston tutkijat osoittivat, miten sitä voi valmistaa ympäristöystävällisemmin kiinteän aineen synteesillä.
Aalto Acoustics Lab, image: Mikko Raskinen
Kampus Julkaistu:

Vierailut Aalto-yliopiston akustiikan laboratorioon syksyllä 2022

Voit varata vierailuajan verkkolomakkeella.