Uutiset

Laskentatoimen tutkijoiden artikkeli palkittiin parhaana Aasian ja Tyynenmeren alueen konferenssissa

Artikkeli voitti parhaan tutkimuspaperin palkinnon tilintarkastuksen alalla.
Laskentatoimen tutkijoita. Kuva: Roope Kiviranta
Ly Pham (edessä), Emma-Riikka Myllymäki, Jukka Sihvonen (oikealla), Antti Miihkinen (vasemmalla), Lasse Niemi ja David Hay puuttuvat kuvasta. Kuva: Aalto-yliopisto / Roope Kiviranta

Tutkimusartikkeli ”Climate Risk Disclosures and Auditor Expertise” palkittiin parhaana tilintarkastusalan tutkimuspaperina kansainvälisessä AFAANZ-konferenssissa, joka järjestettiin Melbournessa Australiassa heinäkuun 2022 alussa. Vuonna 1960 perustetun Accounting and Finance Association of Australia and New Zealand (AFAANZ) -järjestön konferenssi on Aasian ja Tyynenmeren alueen pääfoorumi laskentatoimen alalla. Tänä vuonna konferenssissa esiteltiin yli 180 tieteellistä tutkimusta.

Palkitun tutkimuspaperin kirjoittivat Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun laskentatoimen laitoksen jatko-opiskelija Ly Pham, professori David Hay (Aucklandin yliopisto), yliopistonlehtori Antti Miihkinen (Turun yliopisto), sekä apulaisprofessori Emma-Riikka Myllymäki, professori (associate) Lasse Niemi ja apulaisprofessori Jukka Sihvonen Kauppakorkeakoulun laskentatoimen laitokselta.

”Olemme erittäin iloisia ja kiitollisia siitä, että tutkimusartikkelimme arvioitiin konferenssin parhaaksi tieteenalallaan. Haluamme myös kiittää AFAANZ-järjestön konferenssia sponsoroinutta ANCAARia (The Australian National Centre for Audit and Assurance Research)”, tutkijat sanovat.

Artikkelissa tutkitaan tilintarkastajan asiantuntemuksen vaikutusta siihen, kuinka laadukkaasti asiakasyritys raportoi liiketoimintansa ilmastoriskejä.

”Tuloksemme osoittavat, että tilintarkastajan toimiala-asiantuntemus sekä kokemus erityisen päästöraskaista yrityksistä parantaa myös asiakasyrityksen ilmastoriskiraportointia. Kohdistamme tutkimuksemme 500 suurimpaan australialaisyritykseen, koska Australia on yksi ilmastoriskien raportointivaatimuksien edelläkävijöistä ja maa on jo vuosia kärsinyt ilmastonmuutoksen vaikutuksista. Kestävyysraportointivaatimuksia tiukennetaan tulevina vuosina myös Euroopan unionissa ja Yhdysvalloissa. Tuloksemme saattavat kiinnostaa myös kotimaisia yrityksiä, sillä laadukas ympäristöraportointi avaa uusia mahdollisuuksia rahoitusmarkkinoilla”, kertoo Ly Pham.

Lisätietoa:
AFAANZ-konferenssi
https://www.afaanz.org/conference

Laskentatoimen laitos

Laskentatoimen laitos on yksi Pohjoismaiden johtavista tutkimuslaitoksista.

Lue lisää
Accounting group, Heidi Kouvo
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Utuinen ihmishahmo näyttää kävelevän pois päin, varjo heijastuu vaalealle pinnalle
Tutkimus ja taide, Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Maisteriopiskelijoiden näyttely Suomen valokuvataiteen museossa

Valokuvataiteen pääaineen maisteriopiskelijoiden MoA in Photography 23 -näyttely on esillä 12. maaliskuuta asti.
Nainen rannalla tuulisella säällä hymyilee, taustalla meri kuohuaa
Nimitykset, Tutkimus ja taide Julkaistu:

Professori Ranja Hautamäki: ”Monimuotoinen kaupunkiluonto on keskeinen tekijä hyvinvoinnin ja hiilinielujen lisäämiseksi”

Maisema-arkkitehtuurin professori ratkoo ilmastonmuutoksen hillintää ja kaupunkiluonnon hiilinieluja koskevia kysymyksiä.
NASAn Curiosity-mönkijä kuvaama pölypyörre Marsin Gale-kraatterissa. Kuvankäsittely: Henrik Kahanpää. Alkuperäinen kuva: NASA / JPL-Caltech
Tutkimus ja taide, Opinnot Julkaistu:

Marsin sää vaihtelee rajusti, mutta sen ilmasto ei ole muuttumassa

Väitöstutkimuksessaan Henrik Kahanpää myös kyseenalaistaa Marsin pölypyörteisiin liittyvän vallitsevan käsityksen. Tutkijana hän toivoo, että ihminen ei koskaan menisi Marsiin.
A portrait of Laureen Mahler.
Tutkimus ja taide Julkaistu:

Laureen Mahler luo origamitaitosten avulla biopohjaisia ja myös katseita kestäviä pakkauksia

Monet pakkausteollisuuden tuotteet perustuvat muoviin ja muihin fossiilipohjaisiin materiaaleihin. Aalto-yliopiston Bioinnovaatiokeskuksessa kehitetään origamitaitoksiin perustuvia ekologisia pakkausratkaisuja, joilla on arvoa myös kauniina esineinä.