Uutiset

Maanrakennusala palkitsi professori Leena Korkiala-Tantun Pikku-Tömppä -palkinnolla

Monipuolinen tausta, hyvä suunnittelu- ja rakennusprosessien tuntemus sekä kyky yhdistää korkeatasoinen tieteellinen osaaminen käytännönläheiseen insinööriosaamiseen olivat palkinnon taustalla.
Leena Korkiala-Tanttu palkittiin Tölpällä
Hallituksen puheenjohtaja Magnus Nygård ojensi palkinnon professori Leena Korkiala-Tantulle.Kuva: Ville Järvinen/Koneyrittäjät

Maanrakennusalan neuvottelukunta MANK palkitsi professori Leena Korkiala-Tantun Pikku-Tömppä -palkinnolla syksyn Maanrakennuspäivillä 29.9.. Pikku-Tömppä on yksi alan arvostetuimmista palkinnoista ja se myönnetään henkilökohtaisista ansioista ja saavutuksista infra-alan hyväksi. Palkintoja myönnetään vuosittain vain muutama.

Korkiala-Tanttu toimii Aalto yliopiston geotekniikan professorina ja rakennustekniikan laitoksen laitosjohtajana. Hän aloitti Aallossa professorina vuonna 2010. Sitä ennen hän loi pitkän ja monipuolisen uran suunnittelutoimistoissa geoteknisena suunnittelijana ja tutkijana VTT:llä. Tutkimusaiheisiin kuuluivat muun muassa ydinjätteen loppusijoitus, päällysrakenteiden analysointi ja elinkaaritarkastelujen sisällyttäminen infrarakenteiden hankintaan.

Korkiala-Tanttu on aktiivinen toimija sekä positiivinen ja energinen esikuva, joka on kannustanut opiskelijoita infrarakentamisen pariin ja toiminut esimerkkinä erityisesti alaa opiskeleville naisille. Hän on määrätietoisesti rakentanut yhteistyötä akateemisen ja yritysmaailman välille. Monipuolisen taustansa ansiosta hän tuntee hyvin suunnittelu- ja rakennusprosessit ja hänellä on erinomainen kyky yhdistää korkeatasoinen tieteellinen osaaminen käytännönläheiseen insinööriosaamiseen, sanotaan palkintoperusteluissa. Korkiala-Tanttu on nostanut keskusteluun myös tohtoreiden vähäisen määrän alalla.

Leena Korkiala-Tanttu on ollut aktiivisesti mukana MANKin toiminnassa jo pitkään. Aktiivisudellaan hän on rakentanut tiiviin ja toimivan yhteistyösiteen Aalto yliopiston ja Maarakennusalan Neuvottelukunnan välille.

Onnittelut!

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Henri Hentilä, Henrik Kahanpää & Alec Wright.
Palkinnot ja tunnustukset, Opinnot Julkaistu:

Mikä on parasta tohtoriopinnoissa? Palkitut sähkötekniikan tohtorit kertovat

Elli Leppänen, Henri Hentilä, Henrik Kahanpää ja Alec Wright palkittiin erinomaisista väitöskirjoista.
Kaksi mieshenkilöä juhlapuvuissa kiltalippujen edessä
Palkinnot ja tunnustukset, Yliopisto Julkaistu:

68 tohtoria ja viisi kunniatohtoria – katso kuvat tekniikan alan tohtoripromootiosta

Vuoden 2024 tekniikan alan juhlallinen tohtoripromootio järjestettiin pe 14.6. Dipolissa.
Tiny plant with text aside Unite! Seed Fund 2024
Palkinnot ja tunnustukset, Yhteistyö Julkaistu:

Unite! Seed Fund 2024: Aalto mukana 13 rahoitusta saaneessa hakemuksessa

Unite! Seed Fund -rahaston tavoitteena on kannustaa ja tukea opettajien, tutkijoiden ja opiskelijoiden yhteistyöhankkeita.
Kunniatohtori Ashok Kumar
Palkinnot ja tunnustukset, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aalto-yliopiston uusi tekniikan kunniatohtori Ashok Kumar on biotekniikan uranuurtaja

Professori Askhok Kumar on maailmanlaajuisesti palkittu biotekniikan tutkija ja uranuurtaja.