Uutiset

Lucie Hradecká aloitti tietoasiantuntijana tutkimuspalveluissa

Lucie Hradecká työskentelee Avoin tiede ja ACRIS -tiimissä.
A photo of Lucie Hradecká

Lucie Hradecká aloitti tietoasiantuntijana Aalto-yliopiston tutkimuspalvelujen Avoin tiede ja ACRIS -tiimissä huhtikuussa. Hänen tehtäviinsä kuuluu Kemian tekniikan korkeakoulun tutkimustuotosten validointi Aalto-yliopiston ACRIS-tutkimustietojärjestelmässä, rinnakkaistallentaminen ja tutkimusdatan hallinnan tuki. Lucie tekee myös bibliometrisiä analyyseja ja on mukana TENKin tutkimusetiikan tukihenkilöiden verkostossa.

Tutkimusdatan hallinnassa Lucie kommentoi aineistonhallintasuunnitelmia ja tekee yhteistyötä data-agenttien, data advisor Kati Laakson ja muiden asiantuntijoiden kanssa erityisesti Kemian tekniikan ja Insinööritieteiden korkeakouluissa. 
 
Lucie on suorittanut alemman korkeakoulututkinnon Masarykin yliopistossa (Brno, Tsekki), pääaineinaan venäjän sekä suomen kieli ja kirjallisuus. Hän viimeistelee tällä hetkellä informaatiotutkimuksen maisterin tutkintoa Oulun yliopistossa. Hän on aiemmin työskennellyt Oulun yliopiston kirjastossa, CERNin kirjastossa (luettelointi ja julkaisuarkiston kuratointi), CSC:llä (tutkimusdatan hallinta, Fairdata-palvelut) ja VTT:llä (avoin tiede, CRIS-järjestelmä).

Lucien harrastuksiin kuuluu esimerkiksi retkeily, lintubongaus, neulonta ja videopelit.
 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Arvo Kokkonen, kuva Ilona Savola, MLL
Nimitykset, Yhteistyö Julkaistu:

Pääjohtaja Arvo Kokkonen Insinööritieteiden korkeakoulun Stakeholder Advisor Boardin puheenjohtajaksi

Vuonna 2021 toimintansa aloittanut Insinööritieteiden korkeakoulun sidosryhmistä koostuva neuvoa-antavaa tukiryhmä eli Stakeholder Advisor Board edistää korkeakoulun tutkimuksen ja koulutuksen vaikuttavuutta suomalaisessa teollisuudessa ja yhteiskunnassa.
Laure Mercier de Lepinay, photo by Mikko_Raskinen
Nimitykset Julkaistu:

Professori Laure Mercier de Lépinay: On tärkeää, että kvanttifyysikon ymmärrys maailmasta on joustava

Laure Mercier de Lépinay jatkaa tutkimusta optomekaanisten järjestelmien parissa, pyrkien löytämään uusia fysiikan lainalaisuuksia.
Peter Liljeroth
Nimitykset Julkaistu:

Peter Liljeroth vuoden alusta Perustieteiden korkeakoulun varadekaaniksi

Liljeroth vastaa varadekaanina tutkimuksesta ja vaikuttavuudesta.
Apulaisprofessori Juha Siitonen laboratoriossa, yllään laboratoriotakki, suojalasit ja -hanskat.
Nimitykset, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Apulaisprofessori Juha Siitonen tiesi jo lapsena aikovansa kemistiksi

Filosofian tohtori Juha Siitonen aloitti vuoden 2022 alussa viiden vuoden määräaikaisessa apulaisprofessorin tehtävässä Kemian ja materiaalitieteen laitoksella. Professuurin ala on orgaaninen kemia.