Uutiset

Lucie Hradecká aloitti tietoasiantuntijana tutkimuspalveluissa

Lucie Hradecká työskentelee Avoin tiede ja ACRIS -tiimissä.
A photo of Lucie Hradecká

Lucie Hradecká aloitti tietoasiantuntijana Aalto-yliopiston tutkimuspalvelujen Avoin tiede ja ACRIS -tiimissä huhtikuussa. Hänen tehtäviinsä kuuluu Kemian tekniikan korkeakoulun tutkimustuotosten validointi Aalto-yliopiston ACRIS-tutkimustietojärjestelmässä, rinnakkaistallentaminen ja tutkimusdatan hallinnan tuki. Lucie tekee myös bibliometrisiä analyyseja ja on mukana TENKin tutkimusetiikan tukihenkilöiden verkostossa.

Tutkimusdatan hallinnassa Lucie kommentoi aineistonhallintasuunnitelmia ja tekee yhteistyötä data-agenttien, data advisor Kati Laakson ja muiden asiantuntijoiden kanssa erityisesti Kemian tekniikan ja Insinööritieteiden korkeakouluissa. 
 
Lucie on suorittanut alemman korkeakoulututkinnon Masarykin yliopistossa (Brno, Tsekki), pääaineinaan venäjän sekä suomen kieli ja kirjallisuus. Hän viimeistelee tällä hetkellä informaatiotutkimuksen maisterin tutkintoa Oulun yliopistossa. Hän on aiemmin työskennellyt Oulun yliopiston kirjastossa, CERNin kirjastossa (luettelointi ja julkaisuarkiston kuratointi), CSC:llä (tutkimusdatan hallinta, Fairdata-palvelut) ja VTT:llä (avoin tiede, CRIS-järjestelmä).

Lucien harrastuksiin kuuluu esimerkiksi retkeily, lintubongaus, neulonta ja videopelit.
 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

Shankar Deka on sähkötekniikan ja automaation laitoksen apulaisprofessori.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Robotiikka tarvitsee turvallisia käyttäytymismalleja

Robotiikka ja autonomiset järjestelmät kehittyvät nopeasti. Algoritmit, jotka kestävät häiriöitä ja epävarmuustekijöitä järjestelmässä ja ympäristössä, ovat kehityksen kannalta kriittisiä.
kuva puhelimesta ihmisen kädessä
Mediatiedotteet Julkaistu:

Kuinka helpottaa tekstin näpyttelyä puhelimella? Tutkijat loivat ensi kertaa ihmisen tekstinsyöttöä simuloivan tekoälymallin

Malli auttaa ymmärtämään, mitkä tekijät sujuvoittavat ja mitkä puolestaan vaikeuttavat puhelimen näpyttelyä erilaisilla käyttäjäryhmillä.
Tundramaisema, jossa maassa yläosastaan avoimia tutkimuskammioita.
Mediatiedotteet Julkaistu:

Tutkimus selvitti ilmastonmuutoksen vaikutusta tundralla: lämpeneminen voi lisätä hiilen vapautumista hälyttävästi

Ilman ja maaperän lämpeneminen sekä maaperän kuivuminen lisäsi hiilen vapautumista tundran ekosysteemistä.
Kesäinen Otaniemen rantanäkymä, jossa Aalto-yliopiston logo ja tapahtuman nimi sekä VTT:n ja Avoimen tieteen logot.
Kampus, Yhteistyö, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Avoimen tieteen ja tutkimuksen kesäpäivät 2024 järjestetään Aalto-yliopistossa

Avoimen tieteen kesäpäivät pidetään Aalto-yliopiston Otaniemen kampuksella ja Zoomissa 3.–4.6. Ilmoittauduthan 3.5. mennessä!