Uutiset

Liikesivistysrahastolta 850 000 euron lahjoitus Aalto-yliopistolle kauppatieteisiin

”Lahjoitusten merkitys korostuu lisätessämme opiskelupaikkoja koulussamme.”
Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu / Kuva Roope Kiviranta
Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu Otaniemessä. Kuva: Roope Kiviranta / Kauppakorkeakoulu

Liikesivistysrahasto lahjoittaa yhteensä 2,5 miljoonaa euroa kauppatieteelliselle tutkimus- ja koulutusalalle. Lahjoitus liittyy 10 suomalaisen yliopiston varainhankintakierrokseen ja lahjoitukset maksetaan yliopistoille ennen varainhankintakampanjan päättymistä 30.6.2022. Aalto-yliopiston osuus lahjoituksesta on 850 000 euroa.

Päätös yliopistojen varainhankintakampanjaan osallistumisesta tehtiin Liikesivistysrahastossa joulukuussa 2021, ja lahjoitusten kohdennuksesta päätettiin 28.4.2022.

”Lahjoituskriteerejä olivat yliopistojen akateeminen menestys tieteellisessä tutkimuksessa, niiden yhteiskunnallinen vaikuttavuus ekonomien ja tohtorien lukumäärällä mitattuna sekä Liikesivistysrahaston vastaanottamat lahjoitukset yliopistojen alueilta viimeisten 10 vuoden aikana”, kertoo Liikesivistysrahaston toimitusjohtaja Johanna Vesterinen.

Vastaavia kriteereitä käytettiin viimeksi vuosina 2016–2017, jolloin Liikesivistysrahasto lahjoitti yliopistoille yhteensä 5,0 miljoonaa euroa.

Kauppakorkeakoulun dekaani Timo Korkeamäki iloitsee uudesta lahjoituksesta ja kiittää lämpimästi koulun pitkäaikaista tukijaa. ”Olemme erittäin kiitollisia tästä uudesta, merkittävästä lahjoituksesta. Lahjoitusten merkitys korostuu lisätessämme opiskelupaikkoja koulussamme ja samaan aikaan vaaliessamme koulumme korkeaa akateemista laatua.”

”Liikesivistysrahasto on tukenut toimintaamme monin tavoin jo yli 100 vuoden ajan. Lahjoitusten lisäksi iso joukko koulumme tutkijoita ja professoreita on saanut tukea apurahoina. Näillä apurahoilla on tärkeä rooli korkealaatuisen ja yhteiskunnallisesti vaikuttavan tutkimuksen tekemisen tukemisessa ja innoittamisessa”, sanoo Korkeamäki.

Viimeaikaisista apurahan saajista mainittakoon esimerkiksi professori Tiina Ritvala ja hänen tutkimusryhmänsä, joka sai vuoden 2021 apurahajaossa 100 000 euron apurahan monivuotiseen tutkimukseensa Sustainable Cities and Multinational Corporations in International Business: A Future facing Perspective.

Aalto-yliopiston rehtori Ilkka Niemelä kiittää Liikesivistysrahastoa huomattavasta lahjoituksesta. ”Lämpimät kiitokseni Liikesivistysrahastolle sekä tästä uudesta lahjoituksesta että pitkäaikaisesta tuesta Aalto-yliopistolle ja Kauppakorkeakoululle. Kauppatieteiden merkitys yhteiskuntamme ja varsinkin liike-elämämme kehittäjänä on kiistaton. On hienoa, että voimme lahjoituksen myötä vauhdittaa tätä tärkeää työtä.”

Tiedustelut

Timo Korkeamäki
dekaani, Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu
[email protected]

Johanna Vesterinen
toimitusjohtaja, KTT, Liikesivistysrahasto
p. 045 874 2734
[email protected]

Liikesivistysrahaston vuosittaiset apurahat ovat noin 5,0 miljoonaa euroa. Apurahatoiminnan painoalueita ovat Datatalous, Johtamisen osaaminen, Liiketoiminnan uudistaminen, Tulevaisuuskestävä ympäristö sekä Yrittäjyys, skaalautuminen ja kasvu. Liikesivistysrahasto kannustaa tutkimusryhmiä monivuotisten apurahojen hakuun.

Liikesivistysrahasto

Liikesivistysrahasto edistää tulevaisuusorientoitunutta kauppatieteellistä tutkimusta myöntämällä apurahoja ja tunnustuspalkintoja.

Lue lisää
Liikesivistysrahasto logo

Lahjoittamiseen liittyviä uutisia ja lahjoittajatarinoita

Helsingin Metalliteollisuuden Piiriyhdistyksen hallitus Kauppakorkeakoululla
Yliopisto Julkaistu:

Helsingin Metalliteollisuuden Piiriyhdistys lakkauttaa toimintansa ja lahjoittaa varansa omistajuuteen

Perheyrityksiä edustavat hallitusjäsenet toivovat, että toimintaympäristö olisi pienempienkin yritysten omistajille kannustava.
Lahjoittajien seinäteos /  Donors Wall at Aalto BIZ. Photo: Mikko Raskinen
Yhteistyö Julkaistu:

Kansantaloustiedettä opiskellut Soila Höijer päätyi IT-alalle ja nautti työstään

”Haluan kovasti kannustaa tyttöjäkin monipuoliselle IT-alalle.”
Kovasen vesipullot auton istuinten käsinojine päässä
Yliopisto Julkaistu:

”Nolla kaksisataa, kuusi nolla, kuusi nolla”. Kovasella.

Toimitusjohtaja Eeva Kovanen on luotsannut perheyrityksen henkilökuljetustoiminnasta sijoitusyritykseksi.
School of business students sitting in front of the campus and laughing
Yhteistyö Julkaistu:

OP Ryhmä lahjoittaa 120 000 euroa Aalto-yliopistolle

Kauppatieteiden alalle kohdennetun lahjoituksen vaikuttavuutta lisää valtion vastinrahakampanja, joka jatkuu kesäkuun 2022 loppuun saakka.
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Path in the Laajalahti nature area
Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Hyvinvointireitti aukeaa Otaniemen kampukselle

Reitti avataan 19.4.2023 osana opiskelijoiden mielenterveyspäivää.
Tauluja taidemuseon seinällä, kuvituskuva tutkimusuutiseen, joka paljastaa kuinka kuvataiteen katselu vaikuttaa tunteisiin
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Taide herättää kehon tuntemaan

Turun yliopiston ja Aalto-yliopiston tutkimus paljastaa, että taide vaikuttaa voimakkaasti ihmisten kehoon ja tunteisiin.
VCD students collaborating with Yle
Opinnot Julkaistu:

YLE ja Aalto-yliopisto konseptoivat yhteistyössä tulevaisuuden suoratoistopalvelua lapsille ja nuorille

Aalto-yliopisto ja YLE ovat yhteistyössä kehittäneet ja suunnitelleet ideoita uudesta lapsille ja nuorille suunnatusta brändätystä suoratoistopalvelusta.
Tummaan paitaan pukeutunut vaalea lyhyttukkainen nainen seisoo kädet ristissä rinnan edessä, taustalla korkeakoulun tiloja
Nimitykset, Tutkimus ja taide, Yliopisto Julkaistu:

Professori Arja Karhumaa: ”Meidän on ymmärrettävä paremmin, kuinka tekstejä katsotaan”

Vakinaistetut professorit esittäytyvät: visuaalisen viestinnän muotoilun professori Arja Karhumaa tutkii kielen ja tekstin visuaalisen muodon välistä suhdetta eli miltä teksti kulloinkin näyttää, ja miten se vaikuttaa meihin ihmisinä.