Uutiset

Marraskuun Knowledge Sharing Breakfastissa pohdittiin menestysreseptiä julkisen sektorin palveluhankinnoille

Onko realistista olettaa, että digitalisaatio, sote-uudistus ja muutama muu hanke tuovat Suomen valtiolle miljardien eurojen vuosittaiset säästöt?
ksb_fi.jpg

Logistiikan aine professori Katri Kaupin johdolla järjesti Knowledge Sharing Breakfastin 10.11. Kauppakorkeakoululla. Tilaisuuden sisältö oli tällä kertaa suunnattu julkisen sektorin päätöksentekijöille, julkisten hankintojen parissa työskenteleville, hankintalain muutosten parissa työskenteleville ja muille teemasta kiinnostuneille.

Tilaisuudessa Kauppakorkeakoulun logistiikan tutkijat Suvituulia Taponen sekä Markku Tinnilä esittelivät tuoreita tutkimustuloksia julkisen sektorin palveluhankinnoista. Keskustelu kävi vilkkaana, kun tilaisuuteen kutsutut pohtivat yhdessä mm. sitä, onko ulkoistaminen julkisen sektorin ratkaisu sen vaikeisiin ongelmiin ja mikä on markkinoiden merkitys liikennepalveluhankintojen kokonaistehokkuuteen.

Tilaisuudessa käytiin myös varsin aktiivinen paneelikeskustelu, jossa hankintatoimen ammattilaiset johtaja Ville Halonen Finnairilta, professori Katariina Kemppainen Kauppakorkeakoululta sekä kategoriajohtaja Susanna Närvänen Hanselilta pohtivat konkreettisia toimenpiteitä tuottavuuden nostamiseen.

Ville Halonen korosti ulkoistamisessa oikein valittujen palvelumittarien tärkeyttä toteamalla, että määrä ei korvaa laatua. Susanna Närvänen painotti hankintaosaamisen kasvattamisen tärkeyttä valtiosektorilla, kun edelleen hankintoja hoidetaan liian vähin resurssein oman työn ohella. Katariina Kemppainen nosti esiin johtamisjärjestelmän tärkeyden ja lean-periaatteiden soveltamisen palvelujen kehittämisessä
– Palvelut kannattaa mallintaa ennen neuvotteluja kokonaisuuden ymmärtämiseksi, Katariina Kemppainen sanoi.  

–Mitään yksittäistä ratkaisua tuskin on olemassa, mutta yhteenvetona voidaan todeta, että kyse on palvelujohtamisesta laajasti, ei vain palvelujen hankinnasta, tiivisti professori Katri Kauppi tilaisuuden annin.

Knowledge Sharing Breakfast -kutsuvierasseminaarit on suunnattu elinkeinoelämän johdolle, päättäjille ja vaikuttajille. Tarjolla tuoreinta tutkittua tietoa ja keskustelua ajankohtaisista aiheista.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Event information on a yellow to coral gradient background with yellow bubbles and a photo of a colorful event space.
Palkinnot ja tunnustukset, Kampus, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tule mukaan ensimmäiseen Aallon avoimen tieteen palkintotapahtumaan

Kaikki aaltolaiset ovat tervetulleita, osallistuminen ei vaadi ilmoittautumista!
Silmälasipäinen mies katsoo kameraan, taustalla kesäinen luonto
Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

Lahjoittajatarina - Yrjö Sotamaa: ”Yliopiston tukeminen on meidän oman tulevaisuutemme rakentamista”

Professori emeritus on yhä aktiivinen muotoilun vaikuttaja niin kotimaassa kuin kansainvälisellä kentällä. Hän on nykyään myös Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun kuukausilahjoittaja.
Image from the conferment ceremony
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:
Otakaari 1 kyltti Y-siipi
Kampus, Opinnot Julkaistu:

Maarintalon toiminnot siirtyvät Kandidaattikeskukseen

Maarintalo suljetaan toukokuun lopussa.