Uutiset

Lauri Savioja aloittaa tietotekniikan laitoksen johtajana 1.8.2016 alkaen

Kesä- ja heinäkuun ajan tietotekniikan laitoksen johdossa on väliaikaisjärjestely.
saviojalauri_700_400_fi.jpg

Perustieteiden korkeakoulun dekaanina 1.6.2016 aloittanut Jouko Lampinen piti eilen tietotekniikan laitoksen henkilökunnalle laitoskokouksen, jossa hän kertoi laitoksen suunnitelmista tulevia johtajajärjestelyjä koskien.

-        On ollut hienoa olla noin puolentoista vuoden ajan perustamassa uutta tietotekniikan laitosta. Heti kun tiesin tulevasta nimityksestäni perustieteiden korkeakoulun dekaaniksi, käynnistimme laitoksen johtoryhmässä keskustelun uudesta laitosjohtajasta. Meillä oli myös selvä yhdenmielisyys tästä tulevasta johtajanimityksestä, kertoo Jouko Lampinen.

Tietotekniikan laitoksen johtoryhmä päätti ehdottaa Lauri Saviojaa uudeksi laitosjohtajaksi, ja Savioja myös itse hyväksyi johtoryhmän ehdotuksen. Perustieteiden korkeakoulun dekaanina Jouko Lampinen teki asiassa jo lopullisen nimityksen.

-        Laitos on ollut hyvissä käsissä tähän saakka. Haluan pitää tuon tason yllä, ja saada asiat sujumaan jopa nykyistä paremmin, kertoo tietotekniikan laitoksen tuleva johtaja Lauri Savioja Stanfordin yliopistosta käsin.

Lauri Savioja on toiminut professorina vuodesta 2003 lähtien, sekä toiminut entisen mediatekniikan laitoksen johtajana ja tietotekniikan laitoksen opetuksesta vastaavana varajohtajana. Tutkimuksessaan hän keskittyy huoneakustiikan laskennalliseen mallintamiseen. Lauri Savioja palaa sapattivapaalta Stanfordista sekä aloittaa samalla laitosjohtajana 1.8.2016.

Kesä- ja heinäkuun ajan tietotekniikan laitoksen johdossa on väliaikaisjärjestely. Pekka Orponen toimii tietotekniikan laitoksella johtajana kesän yli, ja Antti Ylä-Jääski sekä Heikki Saikkonen jatkavat laitoksen varajohtajina.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

men talking
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Korjausrakentaminen on riskialtista - Nyt tutkimus esittää keinoja sen parempaan hallintaan

Energiaremontit, modernisointi ja käyttötarkoituksen muutokset lisäävät korjausrakentamisen tarvetta. Korjausrakentaminen on kuitenkin tunnetusti riskialtista liiketoimintaa. Building 2030 konsortion tutkimus tutki, miten esivalmistus ja digitaalinen tiedonhallinta voisivat tehdä siitä hallitumpaa.
Follow @aaltowellbeing on Instagram, TikTok and Facebook
Kampus Julkaistu:

Seuraa @aaltowellbeing-tiliä Instagramissa, Facebookissa and TikTokissa!

Pysy kärryillä uusimmasta, tutkimukseen pohjautuvasta hyvinvointitiedosta sekä Aalto-yliopiston tapahtumista ja palveluista hyvinvointiin ja inkluusioon liittyen seuraamalla @aaltowellbeing-tiliä Instagramissa, Facebookissa ja TikTokissa.
Leevi Hormaluoma Sähkötekniikan päivä -tapahtumassa. Kuva: Filmbutik.
Opinnot Julkaistu:

Opiskelija Leevi Hormaluoma: Tekniikan alalla polkuja on niin monta kuin tekijöitäkin

Informaatioteknologiaa opiskeleva Leevi on ollut aktiivisesti mukana opiskelijaelämässä, mikä antaa hänen mukaansa hyvää vastapainoa opiskelulle. "Yhtenä päivänä saatan koodata koulutehtäviä kotona ja seuraavana olla mukana järjestämässä ilmaisfestareita tuhannelle osallistujalle", hän kertoo.
Number 47 as infographics
Yliopisto Julkaistu:

Aalto-yliopisto sijoittui kansainvälisyydessä maailman 50 parhaan joukkoon

Times Higher Educationin yliopistovertailussa Aalto oli maailmassa 47. sijalla ja Pohjoismaissa 3. sijalla.