Uutiset

Maanrakennusala palkitsi professori Leena Korkiala-Tantun Pikku-Tömppä -palkinnolla

Monipuolinen tausta, hyvä suunnittelu- ja rakennusprosessien tuntemus sekä kyky yhdistää korkeatasoinen tieteellinen osaaminen käytännönläheiseen insinööriosaamiseen olivat palkinnon taustalla.
Leena Korkiala-Tanttu palkittiin Tölpällä
Hallituksen puheenjohtaja Magnus Nygård ojensi palkinnon professori Leena Korkiala-Tantulle.Kuva: Ville Järvinen/Koneyrittäjät

Maanrakennusalan neuvottelukunta MANK palkitsi professori Leena Korkiala-Tantun Pikku-Tömppä -palkinnolla syksyn Maanrakennuspäivillä 29.9.. Pikku-Tömppä on yksi alan arvostetuimmista palkinnoista ja se myönnetään henkilökohtaisista ansioista ja saavutuksista infra-alan hyväksi. Palkintoja myönnetään vuosittain vain muutama.

Korkiala-Tanttu toimii Aalto yliopiston geotekniikan professorina ja rakennustekniikan laitoksen laitosjohtajana. Hän aloitti Aallossa professorina vuonna 2010. Sitä ennen hän loi pitkän ja monipuolisen uran suunnittelutoimistoissa geoteknisena suunnittelijana ja tutkijana VTT:llä. Tutkimusaiheisiin kuuluivat muun muassa ydinjätteen loppusijoitus, päällysrakenteiden analysointi ja elinkaaritarkastelujen sisällyttäminen infrarakenteiden hankintaan.

Korkiala-Tanttu on aktiivinen toimija sekä positiivinen ja energinen esikuva, joka on kannustanut opiskelijoita infrarakentamisen pariin ja toiminut esimerkkinä erityisesti alaa opiskeleville naisille. Hän on määrätietoisesti rakentanut yhteistyötä akateemisen ja yritysmaailman välille. Monipuolisen taustansa ansiosta hän tuntee hyvin suunnittelu- ja rakennusprosessit ja hänellä on erinomainen kyky yhdistää korkeatasoinen tieteellinen osaaminen käytännönläheiseen insinööriosaamiseen, sanotaan palkintoperusteluissa. Korkiala-Tanttu on nostanut keskusteluun myös tohtoreiden vähäisen määrän alalla.

Leena Korkiala-Tanttu on ollut aktiivisesti mukana MANKin toiminnassa jo pitkään. Aktiivisudellaan hän on rakentanut tiiviin ja toimivan yhteistyösiteen Aalto yliopiston ja Maarakennusalan Neuvottelukunnan välille.

Onnittelut!

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Karttagrafiikka, jossa näkyy Mekong-jokea ja korkeuseroja.
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Tutkija Marko Kallio palkittiin Britanniassa Mekong-joen kartastaan

Voittoon yltänyt työ on tarinallinen seikkailu läpi Mekong-joen.
Jose Lado, photo by Evelin Kask.
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Espanjalainen fyysikkoseura palkitsee professori Jose Ladon kvanttimateriaaleihin liittyvän teorian kehittämisestä

Professori Jose Lado sai Espanjan fyysikkoseuran (RSEF) ja BBVA-säätiön myöntämän Early Career Award 2023 -palkinnon. Varhaisen tutkijauran palkinto myönnetään espanjalaiselle tai tällä hetkellä Espanjassa työskentelevälle fyysikolle, joka on korkeintaan 35-vuotias ja jolla on merkittävä rooli teoreettisen fysiikan alalla.
Yrjö Sotamaa receives Frontier Design Prize 2023
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Aalto-yliopiston professori emeritukselle Yrjö Sotamaalle merkittävä muotoilupalkinto Kiinassa

Frontier Design Prize 2023 -palkinto myönnettiin Taideteollisen korkeakoulun entiselle pitkäaikaiselle rehtorille.
Dean's Impact Award, School of Business
Palkinnot ja tunnustukset Julkaistu:

Dekaani palkitsee Kauppakorkeakoulun opiskelijoita myös muista kuin erinomaisista arvosanoista

Uudella Dean’s Impact Award -palkinnolla halutaan osoittaa arvostusta esimerkiksi kestävän kehityksen tai Aallon arvojen mukaisen toiminnan edistämiselle.