Uutiset

Lucie Hradecká aloitti tietoasiantuntijana tutkimuspalveluissa

Lucie Hradecká työskentelee Avoin tiede ja ACRIS -tiimissä.
A photo of Lucie Hradecká

Lucie Hradecká aloitti tietoasiantuntijana Aalto-yliopiston tutkimuspalvelujen Avoin tiede ja ACRIS -tiimissä huhtikuussa. Hänen tehtäviinsä kuuluu Kemian tekniikan korkeakoulun tutkimustuotosten validointi Aalto-yliopiston ACRIS-tutkimustietojärjestelmässä, rinnakkaistallentaminen ja tutkimusdatan hallinnan tuki. Lucie tekee myös bibliometrisiä analyyseja ja on mukana TENKin tutkimusetiikan tukihenkilöiden verkostossa.

Tutkimusdatan hallinnassa Lucie kommentoi aineistonhallintasuunnitelmia ja tekee yhteistyötä data-agenttien, data advisor Kati Laakson ja muiden asiantuntijoiden kanssa erityisesti Kemian tekniikan ja Insinööritieteiden korkeakouluissa. 
 
Lucie on suorittanut alemman korkeakoulututkinnon Masarykin yliopistossa (Brno, Tsekki), pääaineinaan venäjän sekä suomen kieli ja kirjallisuus. Hän viimeistelee tällä hetkellä informaatiotutkimuksen maisterin tutkintoa Oulun yliopistossa. Hän on aiemmin työskennellyt Oulun yliopiston kirjastossa, CERNin kirjastossa (luettelointi ja julkaisuarkiston kuratointi), CSC:llä (tutkimusdatan hallinta, Fairdata-palvelut) ja VTT:llä (avoin tiede, CRIS-järjestelmä).

Lucien harrastuksiin kuuluu esimerkiksi retkeily, lintubongaus, neulonta ja videopelit.
 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Marjo-Riitta Diehl, Aalto BIZ
Nimitykset, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Marjo-Riitta ”Maikki” Diehl: Tutkin organisatorista oikeudenmukaisuutta

Johtamisen laitoksella aloittaneen professorin (associate) mukaan reiluus ja oikeudenmukaisuus ovat erittäin tärkeitä, kun pyritään varmistamaan ryhmien ja organisaatioiden yhteistyö.
Rehtori Ilkka Niemelä
Nimitykset Julkaistu:
Aalto Distinguished Professor Risto Ilmoniemi. Photo: Mikko Raskinen
Nimitykset, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Aalto-professoriksi nimitetty Risto Ilmoniemi kehittää tiimeineen uudenlaista aivostimulaattoria

Tulevaisuudessa tekoälyä hyödyntävät itseohjautuvat aivostimulaattorit voivat auttaa miljoonia aivosairauksista kärsiviä potilaita, sanoo teknillisen fysiikan professori, joka uskoo parhaiden tutkimustulostensa olevan vielä nurkan takana. Salaa urakoiduista kieliopinnoista on ollut iloa yli 40 vuotta kestäneellä, ympäri maailmaa vieneellä tutkijanuralla.
Mashrura Musharraf, Assistant Professor of Marine Technology
Nimitykset Julkaistu:

Meritekniikan apulaisprofessori Mashrura Musharraf tutkii älykkäitä aluksia

"Meriliikenteen automaatiota on kehitettävä siten, että järjestelmät ovat turvallisia ja vastaavat ihmisten tarpeita", hän sanoo.