Uutiset

Magazinen teemana jäljen jättäminen

Juuri ilmestynyt Aalto University Magazine 27 tarkastelee, millaisia jälkiä aaltolaiset jättävät maailmaan.
Aalto University Magazine 27 -lehden englanninkielisiä ja suomenkielisiä numeroita vierekkäin pöydällä. Kuva: Anni Kääriä.
Kuva: Anni Kääriä.

Lehden Avauksia-palstalla tutkimuksesta vastaava vararehtori Ossi Naukkarinen sanoo, että meillä on taito ja myös velvollisuus tehdä tekoja, joilla on suuri vaikutus pitkälle tulevaisuuteen. Vaikka osa teoistamme jää ”liplatuksiksi” hiipuakseen ennen kuin kukaan huomaa niitä, osa saattaa kasvaa arvaamattomiin mittoihin.

Pääartikkeli käsittelee heikkoja signaaleja: mitä ne ovat, miten niitä tutkitaan ja mitä ne voivat meille kertoa. Juttu tarjoaa myös konkreettisia neuvoja, miten voit ottaa hiljaiset signaalit haltuun.

Neuvoja oman hiilijalanjäljen pienentämiseksi voi puolestaan saada mobiilisovelluksesta, jonka on kehittänyt Spark Sustainability. Startup-yritys kannustaa tekemään arkielämän ilmastotekoja. Yrityksen tarina sai alkunsa kipinästä muuttaa maailmaa.

Kuka-palstan haastattelussa tapaamme Medialaboratorion alumnin Ksenia Avetisovan, joka johtaa TietoEVRYn laajennetun todellisuuden osaamiskeskusta. Hänelle teknologia on työkalu, joka voimaannuttaa ihmisiä, ei korvaa heitä.

Mukana matkassa -juttu kertoo, miten alumnimme, NHG-yrityksen tutkimusjohtaja Riikka-Leena Leskelä palasi koronakeväänä Aallon luennoille, ja millaisia oppeja hän sai sieltä mukaansa. 

Monitieteiseen yhteistyöhön ja uusiin, lupaaviin terveydenhuollon ratkaisuihin pääsemme tutustumaan kahdessa lehden jutussa. Toinen kertoo, miten biomateriaaleilla voitaisiin korjata kudosvauriota. Jutussa esitellään myös opiskelijoiden toteuttama sairaalan kattoterassin uudistus, jonka tavoitteena on edistää mielenterveyspotilaiden toipumista. Tieteestä-palstan juttu kertoo puettavan elektroniikan ratkaisuista, kuten älyhanskoista, joiden avulla aivoinfarktipotilaille voidaan räätälöidä yksilöllistä kuntoutusta. 

Uusi Aalto University Magazine on ilmestynyt sekä suomeksi että englanniksi. Näköislehdet ovat luettavissa issuu.com-sivustolla, ja artikkeleita on julkaistu osoitteessa aalto.fi/magazine.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lisää tästä aiheesta

Tohtorikoulutettavat Noora Yau ja Konrad Klockars seisovat vierekkäin valkoista taustaa vasten. Heidän välissään on pystysuora puinen levy, joka on pohjaväriltään musta, mutta pinnassa on kirkkaita sinisiä ja keltaisia kuvioita. Kuva: Jaakko Kahilaniemi.
Aalto Magazine, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Vierekkäisiä latuja – muotoilija ja materiaalitutkija taikovat kimmeltäviä värejä puusta

Muotoilija Noora Yau ja materiaalitutkija Konrad Klockars taikovat puusta väriä, joka on läpinäkyvää, mutta hohtaa kuin hankajalkainen rantavedessä. Työssä auttaa hyvä kemia ja vapaus esittää tyhmiäkin kysymyksiä.
Biodesign, kuva: Kalle Kataila
Aalto Magazine Julkaistu:

Terveyden täsmäratkaisuja

Biodesign Finland -hankkeissa korjataan kudosvaurioita biomateriaaleilla ja tuetaan mielenterveyspotilaiden toipumista ympäristönsuunnittelulla. Kaiken lähtökohta on oikean tarpeen löytäminen.
Älyhanskat henkilön kädessä, kuva: Mikko Raskinen
Aalto Magazine Julkaistu:

Teknologia ohjaa kuntoutujaa kädestä pitäen

Älyhanskat, virtuaalilasit ja tekoäly ovat osa tulevaisuuden terveydenhuoltoa.
Felicia Aminoff, Anna Eriksson ja Amanda Rejström, kuva: Iiro Immonen
Aalto Magazine Julkaistu:

Kipinä muuttaa maailmaa - Aallon alumnien startup-yritys auttaa ihmisiä tekemään ilmastotekoja

Ilmastoteot ovat tulevaisuudessa yhtä arkisia kuin säästäminen.