Uutiset

Lucie Hradecká aloitti tietoasiantuntijana tutkimuspalveluissa

A photo of Lucie Hradecká

Lucie Hradecká aloitti tietoasiantuntijana Aalto-yliopiston tutkimuspalvelujen Avoin tiede ja ACRIS -tiimissä huhtikuussa. Hänen tehtäviinsä kuuluu Kemian tekniikan korkeakoulun tutkimustuotosten validointi Aalto-yliopiston ACRIS-tutkimustietojärjestelmässä, rinnakkaistallentaminen ja tutkimusdatan hallinnan tuki. Lucie tekee myös bibliometrisiä analyyseja ja on mukana TENKin tutkimusetiikan tukihenkilöiden verkostossa.

Tutkimusdatan hallinnassa Lucie kommentoi aineistonhallintasuunnitelmia ja tekee yhteistyötä data-agenttien, data advisor Kati Laakson ja muiden asiantuntijoiden kanssa erityisesti Kemian tekniikan ja Insinööritieteiden korkeakouluissa. 
 
Lucie on suorittanut alemman korkeakoulututkinnon Masarykin yliopistossa (Brno, Tsekki), pääaineinaan venäjän sekä suomen kieli ja kirjallisuus. Hän viimeistelee tällä hetkellä informaatiotutkimuksen maisterin tutkintoa Oulun yliopistossa. Hän on aiemmin työskennellyt Oulun yliopiston kirjastossa, CERNin kirjastossa (luettelointi ja julkaisuarkiston kuratointi), CSC:llä (tutkimusdatan hallinta, Fairdata-palvelut) ja VTT:llä (avoin tiede, CRIS-järjestelmä).

Lucien harrastuksiin kuuluu esimerkiksi retkeily, lintubongaus, neulonta ja videopelit.
 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Professor Paler infront of the Comptuer Science department
Nimitykset Julkaistu:

Alexandru Paler suunnittelee kvanttitietokoneiden ohjelmistoja

Tietotekniikan laitoksen uuden apulaisprofessorin Alexandru Palerin mukaan kvanttilaskenta on täynnä kiinnostavia, eri aloja yhdistäviä haasteita.
Professor Dominic Stead
Nimitykset Julkaistu:

Professori Dominic Stead tutkii kaupunkeja ja kestävää liikkumista

Liikennetekniikan ja maankäytön suunnittelun professoriksi nimitetty Dominic Stead edustaa alansa huippua. Hän on monialainen ja kokenut tutkija ja hänen julkaisujaan on siteerattu laajasti.
Professor Jukka Pekola stood in a hallway smiling at the camera
Nimitykset Julkaistu:

Professori Jukka Pekola johtamaan kansallista InstituteQ-yhteistyötä

Samalla on nimetty ohjausryhmä tukemaan kvanttiosaajien yhteistyön kehittämistä.
A photo of Katri Seitsonen
Nimitykset Julkaistu:

Katri Seitsonen aloitti tietoasiantuntijana tutkimuspalveluissa

Katri Seitsonen työskentelee Avoin tiede ja ACRIS -tiimissä.