Uutiset

Magazinen teemana jäljen jättäminen

Juuri ilmestynyt Aalto University Magazine 27 tarkastelee, millaisia jälkiä aaltolaiset jättävät maailmaan.
Aalto University Magazine 27 -lehden englanninkielisiä ja suomenkielisiä numeroita vierekkäin pöydällä. Kuva: Anni Kääriä.
Kuva: Anni Kääriä.

Lehden Avauksia-palstalla tutkimuksesta vastaava vararehtori Ossi Naukkarinen sanoo, että meillä on taito ja myös velvollisuus tehdä tekoja, joilla on suuri vaikutus pitkälle tulevaisuuteen. Vaikka osa teoistamme jää ”liplatuksiksi” hiipuakseen ennen kuin kukaan huomaa niitä, osa saattaa kasvaa arvaamattomiin mittoihin.

Pääartikkeli käsittelee heikkoja signaaleja: mitä ne ovat, miten niitä tutkitaan ja mitä ne voivat meille kertoa. Juttu tarjoaa myös konkreettisia neuvoja, miten voit ottaa hiljaiset signaalit haltuun.

Neuvoja oman hiilijalanjäljen pienentämiseksi voi puolestaan saada mobiilisovelluksesta, jonka on kehittänyt Spark Sustainability. Startup-yritys kannustaa tekemään arkielämän ilmastotekoja. Yrityksen tarina sai alkunsa kipinästä muuttaa maailmaa.

Kuka-palstan haastattelussa tapaamme Medialaboratorion alumnin Ksenia Avetisovan, joka johtaa TietoEVRYn laajennetun todellisuuden osaamiskeskusta. Hänelle teknologia on työkalu, joka voimaannuttaa ihmisiä, ei korvaa heitä.

Mukana matkassa -juttu kertoo, miten alumnimme, NHG-yrityksen tutkimusjohtaja Riikka-Leena Leskelä palasi koronakeväänä Aallon luennoille, ja millaisia oppeja hän sai sieltä mukaansa. 

Monitieteiseen yhteistyöhön ja uusiin, lupaaviin terveydenhuollon ratkaisuihin pääsemme tutustumaan kahdessa lehden jutussa. Toinen kertoo, miten biomateriaaleilla voitaisiin korjata kudosvauriota. Jutussa esitellään myös opiskelijoiden toteuttama sairaalan kattoterassin uudistus, jonka tavoitteena on edistää mielenterveyspotilaiden toipumista. Tieteestä-palstan juttu kertoo puettavan elektroniikan ratkaisuista, kuten älyhanskoista, joiden avulla aivoinfarktipotilaille voidaan räätälöidä yksilöllistä kuntoutusta. 

Uusi Aalto University Magazine on ilmestynyt sekä suomeksi että englanniksi. Näköislehdet ovat luettavissa issuu.com-sivustolla, ja artikkeleita on julkaistu osoitteessa aalto.fi/magazine.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Poikkeustilanne-kuvitus
Kampus, Poikkeustilanteet, Yliopisto Julkaistu:

Vesikatko Dipolissa 22.2. klo 8-15

Suunniteltu vesikatko alkaa klo 8.00 ja sen arvioitu päättymisaika on klo 15.00.
Siavash Khajavi
Nimitykset Julkaistu:

Siavash Khajavi nimitetty operatiivisen johtamisen apulaisprofessoriksi

Siavash Khajavi aloittaa apulaisprofessorina 15. helmikuuta 2024.
Radical Creatives -elokuvassa luovuus löytyy sukeltamalla pinnan alle. Kuva: Hayley Lê
Mediatiedotteet Julkaistu:

Aalto-yliopisto tarjoaa uutta dokumenttielokuvaansa yritysten ja yhteisöjen käyttöön – Ainutlaatuinen teos paljastaa, miten luova prosessi etenee

Yliopiston tuottama dokumentti näyttää 30 tapaa käyttää luovuutta työkaluna, ja haastaa työyhteisöt kehittämään omaa luovuuttaan.
Labradorinnoutaja Niksi katsoo kameraan.
Kampus Julkaistu:

Opaskoira Niksi: On aina yhtä ihmeellistä ja hauskaa tulla kampukselle

"Vaikka se on vaikeata, me emme voi tervehtiä, kun minulla on opaskoiravaljaat päällä. Vastaan turvallisesta liikkumisesta ja minulle on todella tärkeää keskittyä siihen. Etsin kyllä välillä vastaantulevien katseita, mutta siihen ei pidä vastata."