Uutiset

Markus Sunela on nimitetty Professor of Practice -tehtävään vesi- ja ympäristötekniikan alalle

Sunelalla on yli kymmenen vuoden käytännön kokemus vesi- ja kaukoenergiajärjestelmien mallintamisesta ja vesitekniikan erityisosaamista muun muassa jätevesiverkostojen lämmön talteenotossa tutkimushankkeessa
Markus Sunela

FT Markus Sunela (s. 1985)  on kutsuttuAalto-yliopiston insinööritieteiden korkeakoulun vesi- ja ympäristötekniikan Professor of Practice -tehtävään 1.8.2022 alkavalle viisivuotiskaudelle. Professuurin ala on vesi- ja ympäristötekniikka, erityisalana vesi- ja jätevesiverkkojen hallinta. Tehtävä sijoittuu rakennetun ympäristön laitokselle. Hän jatkaa edelleen päätoimessaan perustamansa Fluidit Oy:n teknologiajohtajana ja hallituksen puheenjohtajana.

Sunelalla on vahva tausta ohjelmistokehityksessä sekä suunnittelu- ja konsultointialalta. Hänellä on yli kymmenen vuoden käytännön kokemus vesi- ja kaukoenergiajärjestelmien mallintamisesta ja vesitekniikan erityisosaamista muun muassa jätevesiverkostojen lämmön talteenotossa tutkimushankkeessa Lämmöntalteenoton energiatase kaupungissa ja vaikutus jätevesien käsittelyyn, jossa myös Aalto-yliopisto on ollut mukana.

“Markus Sunelan kyvystä yhdistää akateeminen tutkimus vesi- ja ympäristötekniikan alan insinöörikäytäntöön on opiskelijoillemme paljon hyötyä. Hänen asiantuntijuutensa putkiverkostojen eli vesi- ja viemäriverkkojen hydromekaniikassa, sen mallintamisessa ja ohjauksessa on arvokas myös soveltavien tutkimushankkeiden kehittämisessä”, sanoo Insinööritieteiden korkeakoulun dekaani Gary Marquis.

”Työelämäprofessuuri on hieno mahdollisuus päästä kehittämään Aalto-yliopiston opetusta työelämälähtöisemmiksi ja toimia linkkinä yliopiston, vesilaitosten, kaupunkien sekä suunnittelijoiden välillä. Yrittäminen, tutkimus ja opetus tukevat kaikki erinomaisesti toisiaan, erityisesti näin teknisellä ja monitieteisellä alalla. Yritysten on pysyttävä kehityksen etulinjassa ja tutkimuslaitosten taas on hyvä saada jalkautettua tuloksia käytäntöön ja saada sitä kautta myös palautetta. Toivon myös pystyväni rohkaisemaan opiskelijoita harkitsemaan yrittäjyyttä yhtenä vaihtoehtona”, toteaa Markus Sunela.

Markus Sunela valmistui diplomi-insinööriksi vuonna 2010 vesi- ja jätehuoltotekniikasta Tampereen teknillisestä yliopistosta. Tohtoriksi hän väitteli hydromekaniikan alalta Tallinnan teknillisessä yliopistossa vuonna 2017. Vuosina 2016–2021 hän toimi Tampereen yliopistossa muun muassa vierailevana tutkijana, opettajana ja tutkijatohtorina.

Tohtorintutkintonsa jälkeen Sunela on toiminut tiiviissä yhteistyössä yliopistojen kanssa ja ohjannut tai osaohjannut useita pro gradu -tutkielmia. Hän on kokenut ja innostava opettaja ja toiminut pitkään vierailevana luennoitsijana Aalto-yliopistossa mm. WAT-E2110 Vesi- ja jätevesiverkkojen suunnittelu ja hallinta -kurssilla.

Professor of Practice on määräaikainen ja osa-aikainen tehtävä, johon kutsutaan yritysten tai julkisen alan johtajia ja asiantuntijoita toimimaan kehittäjänä ja sillanrakentajana yliopiston ja teollisuuden välillä. Työprofiilin painopiste on opettamisessa.

Yhteystiedot:

Markus Sunela, Professor of Practice
Aalto-yliopisto
Insinööritieteiden korkeakoulu
Rakennetun ympäristön laitos
[email protected]
[email protected] (1.8.2022 alkaen)

 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Tummaan paitaan pukeutunut vaalea lyhyttukkainen nainen seisoo kädet ristissä rinnan edessä, taustalla korkeakoulun tiloja
Nimitykset, Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

Professori Arja Karhumaa: ”Meidän on ymmärrettävä paremmin, kuinka tekstejä katsotaan”

Vakinaistetut professorit esittäytyvät: visuaalisen viestinnän muotoilun professori Arja Karhumaa tutkii kielen ja tekstin visuaalisen muodon välistä suhdetta eli miltä teksti kulloinkin näyttää, ja miten se vaikuttaa meihin ihmisinä.
Aalto Radical Creativity summer school. Original image: George Atanassov
Opinnot Julkaistu:

Oletko valmis kokeilemaan radikaalia luovuutta elokuussa?

Radical Creativity -kesäkoulussa sovelletaan erilaisia luovia työskentelytapoja, joita tarvitsemme kestävän tulevaisuuden rakentamisessa. "Tiivistetty inspiraatiopaketti on kuin karkkikauppa, jossa voit maistella eri makuja."
Aalto University / Petri Suomala / Photo: Mikko Raskinen
Nimitykset, Yliopisto Julkaistu:

Petri Suomala jatkaa opetuksesta vastaavana vararehtorina

Vararehtorin toimikausi on viisi vuotta ja alkaa 1.9.2023.
Illustration: Juuli Miettilä.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Avattaria ja aitoja kohtaamisia

Aalto-yliopiston tutkijat ovat tutkimushankkeissaan mukana luomassa uudenlaista neuvolaa ja myönteistä synnytyskokemusta. Visioissa huomioidaan teknologian luomat mahdollisuudet, kuten synnytyksen simulointi kolmiulotteisessa videokonferenssissa avattaren eli virtuaalihahmon välityksellä. Toisaalta tutkijat mielellään säilyttäisivät parhaat käytänteet menneestä, kuten perinteisen neuvolakortin, aidot kohtaamiset sekä rotinat, vierailut katsomaan vastasyntynyttä ruokalahjojen kera.