Uutiset

Machine Learning Coffee Seminar -sarja jatkuu kiinnostavilla puheilla

MLCS-sarja tuo yhteen eri tieteenalojen osaajia, joita yhdistää ainakin yksi asia: kiinnostus koneoppimiseen.
Machine Learning Coffee Seminar logo in purple and white colours

Suomen tekoälykeskus FCAI:n seminaarisarja Machine Learning Coffee Seminar (MLCS) jatkui jälleen syyskuussa 2020, tällä kertaa verkossa. MLCS järjestetään viikoittain maanantaiaamuisin. Seminaarien järjestäjä on FCAI ja niitä vetävät Helsingin yliopiston ja Aalto-yliopiston tutkijat. Tapahtuma kerää yhteen eri tieteenalojen osaajia, joita yhdistää ainakin yksi asia: kiinnostus koneoppimiseen.

Akatemiatutkija Markus Heinonen Aalto-yliopistosta on yksi MLCS:n järjestäjistä. Hän on hyvin innoissaan syksyn ohjelmasta. ”Meillä on loistava puhujakattaus. Yhden odotetuimmista puheista pitää epäilemättä professori Aapo Hyvärinen. Odotan myös kovasti NVIDIA:n puhetta, joka liittyy mallien optimointiin grafiikkasuorittimilla. Kuulemme puheet myös vierailevalta professorilta Andrew Howesilta, joka tulee Birminghamin yliopistosta, sekä Aallon uudelta professorilta Vikas Gargilta, joka on MIT:n alumni”, Heinonen sanoo.

Heinonen toteaa MLCS:n olevan suunnattu suomalaiselle tutkijayhteisölle. ”Puheet ovat kiinnostavia niin akateemikoiden, opiskelijoiden kuin teollisuudessa työskentelevien näkökulmasta. Pyrimme korkeatasoisiin ja avoimiin tieteellisiin esityksiin. Puheet kattavat tuoreimmat ja kiinnostavimmat tutkimuslöydökset Suomesta.”

MLCS-sarjan ohjelman löydät FCAI:n nettisivuiltaAiemmat puheet voi katsoa FCAI:n Youtube-kanavalta

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Kaksi opiskelijaa opiskelemassa. Kuva: Aalto-yliopisto / Aino Huovio
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Henkilöstöä arvostava johtaminen lisää työhyvinvointia

Työhyvinvointi on keskeinen tekijä hyvin menestyvien yksilöiden ja organisaatioiden taustalla.
Maria Joutsenvirta
Tutkimus ja taide Julkaistu:

U-teoria – Miten johdetaan tulevaisuudesta käsin samalla kun tulevaisuus syntyy?

Luovat ihmiset, kuten taiteilijat ja tieteilijät, keksivät ja luovat uutta astumalla näkyvästä maailmasta näkymättömään mielikuvituksen maailmaan ja sieltä takaisin näkyvään. Tätä luovuuden edellyttämää herkkyyttä ja intuitiota voi oppia ja edesauttaa.
Alustatalouden faktat ja myytit -podcastin toista tuotantokautta vetävät Aalto-yliopiston professorit Robin Gustafsson ja Timo Seppälä, juontaa William von der Pahlen.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Alustatalouden faktat ja myytit -podcast sukeltaa alustatalouden saloihin

Uusi tuotantokausi: Aalto-yliopiston asiantuntijat ja vaihtuvat vieraat keskustelevat alustataloudesta ja siihen liittyvistä ajankohtaisista aiheista.
Ville Vuorinen
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Ville Vuorinen: Hengitysilman parantaminen on avain pandemian torjuntaan

Korona leviää ilmateitse, ja siksi sitä ei pysäytetä käsien pesulla, sanoo apulaisprofessori Ville Vuorinen. Paukut pitäisi pistää ilmahygieniaan, ja siinä tarvitaan sekä tehokasta ilmanvaihtoa että oikeanlaisia maskeja.