Uutiset

Machine Learning Coffee Seminar -sarja jatkuu kiinnostavilla puheilla

MLCS-sarja tuo yhteen eri tieteenalojen osaajia, joita yhdistää ainakin yksi asia: kiinnostus koneoppimiseen.
Machine Learning Coffee Seminar logo in purple and white colours

Suomen tekoälykeskus FCAI:n seminaarisarja Machine Learning Coffee Seminar (MLCS) jatkui jälleen syyskuussa 2020, tällä kertaa verkossa. MLCS järjestetään viikoittain maanantaiaamuisin. Seminaarien järjestäjä on FCAI ja niitä vetävät Helsingin yliopiston ja Aalto-yliopiston tutkijat. Tapahtuma kerää yhteen eri tieteenalojen osaajia, joita yhdistää ainakin yksi asia: kiinnostus koneoppimiseen.

Akatemiatutkija Markus Heinonen Aalto-yliopistosta on yksi MLCS:n järjestäjistä. Hän on hyvin innoissaan syksyn ohjelmasta. ”Meillä on loistava puhujakattaus. Yhden odotetuimmista puheista pitää epäilemättä professori Aapo Hyvärinen. Odotan myös kovasti NVIDIA:n puhetta, joka liittyy mallien optimointiin grafiikkasuorittimilla. Kuulemme puheet myös vierailevalta professorilta Andrew Howesilta, joka tulee Birminghamin yliopistosta, sekä Aallon uudelta professorilta Vikas Gargilta, joka on MIT:n alumni”, Heinonen sanoo.

Heinonen toteaa MLCS:n olevan suunnattu suomalaiselle tutkijayhteisölle. ”Puheet ovat kiinnostavia niin akateemikoiden, opiskelijoiden kuin teollisuudessa työskentelevien näkökulmasta. Pyrimme korkeatasoisiin ja avoimiin tieteellisiin esityksiin. Puheet kattavat tuoreimmat ja kiinnostavimmat tutkimuslöydökset Suomesta.”

MLCS-sarjan ohjelman löydät FCAI:n nettisivuiltaAiemmat puheet voi katsoa FCAI:n Youtube-kanavalta

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Publication icon
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Julkaisufoorumi hakee uusia panelisteja kaudelle 2025-2028

Jos olet kiinnostunut ryhtymään Julkaisufoorumin panelistiksi, hae tehtävään 15.6.2024 mennessä.
Kolmeosainen kuva: vasemmalla keltainen kukka ja teksti Marsio,  keskellä kuva Aino-Marsio-Aallosta, oikealla Aallon logo o
Kampus, Yliopisto Julkaistu:

Aalto-yliopiston kaikille avoin kohtaamispaikka Marsio avaa ovensa syyskuussa

Avajaisnäyttelyt esittelevät Aalto-yhteisön ratkaisuja kestävän tulevaisuuden rakentamiseen.
Vihreän siirtymän rakentajat
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Uusi podcast: Vihreän siirtymän rakentajat

Vihreän siirtymän toteuttamisessa kiinteistöala on avainasemassa. Talotekniikka on sen vaikuttavin keino torjua ilmastonmuutosta ja vastata EU:n kiristyviin energiavaatimuksiin. Uusi Vihreän siirtymän rakentajat - podcast tuo esiin talotekniikan tutkijoita, kehittäjiä ja toteuttajia, jotka jakavat näkemyksiään ja ideoitaan matkalla kohti kestävämpää kiinteistö- ja rakennusalaa.
Robottien rakentelua Aalto-yliopisto Juniorin Robokylä-työpajassa
Yhteistyö Julkaistu:

Innostusta teknologiaan: Lähes 8000 lasta ja nuorta osallistui Aalto-yliopisto Juniorin Teknologiatuokioihin

Aalto-yliopisto Juniorin teknologiakasvatuksen lähettiläät kulkivat viime talvena ahkerasti peruskouluilla tarjoten oppilaille ja opettajille mahdollisuuden tutustua uusimpaan teknologiaan käytännönläheisesti. Jane ja Aatos Erkon säätiön sekä Svenska kulturfondentin rahoittamien hankkeiden tavoitteena oli innostaa lapsia ja nuoria teknologian pariin.