Uutiset

Lucie Hradecká aloitti tietoasiantuntijana tutkimuspalveluissa

Lucie Hradecká työskentelee Avoin tiede ja ACRIS -tiimissä.
A photo of Lucie Hradecká

Lucie Hradecká aloitti tietoasiantuntijana Aalto-yliopiston tutkimuspalvelujen Avoin tiede ja ACRIS -tiimissä huhtikuussa. Hänen tehtäviinsä kuuluu Kemian tekniikan korkeakoulun tutkimustuotosten validointi Aalto-yliopiston ACRIS-tutkimustietojärjestelmässä, rinnakkaistallentaminen ja tutkimusdatan hallinnan tuki. Lucie tekee myös bibliometrisiä analyyseja ja on mukana TENKin tutkimusetiikan tukihenkilöiden verkostossa.

Tutkimusdatan hallinnassa Lucie kommentoi aineistonhallintasuunnitelmia ja tekee yhteistyötä data-agenttien, data advisor Kati Laakson ja muiden asiantuntijoiden kanssa erityisesti Kemian tekniikan ja Insinööritieteiden korkeakouluissa. 
 
Lucie on suorittanut alemman korkeakoulututkinnon Masarykin yliopistossa (Brno, Tsekki), pääaineinaan venäjän sekä suomen kieli ja kirjallisuus. Hän viimeistelee tällä hetkellä informaatiotutkimuksen maisterin tutkintoa Oulun yliopistossa. Hän on aiemmin työskennellyt Oulun yliopiston kirjastossa, CERNin kirjastossa (luettelointi ja julkaisuarkiston kuratointi), CSC:llä (tutkimusdatan hallinta, Fairdata-palvelut) ja VTT:llä (avoin tiede, CRIS-järjestelmä).

Lucien harrastuksiin kuuluu esimerkiksi retkeily, lintubongaus, neulonta ja videopelit.
 

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

mika_sillanpaa_11_en.jpg
Nimitykset Julkaistu:

Mika A. Sillanpää: Olisi hyödyllistä, jos meillä olisi laboratoriossa pari mustaa aukkoa

Heisenbergin epätarkkuusperiaatteen kiertämisestä kvanttigravitaation osoittamiseen – professori venyttää kvanttifysiikan rajoja.
Pärttyli Rinne, photo by Nora Rinne
Yliopisto Julkaistu:

Pärttyli Rinne: Vaakakupissa painaa työn sisäinen merkityksellisyys ja taloudellinen hauraus

"Ilman vakituista virkaa olevat akateemiset ihmiset kokevat epävarmuutta ja stressiä, joka liittyy etupäässä taloudelliseen haurauteen. Se ei ole vain minun kokemukseni."
Rakkauden lajit muodostavat tilastollisesti samankaltaisuusjatkumon, jossa rakkauden kokemuksen voimakkuus heikkenee. Kuva: Philosophical Psychology -lehti, https://doi.org/10.1080/09515089.2023.2252464.
Mediatiedotteet Julkaistu:

Missä tuntuu rakkaus? Uusi tutkimus valottaa rakkauden luonnetta aiempaa tarkemmin

Aalto-yliopiston tutkijat ovat selvittäneet 27:ään eri rakkauden lajiin liittyviä tunnekokemuksia ja muodostaneet niiden perusteella kehokarttoja, joista selviää missä rakkaus tuntuu.
Värikkäitä ja läpinäkyviä pinnoitenäytteitä puupölkyn päällä.
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Onko puu ruskeaa, sinistä, keltaista vai läpinäkyvää? Tutkijat löysivät keinon tehdä puusta läpinäkyviä ja värikkäitä pinnoitteita

Tutkijat ovat onnistuneet kehittämään puiden sisältämästä ligniinistä uudenlaisia pinnoitteita.