Uutiset

Liikesivistysrahastolta 850 000 euron lahjoitus Aalto-yliopistolle kauppatieteisiin

”Lahjoitusten merkitys korostuu lisätessämme opiskelupaikkoja koulussamme.”
Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu / Kuva Roope Kiviranta
Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu Otaniemessä. Kuva: Roope Kiviranta / Kauppakorkeakoulu

Liikesivistysrahasto lahjoittaa yhteensä 2,5 miljoonaa euroa kauppatieteelliselle tutkimus- ja koulutusalalle. Lahjoitus liittyy 10 suomalaisen yliopiston varainhankintakierrokseen ja lahjoitukset maksetaan yliopistoille ennen varainhankintakampanjan päättymistä 30.6.2022. Aalto-yliopiston osuus lahjoituksesta on 850 000 euroa.

Päätös yliopistojen varainhankintakampanjaan osallistumisesta tehtiin Liikesivistysrahastossa joulukuussa 2021, ja lahjoitusten kohdennuksesta päätettiin 28.4.2022.

”Lahjoituskriteerejä olivat yliopistojen akateeminen menestys tieteellisessä tutkimuksessa, niiden yhteiskunnallinen vaikuttavuus ekonomien ja tohtorien lukumäärällä mitattuna sekä Liikesivistysrahaston vastaanottamat lahjoitukset yliopistojen alueilta viimeisten 10 vuoden aikana”, kertoo Liikesivistysrahaston toimitusjohtaja Johanna Vesterinen.

Vastaavia kriteereitä käytettiin viimeksi vuosina 2016–2017, jolloin Liikesivistysrahasto lahjoitti yliopistoille yhteensä 5,0 miljoonaa euroa.

Kauppakorkeakoulun dekaani Timo Korkeamäki iloitsee uudesta lahjoituksesta ja kiittää lämpimästi koulun pitkäaikaista tukijaa. ”Olemme erittäin kiitollisia tästä uudesta, merkittävästä lahjoituksesta. Lahjoitusten merkitys korostuu lisätessämme opiskelupaikkoja koulussamme ja samaan aikaan vaaliessamme koulumme korkeaa akateemista laatua.”

”Liikesivistysrahasto on tukenut toimintaamme monin tavoin jo yli 100 vuoden ajan. Lahjoitusten lisäksi iso joukko koulumme tutkijoita ja professoreita on saanut tukea apurahoina. Näillä apurahoilla on tärkeä rooli korkealaatuisen ja yhteiskunnallisesti vaikuttavan tutkimuksen tekemisen tukemisessa ja innoittamisessa”, sanoo Korkeamäki.

Viimeaikaisista apurahan saajista mainittakoon esimerkiksi professori Tiina Ritvala ja hänen tutkimusryhmänsä, joka sai vuoden 2021 apurahajaossa 100 000 euron apurahan monivuotiseen tutkimukseensa Sustainable Cities and Multinational Corporations in International Business: A Future facing Perspective.

Aalto-yliopiston rehtori Ilkka Niemelä kiittää Liikesivistysrahastoa huomattavasta lahjoituksesta. ”Lämpimät kiitokseni Liikesivistysrahastolle sekä tästä uudesta lahjoituksesta että pitkäaikaisesta tuesta Aalto-yliopistolle ja Kauppakorkeakoululle. Kauppatieteiden merkitys yhteiskuntamme ja varsinkin liike-elämämme kehittäjänä on kiistaton. On hienoa, että voimme lahjoituksen myötä vauhdittaa tätä tärkeää työtä.”

Tiedustelut

Timo Korkeamäki
dekaani, Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu
[email protected]

Johanna Vesterinen
toimitusjohtaja, KTT, Liikesivistysrahasto
p. 045 874 2734
[email protected]

Liikesivistysrahaston vuosittaiset apurahat ovat noin 5,0 miljoonaa euroa. Apurahatoiminnan painoalueita ovat Datatalous, Johtamisen osaaminen, Liiketoiminnan uudistaminen, Tulevaisuuskestävä ympäristö sekä Yrittäjyys, skaalautuminen ja kasvu. Liikesivistysrahasto kannustaa tutkimusryhmiä monivuotisten apurahojen hakuun.

Liikesivistysrahasto

Liikesivistysrahasto edistää tulevaisuusorientoitunutta kauppatieteellistä tutkimusta myöntämällä apurahoja ja tunnustuspalkintoja.

Lue lisää
Liikesivistysrahasto logo

Lahjoittamiseen liittyviä uutisia ja lahjoittajatarinoita

Jude Kokkonen. Kuva: Aalto-yliopisto / Roope Kiviranta
Yhteistyö, Yliopisto Julkaistu:

Aito verkostoituminen on ihmisen kohtaamista ihmisenä

Kauppakorkeakoulun alumnille Jude Kokkoselle ihmiset ja yhdessä tekeminen ovat sydämenasia.
Dekaani Timo Korkeamäki ja Abacus-lahjoittajaseinäteos
Yliopisto Julkaistu:

Tukijat huomioidaan eri tavoin Kauppakorkeakoulun rakennuksissa

Kauppakorkeakoulussa ollaan kiitollisia lahjoituksista, joilla yksityishenkilöt ja organisaatiot haluavat tukea koulun toimintaa.
Kuvassa Arto Hiltunen ja Arto Mäenmaa istuvat nojatuoleissa Wihurin säätiön tiloissa.
Yhteistyö Julkaistu:

Jenny ja Antti Wihurin rahasto tukee suomalaista henkistä ja taloudellista elinvoimaisuutta

”Säätiön perustajat halusivat antaa takaisin yhteiskunnalle, joka oli mahdollistanut heidän menestyksensä”, sanoo hallituksen puheenjohtaja, Kauppakorkeakoulun alumni Arto Hiltunen.
Aalto University Väre building pictured in spring time.
Yhteistyö Julkaistu:
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:

Lue lisää uutisia

KY United -jalkapallojoukkue, 2024. Kuva: Eemil Kari
Yliopisto Julkaistu:

Jalkapallojoukkue KY United kohtaa sensaatiomaisesti Käpylän Pallon edustusjoukkueen tiistaina 16.4.2024

KY United saa vastaansa Suomen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavan KäPan Suomen Cupin 3. kierroksella.
Biomateriaaleja
Yhteistyö Julkaistu:

Metsien tuottamaa arvonlisää on mahdollista nostaa merkittävästi

Metsäbiotalouden tiedepaneelin ensimmäisen selvityshankkeen tulokset on julkaistu. Laskelmien mukaan metsien tuottamaa arvonlisää on mahdollista nostaa merkittävästi ilman lisähakkuita: selvityksen mukaan vuonna 2035 Suomen metsistä voitaisiin saavuttaa jopa 15,6 miljardin euron arvonlisä, mikä tarkoittaa 80 % kasvua verrattuna vuoden 2019 tasoon.
Olli Ikkala ja Esa Saarinen
Yliopisto Julkaistu:

Olli Ikkala ja Esa Saarinen löysivät barokkimusiikista ja luennoimisesta yhteisen sävelen

Kohdatessaan Olli Ikkala ja Esa Saarinen keskustelivat uruista ja luentojen tunnelmasta.
Infografiikka sijoituksesta
Yliopisto Julkaistu:

Aalto-yliopiston taide ja muotoilu maailman 10 parhaan joukossa

Kaikkiaan kuusi alaa ylsi sadan parhaan joukkoon arvostetussa QS-vertailussa.