Uutiset

Kuinka soveltaa hurjaa itsemyötätuntoa käytännössä?

Itsemyötätunnon käsite voi auttaa kohtaamaan omat puutteemme rakentavasti ja lempeästi, samalla tavoin kuin lohduttaisimme ystävää samankaltaisessa tilanteessa. Mitä sitten tarkoitetaan hurjalla itsemyötätunnolla?
Oasis of Radical Wellbeing 2021
Oasis of Radical Wellbeing talvi 2021

Kun epäonnistumme, sisäinen äänemme puhuu usein itsellemme ankarasti ja kriittisesti. Itsemyötätunnon käsite voi auttaa kohtaamaan omat puutteemme rakentavasti ja lempeästi, samalla tavoin kuin lohduttaisimme ystävää samankaltaisessa tilanteessa. Mitä sitten tarkoitetaan hurjalla itsemyötätunnolla? Kyseessä on amerikkalaisen professorin Kristin Neffin kehittämä käsite, joka keskittyy itsemyötätunnon seuraavaan tasoon; ryhtymistä rohkeasti toimeen haasteiden kohtaamiseksi ja ratkaisemiseksi.

Tutustu syvemmin hurjan myötätunnon konseptiin kuuntelemalla Oasis of Radical Wellbeing -hankkeen vetäjän, psykologi Merita Petäjän blogikirjoitus aiheesta sekä uusi The Best Thing Today -psykologipodcast-jaksomme (englanniksi), jossa Aalto-yliopiston psykologi Paula Sjöblom haastattelee aiheesta Meritaa.

Käy myös kurkkaamassa muita Aalto-yliopiston hyvinvointimateriaaleja (blogikirjoituksia, podcasteja, videoita, koulutuksia ja uutisia) Oasis of Radical Wellbeing -hankkeen Media Hubista.

Lue:

Oasis of Radical Wellbeing 512

Merita Petäjän blogi: Hurja itsemyötätunto käytännössä (ulkoinen linkki)

Aalto-yliopisto on täynnä lahjakkaita ihmisiä, rohkeita ajattelijoita ja uudistajia, jotka myös vaativat itseltään paljon. Ja kun vaadimme paljon itseltämme, meillä on taipumus vaatia paljon myös muilta.

Kuuntele (englanniksi):

The Best Thing Today Oasis of Radical Wellbeing 2021

The Best Thing Today: Fierce Self-compassion in Action (ulkoinen linkki)

Paula Sjöblom talks with psychologist Merita Petäjä, project manager of Oasis of Radical Wellbeing about fierce self-compassion.

  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
Jaa
URL kopioitu

Lue lisää uutisia

Students
Opinnot Julkaistu:

Kemian tekniikan korkeakoulu avaa haun kesän 2023 kesätyöpaikkoihin tutkimusryhmissä

Etsimme innokkaita opiskelijoita liittymään joukkoomme ensi kesäksi. Yhteensä 24 paikkaa auki kaikilla laitoksillamme. Ihanteellinen hakija on erittäin motivoitunut ja kykenee esimerkiksi avustamaan ja suorittamaan erilaisia laboratoriotehtäviä, kokeita ja kehittämään omia tutkimustaitoja. Tämä on ainutlaatuinen tilaisuus saada käytännön kokemusta tutkimushankkeista ja työskennellä rinnakkain tohtoriopiskelijoiden ja post doc -tutkijoiden kanssa.
Risto Siilasmaa. Kuva: WithSecure
Yhteistyö Julkaistu:

Yrittäjä Risto Siilasmaa kannustaa opiskelijoita muuttamaan maailmaa

Aalto-yliopiston alumni, Risto Siilasmaa rohkaisi Aalto International Talent -ohjelman osallistujia muuttamaan maailmaa.
.
Yliopisto Julkaistu:

Aalto-yliopiston kesäkoulun hakuaika kesän 2023 kursseille alkaa

Kesäkoulun kurssivalikoimasta 2023 löytyy viisi kandidaattitason kurssia ja kolme maisterivaiheen kurssia, ja ne on suunnattu niin poikkitieteelliselle ja kansaiväliselle osallistujakunnalle.
Utuinen ihmishahmo näyttää kävelevän pois päin, varjo heijastuu vaalealle pinnalle
Tutkimus ja taide, Opinnot, Yliopisto Julkaistu:

Maisteriopiskelijoiden näyttely Suomen valokuvataiteen museossa

Valokuvataiteen pääaineen maisteriopiskelijoiden MoA in Photography 23 -näyttely on esillä 12. maaliskuuta asti.