Uutiset

Lauri Savioja aloittaa tietotekniikan laitoksen johtajana 1.8.2016 alkaen

Kesä- ja heinäkuun ajan tietotekniikan laitoksen johdossa on väliaikaisjärjestely.
saviojalauri_700_400_fi.jpg

Perustieteiden korkeakoulun dekaanina 1.6.2016 aloittanut Jouko Lampinen piti eilen tietotekniikan laitoksen henkilökunnalle laitoskokouksen, jossa hän kertoi laitoksen suunnitelmista tulevia johtajajärjestelyjä koskien.

-        On ollut hienoa olla noin puolentoista vuoden ajan perustamassa uutta tietotekniikan laitosta. Heti kun tiesin tulevasta nimityksestäni perustieteiden korkeakoulun dekaaniksi, käynnistimme laitoksen johtoryhmässä keskustelun uudesta laitosjohtajasta. Meillä oli myös selvä yhdenmielisyys tästä tulevasta johtajanimityksestä, kertoo Jouko Lampinen.

Tietotekniikan laitoksen johtoryhmä päätti ehdottaa Lauri Saviojaa uudeksi laitosjohtajaksi, ja Savioja myös itse hyväksyi johtoryhmän ehdotuksen. Perustieteiden korkeakoulun dekaanina Jouko Lampinen teki asiassa jo lopullisen nimityksen.

-        Laitos on ollut hyvissä käsissä tähän saakka. Haluan pitää tuon tason yllä, ja saada asiat sujumaan jopa nykyistä paremmin, kertoo tietotekniikan laitoksen tuleva johtaja Lauri Savioja Stanfordin yliopistosta käsin.

Lauri Savioja on toiminut professorina vuodesta 2003 lähtien, sekä toiminut entisen mediatekniikan laitoksen johtajana ja tietotekniikan laitoksen opetuksesta vastaavana varajohtajana. Tutkimuksessaan hän keskittyy huoneakustiikan laskennalliseen mallintamiseen. Lauri Savioja palaa sapattivapaalta Stanfordista sekä aloittaa samalla laitosjohtajana 1.8.2016.

Kesä- ja heinäkuun ajan tietotekniikan laitoksen johdossa on väliaikaisjärjestely. Pekka Orponen toimii tietotekniikan laitoksella johtajana kesän yli, ja Antti Ylä-Jääski sekä Heikki Saikkonen jatkavat laitoksen varajohtajina.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Eemeli Mölsä saa tohtorinhatun
Yhteistyö, Yliopisto Julkaistu:

Tohtoritason osaamiselle on tarvetta, kun ABB valmistautuu vihreään loikkaan

Aalto-yliopiston ja ABB:n yhteisissä väitöstutkimushankkeissa koulutetaan tohtoreita, joilla on huippuosaamista tulevaisuuden menestystuotteiden kehittämiseen.
Cone Calorimeter Testing
Tutkimus ja taide Julkaistu:

BIOSUOJA-hanke pelastaa ihmishenkiä kehittämällä biopohjaisia palonestopinnoitteita

Lahjakas ryhmä nuoria tutkijoita pyrkii tekemään puusta myrkyttömiä palonestoaineita.
Visuaalisen tekoälyn avulla luotu hahmotelma kaupunkialueen kehittämiseksi Batterseassa, Lontoossa
Yhteistyö, Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Arkkitehtiopiskelijat suunnittelivat tekoälyn avulla sosiaalisia innovaatioita Lontooseen

Suunnittelussa yhdistettiin ensimmäistä kertaa laadullinen evolutionaarinen suunnittelu ja visuaalinen generatiivinen tekoäly.
Kuvassa näkyy ruokalista, johon eri aterioiden CO2-päästöt on merkitty värikoodilla ja euromääräisrellä hinnalla.
Mediatiedotteet, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Tutkimus: Hiilijalanjäljen merkitseminen vaikuttaa joukkoruokailijoiden valintoihin – myös merkitsemistavalla on väliä

Saksassa toteutettu tuore tutkimus osoittaa, että opiskelijaravintolan asiakkaat valitsivat vähäpäästöisempiä aterioita, kun heille kerrottiin eri ateriavaihtoehtojen hiilijalanjälki. Vaikutus oli suurin, kun hiilijalanjälki kerrottiin liikennevalo-värikoodin ja euromääräisen hinnan yhdistelmänä. Tutkijan mukaan asia kannattaisi huomioida myös Suomessa, missä joukkoruokailu on erityisen suosittua.