Uutiset

Maanrakennusala palkitsi professori Leena Korkiala-Tantun Pikku-Tömppä -palkinnolla

Monipuolinen tausta, hyvä suunnittelu- ja rakennusprosessien tuntemus sekä kyky yhdistää korkeatasoinen tieteellinen osaaminen käytännönläheiseen insinööriosaamiseen olivat palkinnon taustalla.
Leena Korkiala-Tanttu palkittiin Tölpällä
Hallituksen puheenjohtaja Magnus Nygård ojensi palkinnon professori Leena Korkiala-Tantulle.Kuva: Ville Järvinen/Koneyrittäjät

Maanrakennusalan neuvottelukunta MANK palkitsi professori Leena Korkiala-Tantun Pikku-Tömppä -palkinnolla syksyn Maanrakennuspäivillä 29.9.. Pikku-Tömppä on yksi alan arvostetuimmista palkinnoista ja se myönnetään henkilökohtaisista ansioista ja saavutuksista infra-alan hyväksi. Palkintoja myönnetään vuosittain vain muutama.

Korkiala-Tanttu toimii Aalto yliopiston geotekniikan professorina ja rakennustekniikan laitoksen laitosjohtajana. Hän aloitti Aallossa professorina vuonna 2010. Sitä ennen hän loi pitkän ja monipuolisen uran suunnittelutoimistoissa geoteknisena suunnittelijana ja tutkijana VTT:llä. Tutkimusaiheisiin kuuluivat muun muassa ydinjätteen loppusijoitus, päällysrakenteiden analysointi ja elinkaaritarkastelujen sisällyttäminen infrarakenteiden hankintaan.

Korkiala-Tanttu on aktiivinen toimija sekä positiivinen ja energinen esikuva, joka on kannustanut opiskelijoita infrarakentamisen pariin ja toiminut esimerkkinä erityisesti alaa opiskeleville naisille. Hän on määrätietoisesti rakentanut yhteistyötä akateemisen ja yritysmaailman välille. Monipuolisen taustansa ansiosta hän tuntee hyvin suunnittelu- ja rakennusprosessit ja hänellä on erinomainen kyky yhdistää korkeatasoinen tieteellinen osaaminen käytännönläheiseen insinööriosaamiseen, sanotaan palkintoperusteluissa. Korkiala-Tanttu on nostanut keskusteluun myös tohtoreiden vähäisen määrän alalla.

Leena Korkiala-Tanttu on ollut aktiivisesti mukana MANKin toiminnassa jo pitkään. Aktiivisudellaan hän on rakentanut tiiviin ja toimivan yhteistyösiteen Aalto yliopiston ja Maarakennusalan Neuvottelukunnan välille.

Onnittelut!

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

TFiF-kandityön palkinnon voittaneet opiskelijat.
Palkitut, Opinnot Julkaistu:

Kolme Aallon opiskelijaa palkittiin parhaasta ruotsinkielisesta tekniikan alan kandityöstä

TFiFin palkinnon saivat Linda Autio, Isak Jungerstam sekä Fanny Hakala.
Kestävyysraportointikilpailun 2022 voittajat
Yhteistyö, Palkitut Julkaistu:

Suomen parhaat kestävyysraportit ovat korkealaatuisia

Stora Enso voitti kokonaiskilpailun jo kolmannen kerran.
Flowers / Aalto University
Palkitut, Opinnot Julkaistu:

Dean’s list -stipendit jaettiin opinnoissaan menestyneille opiskelijoille

Lukuvuoden 2021–2022 Dean's list -stipendin sai 28 Kauppakorkeakoulun opiskelijaa.
Mahafugur Rahman. Picture: Jari Härkönene
Palkitut, Tutkimus ja taide Julkaistu:

F. M. Mahafugur Rahmanille parhaan väitöskirjan palkinto

Aalto-yliopiston alumni tutki väitöskirjassaan seuraavan sukupolven verkkomuuntajien säätöalgoritmeja, joilla voidaan lisätä tuuli- ja aurinkosähkön osuutta energiatuotannosta.