Uutiset

Markus Sunela on nimitetty Professor of Practice -tehtävään vesi- ja ympäristötekniikan alalle

Sunelalla on yli kymmenen vuoden käytännön kokemus vesi- ja kaukoenergiajärjestelmien mallintamisesta ja vesitekniikan erityisosaamista muun muassa jätevesiverkostojen lämmön talteenotossa tutkimushankkeessa
Markus Sunela

FT Markus Sunela (s. 1985)  on kutsuttuAalto-yliopiston insinööritieteiden korkeakoulun vesi- ja ympäristötekniikan Professor of Practice -tehtävään 1.8.2022 alkavalle viisivuotiskaudelle. Professuurin ala on vesi- ja ympäristötekniikka, erityisalana vesi- ja jätevesiverkkojen hallinta. Tehtävä sijoittuu rakennetun ympäristön laitokselle. Hän jatkaa edelleen päätoimessaan perustamansa Fluidit Oy:n teknologiajohtajana ja hallituksen puheenjohtajana.

Sunelalla on vahva tausta ohjelmistokehityksessä sekä suunnittelu- ja konsultointialalta. Hänellä on yli kymmenen vuoden käytännön kokemus vesi- ja kaukoenergiajärjestelmien mallintamisesta ja vesitekniikan erityisosaamista muun muassa jätevesiverkostojen lämmön talteenotossa tutkimushankkeessa Lämmöntalteenoton energiatase kaupungissa ja vaikutus jätevesien käsittelyyn, jossa myös Aalto-yliopisto on ollut mukana.

“Markus Sunelan kyvystä yhdistää akateeminen tutkimus vesi- ja ympäristötekniikan alan insinöörikäytäntöön on opiskelijoillemme paljon hyötyä. Hänen asiantuntijuutensa putkiverkostojen eli vesi- ja viemäriverkkojen hydromekaniikassa, sen mallintamisessa ja ohjauksessa on arvokas myös soveltavien tutkimushankkeiden kehittämisessä”, sanoo Insinööritieteiden korkeakoulun dekaani Gary Marquis.

”Työelämäprofessuuri on hieno mahdollisuus päästä kehittämään Aalto-yliopiston opetusta työelämälähtöisemmiksi ja toimia linkkinä yliopiston, vesilaitosten, kaupunkien sekä suunnittelijoiden välillä. Yrittäminen, tutkimus ja opetus tukevat kaikki erinomaisesti toisiaan, erityisesti näin teknisellä ja monitieteisellä alalla. Yritysten on pysyttävä kehityksen etulinjassa ja tutkimuslaitosten taas on hyvä saada jalkautettua tuloksia käytäntöön ja saada sitä kautta myös palautetta. Toivon myös pystyväni rohkaisemaan opiskelijoita harkitsemaan yrittäjyyttä yhtenä vaihtoehtona”, toteaa Markus Sunela.

Markus Sunela valmistui diplomi-insinööriksi vuonna 2010 vesi- ja jätehuoltotekniikasta Tampereen teknillisestä yliopistosta. Tohtoriksi hän väitteli hydromekaniikan alalta Tallinnan teknillisessä yliopistossa vuonna 2017. Vuosina 2016–2021 hän toimi Tampereen yliopistossa muun muassa vierailevana tutkijana, opettajana ja tutkijatohtorina.

Tohtorintutkintonsa jälkeen Sunela on toiminut tiiviissä yhteistyössä yliopistojen kanssa ja ohjannut tai osaohjannut useita pro gradu -tutkielmia. Hän on kokenut ja innostava opettaja ja toiminut pitkään vierailevana luennoitsijana Aalto-yliopistossa mm. WAT-E2110 Vesi- ja jätevesiverkkojen suunnittelu ja hallinta -kurssilla.

Professor of Practice on määräaikainen ja osa-aikainen tehtävä, johon kutsutaan yritysten tai julkisen alan johtajia ja asiantuntijoita toimimaan kehittäjänä ja sillanrakentajana yliopiston ja teollisuuden välillä. Työprofiilin painopiste on opettamisessa.

Yhteystiedot:

Markus Sunela, Professor of Practice
Aalto-yliopisto
Insinööritieteiden korkeakoulu
Rakennetun ympäristön laitos
[email protected]
[email protected] (1.8.2022 alkaen)

 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Espoo Ambassador 2022, prof. Rebecca Piekkari
Nimitykset, Yhteistyö Julkaistu:

Professori Rebecca Piekkari on valittu vuoden 2022 Espoo Ambassadoriksi

Espoo Ambassadorina Piekkari edustaa espoolaista tieteellistä osaamista maailmalla liikkuessaan.
Metsähovi's director Joni Tammi at Aalto University photo: Mikko Raskinen
Nimitykset Julkaistu:

Joni Tammi jatkaa Metsähovin radio-observatorion johtajana

Nimitys on voimassa vuoden 2025 loppuun saakka.
President Ilkka Niemelä, Aalto University
Nimitykset Julkaistu:

Rehtori Ilkka Niemelä nimitetty Unite!-yliopistoallianssin varapuheenjohtajaksi

Eurooppalainen yliopistoallianssi Unite! vahvistaa johtoaan kahdella uudella varapuheenjohtajalla. Aalto-yliopisto on yksi vuonna 2019 perustetun allianssin yhdeksästä kumppaniyliopistosta. Unite! rakentaa uutta eurooppalaista yliopistomallia.
Mikael Huhtamäki.
Nimitykset, Yliopisto Julkaistu:

Aalto vahvistaa yrittäjyysekosysteemiään luovilla aloilla Mikael Huhtamäen johdolla

Mikael Huhtamäki pyrkii kehittämään monialaista yhteistyötä Aalto-yliopiston yrittäjyysekosysteemissä ja kuulee mielellään ideoita ja ajatuksia aiheeseen liittyen.