Uutiset

Machine Learning Coffee Seminar -sarja jatkuu kiinnostavilla puheilla

MLCS-sarja tuo yhteen eri tieteenalojen osaajia, joita yhdistää ainakin yksi asia: kiinnostus koneoppimiseen.
Machine Learning Coffee Seminar logo in purple and white colours

Suomen tekoälykeskus FCAI:n seminaarisarja Machine Learning Coffee Seminar (MLCS) jatkui jälleen syyskuussa 2020, tällä kertaa verkossa. MLCS järjestetään viikoittain maanantaiaamuisin. Seminaarien järjestäjä on FCAI ja niitä vetävät Helsingin yliopiston ja Aalto-yliopiston tutkijat. Tapahtuma kerää yhteen eri tieteenalojen osaajia, joita yhdistää ainakin yksi asia: kiinnostus koneoppimiseen.

Akatemiatutkija Markus Heinonen Aalto-yliopistosta on yksi MLCS:n järjestäjistä. Hän on hyvin innoissaan syksyn ohjelmasta. ”Meillä on loistava puhujakattaus. Yhden odotetuimmista puheista pitää epäilemättä professori Aapo Hyvärinen. Odotan myös kovasti NVIDIA:n puhetta, joka liittyy mallien optimointiin grafiikkasuorittimilla. Kuulemme puheet myös vierailevalta professorilta Andrew Howesilta, joka tulee Birminghamin yliopistosta, sekä Aallon uudelta professorilta Vikas Gargilta, joka on MIT:n alumni”, Heinonen sanoo.

Heinonen toteaa MLCS:n olevan suunnattu suomalaiselle tutkijayhteisölle. ”Puheet ovat kiinnostavia niin akateemikoiden, opiskelijoiden kuin teollisuudessa työskentelevien näkökulmasta. Pyrimme korkeatasoisiin ja avoimiin tieteellisiin esityksiin. Puheet kattavat tuoreimmat ja kiinnostavimmat tutkimuslöydökset Suomesta.”

MLCS-sarjan ohjelman löydät FCAI:n nettisivuiltaAiemmat puheet voi katsoa FCAI:n Youtube-kanavalta

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lisää tästä aiheesta

KTT Sami Itani
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tohtorin urapolku: esittelyssä toimitusjohtaja Sami Itani

“Tohtoriopinnot – kuten lähes kaikki tietotyöt myös yrityselämässä - ovat tiimiperusteista projektityötä, jossa itse pääsee toimimaan oman työnsä projektipäällikkönä.”
kaksi naista istuu punaisilla tuoleilla studiossa keskustelemassa, taustalla musta verho ja keltainen lattia
Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Mitä voimme oppia pandemiasta?

Aalto-yliopiston studiokeskustelussa pohdittiin, millaisen tulevaisuuden rakennamme pandemiasta saatujen oppien pohjalta.
Aalto logo
Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

Professorit Markus Linder ja Tapani Vuorinen Suomalaisen Tiedeakatemian jäseniksi

Aalto-yliopiston kemian tekniikan korkeakoulusta biomolekulaaristen materiaalien professori Markus Linder ja puunjalostuksen kemian professori Tapani Vuorinen on valittu uusiksi jäseniksi Suomalaiseen Tiedeakatemiaan.
NUKUMORI textile collection by Elisa Defossez
Palkitut, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Elisa Defossez voitti NextGen Awards Première Vision -kilpailun Materials Innovation -palkinnon

Elisa Defossez’n kilpailutyö on nimeltään NUKUMORI – Surfaces of coziness.