Uutiset

Magazinen teemana jäljen jättäminen

Juuri ilmestynyt Aalto University Magazine 27 tarkastelee, millaisia jälkiä aaltolaiset jättävät maailmaan.
Aalto University Magazine 27 -lehden englanninkielisiä ja suomenkielisiä numeroita vierekkäin pöydällä. Kuva: Anni Kääriä.
Kuva: Anni Kääriä.

Lehden Avauksia-palstalla tutkimuksesta vastaava vararehtori Ossi Naukkarinen sanoo, että meillä on taito ja myös velvollisuus tehdä tekoja, joilla on suuri vaikutus pitkälle tulevaisuuteen. Vaikka osa teoistamme jää ”liplatuksiksi” hiipuakseen ennen kuin kukaan huomaa niitä, osa saattaa kasvaa arvaamattomiin mittoihin.

Pääartikkeli käsittelee heikkoja signaaleja: mitä ne ovat, miten niitä tutkitaan ja mitä ne voivat meille kertoa. Juttu tarjoaa myös konkreettisia neuvoja, miten voit ottaa hiljaiset signaalit haltuun.

Neuvoja oman hiilijalanjäljen pienentämiseksi voi puolestaan saada mobiilisovelluksesta, jonka on kehittänyt Spark Sustainability. Startup-yritys kannustaa tekemään arkielämän ilmastotekoja. Yrityksen tarina sai alkunsa kipinästä muuttaa maailmaa.

Kuka-palstan haastattelussa tapaamme Medialaboratorion alumnin Ksenia Avetisovan, joka johtaa TietoEVRYn laajennetun todellisuuden osaamiskeskusta. Hänelle teknologia on työkalu, joka voimaannuttaa ihmisiä, ei korvaa heitä.

Mukana matkassa -juttu kertoo, miten alumnimme, NHG-yrityksen tutkimusjohtaja Riikka-Leena Leskelä palasi koronakeväänä Aallon luennoille, ja millaisia oppeja hän sai sieltä mukaansa. 

Monitieteiseen yhteistyöhön ja uusiin, lupaaviin terveydenhuollon ratkaisuihin pääsemme tutustumaan kahdessa lehden jutussa. Toinen kertoo, miten biomateriaaleilla voitaisiin korjata kudosvauriota. Jutussa esitellään myös opiskelijoiden toteuttama sairaalan kattoterassin uudistus, jonka tavoitteena on edistää mielenterveyspotilaiden toipumista. Tieteestä-palstan juttu kertoo puettavan elektroniikan ratkaisuista, kuten älyhanskoista, joiden avulla aivoinfarktipotilaille voidaan räätälöidä yksilöllistä kuntoutusta. 

Uusi Aalto University Magazine on ilmestynyt sekä suomeksi että englanniksi. Näköislehdet ovat luettavissa issuu.com-sivustolla, ja artikkeleita on julkaistu osoitteessa aalto.fi/magazine.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Kuva kolmesta henkilöstä keskustelemassa.
Opinnot Julkaistu:

Haku FITechin syksyn kursseille on käynnissä!

Haku FITech-verkostoyliopiston syksyn kursseille on auki! Tarjolla on yli 100 maksutonta kurssia digitalisaation ja uusiutuvan energian teemoihin liittyen. Tarjolla on kursseja, jotka soveltuvat sekä aikuis- että tutkinto-opiskelijoille.
Viima-rakennuksen pääsisäänkäynti
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Viima - Puumiehenkuja 5 sai seikkailuun kutsuvan nimen

Rakennuksen pääkäyttäjät pohtivat uutta nimeä yhdessä.
Tulevaisuuden uran pohtimisessa käytetään luovuutta.
Opinnot Julkaistu:

Uramuotoilukurssilla pysähdytään oppimaan itsestä ja pohtimaan tulevaisuutta

Career Design Lab tukee opiskelijoiden siirtymää työelämään. Avain kestävään tulevaisuuden työhön on ennakkoluuloton ja luova tapa muotoilla uraa.
Kolmeosainen kuva: vasemmalla keltainen kukka ja teksti Marsio,  keskellä kuva Aino-Marsio-Aallosta, oikealla Aallon logo o
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Aalto-yliopiston kaikille avoin kohtaamispaikka Marsio avaa ovensa syyskuussa

Avajaisnäyttelyt esittelevät Aalto-yhteisön ratkaisuja kestävän tulevaisuuden rakentamiseen.