Uutiset

Maanrakennusala palkitsi professori Leena Korkiala-Tantun Pikku-Tömppä -palkinnolla

Monipuolinen tausta, hyvä suunnittelu- ja rakennusprosessien tuntemus sekä kyky yhdistää korkeatasoinen tieteellinen osaaminen käytännönläheiseen insinööriosaamiseen olivat palkinnon taustalla.
Leena Korkiala-Tanttu palkittiin Tölpällä
Hallituksen puheenjohtaja Magnus Nygård ojensi palkinnon professori Leena Korkiala-Tantulle.Kuva: Ville Järvinen/Koneyrittäjät

Maanrakennusalan neuvottelukunta MANK palkitsi professori Leena Korkiala-Tantun Pikku-Tömppä -palkinnolla syksyn Maanrakennuspäivillä 29.9.. Pikku-Tömppä on yksi alan arvostetuimmista palkinnoista ja se myönnetään henkilökohtaisista ansioista ja saavutuksista infra-alan hyväksi. Palkintoja myönnetään vuosittain vain muutama.

Korkiala-Tanttu toimii Aalto yliopiston geotekniikan professorina ja rakennustekniikan laitoksen laitosjohtajana. Hän aloitti Aallossa professorina vuonna 2010. Sitä ennen hän loi pitkän ja monipuolisen uran suunnittelutoimistoissa geoteknisena suunnittelijana ja tutkijana VTT:llä. Tutkimusaiheisiin kuuluivat muun muassa ydinjätteen loppusijoitus, päällysrakenteiden analysointi ja elinkaaritarkastelujen sisällyttäminen infrarakenteiden hankintaan.

Korkiala-Tanttu on aktiivinen toimija sekä positiivinen ja energinen esikuva, joka on kannustanut opiskelijoita infrarakentamisen pariin ja toiminut esimerkkinä erityisesti alaa opiskeleville naisille. Hän on määrätietoisesti rakentanut yhteistyötä akateemisen ja yritysmaailman välille. Monipuolisen taustansa ansiosta hän tuntee hyvin suunnittelu- ja rakennusprosessit ja hänellä on erinomainen kyky yhdistää korkeatasoinen tieteellinen osaaminen käytännönläheiseen insinööriosaamiseen, sanotaan palkintoperusteluissa. Korkiala-Tanttu on nostanut keskusteluun myös tohtoreiden vähäisen määrän alalla.

Leena Korkiala-Tanttu on ollut aktiivisesti mukana MANKin toiminnassa jo pitkään. Aktiivisudellaan hän on rakentanut tiiviin ja toimivan yhteistyösiteen Aalto yliopiston ja Maarakennusalan Neuvottelukunnan välille.

Onnittelut!

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Palkittu teos, värikäs Asuntoarkkitehtuurin käsikirja nojaa rosoista tiiliseinää vasten
Palkitut Julkaistu:

Asuntoarkkitehtuurin käsikirjalle Rakentamisen ruusu -palkinto

Palkinnon myöntää Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaosto.
Äiti-nukkehahmo istuu pöydän ääressä lavastetussa ympäristössä matkapuhelin kädessään
Palkitut Julkaistu:

Kaikki äitini puhelut on paras lyhytelokuva

Parhaan lyhytelokuvan Jussi-palkinto myönnettiin toista kertaa peräkkäin Aalto-yliopistosta valmistuneen ohjaajan elokuvalle.
Palkitut.
Palkitut Julkaistu:

Perustieteiden korkeakoulun parhaat väitöskirjat ja diplomityöt vuodelta 2022 palkittu

Aalto-yliopisto palkitsee vuosittain parhaat 10 prosenttia väitöskirjoista Aallon väitöskirjapalkinnolla. Palkittuja väitöskirjoja on Perustieteiden korkeakoulussa tänä vuonna kuusi. Diplomitöitä palkittiin viisi.
Palkinnon saajat
Palkitut Julkaistu:

Tasavallan presidentin kunniamerkit Kemian tekniikan korkeakoulussa

Kemian tekniikan korkeakouluun on myönnetty kolme tasavallan presidentin kunniamerkkiä. Kunniamerkit myönnettiin professori Jouni Paltakarille, tutkimusinsinööri Esa Uosukaiselle ja johdon assistentti Anne Forsströmille.